Φοιτητικές Παρατάξεις

Tα ειπα και πιο πριν.

1. Απ’οσο μου ειπανε γιατι δεν ζουσα στο Ελλαντα τοτε,τα σημαντικοτερα προνομια των φοιτητων
    κερδηθηκαν οταν η αριστερα εκανε κουμαντο στα πανεπιστημια την δεκαετια του '80.

2. Η Αριστερα στην δικη μου σχολη αναλλωνεται σε τσακωμους μεταξυ τους στις συνελευσεις.
    Ξαναλεω οτι θεωρω την συνελευση το πιο αμεσο μεσο για να ασχοληθει ενας φοιτητης.
    Δεν τα βρισκουν -το κερατο μου μεσα- για την διαδρομη της πορειας ! #-o

3. Σε σημαντικοτατα θεματα προτιμουν να ειναι χωριστα απο το να συμπλευσουν να παρει η συνελευση
    καμια αποφαση της προκοπης.(Αρθρο 16 τρανο παραδειγμα)

4. Με τα λιγα που ξερω και εχω διαβασει το σημαντικοτερο/μαζικοτερο/πιο δυναμικο κινημα που
    μπορει να υπαρξει σε μια χωρα ειναι οι φοιτητες.Το γιατι και πως ειναι μεγαλη κουβεντα.
    Ε στη ρημαδα τουτη χωρα,τους λες “Ρε θα πληρωνουμε τα βιβλια μας” και αυτοι πανε για καφε.

Μπερδεμενο ποστ αλλα ετσι μου βγηκε.

Άσχετο, αλλά μπορούμε να μάθουμε ποιες φοιτητικές παρατάξεις στις εστίες του ΕΜΠ πρότειναν, στήριξαν και πέτυχαν το κλείσιμο του παιδικού σταθμού για τα παιδιά των εργαζομένων στις εστίες, επειδή τους ενοχλούν τα γέλια τους στις 9:00-14:00 που δουλεύουν οι μαμάδες τους;

ΥΓ. Ναι, έχουν μέχρι και οι φοιτητικές εστίες παρατάξεις…

Μπραβο στα ζωα ! Μπραβο τους !

Για τις παραταξεις στην εστια αληθεια δεν ηξερες ?

οπουδήποτε βάλεις 20 τυχαίους φοιτητές αυτόματα φτιάχνονται 4 μη ανεξάρτητες και 3 ανεξάρτητες φοιτητικές παρατάξεις :stuck_out_tongue:

Εχω ενα φιλαρακι που μενει εστια απο το πρωτο ετος (στην Πατρα) και ανεκαθεν
θυμαμαι οτι ειχανε εκλογες εκει.

Αυτο που εγινε με τον παιδικο σταθμο ειναι απιστευτο ε !
Που να τα αφησουν νηστικα τα μαλακισμενα !

Είμαι ΕΝΑΝΤΙΑ σε κάθε αριστερή η δεξιά παράταξη…
Οι παρατάξεις δολοφονούν το άσυλο και ιδιαίτερα ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ το χαρακτήρα του Πανεπιστημίου

• 10000 . Ειμαστε η μονη ευρωπαικη χωρα - βεβαια, το ποσο ευρωπεοι ειμαστε ειναι ενα αλλο θεμα - στην οποια υπαρχουν φοιτητικες παραταξεις. Προσωπικα συμφωνω με την ενασχοληση των φοιτητων με την πολιτικη, αλλα οχι με αυτον τον τροπο. Για παραδειγμα, στην Αγγλια που σπουδαζω εδω και τρια χρονια, υπαρχουν societies τα οποια αντιπροσωπευουν τα αντιστοιχα πολιτικα κομματα, ΟΧΙ ομως με τον ‘Ελληνικο’ τροπο. Σιγουρα, το να εχει καποιος γνωμη για τα πολιτικα δρωμενα που συμβαινουν στην κοινωνια που ζει ειναι βασικο, αλλα οι φοιτητικες παραταξεις μονο αυτο δεν κανουν. Αποψη μου παντα, μην βαρατε :slight_smile:

οι πολιτκες παραταξεις κατα τη γνωμη μου δεν θα επρεπε να υπηρχαν, η τουλαχιστον οχι με τον τροπο που υπαρχουν τωρα.γιατι ο μονος λογος που υπαρχουν ειναι για να εξυπερετουνται τα συμφεροντα των αλλων.επισης κατα τη γνωμη μεγαλη μαλακια τους οσοι γραφτηκαν σε αυτες χωρις να πιστευουν αυτο στο οποιο γραφτηκαν γιατι μην ξεχνατε οτι σας φακελωνουν, αυτα.
Υ.Γ.δεν εχω προσωπικη εμπειρια απο τις παραταξεις αλλα τυχαινει να ξερω πολλα απο τον αδερφο μου οποτε μπορει να κανω και λαθος

Άρα, δεν είσαι κατά των παρατάξεων, αλλά κατά της μορφής που έχουν αυτήν τη στιγμή. Ή κάνω λάθος;

Τι εννοείς ότι οι παρατάξεις δολοφονούν το άσυλο;

Και ποιος είναι ο χαρακτήρας του πανεπιστημίου που αλλοιώνουν οι παρατάξεις;

ωραια παραταξη…που εδρευει να περασω μια βολτα?:stuck_out_tongue:

Lost paradise, εσύ που έχεις σπουδάσει έξω, μας λες παρακαλώ ποιο βρετανικό πολιτικό κόμμα αντιπροσωπεύουν τα άτομα που βάζουν υποψηφιότητα για τις εκλογές της Student union κάθε χρόνο? Γιατί εμένα είχε έρθει μια πιωμένη αγγλίδα την ώρα που καθόμουν στο κυλικείο παραμονές των εκλογών να μου πει να την ψηφίσω δείχνοντας τα μπούτια της. Αυτό ηταν και το μόνο σημάδι παράταξης που είδα στο χρόνο που σπούδασα στο UK.

Περιμένω να ακούσω κι εγώ απάντηση στο ερώτημα που βάζει ο Leper σ΄αυτά που διατύπωσε ο romantic.

Γιατί και οι δικοί μας τα ίδια δε κάνουνε?

Ναι μωρέ, αλλά όχι όλοι. Δαπάρα-πασπάρα μπορεί, αλλά οι άλλοι δε νομίζω.

Ναι, οι ΠΚΣίτες κάνουν άλλο είδους πεσίματος πχ.

Αυτό ισχύει για τη σχολή μου προσωπικά, δε κάνω γενικεύσεις. Και φυσικά άλλες παρατάξεις δεν υπάρχουν.

Αλλά προτιμώ τη μεθυσμένη Αγγλίδα:p

Σαβουρογάμης αλέρτ!:stuck_out_tongue:

Αφού δε κάνεις γενικεύσεις, δε νομίζω να σαι χαλάνε και όλες οι κνίτισες. Αλλά δεν είμαι αρμόδιος να μιλήσω για το πόσο έχουν ομορφύνει τελευταία, αφού τελείωσα πριν 5 χρόνια.

Ναι, μιλάμε για πολιτικό πέσιμο, το οποίο είναι σταθερό. Ψάχτε λίγα πόστ πίσω σ’ αυτό που λέει ο Μπαμπεφ. Όταν σου ζητάν τη βοήθεια σε αγώνες όλη τη χρονιά, δε λαικίζουν ζητώντας και την ψήφο σου, στις εκλογές που σου έχουν πει άλλωστε ότι δεν προκειται από μόνες τους να αλλάξουν το πανεπιστήμιο. Εκεί είναι και η διαφορά.

Φίλε μου είναι απλό επειδή είχα εμπειρία απο παρατάξεις δεν κάνουν τίποτα άλλο απο τα κοιτάνε την Πάρτυ τους και μόνο, δεν τους νοιάζει το άσυλο στα @@ τους, φαντάσου σε πάρτυ εξωκοινοβουλευτικής παράταξης σκάγανε μύτη εξωπανεπιστημιακοί και τα έκαναν όλα π…τανα επειδή έτσι τους γούσταρε.
Αν αυτό κάνει καλό στο άσυλο οκ?
Μην πώ για τα Κομματόσκυλα της Δαπ και Πασπ που φακελώνουν φοιτητές…

Nταξει δεν εχει πολυ μεγαλη σχεση το παρτυ που πεφτει ξυλο για χιλιους δυο λογους (παρτυ ειναι εξαλλου, λιωμα ολοι) με τη φοιτητικη/ες παραταξη/εις. Για αλλα πραγματα κραξ’ τους

ΗΜ&ΤΥ στην Πάτρα

Και ο Heatseeker ΜΟΥΝΙΤΗΣ είναι.

Δηλαδή δολοφονούν το άσυλο επειδή σε κάποιο party έπεσε ξύλο. Ο (οποιοσδήποτε) αγώνας που κάνουν αριστερές παρατάξεις/αυτόνομα σχήματα για το άσυλο δε σου λέει κάτι, δηλαδή.

Στη δεύτερη μου ερώτηση δεν απάντησες, αν θες απάντησε.