και οι εμποροι ναρκωτικων μελος της κοινωνιας μας ειναι αλλα δε σημαινει οτι κανουν κατι καλο. και ποτε δεν ειπα οτι ειναι εκτος κοινωνιας οι παραταξεις , απλα οτι δεν βοηθανε καθολου ετσι οπως ειναι
θεωρεις δηλαδη οτι ειναι με το να μην ψηφισει ο αλλος στις φοιτητικες εκλογες ειναι σαν να θετει τα πανεπιστημια εκτος κοινωνιας???γιαυτο ειναι σκατα τα πανεπιστημια γιατι εχουν ταυτιστει με την πολιτικοποιηση…
Δε φταιει η πολιτικοποιηση για τα κακα του ελληνικου πανεπιστημιου. Αντιθετως ειναι υποχρεωση του καθενος απο εμας να ειναι συνειδητα πολιτικοποιημενος. Εγω αν υπαρχει κατι για το οποιο ευγνωμονω το ελληνιο πανεπιστημιο, δεν ειναι το -αναλωσιμο κατα τα αλλα- πτυχιο και οι οποιες γνωσεις αποκομισα. Ειναι αυτη η δυνατοτητα που μου εδωσε για πολιτικοποιηση, για ζυμωση. Αν συγκρινω τον τροπο που σκεφτομουν πριν το πανεπιστημιο και το πως σκεφτομαι τωρα, τολμω να πω οτι ωριμασα στον υπερθετικο βαθμο.
να μου επιτρεψεις να διαφωνησω εντελως μαζι σου.θεωρω οτι το πανεπιστημιο πρεπει να ειναι χωρος μορφωσης και ανταλλαγης ιδεων και οχι χωρος που πολωνεσαι πολιτικα!!!
μα το ενα δεν αποκλειει το αλλο. Κ δε μιλησα για πολωση με την εννοια που τη θετεις εσυ. Εγω και πολιτικοποιημενος ημουνα και την “μορφωση” που εννοεις εσυ απεκτησα. Καλως η κακως, ειναι υποχρεωση σου να εισαι πολιτης. Κ καλως η κακως το να εισαι πολιτης σημαινει να εχεις , εκτος των αλλων, και σαφη πολιτικη θεση, οποια και αν ειναι αυτη. Αν απολιτικοποιησουμε τα πανεπιστημια, αυτοματως τα πεταμε εκτος κοινωνιας. Αυτη ειναι ομως η παγιδα. Απολιτικοποιηστε τα πανεπιστημια, καντε τους να μη σκεφτονται ωστε να βγαινουν πανετοιμοι στην αγορα εργασιας. Οπου πανετοιμοι ( δουλοπρεπεις, ρομποτακια, μοιρολατρες κλπ).
αν δηλαδη δεν ανηκεις σε καποια φοιτητικη παραταξη σημαινει οτι δεν μπορεις να χεις σαφεις πολιτικες θεσεις ?
Μαλλον θα πρεπει ειτε να μιλαω για την πολιτικη επικαιροτητα με τις ωρες σε ατομα που φαινεται πως δεν θελουν να τους πιασεις αλλο την κουβεντα ή να πηγαινω σε παρτυ (μονο ΔΑΠ και ΠΑΣΠ) και να καθομαι να πινω καφεδακια στους παγκους στη σχολη, και σε καφετεριες τα βραδακια (ολα τα κομματα)
ΕΝΤΙΤ
και 2ον βλεπω το σεβασμο που εχουν σε ολους, οταν στις συνελευσεις ΟΛΟΙ μα ολοι καπνιζουν σαν φουγαρα και δεν σεβονται τους παρευρισκομενους. Εγω δεν ειμαι απ αυτους που λενε “μην καπνιζεις γιατι κανεις κακο στον ευατο σου” ή και γω δεν ξερω τι. Ειμαι ασθματικος και απο τη στιγμη που δε σεβονται τις μειονοτητες θα παρουν και απο μενα τα @@ μου.
οποιοι και να ναι αυτοι.
Στις βουλευτικες ισως κανω μια εξαιρεση γιατι δε μπορω αλλο τις μαλακιες
το να μην ειναι πολιτικοποιημενα τα πανεπιστημια δε σημαινει οτι δεν εχεις πολιτικη αποψη…δηλαδη σωνει και καλα πρεπει να την δειχνεις στο πανεπιστημιο??εγω εχω μια αποψη την οποιατην κραταω για μενα.το οτι δεν την διατυμπανιζω παντου δε σημαινει οτι βγαινω απο το πανεπιστημιο και ειμαι ετοιμος υπηρετης για τον καθε εργοδοτη!!!για μενα ειναι το χειροτερο να λετε το οτι αν ενας δεν ασχολειται με τα πολιτικα οτι ειναι εκτος κοινωνιας…
Πολιτης δεν ειναι μονο αυτος που σκεφτεται, αλλα και αυτος που πραττει. Τι παει να πει κραταω την αποψη μου για μενα?? Εκτος αν φοβασαι να την εκφρασεις, και αν ναι γιατι?? Στην αρχαια Αθηνα, θεωρουταν εγκλημα προς την πολη η αποχη απο την πολιτικη ζωη. Κ επαναλαμβανω πολιτης = θεωρια + πραξη.
Ας παρουμε μια υποθετικη εικονα. Ενα πανεπιστημιο απολιτικοποιημενο οπως το φανταζεσαι. Αλλα με ατομα συνειδητοποιημενα πολιτικα. Αμεσως αμεσως περναμε σε μια αντιφαση. Οταν ενα απο τα κυρια συστατικα μιας μικροκοινωνιας (οπως το πανεπιστημιο), ο φοιτητης, ειναι πολιτικο ον, γινεται το πανεπιστημιο να ειναι απολιτικοποιημενο? Κ αντε για χαρη της συζητησης να θεωρησουμε οτι ειναι, ας προχωρησουμε λιγο παρακατω. Πολιτικοποιημενα τα ατομα, θα αρχισουν να σχηματιζουν αρχικα ομαδες συζητησεων (το θετω οσο πιο απλοικα γινεται), εν συνεχεια η αναγκη για πραξη (ειτε γιατι δε λειτουργει η θερμανση, ειτε γιατι ενα νεο νομοσχεδιο θιγει καποια φοιτητικα δικαιωματα) θα μετασχηματισει τις ομαδες αυτες συζητησεων σε ενεργα πολιτικες ομαδες, ασκησης πιεσης προς τα πανω. Αυτο λεγεται φοιτητικος συνδικαλισμος. Τ
Τωρα αν εσυ εχεις αηδιασει απο τις υπαρχοντες ομαδες που χορευουν στο πτωμα του ελληνικου πανεπιστημιου, αυτο δε σου επιτρεπει να ζητας ενα απολιτικοποιημενο πανεπιστημιο. Φωναξε, ζητα, βρες αλλους που θεωρεις οτι λετε πανω κατω τα ιδια πραγματα, ενωσου μαζι τους και παλεψε.
@ isis
δε γουσταρω τον φοιτητικο συνδικαλισμο ετσι οπως ειναι τωρα στα πανεπιστημια της ελλαδας!θεωρω οτι οι πιο πολλοι φοιτητες ειναι πολωμενοι πολιτικα και οχι ενεργα πολιτικα προσωπα οπως ειναι το σωστο.η πολιτικη πολωση δεν με εκφραζει καθολου!!
Ε αυτα τα σχολια αν δεν ενοχλουν τον δεκτη(που για να λεει ανοιχτα τι ψηφιζει,λογικα θα’ναι προετοιμασμενος να τα ακουσει μελλοντικα),δε παιζει καποιο προβλημα.Ουτως η αλλως το να ψηφισεις μια φορα μια παραταξη δε σε κανει ταυτισμενο με την ιδεολογια της και οπαδο της.Καταλαβαινω πως το λες,αλλα ας πεσουν και τετοια σχολιακια,who really gives a shit?
Ρε dexter, τι ειναι αυτα που λες…?
Ειναι δυνατον να φοβομαστε να μιλησουμε ελευθερα για να μην σχολιαστουμε απο καποιους ??
Αν η συνειδηση σου, σου λεει οτι εκανες αυτο που θεωρεις σωστο, στα @@ σου τι θα πουν οι αλλοι.
Και μαγκια του damnation που αν και βρισκεται ακριβως αντιθετα απο εμενα, βγαινει και λεει ανοιχτα τις αποψεις του αδιαφορωντας για το οτι ολο το φορουμ ειναι αντιθετο.
Δηλαδη αν ακομα και πισω απο ενα ψευδονυμο στο ιντερνετ φοβασαι να υπερασπιστεις την επιλογη σου, τοτε στην πραγματικη ζωη τι κανεις ??
Και οπως ειπε και ο pumpkin, το οτι ψηφισαμε σημερα δεν σημαινει οτι θα κολλαμε και αφισες αυριο για ενα κομμα.
Ναι, ψηφισα ΑΡΕΝ, αλλα μεχρι το τελος των σπουδων μου θα ειμαι ανενταχτος. Ελευθερο πνευμα.
οχι ρε isis…δεν γινεται πολτικοποιηση στα πανεπιστημια, αποπολιτικοποιηση γινεται
και να θες να ασχοληθεις βλεποντας την κατασταση αηδιαζεις…και αντε οπως λες ενωσου μαζι με τους αλλους που εχουν ιδιες ιδεες και παλεψε…συγγνωμη κιολας αλλα με ποιον να ενωθω και πως να παλεψω…που εχω δει ανεξαρτητα ατομα να βγαινουν στις συνελευσεις και να τους γραφουν ολοι η να φωναζουν συνθηματα απο κατω λες και το πανεπιστημιο ειναι γηπεδο…για μενα επρεπε να μην υπαρχουν καθολου παραταξεις (ειπε ο ρεντ ραμ πως ετσι βγαινουν εκτος κοινωνιας, κατι που δεν συμφωνω, αλλα τοσο μπουρδελο που ειναι η κοινωνια ας βγουν εκτος τα πανεπιστημια)
το θεμα ειναι πως ενω θα μπορουσε να υπαρχει κατι σαν ανεξαρτητος συλλογος φοιτητων (ξερω ακουγεται αστειο σαν εκφραση, μιας που σε ενα τετοιο συλλογο θα γινονταν χαμος :lol: και κατι που ειναι ουτοπικο πια) που θα μπορουσε να διεκδικει για τους φοιτητες…τωρα τι εχουμε…4-5 παραταξεις που λιγο πολυ επηρρεαζονται απο κομματα και εξωπανεπιστημιακους παραγοντες, συμπεριφερονται μεσα στο πανεπιστημιο λες και ειναι ρινγκ και σφαζονται για τους ιδιους που βλεπουν πως τα (προκλητικοτατα) τρωνε μια χαρα…
οχι αν ειναι να πολιτικοποιηθω και να παιζω ξυλο λες και εχω προσωπικα με παιδια στη ιδια τη σχολη μου επειδη ειναι σε αλλη παραταξη, τοτε προτιμω την αποχη
Καλα το τι γλυψιμο επεσε και σημερα…
Να βλεπεις παιδια που δε σου μιλησαν ποτε οσο εισαι στη σχολη, ξαφνικα σημερα να σου μιλανε και για τεταρτο μπορω να σας πω…
Γκομενες που μεχρι χθες δεν ηξεραν καν πως σε λενε να τριβουν τους κωλους τους…
Κατι πηρε το αυτι μου οτι πηγαιναν και τους επερναν με τα αυτοκινητα τους για να τους ψηφισουν…
Τηλεφωνα να χτυπανε ολη την ωρα “ποτε θα ερθεις να ψηφισεις?” και “ποτε θα ερθεις να ψηφισεις?”
Κερασματα μπυρες, ρετσινες , ουισκια, χυμοι, πιτσες, χυμοι, ουζο ακομα και τσιπουρο ειχε το μενου…
Η ΠΑΣΠ κλασικα στον ηλιθιο γκλαμουρ χαβα της να εχει φερει DJ και κατι ξεκολλα παραπερα να χορευουν
Να σε βαζουν μεσα να ψηφισεις ακομα κα αν εχεις ξεχασει ταυτοτητα/πασο (δεν ξερω ουτε εγω πως το καταφεραν αυτο) για να μη χασουν ψηφους…
Ουτε στις συνελευεσεις δεν ειχε τοσο κοσμο η σχολη, καταντησαν και οι εκλογες το πιο hot happening in town…
Και μετα μου λες ελα ψηφισε φοιτιτηκες παραταξεις και μαμακιες…
Σα δε ντρεπομαστε…[-X[-X[-X
Παντως σε μας πρεπει να συνεχιστηκε η τεραστια αποχη και φετος οπως φανηκε…Ηθελα και γω ενα μπλουζακι πασπ:(8)
σημερα βιωσα την απολυτη ξεφτιλα.οχι πως δεν το περιμενα.
δυστυχως πηγα και ψηφισα.το τι ψηφισα ειναι αδιαφορο αφου οτι και να ψηφιζα θα ηταν συμμετοχη στην υποβαθμιση της παιδειας.
πραγματικα εχω τυψεις.ΠΟΛΥ λαικιστικο μοιαζει αλλα νομιζω οτι ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ.
οσον αφορα κατι που διαβασα παραπανω για το οτι οι μεταλλαδες ψηφιζουν αριστερα, ή κατι τετοιο, συμφωνα με την εμπειρια μου δεν ισχυει.δε το λεω με χαρα ή με λυπη αλλα οι περισσοτεροι που ξερω δεν ασπαζονται αριστερες αντιληψεις.γενικα θεωρω ανοητο τα γουστα στη μουσικη να συνδεονται με τις πεποιθησεις.αλλωστε και οι μουσικοι σε διαφορες συνεντευξεις υποστηριζουν πληθωρα ιδεολογιων.
Ναι ρε. ΣΓΤΚΣ είμαι. Το ωραίο είναι που βγαίνω μετά το εργαστήριο (και αφού ήμουν 10 κιλά βαρύτερος από το πρήξιμο του τσαλίκη την ώρα του εργαστηρίου) και πα να πάρω λεωφορείο που έβλεπα τα ζώα που γούσταραν…
ερωτησεις…
Πρωτη φορα ψηφιζες?
Σημερα το διαπιστωσες?
Ειδες κατι συγκεκριμενο και το διαπιστωσες?
Για τους μεταλλαδες το ειπα και γω…αν και σε καποιο βαθμο ισχυει…Σιγουρα ισχυει οτι αριστεροι κλπ ειναι σε πολυ μικρο βαθμο σκυλομπαραδες…Και αυτο εχει και καποιο υποβαθρο-εξηγηση…
ναι, πρωτη φορα.οχι δεν το διαπιστωσα σημερα αλλα το ενιωσα σε ολο του το μεγαλειο.δεν χρειαζεται κατι συγκεκριμενο.ολοι ξαφνικα ειναι φιλοι μου και νοιαζονται για το μελλον μου.οσοι δεν ειναι παιδια των παρτυ και του γλεντιου ειναι, για μενα τουλαχιστον, γραφικοι, δογματικοι και ελειινα κλειστομυαλοι.
με λιγα λογια ανθρωποι μη ωφελιμοι για το καλο των σχολων και της κοινωνιας.και δυστυχως καποιους απο αυτους τους ψηφισα.
στο αλλο θεμα…
σιγουρα οι αριστεροι στην πλειοψηφια τους δεν ειναι σκυλαδες, αλλα γνωριζω αριστερους - techno, αριστερους - εντεχνους, αριστερους - κουλτουρα και αριστερους - punk, ενω πολυι λιγοτερους μεταλλαδες.
τελοσπαντων, δε νομιζω πως ειναι θεμα αξιο συζητησης.
Ε ενταξει αυτο το νιωθεις στο πετσι σου και αφου το νιωσεις τους γραφεις ολους ξερεις που…και βλεπεις αλλα πραγματα αφου η κατασταση ειναι ετσι…βλεπεις αν υπαρχει περιπτωησ να αλλαξει τιποτα(εστω καποιος συσχετισμος) με την ψηφο σου…Ενταξει δεν εινα και ολοι που βρισκονται μεσα σε παραταξεις τοσο ζωα(εκτος των 2 μεγαλων)…Υπαρχουν και ανθρωποι που οντως πιστευουν οτι θα πετυχουν πραγματα μεσα απο αυτες και οχι μονο για το προσωπικο τους οφελος…Τωρα αν πετυχανεται τιποτα ειναι αλλο θεμα…
Και εγω πρωτη φορα ψηφισα… Το μετανιωσα… (για πολλους λογους)
Τελευταιες μερες μου την βαρεσε και αντι να ψηφισω ακυρο ειπα να ψηφισω ΑΡΕΝ μηπως κ σπασει η αυτοδυναμια της ΔΑΠ. ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ! Ακυρωθηκε η αρεν γιατι ατομο στο ψηφοδελτιο ειναι πια στην σχολη…
Επισης το πρηξιμο απο ΠΑΣΠιτες ηταν τοσο μεγαλο που τους μισισα και ας κανω παρεα πιο πολυ με αυτους…