Νέες κυκλοφορίες 2026

καλή παρασκευή λοιπόν

7 Likes

Grail guard και grade2 συνεχόμενα μετα την παρουσιαση σου. Επειδη ρώτησες.

2 Likes

Μερακλής

1 Like

Διάβαζα αυτό: Corrosion Of Conformity - Good God / Baad Man

…και ενώ δεν περίμενα τίποτα, γιατί με έχουν χάσει εδώ και πολλά χρόνια, αυτό τελικά ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη! Πολύ ζωντανός ήχος, πολύ τζαμαριστό όλο το δημιούργημα. Αν ήταν αυτός ο νέος δίσκος των Down θα παραμιλούσα. Μπράβο COC!

4 Likes

Μιας και οι MISTY ROUTE θα παρουσιάσουν τη νέα τους δουλειά το Σάββατο 25/4 στο Ilion Plus, στη χθεσινή εκπομπή SOUNDS OF DECAY RADIOSHOW (Δευτέρες 21.00-22.30 στο darkwaveradio.net) είχα τη χαρά να φιλοξενώ τον Λευτέρη Σαατσάκη (κιθάρα/φωνητικά), για να μιλήσει για το άλμπουμ “Ethos” (2026, Bitume Records) και συνολικά για το σχήμα και την εξέλιξη του σε σχέση με το ντεμπούτο τους πέντε χρόνια πριν.

Ένα alternative metal, που συνδυάζει τους metallica με τους deftones, αλλά και το βλέμμα προς την κοινωνία στους στίχους, ήταν μερικά από τα πράγματα που ειπώθηκαν…

Playlist
(20/4/2026 MISTY ROUTE interview):

01. MISTY ROUTE:hail [2026]
02. MISTY ROUTE:odyssey [2021]
03. OPETH:harvest [2001]
04. MISTY ROUTE:the corridor [2026]
05. MISTY ROUTE:last night’s dream [2026]
06. METALLICA:for whom the bell tolls [1984]
07. MISTY ROUTE:freedom [2026]
08. MISTY ROUTE:blind god [2026]
09. ΚΑΤΑΤΟΝΙΑ:tear gas [2001]
10. MISTY ROUTE:no destination [2026]

Ακούστε ξανά ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

1 Like

Το πακέτο είναι πλήρες. Αναμένω και κάτι πιο “εκρηκτικό”.

Υ.Γ. Είμαι απ’ αυτούς που κοιμάμαι και ξυπνάω με το “Heart of a Lion”.

4 Likes

Πάμε για μία αρκετά ενδιαφέρουσα Παρασκευή. Μπορεί να αργήσαμε γιατί έπρεπε να γράψουμε άλλα πράγματα σήμερα, αλλά χρόνος βρίσκεται. Τελευταία Παρασκευή του μήνα, λοιπόν, και σήμερα κυκλοφορούν:

1. Einar Solberg - Vox Occulta: το χρυσό παιδί της σύγχρονης prog εκ Νορβηγίας κυκλοφορεί τον δεύτερο δίσκο του, κι ενώ εξακολουθεί να εντυπωσιάζει, έχουμε παρατηρήσεις.

2. At The Gates - The Ghost Of Future Dead: post-humous κυκλοφορία για τον Tomas Lindberg και το σχήμα του. Ιστορική μπάντα, κομβικός δίσκος, και συνέντευξη εδώ.

3. Foo Fighters - Your Favourite Toy: νέος δίσκος απ’ τους βετεράνους ροκάδες μετά το πολύ αξιόλογο “But Here We Are”. Ξέρουμε (?) πώς ακούγεται…

3. Friko - Something Worth Waiting For: δεύτερος δίσκος για ένα συγκρότημα που είχε προκαλέσει σεισμό στο Καλαμούτσειο σύμπαν πριν δύο χρόνια, και ελπίζω η δική μου γνώμη να μετατραπεί από “συμπαθές” σε “γαμάτο” με αυτό το δεύτερο indie δίσκο.

4. Gia Margaret - Singing: έχω μία καλή γνώμη για την Margaret, παρ’ όλο που δεν μπορώ να πω ότι έχει κυκλοφορήσει και κάτι συγκλό - οκ, είχε τραυματιστεί και στη φωνή της. Επειδή, όμως, βρίσκω αρκετή καλλιτεχνικότητα σ’ αυτό που κάνει, θα δώσω και σ’ αυτόν τον δίσκο της μία ευκαιρία, ελπίζοντας ότι αυτή τη φορά η folk / pop της θα πετύχει διάνα.

4. OOIOO / Lightning Bolt – The Horizon Spirals / The Horizon Viral: Άλλη μία παράδοξη κυκλοφορία που απαιτεί αν όχι εμπειρία, σίγουρα αρκετή υπομονή και ανοιχτό μυαλό. Θα έλεγα ότι είναι πειραματικό, κι ίσως να το αδικήσω μ’ αυτήν την περιγραφή.

5. Ringo Starr - Long Long Road: ο έτερος ζωντανός Beatle κυκλοφορεί ακόμη μουσική. Ο συμπαθέστατος Starr, που άρεσε στη Summer ακριβώς επειδή δεν αρέσει σε κανέναν, κυκλοφορεί ένα ακόμη άλμπουμ, και να σας πω, είναι κι αυτός κομμάτι της ιστορίας της μουσικής μας, μας αρέσει δεν μας αρέσει στο σήμερα.

6. Atsuko Chiba - Atsuko Chiba: το προηγούμενο άλμπουμ τους, άλλη μία πρόταση του @Aldebaran , είχε λάβει διθυραμβική κριτική και μεγάλη αποδοχή απ’ το σάιτ μας, και δικαίως. Μεταφέρω τη γνώμη του πως δεν πάμε για σερί, αλλά επειδή δεν έχω ακούσει νότα, σας αφήνω να αποφασίσετε εσείς.

7. Hokka - Via Miseria IV: δεν έχω ιδέα, όμως έχει προσοχή και κριτική Μαρίνη, οπότε θα έχει σίγουρα: μελωδία, βάρος, ποπ αισθητική, άποψη.

8. Portrayal of Guilt - …beginning of the end: ακραία ακούσματα για την άνοιξη, pt.I

9. Metric - Romanticize the Dive: πράγματα που θα άκουγα επειδή εμπιστεύομαι τον Μαρίνη, #2.

10.Terror - Still Suffer: επιτακτικό να κρατήσω το κοινό μου και να πω πράγματα που θα του αρέσουν μάλλον, ε @Ixnay;

11. Plini - An Unnamable Desire: μία άρρητη επιθυμία είναι να ξανακούσουμε πειστικη μουσική απ’ τον master του bedroom prog. Σε κάθε περίπτωση, ωραίο εξώφυλλο. Ακούστε David Maxim Micic, απαραίτητο name-drop όπου βρεθώ και σταθώ.

12. Atreyu - The End Is Not the End: για την metalcore παρέα του φόρουμ, Μέρος Πρώτο.

13. The Amity Affliction - House of Cards: για την metalcore παρέα του φόρουμ, Μέρος Δεύτερο.

14. Demon Spell - Blessed Be The Dark: ιταλικό, ντεμπούτο, heavy metal, κι είπαμε αρκετά.

Επίσης, για δύο αξιόλογα EP, έχουμε Sepultura - The Cloud of Unknowing(EP) και Drudkh-Thaw(EP).

Αυτά τα λίγα τα πολλά, τα λέμε σε μία εβδομάδα! Αντιός

9 Likes

Πάτησα το 7ο τραγουδι να παιξει στο bandcamp να παρω μια γευση κ η αλήθεια ειναι οτι μ αρεσε οτι ακουσα σε ολόκληρο το κομμάτι. Θα καταλαβετε…

Μαλλον η ψήφος μου απο την λιστα σου θα παει στους ανορθοδοξους Ιταλους.

2 Likes

Κατι ιδιαιτερο απο Blood Incantation προσγειωνεται στον πλανητη μας στις 05 Ιουνιου.

Μια περιγραφη κατω:

Ομολογω καηκα - αρκετο ιντερνετ για σημερα.

https://youtube.com/shorts/f15VCfG5Exo?is=xYglmO3CnfyM6wSw

4 Likes

Θεοί και οι δύο τους! :metal:

Tι φωνάρα παραμένει ο John Bush! Wow!

1 Like

To '24 οι Hail Spirit Noir κυκλοφόρησαν την απίστευτη δισκάρα “Fossil Gardens” και φέτος οι Ponte Del Diavolo κυκλοφόρησαν το πολύ ενδιαφέρον “De Venom Natura”. Γιατί τα λέμε αυτά; Γιατί έχουμε σύμπραξη μελών τους σε νέο πρότζεκτ,τους Riverflame, με πρώτο δίσκο το epic black “Lunar Crusades” που κυκλοφόρησε την Παρασκευή αλλά το έχασα.

1 Like
2 Likes

Να βγάλουν… ΔΙΣΚΟΥΣ!

Γκρινιαρικη φάτσα με σταυρωμένα χέρια στη γωνία.

3 Likes

Νεος δισκος EUROPE μετα απο 9 χρονια τον Σεπτεμβριο. Παρα πολυ ωραιο το τραγουδι, το βασικο ριφφ μου θυμισε Home απο Dream Theater για καποιον λογο. Στορμαρε στο βιντεο, κλαμα.

3 Likes

Έχω ακούσει τα καλύτερα για τις τελευταίες δουλειές των Europe αλλά δεν έχω ασχοληθεί properly. Μου κάνει εντύπωση πως τους ακούς.

Λατρευω Whitesnake και Europe. Και ακουω ευχαριστα πολλα τραγουδια απο μπαντες οπως WASP κ.ο.κ. Δεν ειμαι “μπαρουτοκαπνισμενος” με το genre, ουτε μπορω να σου πως το τρακλιστ οποιουδηποτε δισκου απο αυτες τις μπαντες απεξω, αλλα δεν υπαρχουν πολλες στιγμες που θα ακουγα καποιο τραγουδι τους και θα πατουσα skip. Απλα λιγο δυσκολα θα κατσω να βαλω να ακουσω μονος μου.

1 Like

Πολυ καλες δουλειες ολες τους.Μην περιμενεις τον ηχο των κλασικων 80’s αλλα παραμενουν και παλι σε υψηλο επιπεδο και αναγνωρισιμοι.

@QuintomScenario και μενα μου κανει εντυπωση που τους ακους!

Δηλαδη σου αρεσουν και τα αλμπουμ των Whitesnake πριν το 1984-1987;

2 Likes

Πωπω.

1 Like

Αυτό ακριβώς θα ρωτούσα.

2 Likes