Traitor ![]()
Έχετε ψιλολυσσάξει (και όχι μόνο εδώ) με το Tower. Το πρώτο πέρασε λίγο αδιάφορο για εμένα και κάπως έτσι προσπέρασα το φετινό τους, αλλά μάλλον αξίζει μια ευκαιρία. Αν μη τι άλλο έχω μια περιέργεια να τσεκάρω τώρα.
Σε πολλούς φαίνεται, εγώ τον συμπαθώ όσο κι αν τύχει να διαφωνήσω μαζί του γιατί έχει πάντα επιχειρήματα, και για αυτά που έκανε στον Radke. Το ζήτημα με κριτικους μουσικης ειναι να λενε τη γνώμη τους επιχειρηματολογώντας χωρίς να χέζουν καλλιτέχνες ούτε να έχουν άβατα. Ο Φαντάνο την ιδια στιγμή που είχε ως καλύτερο του δίσκο το τελευταίο Daughters, έδωσε το βήμα στην Lingua Ignota και της έδωσε την ευκαιρία να μιλήσει για όσα πέρασε και να ρίξει μήνυση στο μαλάκα, στην πρώτη συνέντευξη που δέχτηκε και της επέτρεψαν να το κάνει. Είχε ιερό ποτήρι του ραπ τον Kanye πριν αρχίσει να τρελάινεται και όταν το έκανε, του εριξε την πιο δίκαιη και αυστηρή κριτική που τόλμησε κανείς. Γι αυτό και για πολλά άλλα το πεπόνι το στηρίζω και θα το στηρίζω μέχρι αποδείξεως του εναντίου.
Ναι, θα πω κι εγώ δώσε ευκαιρία.
Edit - μερικα video με αναφορές σε όσα λέω:
και σας εκθειάζουμε και μας την λέτε , πουθενά δε σας πιάνουμε ![]()
καλά κάνετε εννοείται
Αν δεν κάνουμε λίγο flaming δεν γίνεται φάση στο forum, ακόμη να το καταλάβετε; ![]()
Διαβάστε τώρα τη μοντέρνα ανασκόπηση και ελάτε να κάνουμε flame γι αυτό!
Ειναι flaming ομως να λεμε οτι δε μας νοιαζει ενας τυπος και αυτα που λεει στο YouTube ? Μπα.
2025
Ορίστε και από εμένα τα φετινά άλμπουμς που άκουσα περισσότερο. Δεν είναι και πολλά καθώς τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο με προσελκύουν οι παλιές (αγάπες) κυκλοφορίες από τις πιο καινούριες. Πιστεύω πάντως ότι βγαίνει μια αξιοπρεπής λίστα για όποιον ενδιαφέρεται. Η πρώτη πεντάδα απέχει πολύ σε ακούσματα από την δεύτερη, όπως και η δεύτερη από όλα τα υπόλοιπα. 15+1 σφινάκι. Κάποια λίγα άλμπουμς κόπηκαν γιατί είναι πολύ φρέσκα στα αυτιά μου. Χωρίς πολλά λόγια και αναλύσεις:
1 με 5
SUEDE - ANTIDEPRESSANTS
ή αλλιώς Broken Music for Broken People. Κι όμως, από τις 5 αγαπημένες μου κυκλοφορίες του '25 αυτή είναι η πιο φωτεινή και αισιόδοξη. Δίσκος της χρονιάς για εμένα καθώς μιλάμε για όλο το “πακέτο”. Μουσική, στίχοι, ερμηνείες, artwork. Δίσκος με αρχή μέση και τέλος και με 3 υπέροχα bonus tracks για εμάς που δεν χορταίνουμε με τίποτα. (Για όσους δεν γνωρίζουν, οι Suede είναι το συγκρότημα με τα καλύτερα bsides/bonus tracks ever. Σε αυτό το θέμα δεν τους φτάνει κανείς και είναι να απορείς με το τι καλούδια αφήνουν έξω από τους κανονικούς δίσκους τους.) Δεν πίστευα ποτέ ότι το συγκρότημα θα υιοθετούσε τον Post-Punk ήχο και θα το έκανε τόσο καλά χωρίς να χάσει την ταυτότητα του. Αλλά έσκασε το προηγούμενο Αutofiction και το βούλωσα. Λοιπόν για να τελείωνουμε το Αntidepressants είναι ακόμη καλύτερο (και με λιγότερες μπαλάντες! yes!). Άντε κύριοι διοργανωτές τι περιμένετε, φέρτε τους σύντομα στα μέρη μας να χορέψουμε με τον Brett την Αποκάλυψη!
CORONER - DISSONANCE THEORY
Πρώτη επαφή με την μπάντα, προ αμνημονεύτων ετών, κάποιο cd του Μetal Hammer με το Grin (το ομότιτλο) μέσα. Πολύ καλό… μηχανικά ριφς που υπνωτίζουν… Χρόνια αργότερα γνωριμία με το δυνατότερο ίσως σερί άλμπουμς -μετά από αυτό των Death - και κεραυνοβόλος έρωτας με την μουσική τους. Δεν χρειάστηκε να περιμένω 32 χρόνια όπως κάποιοι για την καινούρια τους δουλειά, αλλά και 15 πολλά είναι. Δεν θα γράψω κάτι για το Dissonance Theory, πώς να αναλύσει κανείς την τελειότητα. Ελπίζω μόνο σε συνέχεια.
MESSA - THE SPIN
Η αλήθεια είναι αυτή. Τα παιδιά εχουν ταλέντο και με κάθε ευκαιρία το αποδεινύουν. Το μπόλιασμα νέων στοιχείων στην μουσική τους ταίριαξε τέλεια με το dna της μπάντας. Με το που βγήκε το The Spin και το άκουσα ήξερα ότι πάει για album of the year. Αν ήταν Αμερικάνοι ή Βρετανοί θα ήταν τώρα τεράστιοι. Ή μπορεί και όχι αν κρίνω από αυτά που βλέπω να προωθούνται…Όπως και να χει τους εύχομαι το καλύτερο.
PROPAGHANDI - AT PEACE
Κύριοι δικαστές, το ομολογώ. Δεν είχα ακούσει νότα από την μπάντα πριν το At Peace. Aκόμη δεν έχω εντρυφίσει ιδιαίτερα στην δισκογραφία τους, αλλά το Αt Peace με σημάδεψε και το έχω λιώσει στην κυριολεξία. Η μουσική απλά τα σπάει για να μην χρησιμοποιήσω καμιά πιο προσβλητική στο εκλεκτό ακροατήριο εκφραση. Η οπτική των στίχων σε κομμάτια όπως το ομότιτλο άσμα, το Cat Guy, το No Longer Young, το Day by Day κ.α. συντονίζεται σε μεγάλο βαθμό με την δική μου. Ναι τόσο χάλια πάνε τα πράγματα γενικά… Αν ήμουν 17χρονος μπορεί να ταυτιζόμουν με κάποιον τράπερ. Στα 45 προτιμώ να συμβαδίζω με τους Propaghandi ή πχ με τους New Model Army. Τουλάχιστον έτσι τα έχω καλά με τον εαυτό μου.
PARADISE LOST - ASCENSION
Ασπρίσανε, καραφλιάσανε(και εμείς!)αλλά παραμένουν Αιώνια αγαπημένοι. Στις δόξες μαζί αλλά μαζί και στις πίκρες, κάτι σαν την Εθνική Ελλάδος ένα πράγμα. Εδώ μιλάμε όμως για δόξα. Μια μικρή νίκη για να δαγκώσουν την γλώσσα τους αυτοί που τους αμφισβήτησαν. Το Αscension συνοψίζει με επιτυχία τι σημαίνει 35 χρόνια Paradise Lost. Ένα ποτ πουρί μιας αξιοθαύμαστης καριέρας.
6 με 10
CREEPER - SANGUIVORE 2
Guilty pleasure or not? Ειλικρινά δεν μπορώ να απαντήσω. Εδώ οι ίδιοι οι Creeper δεν παίρνουν και πολύ στα σοβαρά τους εαυτούς τους, πώς μπορώ να το κάνω εγώ. To πρώτο Sanguivore (Νο1 album του 2023 για εμένα) ήταν τέλειο. Ότι γουστάρω στην μουσική των 80s - σε υπερθετικό βαθμό. To φετινό χρειάστηκε μερικές ακροάσεις για να με κερδίσει. Είναι copycats, το ξέρεις, το ξέρω και το ξέρουν, αλλά ρε συ, το κάνουν τόσο καλά!
DEFTONES - private music
Σε σχέση με τους παραπάνω που έχουν δανειστεί από το σύμπαν, οι Deftones στο private music είναι copycats των Deftones. Μόνη διαφορα με τα 2,3 προηγούμενα τους - οι κομματάρες εδώ είναι περισσότερες. Business as usual λοιπόν… and Business is Good!
MICK HARVEY & AMANDA ACEVEDO - GOLDEN MIRRORS
Ιδού το Folk άλμπουμ της χρονιάς. Ο (πρωην) Βad Seed Μick και η protégé του Amanda ξεθάψανε μια χούφτα καταραμένα άνθη του Jackson C. Frank, στοιχειωμένα τραγούδια για καταδικασμένες αγάπες και χαμένες ψυχές, που τραγουδίστηκαν για πρώτη φορά πριν 60 χρόνια.
THE CHAMELEONS - ARCTIC MOON
Για το Αrctic Moon τα έχω πεί αναλυτικά εδώ:
SHARON VAN ETTEN - SHARON VAN ETTEN & THE ATTACHMENT THEORY
Dreamy μελωδίες και post punk πινελιές συντροφεύουν την ζεστή φωνή της S V E σε έναν πανέμορφο δίσκο που είμαι σίγουρος ότι θα τον ακούω με απόλαυση και μετά από δέκα χρόνια (καλά να μαστε). Και δεν υπάρχει καλύτερη σφραγίδα ποιότητας από αυτό.
11 με 16
ALAN SPARHAWK - WITH TRAMPLED BY TURTLES
Και μετά τους Low, τι; Ο Αlan περνάει τα στάδια του πένθους για την απώλεια της συζύγου του - και μουσικής συντρόφου του Mimi - με την βοηθεια της folk/bluegrass μπάντας Trampled by Turtles και της κόρης του, Hollis (backing vocals στο πανέμορφο Νot Broken) με ένα συγκινητικό ακουστικό άλμπουμ.
WEDNESDAY - BLEEDS
Σαν να ακούω τον χαμένο δίσκο των αγαπημένων μου Pavement, τότε που έφυγε ο Stephen Malkmus από την μπάντα και προσλάβανε την ταλαντούχα αδερφή του να κάνει φωνητικά, και που το αγαπημένο της συγκρότημα ήταν φυσικά οι Nirvana - κάτι που δεν έγινε ποτέ. Αλλά ναι αυτή είναι η περιγραφή του Bleeds από εμένα.
THE DISCUSSION - ALL THE PRETTY FLOWERS
Aν λατρεύετε Siouxsie και αν γουστάρετε Bauhaus και γενικά γκοθιές που διατηρούν κάτι από την αυθεντικότητα των αρχών τις δεκαετίας του 80 πολύ πριν την τυρίλα των 90s ακούστε αυτό τον δίσκο. Τώρα. Από την Laura Pleasants κιθαρίστρια των Κylesa αν σας λέει κάτι αυτό (εμένα πάντως όχι).
BLUT AUS NORD- ETHEREAL HORIZONS
Καιρό είχα να ασχοληθώ με ΒΑΝ - από το πολύ καλό Hallucinogen του 2019 - αλλά τούτο δω νομίζω πλησιάζει επίπεδα ποιότητας Μemoria Vetusta II. Ένας πραγματικός " Διαλογος με τα Άστρα" όπως εμφανίζεται και στο εκπληκτικό album cover.
HELLOWEEN - GIANTS & MONSTERS
To feel good album της χρονιάς. Έπεσε κάπως στις ακροάσεις μου γιατί φέτος ήμουν σε άλλη φάση μουσικά. Δεν παύει να είναι άκρως αξιόλογο και μακάρι να πάνε όλα καλά και να το απολαυσω και live το καλοκαίρι.
JEHNNY BETH - YOU HEARTBREAKER, YOU
Tα 28 λεπτά του άλμπουμ είναι αρκετά για να μου ανεβάσουν την υπέρταση. Η Jehnny σε industrial metal παράκρουση. Φανταστείτε την Isabelle Adjani στο Possession υπό τους ήχους των NIN εποχής Broken EP. OK, υπερβάλω λιγάκι! Tυχεροί όσοι την δείτε στο live των Gorillaz.
Τι φαση, καταργησαμε το 52;
Από όλο το ποστ θα κρατήσω σίγουρα ότι πρέπει να ακούσω Pavement.
Αν κατέβεις για Release, σφύρα.

Στα τοπ (reach) της χρονιάς.
Για την γραφικοτητα το εβαλα προφανως.
Αν θελει κανεις, μπορει να βρει οτιδηποτε τοξικο ![]()
Οπως το να μη σου αρεσει μια μπαντα ας πουμε.
Ναι προφανώς, δεν πήγαινε σε εσένα αλλά στο tweet ![]()
αντε να βαλω και εγω την κλασικά αλλοπρόσαλλή λίστα μου.
*και με Sleep Token μεσα
Φέτος έλιωσα soundtracks
| 1. Turnstile - Never Enough // look out for me | |
|---|---|
| 2. Lorien Testard - Clair Obsur expedition 33 // Lumière | |
| 3. Woodkid / Ludvig Forssell - Death Stranding 2 // To The Wilder | |
| 4. Messa - The Spin // At Races | |
| 5. Deftones - Private Music // souvenir | |
| 6. Coheed and Cambria - The father of make believe // Goodbye, Sunshine | |
| 7. Teke::Teke/ The flight - AC: Shadows // Meikyu | |
| 8. Sharon Van Etten - Sharon Van Etten and the attachment Theory // Idiot Box | |
| 9. Wet Leg - Moisturizer // catch these fists | |
| 10. Landmvrks - The darkest place I’ve ever been // Sulfur | |
| 11. Biffy Clyro - Futique // Hunting Season | |
| 12. Sleep Token - Even In Archadia // Look To Windward | |
| 13. Scowl - are we all angels // Fantasy | |
| 14. Imminence - The return of the Black // God Fearing Man | |
| 15. Lorna Shore - I Feel The Everblack Festering Withn ME // Glenwood | |
| 16. Chevelle - Bright as Blasphemy // Rabbit Hole | |
| 17. Pertubator - Age of Aquarius // Lady Moon | |
| 18. Emma Goldman - all you are is we // all you are is we | |
| 19. The Mars Volta - Lucro sucio // cue the sun | |
| 20. End it - Wrong side of Heaven // Pale Horse |
Αυτα που θα μπορουσαν να ειναι στην παραπανω λιστα αλλα δεν.
Himalayas - Bad Star
Killsitch Engage - This Consequence
Hayley Williams - Ego Death At a Bachelorette party
Propagandhi - At peace
Spiritbox - Tsunami Sea
Hot Milk - Corporation P.O.P
Winona fighter - My Apologies to the Chef
Οι απογοητεύσεις της χρονιάς.
Arcade Fire - Pink Elephant
Ghost - Skeleta
Architects - The Sky, The Earth and all bewteen
*οχι δεν ειναι clickbait απλα δεν λειτούργησαν μαζι μου…
Αυτός είναι δικός μου. Ρίξε μια ματιά στη modern ανασκόπηση θα βρεις ωραία πράματα! Μην προσπεράσεις Vianova χωρίς ακρόαση!
Λοιπόν ![]()
ASCENSION -PL
SPIN- MESSA
III -KING WITCH
DIVIDED WE FALL - BIOHAZARD
FIRES ON THE MOUNTAINSIDE - FER DE LANCE
CHILDREN OF EVE -NIGHTFALL
DISSONANCE THEORY-CORONER
PARA BELLUM- TESTAMENT
TAVASTLAND -HAVUKRUUNU
μια ζωη μαλακιες αυτο το παιδι