Καλύτερες Κυκλοφορίες 2024

Ωραία συνέντευξη και τι ΔΙΣΚΑΡΑ μας πρόσφεραν πάλι!
Τους έμαθα-αγάπησα με το Hygiene και περίμενα πως και πως το επόμενο τους βήμα. Το Prude το λες και άλμα.

“Περίεργος” τύπος ο Kindlon, με την καλή όμως έννοια.

Δυο απαντήσεις που κράτησα περισσότερο είναι οι εξής:

Η ερώτηση περί πανδημίας και την επιρροή αυτής

Το “Detective Lieutenant” προέκυψε από την παρατήρηση ότι οι άνθρωποι ξεχνούσαν πώς λειτουργεί η τέχνη.

Το συγκεκριμενοποιεί αμέσως μετά βέβαια, όμως και λόγω δουλειάς αυτή η φράση μου χτύπησε καμπανάκια. Δεν έχει και άδικο σε γενικότερο πλαίσιο.

και φυσικά:

Θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας την ιστορία πίσω από το "Business Ethics?

Διστάζω να μοιραστώ πολλά επειδή ανησυχώ πως θα φάω μήνυση.

:rofl: :sweat_smile: :rofl:

3 Likes

Αρχισατε ?? Αρχισαμε!

Summary
Artist Album
Arcwelder Continue
Pissed Jeans Half Divorced
Chelsea Wolfe She Reaches Out to She Reaches Out to She
J Mascis What Do We Do Now
WHORES. WAR.
USA Nails Feel Worse
Sonic Youth Walls Have Ears
Shooting Daggers Love and Rage
Kim Gordon The Collective
Eye Flys Eye Flys
Bloody Head Perpetual Eden
The Smile Wall Of Eyes
Alzalam Alzalam
Escuela Grind DDEEAATTHHMMEETTAALL EP
Falooda Demo 2024
SLIFT ILION
Massa Nera/Quiet Fear Quatro Vientos Cinco Soles
Buñuel Mansuetude
Birds in Row/Coilguns You and I in the Gap EP
COWER Celestial Devastation
Quiet Commotion Red Grasshoppers
Tapir! The Pilgrim, Their God and The King of My Decrepit Mountain
Tame One Acid Tab Vocab
METZ Up On Gravity Hill
Melvins Tarantula Heart
Fucked Up 44th & Vanderbilt EP
GNOD Spot Land
Thee Alcoholics Feedback
The Body and Dis Fig Orchards of a Futile Heaven
The Chisel What a Fucking Nightmare
Cloud Nothings Final Summer
Bad Breeding Contempt
Mannequin Pussy I Got Heaven
meth. SHAME
Gouge Away Deep Sage
Kollapse AR
loveshovel The Only Good Thing I’m Bad At
SENTRIES Snow as a Metaphor for Death
The Messthetics and James Brandon Lewis The Messthetics and James Brandon Lewis
Real Farmer Compare What’s There
Cuntroaches Cuntroaches
Shellac To All Trains
Part Chimp New Cross EP
Full of Hell Coagulated Bliss
Big Brave
SUMAC The Healer
Kulk It Gets Worse
Frail Body Artificial Bouquet
Pure Shit Reality Check
Iron Monkey Spleen & Goad
Thou Umbilical
MONO OATH
High on Fire Cometh the Storm
Crippling Alcoholism With Love From a Padded Room
Teen Mortgage Teen Mortgage
Coffins Sinister Oath
Six Organs of Admittance Time is Glass
Guided By Voices Strut of Kings
Bongripper Empty
Couch Slut You Could Do It Tonight
Ancient Lights Spite Wall EP
the Mons Axes: Bold As Fuck
Tiffany i - EYE
Einstürzende Neubauten Rampen (apm: alien pop music)
Cindy Lee Diamond Jubilee
Inter Arma New Heaven
Uncle Acid & the Deadbeats Nell’ora Blue
Bossk 0.4
Lord Spikeheart The Adept
Maruja Connla’s Well EP
ACxDC G.O.A.T.
Glassing From the Other Side of the Mirror
Khruangbin A LA SALA
Geisha Noise Research Group Don’t Dead
Doom Beach Burden
Coded Marking Coded Marking
Knoll As Spoken
The Conformists Midwestless EP
Girls In Synthesis Sublimation
John Carpenter et al Lost Themes IV: Noir
Bootlicker 1000 Yd. Stare
Beth Gibbons Lives Outgrown
La Luz News of the Universe
I AM THE INTIMIDATOR I AM THE INTIMIDATOR
Sex, Fear The Grackly Glare…
Emily Nenni Drive & Cry
Cage The Elephant Neon Pill
Necrot Lifeless Birth
Ufomamut Hiden
Yard Act Where’s My Utopia?
IDLES TANGK
TY Segall Three Bells
Spaced This is all we ever get
Crumb AMAMA
Knocked Loose You won’t go before you’re supposed to
King Dude Songs of the 1940s - Vol. 3&4
Justice Hyperdrama
Kriegshög Love & Revenge
NAG Boys of Europe
Bat for Lashes The dream of Delphi
Insect Ark Raw blood singing
Oranssi Pazuzu Muuntautuja
Darkthrone It beckons us all
Mamaleek Vida Blue
CANDY It’s Inside You
BRAT Social Grace
DIIV Frog in Boiling Water
Cancer Christ God hates cops
Sun of Nothing Maze
Dopethrone Broke Sabbath
Gatecreeper Dark Superstition
Slower Slower
SIBIIR Undergang
Nag Fear
To End It All Of Blood And Memory
Cold Wives ???
Blacklisters This is not an album by BLKLSTRS
July Christmas Ridiculous And Full Of Blood
cutters Psychic Injury
Ulver Forgive Us EP
Fucked Up Another Day
Psychic Graveyard Wilting
Skeletal Remains Fragments Of The Ageless
Candy Apple Comatose
Alcest Les Chants de l’Aurore
WE ARE WINTER’S BLUE AND RADIANT CHILDREN NO MORE APOCALYPSE FATHER
Spectral Wound Songs Of Blood And Mire
Slope Freak Dreams
Dirty Three Love changes everything
Hot Garbage Precious Dream
Ulcerate Cutting the throat of God
SPEED ONLY ONE MODE
Childish Gambino Bando Stone & the New World
The Jesus Lizard Rack
Truck Violence Violence
Short Days Direction Nowhere
Oneida Expensive Air
Death Racer From Gravel to Grave
Fucked Up Who Got the Time and a Half?
ENDON Fall of Spring
Osees SORCS 80
King Gizzard & The Lizard Wizard Flight b741
Melt-Banana 3+5
GEL Persona EP
Uniform American Standard
Drug Church PRUDE
Geordie Greep The New Sound
Thee Alcoholics Bear Bites Horse Sessions
Touché Amoré Spiral in a Straight Line
Brian Gibson Thrasher OST
Chat Pile Cool World
Nick Cave & The Bad Seeds Wild God
My Fictions Touch of Glass
Nile The Underworlds Awaits Us All
Zeal & Ardor GREIF
Midnight Hellish Expectations
Jack White No Name
Nails Every Bridge Burning
Jade Hairpins Get Me the Good Stuff
Fucked Up Windsor
Chelsea Wolfe Undone EP
Abandoncy Assailable//Agonism EP
Sealionwoman Nothing Will Grow in the Soil
Norna Norna
E-Saggila Gamma Tag
Departure Chandelier Satan Soldier of Fortune
BLUu Edwards All We Need Is Kill
Interlay Hunting Jacket
Jess Cornelius CARE/ TAKING
Magmakammer Before I Burn
King Hannah Big Swimmer
Pallbearer Mind Burns Alive
Lost Souls of Saturn Reality
Mark Lanegan Bubblegum XX
Sixth June Stay!
Party Dozen Crime in Australia
Narkose Überleben Koexistenz
Avalanche Kaito Talitakum
roto .giro.
Ulver Locusts
Mutiilation Black Metal Cult
Nilüfer Yanya My Method Actor
Crows Reason Enough
Tropical Fuck Storm Tropical Fuck Storm’s Inflatable Graveyard
Xiu Xiu 13’’ Frank Beltrame Italian Stiletto with Bison Horn Grips
Godspeed You! Black Emperor ‘NO TITLE AS OF 13 FEBRUARY 2024 28,340 DEAD’’
LOUSE Creep Call
Toadliquor Back In The Hole
Blood Incantation Absolute Elsewhere
Human Impact Gone Dark
Sugar Horse The Grand Scheme of Things
The Smile Cutouts
Umbra Vitae Light of Death
High Vis Guided Tour
Oranssi Pazuzu Muuntautuja
KEELEY Beautiful Mysterious
envy Eunoia
The Eurosuite Totally Fine
Mangene 101 Atomic Terms and What They Mean EP
commuter Guilt Eraser
The Armed Everlasting Gaze EP
GNOD + MC Sissi Inner Fucking Peace
Thirdface Ministerial Cafeteria
Blood Red Shoes Box Of Secrets
Tyler, The Creator Chromakopia
Fucked Up Someday
The Cure Songs of a Lost World
Amyl and the Sniffers Cartoon Darkness
Asphalt Under a Slab, We All Rot
Chained to the Bottom of the Ocean Sisyphean Cruelty
Ghostface Killah Set The Tone
Various Artists The Shape of Punk to Come Obliterated
Missing Link Watch Me Bleed
Still A Theft
God Bullies As Above, So Below
Ritual Error Dial in the Ghost
Kendrick Lamar GNX
Fentanyl Fentanyl
Coilguns Odd Love
Ulver Liminal Animal
Marilyn Manson One Assassination Under God - Chapter 1
5 Likes

Την περίμενα αυτή την λίστα και φέτος για να γεμίσω τα κενά από μπάντες που με ενδιαφέρουν και δεν πήρα χαμπάρι ότι κυκλοφόρησαν άλμπουμ.

Πρώτο κενό: Six Organs Of Admittance! Είχα να τον ακούσω καμιά 15ετια και από το υπέροχο Luminous Night. Οτι πρέπει τώρα για Folk-Drone διαδρομές.

1 Like

Αγνή απορία, πως είναι δυνατόν κάποιος να έχει “απορροφήσει” τόσους δίσκους σε μια χρονιά; Οκ μπορεί να τους ακούσεις μια φορά στα πεταχτά, που και πάλι είναι ζόρι, το θέμα είναι τι σου έχει μείνει από όλα αυτά;
Ειλικρινά εγώ κάθε χρόνο ακούω όλο και λιγότερους νέους δίσκους και δύσκολα δένομαι κιόλας…είμαι καλά γιατρέ;

6 Likes

Same here. Δεν ξερω αν ακουω λιγοτερους νεους δισκους, αλλα δυσκολα με πιανουν πια. Εδωσα δευτερη ευκαιρια στους Innerwish και σκιπαρα ξανα, πυροβοληστε ελευθερα. Απορω κι εγω πώς προλαβαινεις να χωνεψεις ενα αλμπουμ, εκτος απο τα “ξεκαθαρα” βεβαια, που σε πιανουν απο τον λαιμο.

4 Likes

Κάτσε γιατί εγώ τώρα είδα αυτό:

Λογικά εμπνευσμένο από το παρακάτω:

1 Like

Το πρόβλημα που συναντάω εγώ είναι πως αν μπω σε αγώνα δρόμου να ακούσω ότι κυκλοφορεί και με ενδιαφέρει το attention span μου θα είναι μικρό και έτσι θα χάσω δίσκους που θα έπιανα με περισσότερες ακροάσεις.

Οπότε πήγα συνειδητά σε λιγότερες κυκλοφορίες και η λογική μου για «καλύτερα» είναι πάντα αν έχει τύχη ένας δίσκος να τον ακούω μετά από 1-2-5 χρόνια. Αν όχι τότε δεν είναι στους κορυφαίους, είναι απλά ένα ωραίο άκουσμα. Βλέποντας λίστες που έχω κάνει στο παρελθόν οι 5-6 κορυφαίοι είναι τέτοιοι με ελάχιστες εξαιρέσεις. Όσο πιο κάτω πάω τόσο βλέπω δίσκους που πλέον ξεχνάω την ύπαρξη τους.

4 Likes

Ναι αλλά, πήραμε χαμπάρι ότι ξεκίνησαν οι ανασκοπήσεις;

7 Likes
4 Likes

Several theoretical explanations have been offered for this phenomenon, including that this lifetime period contains many novel and self-defining experiences — which may be encoded in the brain more deeply and retrieved more easily.

Κάτι που ο κόσμος μπορεί να μην ξέρει, είναι το κόνσεπτ της νευρωνικής πλαστικότητας (neuron plasticity), που πρακτικά σημαίνει ότι όπως ένας μυς που γυμνάζεται αυξάνει τον όγκο και την μάζα του, έτσι και συγκεκριμένα “μονοπάτια” νευρώνων γίνονται πιο ισχυρά, και τα νευρωνικά κύτταρα χτίζουν περισσότερους δεσμούς - σαν γέφυρες με ενίσχυση, τσιμέντο, ατσάλι, κλπ, σε αντίθεση με μία αερογέφυρα. Όσο πιο πολύ ένα μονοπάτι περπατιέται, τόσο πιο διακριτό και ενισχυμένο είναι, που σημαίνει ότι τραγούδια με τα οποία ήρθαμε από νωρίς σε επαφή, και τα οποία ταυτίσαμε με συγκεκριμένες πτυχές της ταυτότητάς μας (ειδικά όταν ήταν στις απαρχές της!), και τα έχουμε ακούσει ή ανακαλέσει πολλές φορές, τα γνωρίζουμε σχεδόν ενστικτωδώς, με ικανότητα να διακρίνουμε - με κάποια δυσαρέσκεια - και την παραμικρή επεξεργασία που μπορεί να τους συμβεί (βλ. επανηχογράφηση “Icon”).

Αυτά σε νευρωνικό επίπεδο. Από εκεί και πέρα, ο εγκέφαλος προσλαμβάνει ερεθίσματα και στη βάση της διαφοράς: πού και πώς διαφέρει ένα ερέθισμα απ’ τα υπόλοιπα γύρω του. Η επίδραση ενός νέου ερεθίσματος μπορεί να έχει μεγαλύτερο αποτύπωμα, διότι η γνωστική του επεξεργασία απαιτεί περισσότερη ενέργεια για να αφομοιωθεί, άρα αναλύεται διεξοδικότερα. Το οποίο σημαίνει πως μετά από ένα σημείο ακρόασης του ίδιου τύπου μουσικής, ο εγκέφαλος καταλαβαίνει γνωστικά τι ακούει, αλλά τα νέα τραγούδια δεν παρουσιάζουν την ίδια “διαφορά” όπως παλιά.

Για να βιώσουμε ξανά αυτή την αδρεναλίνη που είχαμε στα 10 όταν ακούσαμε πρώτη φορά έναν δίσκο, υποθέτουμε ότι πρέπει να βγει ένας αντίστοιχα καλός δίσκος, κι άρα είναι εύκολο να πούμε “Δεν βγαίνει καλή μουσική πια”, ή “Γέρασα”. Πάω στοίχημα, όμως, ότι δεν είναι το “Savage Amusement” αριστούργημα (που είναι), αλλά το ότι ήταν κάτι πολύ διαφορετικό απ’ οτιδήποτε είχα ακούσει ως τα 10 μου, και αυτό με εξίταρε, σαν αίνιγμα που έπρεπε να απαντήσω. Άρα, μία λύση μπορεί να είναι να βρούμε όσες μουσικές έχουμε αποκλείσει απ’ τη ζωή μας, να εντοπίσουμε αυτό που θα είναι “Συναρπαστικά διαφορετικό”, και να το αφήσουμε να μας διαμορφώσει εκ νέου - όπως άφοβα το αφήσαμε στην παιδική και εφηβική μας ηλικία.

11 Likes

…και μολις εξηγησες γιατι αρκετος κοσμος στρέφεται σε πιο experimental ακούσματα, εκει δηλαδή που υπαρχουν πολλά καινούργια και πρωτόγνωρα πράγματα. Για τις νεες συνάψεις!

5 Likes

… ή σε πιο οικεία (μετά από μία περίοδο διεύρυνσης), επειδή ικανοποιούν παλιότερες συνάψεις και ξύνουν μία γλυκιά αίσθηση νοσταλγίας!

7 Likes

Μόνο που η επαναηχογραφηση του Icon είναι καλύτερη από την αρχική (!)

Μια επιπλέον λύση είναι να εξασκούμε τον εγκέφαλό μας και τους νευρώνες μας, προσπαθώντας ενεργητικά να “πολεμήσουμε” τα bias που έχουμε, ώστε να μπορούμε να λαμβάνουμε ερεθίσματα στον εγκέφαλο από νέα μουσική, χωρίς αυτή να χρειάζεται απαραίτητα να είναι η κακόγουστη μουσική που αναφέρει ο Αλντεμπαράν :stuck_out_tongue_closed_eyes:

2 Likes

Πλην του κακόγουστου συμφωνώ σε όλα!

1 Like

Σε ποια ηλικία αρχίζει κ κουφαίνεται ο άνθρωπος?

1 Like

Σας ευχαριστω ολους που ασχοληθηκατε με τα ψυχο-νευρω-δενξερωτι προβληματα μου οταν ακουω μουσικη, αλλα δεν χρειαζομαι καμια ερευνα για αυτο, τα εχω λυσει μονος μου.

Δεν εχω χρονο. Δεν θεωρω οτι πολλα νεα ακουσματα μπορουν να με συναρπασουν (μπραβο @ManosOrff). Εχω βρει τη λυση σε παλιοτερα ή νεοτερα ακουσματα που δεν ειχα (παρ)ακολουθησει παλια (μπραβο @Aldebaran) χάρη στο 52 (μπραβο @anhydriis και ολο το “γκανγκ”).

Αν βεβαια εξακολουθειτε να ψαχνετε ανθρωπινο (λεμε τωρα) πεδιο ερευνων, με χαρα μπορειτε να αρχισετε την αναλυση μου :slight_smile:

Επιστρεφοντας στο θεμα, ομως: εχετε τοσο χρονο για να αφομοιωσετε τοση νεα μουσικη που παραγεται καθε ετος; Διοτι εκτος απο τα “καλυτερα” της χρονιας, σιγουρα εχετε ακουσει και τα “χειροτερα”, που δεν μπαινουν στις λιστες σας. Δεν λεω βεβαια, 100 δισκοι τον χρονο με 40-45 λεπτα μεσο ορο ειναι μολις 4000 λεπτα, αλλα αυτο αν ακουσεις μονο μια φορα τον καθενα…

Α εγω απλως πηρα ασιστ απο κατι που εγραψες (θα μπορουσε να ειναι κι απο προηγουμενο ποστ αλλων χρηστων στον διαλογο) και ειπα να λινκαρω 2-3 ενδιαφεροντα αρθρα που εξεταζουν το θεμα της νοσταλγιας, για οποιον θελει να τα διαβασει.

Αυτο ακουγεται σαν να λες οτι η παλια μουσικη ειναι καλυτερη απο την καινουρια :stuck_out_tongue:

Παρα πολυς κοσμος αποφασιζει για πολλους δισκους αν ειναι καλοι ή κακοι χωρις να τους ακουσει καν, αλλωστε δεν ειναι παντα απαραιτητο… ξερει κι ο @pantelis79 τι εννοω

2 Likes

Ε ενταξει, δεν ηταν προσωπικο για καποιον :slight_smile: Απλως εννοω οτι ηταν too much information για κατι που ειναι αρκετα απλο στην αναλυση του.

Μπορεις να το πεις αυτο, αν π.χ. οι Parkway Drive θεωρουνται “παλιοι”. Προφανως το “παλιοτερα ή νεοτερα” περιλαμβανει και… χμ… τα παλια και τα νεα;

Οκ, εγω δεν ξερω, οποτε δεν θα συμμετασχω σε αυτο :slight_smile:

1 Like

Πέρα από τη νευροπλαστικότητα η οποία μπορεί να μεταφραστεί πιο λαϊκα σε… ‘δεν μπορείς να μάθεις σε γέρικο σκυλί νέα κόλπα’. Πραγματικά πρέπει να είναι τυφλός κανείς για να μην βλέπει πως όσο περνάει ο καιρός υπάρχει μια όλο και αυξανόμενη παρακμή στις τέχνες, με λίγες εξαιρέσεις.

Είναι η αποδόμηση στην εποχή του μεταμοντερνισμού;; Είναι ο νεοφιλελευθερισμός που σκότωσε τις κοινωνίες οπότε και τις σκηνές, μας έκανε περισσότερο καταναλωτές κλπ κλπ;; Είναι ο καπιταλισμός που ανακυκλώνει συνέχεια και κανιβαλίζει τον εαυτό του;; (Όπως π.χ. κάνουν στα remake παλιών ταινιών)

Ο,τι και αν είναι νιώθω πως είναι πραγματικότητα.

Δηλαδή εγώ ο κατά κύριο λόγο τζαζάκιας πως να μην βάλω το ‘Poppin in Paris’ του Cannonball Adderley ή το ‘the old country’ του Jarrett ή το ‘Mighty Warriors’ των Mal Waldron & Steve Lacy (Νέες εκδόσεις από παλιές ανέκδοτες ηχογραφήσεις) στην κορυφή της φετινής μου λίστας;; Τι να βάλω;; Εντάξει υπάρχουν νέα πράγματα από καλλιτέχνες όπως ο Matthew Halsall, o Chris Potter, ο Vijay Iyer κλπ αλλά είναι δύσκολα τα πράγματα.

Αν έβαζες έναν που σταματούσε να ακούει μουσική στα 60s να ακούσει μουσική στα 80s ή έναν που σταματούσε στα 80s να ακούσει στα 00s θα χρειαζόταν χρόνο προσαρμογής. Θα άκουγε άλλα πράγματα εντελώς. Αν βάλεις έναν που σταμάτησε στα 00s να ακούσει τώρα κάτι;;

1 Like