Φοιτητικές Παρατάξεις

Πιθανον να το εχω αναφερει ξανα, αλλα αφενος βαριεμαι να ψαχνω και αφετερου καλο ειναι να ξαναναφερθει.
Κατα τη διαρκεια των σουδων μου , ο προεδρος της ΔΑΠ στη σχολη μου - ο οποιος ηταν στο ιδιο ετος με μενα, ειναι πια γνωστο τοις πασι οτι πηρε το πτυχιο απο την πισω πορτα. Την απο την πισω πορτα δηλαδη, ολοφανερα του ειχαν αποδωσει τον τιτλο πριν ακομα μπει στη σχολη. Ας αναφερω 2 χαρακτηριστικα παραδειγματα.

1. Στο 4ο ετος λοιπον αποφασιζω να παρακολουθησω ενα μαθημα επιλογης, που καθε αλλο παρα του ενδιαφεροντος μου ηταν, απλα και μονο για να με γνωρισει ο διδασκων και να εχω περισσοτερες πιθανοτητες να επιτυχω στο υποχρεωτικο που παρεδιδε. Οσον αφορα το υποχρεωτικο μαθημα, ηταν γνωστη η “λιστα της ΔΑΠ”, βασει της οποιας περνουσε τους εξεταζομενους ο διδασκων. Απο κει και περα αν ησουν τυχερος (δεν εχει σημασια αν ησουν γνωστης του μαθηματος η οχι :p) καποια στιγμη το περνουσες. Οποτε για ιδιοτελεις λοιπον σκοπους δηλωνω το επιλογης μαθημα του. Ο κ. προεδρος της ΔΑΠ εμφανιστηκε μονο στην πρωτη παραδοση και απο τοτε ποτε ξανα, παρολο που το μαθημα συμπεριελαβε υποχρεωτικα εργαστηρια. Κ προφανως δεν εμφανιστηκε ουτε στην εξεταστικη. Ε οταν βγηκαν τα αποτελεσματα ηταν στους επιτυχοντες με βαθμο 7.
    Σκανδαλο??? Οχι μπροστα σε οτι ακολουθει.

2. Οπως σε καθε σχολη, ετσι και στη δικια μας υπαρχει μια σειρα μαθηματων οπου πρεπει να φτυσεις αιμα για να τα περασεις. Τα λεγομενα μαθηματα πτυχιου. Στο πιο διασημο απο αυτα λοιπον, προφορικο μαλιστα, ο αγαπητος μας φιλος απετυχε. Βγαινουν λοιπον τα αποτελεσματα με το ονομα του να συνοδευεται απο ενα ωραιοτατο 3. Και μετα απο λιγες μερες σκαει το αναμενομενο. Ο βαθμος ως δια μαγειας διορθωνεται προς τα πανω και φτανει το -για τα πλαισια του μαθηματος σπανιο - 8. Απ’οτι εμαθα απο τον υπευθυνο καθηγητη της διπλωματικης μου, ο οποιος ετυχε να ειναι μπροστα σε ενα πολυ σημαντικο τηλεφωνημα στο γραφειο του εξεταστη, το σημαντικο αυτο τηλεγωνημα ηταν απο τον αντιπρυτανη οικονομικων του ΕΚΠΑ, ο οποιος ζητησε να διορθωθει ο βαθμος του κ. προεδρου προς τα επανω, απειλωντας οτι θα μειωθει η χρηματοδοτηση στον τομεα που ανηκε ο καθηγητης μου αλλα και ο εξεταστης την επομενη χρονια.

Ετσι απλα και ομορφα τα πραματα. :lol::lol::lol:

ακριβως αυτα εχω ακουσει και γω

παιρνουν τα ψηφοδελτια και οποιο ονομα δε γουσταρουν το σβηνουν, ολα τα ακυρα ψηφοδελτια εννοειται προσμετρουνται για να βγαλει αυτοδυναμια η δαπαρα και ετσι…

καλα και ποσα αλλα τετοια ωραια γινονται και δεν τα ξερουμε…βλεπω κατι τραμπουκους δω πανω που σκιζουν ψηφους σπρωχνουν βριζουν τραμπουτκιζουν γενικοτερα κ λιγο καιρο μετα σου μιλανε με το κουστουμακι τους ως αντιπροεδροι οικονομικου επιμελητηριου…τι να πεις…

Σοκαρισμένη η κοινη γνώμη…

Cult σκηνικο απο τις περσινες φοιτητικες εκλογες στο Φυσικο:

To βραδυ, και ενω εχει ολοκληρωθει η καταμετρηση των ψηφων για το Μαθηματικο, η ΔΑΠ στο μαθηματικο βγαινει πρωτη.
Στη ΔΑΠ της ΣΘΕ, ενας απο τις ‘‘πρωτες μουρες’’ ειναι ενας κακομοιρακος, τοτε ηταν πρωτο ετος, με τα γνωστα κονε στα της παραταξης.
Ε, μολις ανακοινωνεται η νικη της ΔΑΠ στο Μαθηματικο, τρεχει μαζι με αλλους δαπιτες στον διαδρομο βριζοντας, φωναζοντας και κανοντας χειρονομιες για να ‘‘την πει’’ στους πασπιτες.
Ομως για κακη τους τυχη καθως στριβουν στον διαδρομο και νομιζουν πως πανε προς τους πασπιτες, πεφτουν μπροστα ακριβως στο τραπεζακι των ΕΑΑΚ Φυσικου !!
Ω ρε φιλε, αυτο ηταν…:smiley:
Να βλεπεις να φευγουν βροχη τα μπουκαλια μπυρας προς τους βλακες τους δαπιτες, οι οποιοι απο εκει που πανυγηριζαν να τρεπονται τρομοκρατημενοι σε φυγη. :lol::lol::lol:
Προφανως, ειχαμε πεσει κατω απο τα γελια.:lol3:
Απιστευτη σκηνη. :respect:

(για την ιστορια, στο Φυσικο κερδισε η ΠΚΣ)

Σε κάτι γεωμορφολογίες κλπ η παράδοση συνεχίζεται.

φιλε στη γεωμορφολογια δεν γινοταν αλλιως…εβαλα τα μεγαλα μεσα μπροστα… βιβλιο ανοιχτο…δε γινοταν αλλιως…

Ωραια ολα αυτα αλλα κατανταμε γραφικοι και οι ιδιοι…ΤΟΣΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΔΑΠ-ΠΑΣΠ…Ενας δεν μπορει να μιλησει???ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ???Τι στο διαολο εχουν βαλει πεθαμενους και ψηφιζουν?

εννοεις να βγει καποιος που ψηφιζει δαπ-πασπ?? Πρωτα πρωτα ειμαι σιγουρος οτι καποιοι που εχουν γραψει εδω μεσα και εχουν κραξει, θα εχουν τιμησει με την ψηφο τους τις δυο αυτες παραταξεις. Απο την αλλη τι περιμενεις να σου πουν???

Οι δυο αυτες παραταξεις γενικα αποφευγουν τον μεταλλοκοσμο… Ειδικα σε εμενα οι δαπιτες ουτε “γεια” δε μου λενε και ας τους λεω εγω…
Μακρυμαλλιδες με μαυρα τους θεωρουν ΚΝιτες, ΑΡΕΝιτες, ΕΑΑΚιτες και αναρχικους…(καμμενα χαρτια)

Δεν εχουν ολοι οσοι ακουν μεταλ μακρυ μαλλι ε,αληθεια :Ρ

Ρε συ isis…Ολοκληρο θεμα εδω…Και ολοι κραζουν ειτε γενικα τις παραταξεις ειτε τις 2 μεγαλες…Ενας να βγει στα ισια και να πει ψηφιζω αυτην δεν εχει εμφανιστει…Δεν λεω να το τεκμηριωσει ουτε ν ακτσει να πλακωθει με τους αλλους(γιατι αυτο θα γινει αν αρχισουν και τον ρωτανε γιατι)…Απλα να το πει…

Στο αλλο που λες εχεις μεγαλο δικιο παντως…Οι Ελληνες(αυτους ξερω για αυτους λεω) κλασικα κραζουν και γενικως λενε μεγαλα λογια αλλα οταν φτασει η στιγμη…:roll:

Και φυσικα υπαρχουν μεταλλαδες κοντομαλληδες οπως και αρκετοι μεταλλαδες δαπιτονια.

Λοιπον στις δυο αυτες παραταξεις υπαρχουν οι εξης κατηγοριες :

1. Τα λαμογια. Μπαινουν σε ΔΑΠ - ΠΑΣΠ ή ψηφιζουν τις εν λογω αστειοτητες για ιδιον οφελος. Τα μεγαλα κεφαλια για να χτισουν πολιτκη καριερα και να φανε μελι και οι ψηφοφοροι για να περασουν κανα μαθηματακι κ πιθανον οτι περισσεψει απτο μελι.

2. Τα προβατα εκ πεποιθησεως. Της λογικης ψηφιζω ΝΔ-ΔΑΠ/ΠΑΣΟΚ-ΠΑΣΠ γιατι ψηφιζε και το γαιδουρι του παππου μου. Πιθανον να σου πουν οτι ξερουν τι παιζει σε παρασκηνιο/προσκηνιο αλλα η παραδοση προσταζει να ειναι προβατα.

3. Τα σκετα προβατα. Ψηφιζουν παρτακια, εκδρομουλες, κανα γκομενακι, τα φιλαρακια…χεστηκαν για το πανεπιστημιο γιατι ετσι κ αλλιως πιστευουν οτι ειναι για τον πεο και προφανως δεν εχουν καμια διαθεση να αλλαξουν τα πραματα.

4. Κ ενα απειροελαχιστο ποσοστο των ιδεολογων (0.5% και πολυ λεω). Αυτο παει μονο στους πασπιτες που περιμενουν την ανασταση του Ανδρεα και οτι το ΠΑΣΟΚ θα φερει το σοσιαλισμο στη χωρα. Οι δαπιτες δε μπορουν εγγενως να εχουν ιδεολογια. :stuck_out_tongue:

Το 3 ειναι και το μεγαλυτερο ποσοστο πιστευω.

Kανω την αρχη λοιπον και λεω οτι αυριο θα ψηφισω ΑΡΕΝ (Αριστερη Ενοτητα). 8)

Καθαρα και ξαστερα δηλωνω την προτιμηση μου.:slight_smile:

Στο θεμα οτι δεν εμφανιζεται εδω μεσα πασπιτης ή δαπιτης, θα συμφωνησω απολυτα με τον Destroyer.
Toυλαχιστον στο Φυσικο Θεσσαλονικης, που ειναι και η σχολη μου, δεν εχω παρατηρησει κανεναν ροκα/μεταλλα να στηριζει καποια απο αυτες τις δυο παραταξεις.

Επισης, συμφωνω απολυτα με το ποστ του Isis σχετικα με το ποιοι ψηφιζουν δαπ και πασπ. Ακριβως οπως τα εγραψε.

Οντως στις μερες μας το 3 ειναι με διαφορα το μεγαλυτερο ποσοστο. Και ειδικα στην ΔΑΠ αυτο το ποσοστο ειναι τεραστιο…
Παλιοτερα υπηρχε περισσοτερη πολιτικοποιηση στην νεολαια.

+100000000 σε ολα!

Σας λυπαμαι εσας τους ΠΑΜΑΚιτες αληθεια… Εκει μεχρι και θα ψηφιζα …

Μεχρι και τι?

[QUOTE=Therion;624892]Μεχρι και τι?[/QUOTEο]

Γενικα δεν ψηφιζω ποτε και πουθενα. Ειμαι λιγω εναντιιον τησ διαδικασιας. Αλλα στο ΠΑΜΑΚ ειναι τοσο σκατα τα πραγματα που θα ψηφιζα. (κατι σε ΕΑΑΚ η ΑΡΕΝ προφανως)