Γεια σου κ σε σένα Trustno1! 8) Βασικά έχω δοκιμάσει να παίξω κ με μια Ibanez κ από τι σύγκριση που έκανα μετά διαπίστωσα ότι ο ήχος της συγκεκριμένης Yamaha ήταν κατά τι γνώμη μου πολύ “ψεύτικος”…Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις επαναλαμβάνω πως πρόκειται για τη δικιά μου άποψη όσο αφορά τι συγκεκριμένη κιθάρα…
Στον ίδιο ή σε διαφορετικό ενισχυτή??
Έχει σημασία, μπορεί πχ. αλλάζοντας μαγνήτες να εχεις τον ήχο που θες.
Welcome to the jungle!!!
Να πω κι εγώ; Χωρίς να έχω τρελές γνώσεις περι κιθάρας, νομίζω ότι η συμβουλή να πάρεις λίγο αργότερα πολύ καλή αντί να πάρεις τώρα μια μέτρια, είναι σωστή. Κατά τα άλλα για καφρίλες όντως θεωρείται πολύ κάλή η Jackson, αλλά σκέψου μήπως θέλεις κιθάρα που να σε καλύπτει και για άλλα πράγματα. Γιατί όπως και να το κάνουμε, δεν αγοράζεις κάθε μέρα! Απλώς σκέψου το…
Κατά τα άλλα, Ibanez, ESP, Fender, Music Μan, Jackson, Gibson (η αδυναμία μου…) θεωρούνται κορυφαίες!! Α! Και κάτι ακόμα περί Jackson: αν καταλήξεις σε αυτή να ξέρεις ότι παράγονται σε 2 χώρες, νομίζω Ιαπωνία και Αμερική. Από αυτές κάποιες θεωρούνται καλύτερες (οι Αμερικάνικες νομίζω; ), οπότε να το ψάξεις κι αυτό!
Καλά σολίδια!!!
thanx παιδιά!Να είστε καλα!!!
κατα την γνωμη μου , μια αξιοπρεπης κιθαρα , που να μην ξεκουρδιζεται πολυ ευκολα (οπως παλαιοτερα οι πολυ φθηνες ) , να σε βολευει το μπρατσο , που να
σου κανει πανω σου σε ορθια θεση ,ειναι αρκετη για πολλα χρονια και με τα εφε και ενισχυτες που υπαρχουν σημερα , δεν χρεαζεσαι τιποτα παραπανω . Υπαρχουν
φθηνοτερες εκδοσεις των fender,ibanez που σε καλυπτουν για πολλα χρονια ,και
μη νομιζεις οτι οι high-end κιθαρες θα σου προσφερουν κατι το φοβερο .
Δοκίμασε και καμιά epiphone. Δεν έχεις να χάσεις κάτι φίλος!Καλό λιώσιμο
dean i esp me diplous. oti pio akribo - apo 800 xhnopoulak ai panw gia na pareis kati sobaro. alliws pare oti breis.
h jackson gia kafrila ? MPAAAA den nomizw… pare mia dean - mallon tha sou bgei pio oikonomika. emena den m aresoun, alla emena den mou leei kai polla i kafrila. oute gibson. epeidh paizei o kseplenouras. gia kafrila … ? mallon oxi…
a oi ibanez einai arketa kales - psilokithares paspartou… alla ki ekei gia ta kala montela - akoumpas arketa.
katalhge sto symperasma. dean - i kamia ESP. pare ki ena filo sou pou na kserei konta.
koita na nai ok to organo. paikse ligo - logika tha s afhsoun.
Παιδιά εχω μια ηλεκτρικη samick και το πρόβλημα είναι το εξης: η αποσταση των χορδων από την ταστερια είναι ακετα μεγαλη και για την ακριβεια είναι γυρω στα 3 εκατοστα? μηπως μπορειτε να μου πειτε καποιο τροπο για να ερθουν πιο κοντα οι χορδες με την ταστιερα???
Δοκιμασα με την γέφυρα και το headstock πανω για να δώσω κλίση στο λαιμό αλλά τίποτα?!!
Αλλαγή του καβαλάρη ίσως…? :roll:
τι καβαλαρι εχεις? μπορεις να μου πεις πως ειναι ακριβως?
εχω εναν απλο…δεν ειναι floyd rose…ειναι συνιθισμενος
αλλα το θεμα δεν νομιζω οτι ειναι απο κει…μαλλον ειναι απο το headstock…
στην δικια μου την κιθαρα ο λαιμος ειναι ρυθμιζωμενος με το Truss Rod…οσοι εχουν τετοια κιθαρα καταλαβαινουν τι θελω να πω…το εχω σφιξει τερμα αλλα δεν εχει μειωθει και πολυ η αποσταση…
τι να κανω…??
αυτο που εκανες ειναι λαθος…
το truss rod ειναι για το ρυθμισμα του μανικιου κ οχι για το υψος των χορδων!
δες στον καβαλαρι σου απο εκει που περνανε οι χορδες τα σαντλερς δλδ εχει κατι βιδες αλεν. κα8ε σαντλερ εχει δυο τετοιες αλενοβιδες βρες το καταληλο αλεν κ ρυθμισε απο εκει.
προσωπικη αποψη παντην σε ενα μαστορα γιατι πειραζοντας τα σαντλερς θα τα ξεριθμισεις κ θα χασουν το radius που πρεπει να εχουν!
ελπιζω να βοηθησα
καλυ τυχη!
το ρυθμισα και απο εκει που λες αλλα το μονο που καταφερα ηταν να τις φερω πιο κοντα λιγα χιλιοστα μονο…ενω οι βιδιτσες ειχαν βγει αρκετα εξω και με ενοχλουσαν οταν επαιζα γιατι μου γρατζουνουσαν το χερι…οποτε τις ξαναβιδωσα εκει που ηταν…
τωρα αυτο για το μαστορα που λες το σκεφτηκα αλλα θελω να το αποφυγω…
γιατι αν την παω για SERVICE θα με γδαρουν και στο τελος παλι μονος μου θα την φτιαξω…ασε αυτο ειναι η τελευταια λυση γιατι η κατασταση στα ελληνικα μαγαζια ειναι αστα να πανε… :roll:
paides 8a 8ela na rwthsw osous to katexoun to 8ema an oi hlektrikes oi Cort a3izoun kai ti kommatia 8a mporousa na pai3w me autes tis ki8ares.
euxaristwwww (den xreiazetai na kanw kainourgeio topic…)
paides xeste tis cort. oi vintage?!
εχω κανει μια μικρη ερευνα αγορας, και με βαση τα χρηματα που μπορω να δωσω, εχω καταληξει σε αυτες…
αλλα δεν ξερω ποια αξιζει τα λευτα της περισοτερο…
τη θελω για γενικη χρηση, και τα ακουσματα μου ειναι διαφορα…απο ροκ και μεταλ μεχρι τζαζ (λιγο)…
οποιος μπορει να με βοηθησει θα το εκτιμουσα ιδιαιτερα…
αφου θες για γενικη χρηση καλυτερα μην παρεις την les paul που ειναι μια κιθαρα που εχει πιο συγκεκριμενο ηχο! ειναι κ epiphone το οποιο για μενα ειναι μειονεκτημα!
ετσι οπως τις ειδα καλυτερα χτυπα αυτην http://www.musicorama.gr/eshop/product_info.php?cPath=1_11_1106&products_id=4322
η Ιbanez γενικα ειναι πιο αξιοπιστη απο την epiphone!
file den eimai eidikos alla sou proteinw tin gr370dx…
tin exw 1+ xrono kai eimai upereuxaristimenos…opws kai polu alloi pou exoun paiksei m’autin…
sun to oti einai se para polu kali timi…eidika an eisai kainourios einai oti prepei…
Edit: ousiastika kai i rg350dx i idia einai mono pou exei allo sxedio…
και’γω την Ibanez θα σου προτεινω, για μοντελο δεν ξερω μιας και ειναι και θεμα σχεδιου οποτε ειναι αναλογα με το προσωπικο σου γουστο.
Ibanez GRG170DX
Εγω εχω την rg370 εδω και 2,5 χρονια και μπορω να πω οτι εχει σχετικα με την τιμη της αρκετα καλο ηχο…αλλα δεν δε σου κρυβω οτι μου παρουσιασε καποια προβληματα στα ποτενσιομετρα και στο floyd rose… η rg350 εχει τα ιδια χαρακτηριστικα με την παραπανω οποτε δε βρισκω τον λογο να δωσεις παραπανω χρηματα…για τις epiphone δεν εχω γνωμη αλλα προσωπικα μετανιωνω που δεν ειχα παρει το “ταυρακι” που ειχα βρει…γενικα σου προτεινω να μη βιαστεις στην αγορα σου και να το ψαξεις οσο πιο πολυ μπορεις…πιστευω να βοηθησα…!!!