Φαγητό - Συνταγές, Προτάσεις, Φωτογραφίες, Γεύσεις

Προτείνω να πίνετε αυτό το γάλα. Ένας πίνει, δύο χέζουν.

10 Likes

Δίαιτα και καλά, άρα ντομάτες, κατσικίσιο τυρί με βότανα, ρόκα και κοτόπουλακι στο οποίο έγινε άψογο μαριναρισμα. Τίποτα το ιδιαίτερο, αλλά γευστικά υπέροχο και αυτό ακριβώς που ήθελα.

8 Likes

Δεν τα χω φτιάξει ποτέ με ψυχρή έκθλιψη, ας το δοκιμάσω κι αυτό:

2 Likes

Σουτζουκάκια σμυρνέικα, έχει σήμερα το μενού.

Η συνταγή, όπως έχει κληρονομηθεί εδώ και γενεές, είναι για το μίγμα του κιμά (750 γρ στη περίτπτωσή μας), 2 κοφτά κ.γ. αλάτι, λίγο πιπέρι, αρκετό κύμινο (εγώ έβαλα μια κουταλιά σούπας γεμάτη, προσαρμόστε αναλόγως τις ορέξεις), σκόρδο (έβαλα σκόνη για ταχύτητα, μπορείτε να βάλετε λιωμένο), ένα αβγό, λίγο λάδι και τρεις φέτες ψωμί τοστ (χωρίς κόρα) μουσκεμένες σε κόκκινο κρασί.

Για τη σάλτσα τομάτα, έβαλα ένα pumaro (500 gr) και ένα κουτί ντομάτα τριμμένη, με λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι και λίγο έξτρα κύμινο (προαιρετικό) και βράσιμο σε μέτρια/χαμηλή φωτιά.

Τα σουτζουκάκια πλάσιμο σε σχετικά μικρά τεμάχια, και τηγάνισμα σε καυτό λάδι ίσα ίσα ν’ αρπάξουν γύρω-γύρω (ούτε ένα λεπτό δηλαδή σύνολο). Άδειασμα στην σάλτσα και βράσιμο για κάνα δεκάλεπτο.

Summary

11 Likes

Γαμαει, θα το δοκιμασω καποια στιγμη μεσα στις γιορτες σιγουρα, θενκς για την συνταγη!!

Μονο με ενα πραγμα διαφωνω. Το εξτρα κυμινο ειναι υποχρεωτικο και οχι προαιρετικο.

1 Like

Σουτζουκάκια εύκολα στα τοπ 10 αγαπημένα μου φαγητά ελληνικής κουζίνας.

Θα δοκιμαζα τη συνταγή του @ChrisP που σίγουρα θα είναι τούμπανη, αλλά τα φτιάχνει απαιχτα και η παργαλατσαινα, όποτε ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις :stuck_out_tongue:

3 Likes

Στο σπίτι μου σίγουρα είναι υποχρεωτικό αλλα είπα να είμαι ανοικτός προς φίλες/φίλους users.

Απλά πάρτε καλό κιμά, αυτός που είχα τώρα δεν ήτανε και τόσο και η αλήθεια είναι ότι μου χαλάει λίγο την όλη φάση.

2 Likes

Φαίνονται εύκολα, χωρίς κρεμμύδι και πολλά -πολλά.
Θα δώσω τη συνταγή στη μαμά μου.

2 Likes

Best Chuck Norris Approved Gif GIFs | Gfycat

3 Likes

σουτζουκάκια χωρίς ούζο?

1 Like

Δεν έχουν ούζο τα σμυρνέικα.

2 Likes

Και ήρθε η ώρα να δω αν είμαι τόσο περίεργος τελικά.

Είμαι ο μόνος που βάζει τυρί πάνω από το ρύζι ή όχι;

6 Likes

Οχι!

4 Likes

τυρι πανω απο το ρυζι, κατω απο το ρυζι, και μεσα στο ρυζι και απεξω απο το ρυζι

8 Likes

δεν είχα ιδέα. εγώ πάντα με ούζο τα κάνω!

Άλλοι περιμένουν να κρυώσει λίγο και βάζουν γιαούρτι πάνω -ειδικά αν είναι γιουβέτσι δε, δεν το τρώνε διαφορετικά :stuck_out_tongue:

4 Likes

Εξαγωγή δοντιου απονευρωση ράμματα "θα τρως 10 μερες σούπες "

Οκ ανάποδα μπηκαν οι φωτοζ.

Αν έχετε καμιά καλη ιδεα για τις επόμενες 7 μερες σας διαβαζω με προσοχή.

4 Likes

Τραχανοσουπα κοκκινιστη με προβατίνα ή μοσχαρί, μανιταροσουπα με λάδι τρούφας, ταυλανδεζικη σούπα tom yam κάποιες ιδέες που μετράνε και σε γεύση πάρα πολύ.

2 Likes

Δώσε συνταγή, δώσε συνταγή :stuck_out_tongue:

Επικά καλή…

1 Like