Μ αρεσει να τσιγαριζει ο κιμας πρωτα. Βγαζει πιο εντονη κρεατογευση.
Ντοματες φρεσκες. 5 απο αυτες. Χωρις τον φλοιο. Στο μουλτι να γινουν κουρελια😁
Ειναι λιγο μικροτερες κ πιο μακροστενες απο τις κανονικες. Ιδανικες για σαλτσες λενε…ωραια βγηκε
Μ αρεσει να τσιγαριζει ο κιμας πρωτα. Βγαζει πιο εντονη κρεατογευση.
Ντοματες φρεσκες. 5 απο αυτες. Χωρις τον φλοιο. Στο μουλτι να γινουν κουρελια😁
Ειναι λιγο μικροτερες κ πιο μακροστενες απο τις κανονικες. Ιδανικες για σαλτσες λενε…ωραια βγηκε
Σ’ ευχαριστώ πολύ.
Ωραία, θα επιχειρήσω να την πείσω, αλλιώς “κουβά” πάλι.
Χαχα, την αγαπώ, και ας είναι και η χειρότερη “μαγείρισσα” που ξέρω, τι πειράζει;
Ο ίδιος κιμάς και στο παστίτσιο θα είναι ωραίος.
Να την αγαπας την μανουλα.
Καλα κ μενα οσο περναγαν τα χρονια τα φτιαχνε οπως ναι. Αναλογα τις ορεξεις. Γι αυτο κ ανελαβα να αποκαταστησω την σπιτικη μου ευτυχια
Χαχα, ναιιι!
κάποιος ανέφερε γεμιστά. να πω ότι ακολουθώ τη συνταγή της αργυρώς και βγαίνουν σούπερ. γενικά σε ότι αφορά παραδοσιακά φαγητά, χωρίς twist, η αργυρώ για μένα είναι η καλύτερη.
Παω τώρα να φάω μια μακαρονάδα με κιμά στο εστιατόριο των Μινωικών - αν και παιδική γεύση/ανάμνηση η συγκεκριμένη (που δεν χάνει με τίποτα, ούτε απέναντι σε Μισελενάτη μακαρονάδα-short-of-speech) αυτή θα είναι μια από τις σπάνιες φορές που θα την φάω με μισή καρδιά (μετά που διάβασα τα τελευταία 10+ posts εδώ)!
Και εγω την χρησιμοποιω συχνα σαν βαση της συνταγης. Τα κανει απλα και σωστα.
Εγώ χτες που λες επειδή δεν ήθελα να φάω πάλι μακαρόνια στο καράβι, λέω ας φάω κάνα μπιφτέκι. Και όπως έρχεται η σειρά μου βλέπω ότι ο τύπος έχει ήδη ετοιμάσει μία μερίδα με πατάτες τηγανητές και έχει αφήσει το πιάτο μπροστά. Να πάρω αυτό; Του λέω. Ναι, μου λέει, πάρτο. Πληρώνω, κάθομαι, και τελικά ήταν μπιφτέκι κοτόπουλο ρε μλκ Τι κοτόπουλο λέω γαμώ την τρέλα μου.
Αλλά εντάξει ωραίο ήταν τελικά.
Έρχομαι αργοπορημένος να προσθέσω τα 2 σεντσια μου στην συζήτηση για την σάλτσα του κιμά. Πολλές φορές παίρνω ένα χωριάτικο λουκάνικο, το ξεπετσιαζω, το βάζω στο multi και το αναμειγνύω με τον κιμά. Απλά θέλει μετά λίγη προσοχή με το άλας. Κατά τ’αλλα, πάντα καρότο, οπωσδήποτε σκορδακι, και από μπαχαρικά εκτός από παπρικες κλπ βάζω και τριμμένο κόλιανδρο (που γενικά τον χρησιμοποιώ πολύ).
Εδώ τώρα γράφτηκε μεγάλη αλήθεια.
Ω ΝΑ ΣΟΥ
Ας μας πείτε και πού θα το βρούμε
Το συγκεκριμένο είναι στις μουριές στην ασφάκα
Το κρατάω για τέλη Σεπτέμβρη που θα ανέβω Ιωάννινα
Θέλει κράτηση να ξέρεις
Θα φροντίσω τότε, ευχαριστώ
Μάστιγα της εποχής
Κυριακή βράδυ στην Ευαγγελίστρια Κορινθίας, ένα χωριό με μετρημένα σπίτια, και με ρώτησαν αν έχω κάνει κράτηση.
Και εγώ παίζει ν’ ανέβω μέσα Σεπτεμβρίου, αν τύχει συνεννοούμαστε για καμιά μπύρα - για μένα πάντως θα είναι μεγάλη χαρά.
Στην Ασφάκα, δυστυχώς, δεν θα μπορέσω να πάω, αλλά έχω ήδη σημειώσει σούβλες (Μετσοβίτικη Φωλιά - Αγιόλι) που θέλω να επισκεφτώ - κάθε πρόταση βέβαια, είναι καλοδεχούμενη!
Οπότε παρηγοριέμαι κάπως.
(Κορίνθια είμαι )