Συναυλίες, διοργανωτές, λεφτά και τέτοια

Μαθε αυτα που γνωριζω για αυτο που υποστηριζω και σε τι θεση βρισκομαι και μιλαω, και μετα ισως να μιλησω μαζι σου…

Και το τι ξερω να κανω μπομπιρακο, ελα να με βρεις να στα μαθω…

Μαθε να μιλας και οχι να τη λες στον αλλο που λεει κατι που δεν συμφωνεις!!!
Οτι δεν συμφωνει με τα πιστευω μας το κραζουμε!!!

να δεχεσε οπως δεχετε ο κα8ενας και τη δικη σου

Νταξει εισαι εμπειριας,το εμπεδωσαμε.Μεγαλη μου τιμη που μιλαμε μαζι εμπειρια μου.

Κατσε να διαβασω πιο κατω,μπας και απαντας επι της ουσιας.

Απειλη πισω απ το pc,ναι…παρακατω,

Μαθηματα σμυπεριφορας,so rare!

Σχολιασε ηλικιες,πιασου απο την αρχικη ειρωνεια μου για να το πλατιασεις επιτηδες,ξανακανε κωλοτουμπα.Εγω στο αρχικο σου ποστ απαντησα.Και στη v1 και στη v2 του.Αμα κολλας στο γραφικουλης,το παιρνω πισω.

Παμε και σαβουαρ βιβρ:Σεβομαι την αποψη σου οπως την εξελαβα εγω αλλα πιστευω οτι για φετος ειδικα δεν εστεκε.Συμφωνω με το αλλαγμενο νοημα.

1. Να διαβαζεις ξερεις? το “ελα να με βρεις” ειναι απειλη?

2. Δεν ειχα προθεση ουτε να σε μειωσω και ουτε να τσακωθω μαζι σου.Αν σε πειραζει τοσο πολυ που καλως Η κακως ειμαστε κολλημενοι οπαδοι τοτε δεν εχω να σου πω παραπανω ειλικρινα!

3. Το τι γνωριζω δεν εχει να κανει στο οτι ειμαι μεγαλυτερος σου φιλε μου, αλλα στο ΠΩΣ γνωριζω αυτα που λεω περι πωλησεων.Εξυπνος φαινετε να εισαι θα καταλαβεις.

4. Ειδες πουθενα να λεω για φετος η περσυ η πριν απο δεκα χρονια??? Ειδες να μιλαω για συγκεκριμενη περιοδο??? Το αποτελεσμα ειναι οτι στηριζουμε τουλαχιστον σε συναυλιακο επιπεδο στερεοτυπα πραγματα εδω και χρονια! Τα τελευταια χρονια γινονται προσπαθειες, αλλα οπως ειπα κ σε αλλο post πριν, δυσκολα θα επαναληφθουν γιατι δεν προσφερουν κερδος!!!Οποτε ερχομαστε σε σημειο να λεμε οτι θα φερνουν ΜΟΝΟ αυτους που δεν θα τους ζημιοσουν!Ποιος φταιει σε αυτο? ΕΜΕΙΣ!

νταξει,το υφος μετραει:wink:

Μα αυτο που ισχυριστηκες ειτε ισχυσε για φετος ειτε οχι.Δεν ηταν υποκειμενικο η κατι που απαιτει γνωσεις “εκ των εσω”.Μιλαω αποκλειστικα για το τι ειδαμε φετος.Για τη νοοτροπιας μας γενικοτερα και για το αν τελικα παταμε σε τετοιες συναυλιες,δεχομαι οτι μεσα απο τις πωλησεις κι αυτα εσυ μπορει να τα ξες καλυτερα…

το 4 πως και δεν το σχολιασες? :stuck_out_tongue:

Δε προλαβα το edit σου,επανερχομαι!:stuck_out_tongue:

edit:

Ε χαιρω πολυ,ετσι πως το πες τωρα εχει αλλο υφος.Αλλα νταξει ρε φετος ειδαμε μπολικο πραμα,να τα παραδεχομαστε τα καλα…εκει σκαλωσα εγω και τα πηρα(νταξει,λιγο παραπανω:P)γιατι αν δεν ικανοποιησε σ’αυτο το επιπεδο η φετινη συναυλιακη χρονια τι να πω.Μετα ειπες και τα “δηλαδη τι ειδες φετος?” που αναφερονται συγκεκριμενα στο…φετος προφανως:| Ενιγουει,πις.

χαχαχαχαχαχααχ οκ :stuck_out_tongue:

Με αφορμη το σχολιο του vempire7 στο thread για τη συναυλια των wasp και το
“Δεν βαρεθηκατε να βλεπετε ΤΑ ΙΔΙΑ και ΤΑ ΙΔΙΑ???”.

Κι εγω καποτε ειχα αυτη την απορια και αναρωτιομουν για παραδειγμα,μα καλα δεν εχουν βαρεθει να βλεπουν τους scorpions η τους deep purple,η τους whitesnake,η τους maiden,ποσες φορες θα τους φερουν ακομα κλπ κλπ.

Τελικως εκει που εχω κατεληξει ειναι οτι κανενας δεν αναγκαζει κανεναν να παει σε καμια συναυλια,ερχονται για 200στη φορα οι scorpions,οκ μην πας αν δεν σου αρεσει η αν τους εχεις ξαναδει,ασε αυτους που θελουν να πανε να πληρωσουν κ να πανε κ μην ασχολεισαι.Ειναι απλο νομιζω.

Me αφορμή τα όσα ειπώθηκαν στο θρεντ των Wasp (ασ φέρει κάποιος μοντ τα ποστς εδώ) να δούμε το θέμα από την άλλη σκοπιά.

Ας υποθέσουμε πως εγω έχω την Bleedin History Productions και διοργανώνω σναυλίες. Κλείνω λοιπόν ένα όνομα που δεν έχει ξανάρθει και πιστεύω πως θα μαζέψει κόσμο. Ας πούμε τους Voivod. Τους κλείνω λοιπόν ένα ωραίο σάββατο στο Κύταρρο ας πούμε και κάνω τους υπολογισμούς μου.
Οι φανς της μπάντας θα πάνε σίγουρα, οπότε έχω στανταράκι μια διακοσάρα εισιτήρια. Έχω 2 επιλογές: Ή να βάλω το εισιτήριο 30-35 ευρώ, οπότε μόνο από τους φανς να βγουν τα έξοδα και όποιος άλλος έρθει να τα βάλει στην τσέπη μου, ή να το βάλω 18 ευρώ ελπίζοντας πως το σεβαστό στάτους της μπάντας σε συνδυασμό με το προσιτό είσητήριο θα μου μαζέψει 500+ άτομα και έτσι και το κοινό θα’ναι ευχαριστημένο και εγώ κερδισμένος. Σε έναν ιδανικό κόσμο, η δεύτερη επιλογή θα’ταν η προφανής. Έλα όμως που δεν πάει έτσι.

Αν έρθει η didi music και κλείσει τις ίδιες μέρες τους WASP, Anathema (ή όποια άλλη μπάντα που το ελληνικό κοινό τα σκάει όσας φορές κι αν έρθουν) στο Gagarin, τότε εγώ αυτόματα καταστρέφομαι, και πάνε στράφι όλες οι καλές προθέσεις μου.

Σ’αυτό φταίνε τόσο ο αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ των εταιριών που θυμίζει την κατάσταση στα μαγαζιά της παραλιακής, όσο και το ότι το ελληνικό κοινό δεν έχει αποκτήση συνείδηση μουσικόφιλου. Πόσο δύσκολο είναι να πεις “δε θα πάω να δω πέμπτη φορά τους Anathema, θα πάω να δω τους άλλους κι ας έχω ακούσει μόνο έναν δίσκο που κατέβασα πριν μισή ωρα”.

Αν δεν αποκτήσουμε σαν κοινό τη συνείδηση πως τα χρήματα που δίνουμε για συναυλίες μπορούν να δώσουν μήνυμα, τότε δε θα αλλάξει κάτι.

Εκεί είναι το μυστικό. Αν βγάλουμε τα κόμπλεξ “δεν ξέρω τα κομμάτια για να κοπανηθώ”, “δεν μπορώ να τραγουδήσω όλους τους στίχους”, “έλα μωρέ ποιοι … τώρα” κτλ, και καταλάβουμε πως οι συναυλίες δεν είναι ένα κοσμικό event αλλά μα ευκαιρία να δούμε κάτι καινούριο και να περάσουμε καλά, μια χαρά τα καταφέρνουμε.

Σκεφτείτε, τι έχει πιο αξία, οι δηλώσεις του τάδε “It’s so great to be back in Athens” λόγω συνεχούς singalong του κοινού στο Γκαγκάριν, ή το ντροπιασμένα χαζοχαρούμενο βλέμμα του τραγουδιστή των δείνα μετά από ένα ειλικρινές χειροκρότημα σε μια μισοάδεια υπόγα? Για μένα που στη μουσική δε θέλω να παίρνω αλλά να δίνω για να ξαναπάρω, μακράν το δεύτερο.

Επειδή ανέφερες τους VOIVOD την μεγάλη μου αγάπη… Έχω να πάω σε fest στην Ελλάδα από το '96 στην Δραπετσώνα με SLAYER κλπ. Μετά αποφάσισα να απέχω από τέτοιες παρωδίες (κακή διοργάνωση ακριβό εισιτήριο κλπ) .
Φέτος λέω θα σπάσω το εμπάργκο με το που είδα VOIVOD. Μετά όμως το καλοσκέφτηκα. Έκλισα μετά από δύο μέρες τα πάντα όλα για Hellfest. Ξόδεψα συνολικά καμιά 600 ευρώ. Αλλά? είδα όλο το πακετάκι μέσα σε 3 μέρες (110 μπάντες σύνολο είχε) και γλίτωσα πολύ περισσότερα απ?αυτά που θα έδινα ανέβα-κατέβα κάθε τρεις και λίγο Αθήνα!!! Άσε που εδώ 1ον δεν θα τους έβλεπα, 2ον θα έχανα και τα λεφτά από τα εισιτήρια 3ον θα κατέβαινα τζάμπα και βερεσέ Αθήνα?:wink:

__Cynic…? :wink: 8) 8) 8)

__Βασικά, τα λες πολύ ωραία και σχεδόν συμφωνώ απόλυτα. Σχεδόν γιατί εκτός από το 50% των αιτιατών που είναι τα κόμπλεξ και η παιδεία, το άλλο 50% νομίζω πως είναι το οικονομικό. Εξηγώ.

__Για να περνάς έξω από μία πόρτα που γράφει "σήμερον, εντός του καταστήματος οι “The Tea Party” / “Cynic” κλπ ή έστω “the Shadowcaster local band” " και να πεις, “μμμ, ας μπω να δω τι παίζει”… πρέπει να έχεις και την ευκολία να το πράξεις. Οχι μόνο ως διάθεση, αλλά και ως δυνατότητα -οικονομική δυνατότητα. Μακάρι όχι τα εισητήρια να ήταν 50% φθηνότερα αλλά να ήταν και οι μισθοί 100% πιο αυξημένοι.

__Γιατί κάποιος κατεβάζει ένα άλμπουμ; Ας πούμε οτι είναι απ’ αυτούς που το κάνουν για να γνωρίσουν ένα συγκρότημα. Πληρώνουν κάτι; Όχι. Λοιπόν, για να μπει αυτό το άτομο σε ένα κλαμπάκι για να γνωρίσει κάτι καινούργιο, για να δοκιμάσει, θα δώσει εύκολα 40 ευρώ; Εδω δε δίνει 15 για να πάρει το Holy Land των Angra που όλοι οι κολλητοί του του λένε “πρέπει να τ’ ακούσεις εσύ που γουστάρεις prog, είναι δίσκος ορόσημο”… “Και άμα είναι πατάτα;” σκέφτεται…

__Θυμάμαι πως κι εγώ παλαιότερα (βέβαια δεν υπήρχε το internet, θα έπρεπε να στο γράψουν σε κασσέτα ή να γράψεις /ακούσεις κάτι απ’ το ραδιόφωνο), δοκίμαζα πολύ πιο εύκολα να αγοράσω ένα cd που μου είχαν προτείνει αλλά δεν είχα ακούσει νότα -για να μην αναφέρω περιπτώσεις που αγόραζες κάτι γιατί είχε ωραίο /ενδιαφέρον εξώφυλλο. Αλλά πέρα από την έλλειψη διαθεσημότητας σε cd ή σε αριθμό συναυλιών και την (υπερβολική) ευκολία του δωρεάν και το ίντερνετ που τότε δεν υπήρχαν, υπήρχε μεγαλύτερη άνεση στο να αγοράσεις κάτι, καλύτερο ουσιαστικά βιοτικό επίπεδο. Και είχε και μεγαλύτερη (ανταλλάξιμη) αξία το προϊόν…

__Για να κινήσει κάτι την περιέργειά σου και να το αγοράσεις, ή να πας κάπου για να δεις τι λέει η μπάντα ή ο χώρος (π.χ. πάμε στο νέο καφέ του Τόλκι να δούμε τι παίζει"), θα πρέπει να μπορείς και να το κάνεις… Τα 5 ευρώ για μία μπύρα / καφέ δεν είναι και τραγικό ποσό και αν δε σου αρέσει ο χώρος του Τόλκη δεν ξαναπας. Δεν λες, “40 ευρώ έδωσα και είχε τέτοια διακόσμιση /ήχο το κατάστημά; έλεος!”. Εχεις δώσει 4, όχι 40.

__Σίγουρα, όπως προείπα, αυτά που αναφέρεις είναι πολύ σημαντικά και κύρια ζητήματα, αλλά ο παράγοντας $$ παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Είχα μάθει ότι θα έρθουν οι Camel στην Θεσσαλονίκη. “Μμμμ, έχω ακούσει γι’ αυτούς ότι έχουν βγάζει δύο φοβερούς δίσκους στο παρελθόν που έχουν γράψει ιστορία, αλλά δεν έχω ακούσει κάτι απ’ αυτούς… Να πάω να τους τσεκάρω…;” Τελικά δε θα πήγαινα, οκ, δε θα έδεινα ένα σεβαστό ποσό στα τυφλά σχεδόν, αλλά για καλή μου τύχη κέρδισα στο ραδιόφωνο ένα εισητήριο γι’ αυτούς. Μερικά μόνο λεπτά μετά την έναρξη της συναυλίας, σχεδόν ένιωθα ότι είχα κλέψει το παγκάρι της εκκλησίας που ήμουν τσάμπα εκεί μέσα -σχεδόν ήθελα να πάω στην είσοδο και να πληρώσω εισητήριο! Και φυσικά, αν ξαναρχόντουσαν, θα πήγαινα με χίλια και θα θεωρούσα και φτηνό το αντίτιμο.

__Αλλά εδώ έχω φίλους που τους πήρα τηλέφωνο και τους είπα να έρθουν μαζί μου σε συναυλία δωρεάν (είχα βγάλει 2 εισητήρια και τελικά η παρέα μου δε μπορούσε) και μου έλεγαν, μπα, άσε δε του ξέρω κλπ, πού να του έλεγα “πάμε ν’ γνωρίσετε ένα πολύ γαμάτο σχήμα εκεί, έχει 40 ευρώ είσοδο”…

__Και με όλα αυτά τα δεδομένα, δεν ξέρω τι πραγματικά μπορεί να αλλάξει / γίνει καλύτερο στο σύντομο μέλλον… Δεν ξέρω γιατί δεν είναι μόνο θέμα τρόπου σκέψης και αντιμετώπισης…

Προφανώς και το κύριο είναι το οικονομικό, αλλά όπως φάνηκε και από το παράδειγμα που έθεσες, που όλοι το έχουμε συναντήσει λίγο πολύ, ακόμα κι όταν είναι λυμένο, υπάρχουν άλλα ζητήματα.

Και καλά καταλάβατε, αυτό το μπαμπ γίνεται για τον εξής λόγο.

[SIZE=5]ΜΠΟΥΚΟΤΑΡΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΒΙΝΣ ΣΤΟ ΡΟΝΤΕΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ![/SIZE]

Για σήμερα το ότι θα τη μποϋκόταρα ήταν το μόνο σίγουρο! :lol:

Χαχαχ, δεν τους πείθεις, sold out και τις 2 μέρες, από 300 άτομα την καθε μέρα.
Περιμένω με ανυπομονησία την γκρίνια και το κλάμα όσων πάνε.

ΕΛΕΟC

To διάβασα και εγώ…πάντως απο εδώ είμαστε καμμιά δεκαριά άτομα που ενώ θέλαμε να πάμε εν τέλει με τις συνθήκες που προσφέρουν τους είπαμε ένα μεγάλο ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρουμε (εεσύ, εγώ, red rum, bleedin, shaman και άλλοι που ξεχνάω σίγουρα…κάτι είναι και αυτό…300 κλαθε μέρα μου φαίνονται υπερβολικοί…8α λίωσουν τα κορμάκια τους εκει μέσα…

Αυτό ακριβώς. Τα σχόλια δε αυτών που θα πάνε στο λαστ φμ είναι τραγικά.

Τyler βάλε μέσα και το φορκ που θυμάμαι πρόχειρα.

Μη μετανοιώνετε πάντως, μπορεί να στενοχωριώμαστε αλλά έχουμε την αξιοπρέπειά μας.

ναι! να σου ερχοντουσαν οι εξπλοσιονς εσενα και θα λογαριαζες ροντεα και αλτεργκραοουνς μετα.

explosions είχα πάει όπως και mono (που έφερε η verenate) με ίδια τιμή και ίδιες συνθήκες…ανθρώπινες…αυτό δεν είναι ανθρώπινες συνθήκες που γίνεται σους melvins…και όπως καλά θυμάσαι μαζι τα σκάσαμε για shora/yndi halda όποτε ως προς τι το ύφος…?