Για να δούμε, θα καταφέρω να γράψω σήμερα κανονικά το ποστ χωρίς να το δημοσιεύσω μισό πάλι; Χαλαρή Παρασκευούλα σήμερα, για να μπορούμε να ακούμε στο ριπίτ Maiden, πάμε δεν πάμε.
Armored Saint - Emotion Factory Reset:
Sandstorm - Dungeon of Death:
Downfall of Nur - And the Firmament will Burn to Quench the Gibberish: μπάντα που λες “δεν την ξέρω”, μέχρι που βλέπεις το εξώφυλλο του προηγούμενου και θυμάσαι ότι το έβλεπες παντού πριν δέκα χρόνια. Σήμερα δημοσιεύεται και η κριτική του ΑΖ, θα είναι πιο απόγευμα στην κεντρική μας.
Dimmu Borgir - Grant Serpent Rising: τρίπτυχο τίτλος, πάμε για κλασικό DB. Εγώ που δεν έχω και πολλή σχέση με το μπλακ, τους απολαμβάνω απενοχοποιημένα. Και “Abrahadabra” γαμάει, σαύρες!
Elder - Through Zero: πσυψεδέλιες για πσυχούλες που θέλουν να χαθούν στο διάστημα
Impure Wilhelmina - Le Sanglot: απ’ τα ονόματα που λες κάπου το έχω ακούσει αλλά δεν μπορείς να το προσδιορίσεις. Φουλ γαλλικά σε ένα δίσκο prog / dark rock, κινείται αφηρημένα στο στυλ των Katatonia και των Anathema, απ’ όσο ακούω.
Hammock - The Second Coming Was a Moonrise: η δεύτερη έλευση του post rock
Blindead 23 - Deuterium: μιλώντας για Katatonia και Anathema, ο ψηλέας κιθαρίστας Roger Öjersson που έφυγε προσφάτως απ’ τους Katatonia κυκλοφορεί ντεμπούτο στην Peaceville με τον Mateusz “Havoc” Smierzchalski των Behemoth, συνεχίζοντας τους Blindead με νέο line-up, ύστερα από 7 χρόνια.
Ed O’ Brien - Blue Morpho: ο λιγότερο γνωστός κιθαρίστας των Radiohead στο δεύτερο προσωπικό του δίσκο.
Bill Orcutt & Mabe Fratti - Almost Waking: πιθανώς μία απ’ τις πιο ενδιαφέρουσες δουλειές που κυκλοφορούν σήμερα, καθώς ο αυστοσχεδιαστικός κιθαρίστα Orcutt συνεργάζεται με την τσελίστρια Mabe Fratti, την οποία πέρυσι θυμηθήκαμε απ’ τους Hagen, και πρόπερσι τη μάθαμε solo.
εδιτ: μου φανερώθηκαν κάποια που δεν είχα συμπεριλάβει