Πολλοι γνωστοι μου αρεσκονται σε αυτο τον δισκο.Εγω οχι.Μου την σπαει ο ηχος στα νραμς(???),μου στην σπανε τα ασχημα φωνητικα του,μου τη σπαει που τα κανει ολα μονος του και μετρια.Εμενα μου ακουγονται σαν περισσευματα.Δεν πειστηκα.
Black Metal οπως πρεπει να ακουγεται αυτο.Βασισμενο στα ριφς,μοχθηρο και κρυο.Χωρις να πρωτοπορει σε καποιο τομεο,εχει τα απαραιτητα προσοντα να δημιουργησει την καταλληλη ατμοσφαιρα και τα αντιστοιχα συναισθηματα.Απολυτα ευχαριστημενος.
Μου ακουγονται σαν μια μιξη 50% Amorphis,20% Sentenced,20% Σουηδικο μελωδικο ντεθ και αλλο ενα 10% προσωπικο ηχο.Τους Amorphis τους λατρευω,αρα εχουν κερδισει το στοιχημα απο πριν.Μ ευχαριστει η ισοδυναμια μεταξω μελωδιας,ατμοσφαιρας,μελαγχολιας,βαρβαροτητας,νοσταλγιας κτλ.Ολα απο λιγο,αλλα χωρις να τα σκο(α)τωνουν.Αφιερωσα ωρες ακροασης που δεν μετανιωνω λεπτο.
Kreator.Η αγαπημενη μου Γερμανικη Thrash μπαντα.Οπως παντοτε αλλωστε,γνωριζεις οτι δεν θα απογοητευτεις.Το θεμα ειναι ποσο θα ενθουσιαστεις.Στις ‘‘Ορδες Του Χαους’’ ολα βαινουν καλως.Υπαρχουν τραγουδια που σε κολλανε στον τοιχο,υπαρχουν και τραγουδια που απλα σου κολλανε επειδη ειναι απλοικα και με αυτοσκοπο την απλποικοτητα τους ωστε να γινουν συναυλιακα χιτακια.ΔΕν προκειται ποτε να αγορευτει απο καποιον ως ο καλυτερος ή ο χειροτερος τους δισκος και αυτο ειναι κακο για μενα,δεν σημαινει οτι ειναι αδιαφορος αλλα οτι δεν εχει αντοχη στο χρονο(μετα απο 5-6 ακουσματα ηθελα να βαλω κατι αλλο)
Αδικοχαμενοι??Δεν νομιζω.Δεν λεω,ωραιο και πορωτικο μεταλ που σε διασκεδαζει κατα την ακροαση του αλλα …μονο αυτο.Ισως αυτο ειναι αρκετο για καποιους αλλα οχι και για να θεωρειται και κανενα χαμενο διαμαντι.Μονο για παρελθοντολαγνους.Α,στην επανακυκλοφορια εχει και καποια λαιβ μπονους που εχουν δυστυχως πολυ αθλιο ηχο.Θα δωσω μια ευκαιρια στο ντεμπουτο τους αν πεσει ποτε στα χερια μου διοτι μνημονευεται ως καλυτερο απο το παρουσιαζομενο
Κλασσικο Γερμανικο Power (αν και απο Δανους),απο αυτα που εχουμε ακουσει σε εκατονταδες.Το θεμα ειναι πως παροτι δεν προσφερουν ουτε χαλικι στην Πυραμιδα του Μεταλ,οι συνθεσεις τους ειναι καλες και ακουγονται μια χαρουρα(βαζουν τσιμεντο δλδ στισ εσοχες).Εμενα με κερδισαν,ειδικα σε κομματια που μου θυμισαν αρκετα Helloween εποχες Walls Of Jericho & Helloween e.p.
Εδω τα πραγματα ειναι πολυ απλα.Αν σου αρεσε το Poets and Madmen(συγκεκριμενα το τελευταιο τους,οχι το Hall of the Mountain King ή αλλη δισκαρα των Savatage),ή γενικοτερα εισαι αρρωστακι με την φωνη/πιανο/συνθετικα κατορθωματα του Jon, θα απολαυσεις και αυτο εδω.Αν οχι,ετοιμασου για ενα αρκετα καλο/συμπαθητικο μεταλ δισκακι με συμφωνικες αποκλισεις οποτε βρισκει ευκαιρια ο Αρχηγος τους.