Να μεταφερθούν τα τελευταία 10-15 ποστς σε άλλο τοπικ, για να μπορούμε να σχολιάσουμε κι εμείς που ενδιαφερόμαστε για αυτά τα κοινωνικά θέματα, χωρίς να μας κατηγορεί ο κάθε υπερασπιστής του μέταλ πώς αντιπαθούμε τους Manowar επειδή μας προκαλούν αποστροφή!
Φεμινισμός σημαίνει ισότητα δικαιωμάτων για άντρες και γυναίκες. Θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένο σε μια σύγχρονη κοινωνία πως είμαστε όλοι φεμινιστες. Όποιος έχει πρόβλημα με την λέξη και θέλει να την αλλάξει, τότε να μην έχει πρόβλημα να αλλάξει και το αρσενικό γένος ως κυρίαρχο παντου στη γραμματική. Η κοινωνία μας στον λεγόμενο δυτικό κόσμο είναι πατριαρχική. Αρκεί να δει κανείς οποιοδήποτε κυβερνητικό, νομικό, στρατιωτικό και δικαστικό σώμα σε οποιαδήποτε χώρα. Δεν υπάρχει καμία ισότητα σε χρηματικές απολαβές, αφού στην συντριπτική πλειοψηφία του ιδιωτικού τομέα, οι άντρες πληρώνονται περισσότερα για την ίδια δουλειά. Τέλος, ένας άντρας που περπατάει για το σπίτι του μετά τις 11 το βράδυ, συνήθως έχει να ανησυχεί μόνο μήπως του την πέσουν κάνα 2-3 μαζεμένοι να τον ληστέψουν, κι αυτό σε πολύ συγκεκριμένες περιοχές σε κάποιες πόλεις. Μια γυναικα έχει να αντιμετωπίσει κάθε σιχαμένο φαλλοκρατικο σκουπίδι που θέλει να την χουφτωσει, βιάσει, αγγίξει, κυριαρχήσει κτλ. Το ότι εγώ ή εσύ ή ο οποιοσδήποτε δεν είμαστε φαλλοκρστες, δε λέει τίποτα για το σύνολο της κοινωνίας. Μια οποιαδήποτε γυναίκα που περπατάει μόνη στο δρόμο το βράδυ, έχει 50 λόγους να φοβάται. Λίγη προοπτική στο τι συμβαίνει γύρω μας δεν βλάπτει. Δεν χρειάζεται να πηγαίνουμε σε ακρότητες του στυλ “πως τόλμησες να σχολιάσεις την κωλαρα”, αλλά από αυτό μέχρι την ισότητα, υπάρχει τεράστια απόσταση.
Το “μας” ποιους εκπροσωπει; Γιατι βρισκεσαι σε rock/metal φορουμ, στο topic των manowar, και καθολου δεδομενο δε θα πρεπει να ειναι το οτι οι Manowar “μας” προκαλουν αποστροφη.
Μη σκισεις κανα καλσον κατα τον ακτιβισμο επισης, ε, δε νομιζω να εισαι ο μονος που “ενδιαφερεται για κοινωνικα θεματα” οσο κι αν θες να διαφημισεις μια περσονα σου. Γενικα λιγο κατεβασμα απ το καλαμι οι “εκπροσωποι”, να μιλησουν ολα τα παιδακια που θελουν χωρις υποδειξεις για το τι θα γραφτει που και ποιος ενδιαφερεται για τι.
Υπογραφη: οι υπερασπιστες του μεταλ. και των γυναικων.
ΥΓ. Εχεις δικαιωμα και να σου αρεσουν οι Manowar, και να θεωρεις το Logan εγκληματια. Χωνεψτε το
Αυτο που ειπα, ηταν πολυ συγκεκριμενο και ξεκαθαρο. Αν καποιος δεχεται μια τιμωρια, ειναι δεκτης της. Εκανα λαθος γιατι δεν ηξερα τη φραση, αλλα το νοημα δε το σχολιασε κανεις. Και επειδη ο β ενικος ηταν λογω του οτι εκανα παραθεση, ας το πω πιο γενικά.
Οταν καποιος θελει να κραταει ισες αποστασεις, πρεπει να προσεχει τη φρασεολογια του. Για ενα τέτοιο εγκλημα δεν ειναι δυνατον να προτεινεται μια τιμωρία που ειναι εφαρμοσιμη μονο σε αντρες. Ακομη και ερημην του λογου να ειπωθηκε, μετα απο 3-4 ποστς κανεις δεν ασχοληθηκε με αυτο, παρα με την πατατα μου.
Δεν αναφερόμουν σε σένα, ειδικά εφόσον είχα ήδη γράψει την απάντηση μου πριν απαντήσεις. Ο υπερασπιστής του μέταλ ξέρει ποιος είναι, και δε θα προσβληθεί.
Το “μας” πάει σε όποιους γουστάρω, 67η φορά που πρέπει να σου διευκρινίσει κάποιος ότι τα μπατσιλικια σου δεν περνάνε, και ούτε σου χρωστάμε καμία εξήγηση εμείς που μας προκαλούν αποστροφή οι Manowar, και δεν είμαστε λίγοι.
ΥΓ. Έχουμε το δικαίωμα επίσης να θεωρούμε τον Λογκαν εγκληματία και να μη γουστάρουμε ούτε μια νότα μουσικής από Manowar και τίποτα που να έχει να κάνει με αυτούς. Χωνεψε το.
Μαζευτειτε οι οσοι γουσταρεις να βριζετε τους Manowar. Αλλα εξακολουθει να μη συνδεεται η μπαντα με το γεγονος, τι να κανουμε. Προφανως δε δινω μισο σκατο αν σου αρεσουν οι Manowar.
Δεκτοοον. Αλλα σταματηστε να υπονοειτε πως οσοι γουσταρουν τη μπαντα δεν ενδιαφερονται για το κοινωνικο κομματι στο μελλον, για να αποφευγεται και το offtopic.
ΥΓ. Δεν ειπα πουθενα οτι αναφερθηκες σε εμενα καλο μου, γενικη παρατηρηση εκανα.
Και να τη πάλι η πολιτική ορθότητα, το “να προσέχουμε τι γράφουμε” κι οι ίσες αποστάσεις. Μίλησε κανείς για ίσες αποστάσεις; Καταλαβαίνεις ελπίζω ότι αυτό είναι ψυχαναγκασμός.
Προφανώς δε μου πέρασε από το μυαλό η περίπτωση παιδόφιλης γυναίκας, γιατί οι περισσότερες περιπτώσεις είναι άντρες. Την επόμενη φορά, πριν πω “έφαγε τη μπάλα στα αρχίδια”, θα το ξανασκεφτώ γιατί υπάρχουν και γυναίκες που παίζουν ποδόσφαιρο…
Και νομίζω ότι δεν έχει και πολλή σημασία αυτό που έγραψα περι ευνουχισμού, δεν είμαστε η βουλή κάποιου κράτους εδώ να νομοθετούμε.
@QuintomScenario: συμφωνώ μαζί σου σε όλα περί ίσων αμοιβών και ευκαιριών και κινδύνων. Το ότι η γραμματική της Ελληνικής γλώσσας έχει το αρσενικό γένος ως κυρίαρχο οφείλεται στο ότι αυτή η γλώσσα υπάρχει από τις εποχές της απόλυτης πατριαρχίας, τώρα όμως τι να κάνουμε; Δεν αλλάζει μία γλώσσα από τη μία μέρα στην άλλη. Ακόμα κι έτσι, ίσως ο φεμινισμός by-the-book να σημαίνει ισότητα, αλλά δεν μπορώ να συνταχθώ με τους “κοινωνούς” του φεμινισμού, γιατί εν έτει 2018 αυτή η λέξη εκφράζει στην καλύτερη ένα lifestyle trend - όπως π.χ ο βεγκανισμός - και στην χειρότερη κάποιες κομπλεξικές που με μισούν μόνο επειδή έκανα το έγκλημα να υπάρχω.
Το παρατάω κι εγώ εδώ γιατί βγήκαμε πολύ off topic.
εγώ συμφωνώ σχεδόν σε όλα με τον @achilleas από το Καϊρο… εεε Βερολίνο και δεν καταλαβαίνω σε ποια χώρα του δυτικού κόσμου δεν υπάρχει συνταγματικά κατοχυρωμένο το δικαίωμα της ισότητας των φύλων για να καθόμαστε να συζητάμε περί φεμινισμού
Και επίσης εδώ στην Ελλάδα, δεν βρίσκω πουθενά ανισότητα σε δικαστικό σώμα, κυβερνητικό ή οπουδήποτε αλλού. Αντιθέτως τα πιο χοτ ονόματα του δικαστικού σώματος στην Ελλάδα είναι μια Ελένη Ραικου , μια Λεπενιώτη κλπ , αν πας στα δικαστήρια η δικαστής κατα πλειοψηφία θα είναι γυναίκα , η αστυνομία έχει γυναίκα στρατηγό και μπόλικες διοικήτριες τμημάτων , η Αγγλία έχει βασίλισσα και γυναίκα πρωθυπουργό, το ίδιο η Γερμανία , εμείς δε νομίζω να τις έχουμε στερήσει θέσεις κλπ
Δεν τα βλέπω στην πράξη αυτά που συζητάτε ρε παιδιά, μπορεί να κάνω και λάθος…
Ε κοιτα, σοβαρα τωρα, κανεις λιγο. Ο @QuintomScenario εχει δικιο ας πουμε για τους μισθους στον ιδιωτικο τομεα: κατα κανονα οι γυναικες ειναι ριγμενες. Αλλα τα πραγματα ειναι παρα πολυ καλυτερα σε σχεση με πριν λιγες μολις δεκαετιες και θα καλυτερεψουν κι αλλο. Η νοοτροπια αιωνων δεν ξεριζωνεται μεσα σε λιγα χρονια, θελει γενιες. Εγω νομιζω οτι ο δυτικος κοσμος καλη πορεια εχει σε αυτο το θεμα.
@achilleas Ρε συ, βλεποντας τα ποστ σου πριν συμφωνουσα σε μεγαλο ποσοστό. Και επειδη ηταν και κατεβατα, περασαε “αναιμακτα” αυτο που σχολιασα. Ηθελα να εστιασω οτι πολλες φορες χρειαζεται διπλη και τριπλη προσοχη γιατι πιστευω ειναι ενα προβλημα το “δε σκεφτηκα την περιπτωση γυναικειας παιδοφιλιας”. Και αν στην προκειμενη περιπτωση ειναι πολυ ακραιο παραδειγμα και μπορει πολυ ευκολα να αντιμετωπισθει με πολυ απλα και λογικα αντεπιχειρηματα, αλλες παρομοιες καταστασεις πιο μικρου μεγεθους αλλα πολυ σημαντικες αν αθροιστουν μαζι δημιουργουν περιεργες καταστασεις.
Παραδειγμα αυτου, το wage gap που λεει o Quintom. Δεν εχω συγκεκριμενη αποψη περι του θεματος, ομως εχω διαβασει ερευνες και στατιστικα στοιχεια που υποστηριζουν και την υπαρξη αλλα και την μη υπαρξη του ( και μπορω να πω πως οι αποψεις περι της μη υπαρξης του με εχουν πεισει περισσοτερο εμενα προσωπικα). Παρολαυτα το βλεπω σε παρα πολλες συζητησεις να αιωρειται και να θεωρειται υπαρκτο και αναμφισβητητο.
Και το βρισκω και λιγο αστειο καθως λες οτι
αλλα αυτο το trend ( τουλαχιστον οσο εχω παρατηρησει εγω ) ,κανει αυτο που σχολιαζω οτι εκανες εσυ σε πολυ μεγαλο βαθμο.
καποιος ανθρωπος ( ο ανθρωπος ) και οσες φορες αναφερθηκα προς προσωπο ηταν αρσενικο και οχι θυληκο
Ο Ουμπερτο Εκο εχει γραψει ολοκληρο κεφαλαιο στο πολυ ωραιο βιβλιο του “Η σημειολογεια στην καθημερινη ζωη” για το συγκεκριμενο θεμα. “Man” ειναι και στα αγγλικα “ο ανθρωπος”. Του δινουμε φυλο του ανθρωπου. Αμα θες να εισαι ουδετερος, να λες “το ανθρωπινο ον”. Αλλα δεν εχω γνωρισει απολυτως κανεναν που να μιλαει ετσι στην καθημερινοτητα του. Ευτυχως!
Η κοινωνικη αδικια δυστυχως καταληγει σε ακροτητες, και αυτο οδηγει σε ενα αστρονομικα μικροσκοπικο ποσοστο γυναικων, οι οποιες καταφευγουν στο αλλο ακρο, και μισουν οποιονδηποτε εχει πεος. Λεω αστρονομικα μικροσκοπικο ποσοστο, γιατι περι τετοιου προκειται. Φεμινιστρια, με βαση τον ορισμο της λεξης, ειναι και η ξαδερφη σου, η αδερφη μου, η θεια του Μητσου, και καθε γυναικα στον κοσμο η οποια πιστευει πως θα πρεπει να λαμβανει ιση μεταχειριση με εναν αντρα.
Το να βαζεις σε ενα καλουπι ολες τις φεμινιστριες λογω ελαχιστων ακραιων περιπτωσεων, ειναι ακριβως το ιδιο με το να σε θεωρει μια ακραια φεμινιστρια καριολη, μονο και μονο επειδη εισαι αντρας, και σε ταυτιζει με καθε φαλλοκρατικο σκουπιδι, που ειναι επισης ενα (οχι τοσο) μικρο ποσοστο των αντρων, ειδικα σε χωρες οπως η Ελλαδα, που η ανατολιτικη νοοτροπια ειναι ο κανονας, κι οχι η εξαιρεση.
Το να σου κανουν εντυπωση οι 5 στους 100 ξερω γω ακραιοι κοινωνοι του φεμινισμου, ειναι απολυτα φυσιολογικο, αφου ειναι και οι πιο φωνακλαδες. Υπαρχουν ομως αλλοι 95 (μεταξυ τους κι εγω και πολλοι αλλοι), οι οποιοι προσπαθουν στην καθημερινοτητα τους, στην επαγγελματικη τους ζωη, στην κοινωνικη τους ζωη, να φερονται σε γυναικες και αντρες με τον ιδιο τροπο.
Συνταγματικα κατοχυρωμενο, δε σημαινει οτι γινεται και στην πραξη. Ειναι σαν να μου λες οτι τα δικαιωματα του καθε ανθρωπου στην κοινωνια ειναι συνταγματικα κατοχυρωμενα, ανεξαρτητα απο φυλη και χρωμα δερματος. Τραβα πεστο αυτο σε εναν τυχαιο μαυρο που ζει στη Γαλλια, να δουμε αν θα σου πει “ναι φιλε μου, το Συνταγμα λεει οτι ειμαι ισος, αρα ετσι πρεπει να ειναι!”
Μετρα τους βουλευτες της Ελλαδας, αν δεν κανω λαθος, πρεπει να ειναι 300. Ποσες ειναι γυναικες? Μετρα τους καθηγητες σε οποιο Πανεπιστημιο θελεις. Ποσες ειναι γυναικες? Στα δικαστηρια? Στον στρατο? Γιατροι? Δικηγοροι? Δηλαδη αμα εχουμε καμια 100αρια γυναικες σε ολη την Ευρωπη σε υψηλες και διακεκριμενες θεσεις, αυτο σημαινει οτι εχουμε ισοτητα? Αυτη η λογικη του “παιδια εγω δε βλεπω ανισοτητα και αδικια, αρα δεν πρεπει να υπαρχει” με ξεπερναει.
Απο την αλλη, οι νοσοκομες η’ οι δασκαλες ειναι σε μεγαλυτερο ποσοστο γυναικες. Ενταξει, καλως η’ κακως υπαρχουν “αντρικα” και “γυναικεια” επαγγελματα. Στη δημοσια ζωη ομως ναι, υπαρχει ανισοτητα.
Μα και αυτο που λες δε δειχνει ανισοτητα. Αυτο ισως ειναι το αποτελεσμα των ανισοτητων, αλλα απο μονο του δε δειχνει ανισοτητα. Αν θες να δειξεις ανισοτητα, τοτε θα πρεπει να βρεις τα αιτια γιατι στα πεδια που αναφερεσαι οι γυναικες ειναι λιγοτερες. Ως ανισοτητα θα οριζοταν το να μην ειχαν ισες ευκαιριες να γινουν αυτα που λες, που στην Ελλαδα ας πουμε, μεσω των πανελληνιων εχουν ολοι μια ιση (περιπου,μην επεκταθουμε σε αυτο) ευκαιρια για να σπουδασουν και να γινουν αυτο που θελουν ( δεν μπορω να εκφερω αποψη για τον εργασιακο τομεα καθως δεν εχω δουλεψει αρκετα ακομη για να δω αν μια δικηγορος πχ εχει η δεν εχει ισες ευκαιριες ανελιξης με εναν δικηγορο )