Φοιτητικές Παρατάξεις

βρε Γρακχε αυτο που λες δεν πειθει και πολυ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ και υπαρχουν και αξιολογοτατα ατομα και πολυ μορφομενα που με δικη τους προσπαθεια και δουλεια και χωρις να πατανε γνωριζουν πολυπαραπανω απο εναν μεσο φοιτητη, ξερω και προσωπικα κοσμο. δεν ‘‘κατηγορησαμε’’ οτι τετοια ατομα ειναι υπερανω και βαριουνται η ακομα και οτι αφηνουν και καλα εμας τα κοροιδα να πηγαινουμε κτλ. Απλα το θεμα ειναι οτι, πως μπορεις να ξερεις τι προβλημα υπαρχει σε μια σχολη αν δεν ερθεις ουσιαστικα σε επαφη με αυτη, δηλαδη οντας πολυ ωρα σε επαφη με συμφοιτητες και καθηγητες σε αμφιθεατρα οχι για συνδικαλισμο, αλλα για μαθηματα. Πως για πχ μπορεις να πεις οτι αυτος ο καθηγητης το ενα, το μαθημα αυτο το αλλο κτλ…Μονο απο οτι ακους απο τους αλλους; και παλι ομως και ολα οκ να ειναι, μετα δεν θα παρει και ο φοιτητοκοσμος σοβαρα τετοιο κοσμο οταν βλεπει τετοια κατασταση. Θα το παρει και εγωιστικα ενδεχομενως, θα πει ‘‘και τι δουλεια εχεις εσυ ρε, τι ξερεις απο πανεπιστημιο-δεν εχεις δικαιομα να μιλας’’…αντε να του εξηγησεις μετα…αν δεν καταλαβει αυτο εγω δεν μπορω να τον κατηγορησω.

φυσικα υπαρχουν και ατομα που τα προλαβαινουν και ολα και μπραβο τους…

Μάλλον εδώ είναι το καταλληλότερο τόπικ να μπει η είδηση.

[CENTER][B]Με αφορμή τη βεβήλωση του μνημείου της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου[/B]

[/CENTER]
Η Σωτηρία Βασιλακοπούλου δολοφονήθηκε το 1980 έξω από το εργοστάσιο της ΕΤΜΑ σε μία από τις εκατοντάδες εξορμήσεις της ΚΝΕ παραμονές μεγάλου συλλαλητηρίου στην Αθήνα. Η εργοδοσία είχε ρίξει το σύνθημα: «Να μην πάρει κανείς προκήρυξη του ΚΚΕ. Για κανένα λόγο…». Στην προσπάθειά τους να «φυγαδεύουν» τους εργάτες χωρίς να έρχονται σε επαφή με τους κομμουνιστές έφτιαξαν μηχανισμό με τους οδηγούς λεωφορείων, έβαζαν τους εργαζόμενους μέσα στο προαύλιο και τους έβγαζαν έξω χωρίς να σταματάνε τα λεωφορεία. Κατά την έξοδο των λεωφορείων τα μέλη της ΚΝΕ πέταγαν τις προκηρύξεις μέσα από τα παράθυρα, το ίδιο έκανε και η σ. Σωτηρία. Εκείνη την ώρα το λεωφορείο επιτάχυνε, τη χτύπησε με το μπροστινό μέρος. Ο ασφαλίτης-φύλακας έδωσε σήμα στον οδηγό να φύγει, αυτός επιτάχυνε το λεωφορείο και με τις πίσω ρόδες πέρασε πάνω από το σώμα της Σωτηρίας.

Την ίδια ώρα ο υπεύθυνος του γραφείου Κίνησης της ΕΤΜΑ δήλωνε: «Σκοτώθηκε. Ε, και λοιπόν τι έγινε;». Για την ιστορία, οι αστυνομικοί φυγάδευσαν τον οδηγό Μ. Χαρίτο, δεν έκοψαν την κυκλοφορία για να περάσει το ασθενοφόρο και παρουσίασαν τη δολοφονία σαν «τροχαίο». Τελικά η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη τούς αθώωσε.

To πρωί της Παρασκευής 17 Δεκέμβρη, μια ομάδα 60 ατόμων κατάφερε να μαζευτεί από όλες τις σχολές της Αθήνας, όχι για να διαδηλώσει ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, αλλά για να ξηλώσουν το μνημείο που είχε τοποθετήσει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ στον πεζόδρομο του Παντείου Πανεπιστημίου στη μνήμη της Σωτηρίας.
Η ενέργεια αυτή άφησε άφωνους φοιτητές που πέρναγαν εκείνη την ώρα από τη σχολή. Στην αρχή όλοι νόμιζαν πως πρόκειται για εθνικιστικές-ρατσιστικές ομάδες, που χρόνια τώρα προσπαθούν να κάνουν παρόμοιες κατάπτυστες ενέργειες στα μνημεία δολοφονημένων κομμουνιστών και αγωνιστών.

[B]Το μνημείο ξήλωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΑΑΚ[/B]! Οι ομάδες αυτές είναι άγνωστοι στην πλειοψηφία του λαού, γνωστές όμως σε ορισμένες σχολές των Πανεπιστημίων. Εχουν όλα τα προηγούμενα χρόνια τεράστια συμβολή στον εκφυλισμό του φοιτητικού κινήματος, κάτω από μια ψευτοεπαναστατική φρασεολογία αναπαράγουν όλο τον οχετό της αστικής τάξης για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, την ιστορία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, το σοσιαλισμό που γνώρισε η ανθρωπότητα στον 20ό αιώνα, αναπαράγουν τη σταλινολογία. Στην πράξη όμως πηγαίνουν αγκαλιά με το συμβιβασμένο και ξεπουλημένο συνδικαλισμό, τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και τις δυνάμεις που τους στηρίζουν. Είναι τα χαϊδεμένα παιδιά των μεγαλοκαθηγητών στα Πανεπιστήμια. Είναι γνωστοί και για τις αναμεταξύ τους κόντρες χωρίς αρχές, με προπηλακισμούς που καταλήγουν στα νοσοκομεία, με ραντεβού βίας η μία ομάδα ενάντια στην άλλη. Τους ενώνει ο αντικομμουνισμός, το αντι-ΚΚΕ και αντι-ΠΑΜΕ μένος τους. Ενώθηκαν… για να ξηλώσουν το μνημείο της Σωτηρίας.

Η κατάπτυστη πράξη που έκαναν υπερβαίνει τα εσκαμμένα.

Έπεσαν οι μάσκες.

επισης υπαρχει και αυτο

Τη Δευτέρα 13-12 η ΚΝΕ Παντείου σύσσωμη με οργανωτική 30 μελών της έναντι 4 μελών της ΑΝΑ.Σ.Α.-Ε.Α.Α.Κ. που ήταν τότε στον υπαίθριο χώρο της σχολής, προσπάθησαν τραμπούκικα να αρπάξουν τον επί 15 χρόνια χώρο του σχήματος. Ο χώρος αυτός, μια κολώνα ουσιαστικά, είναι ο μόνος κεντρικός χώρος του σχήματος που τον χρησιμοποιεί για την παρέμβασή του (αφίσες, ανακοινώσεις, πανό κτλ). Η ΚΝΕ απείλησε τους 4 συντρόφους με “νοσοκομεία και φορεία” αν δεν τους παρέδιδαν το χώρο! Αφού επιτέθηκαν λεκτικά και σωματικά στα μέλη της ΕΑΑΚ, προκειμένου να “κατοχυρώσουν” τη κολώνα ώς χώρο της ΚΝΕ τόλμησαν να χρησιμοποιήσουν τη μνήμη μιας αγωνίστριας με τον πιο χυδαίο τρόπο! Κόλλησαν μια πλάκα με τη προτομή της Σ.Βασιλακοπούλου, φοιτήτριας Παντείου που δολοφονήθηκε από την εργοδοσία, δήθεν για να τιμήσουν τη μνήμη της!!!

Η ΚΝΕ τιμά τους νεκρούς της όταν απειλεί αγωνιστές, όταν τους επιτίθεται, τους απειλεί με σπασμένα κεφάλια, όταν τους καταργεί το δικαίωμα να έχουν χώρο να εκφράζονται! Όπως ακριβώς κάνει το κράτος…

Η ΑΝΑ.Σ.Α.-Ε.Α.Α.Κ. δεν θα άφηνε κανένα να την φιμώσει, να της κλέψει τους χώρους που έχει κερδίσει με την παρουσία της και τους αγώνες της στη σχολή για να υπάρχει και να εκφράζεται, πολλώ δε μάλλον όταν μέσω αυτού καπηλεύεται η μνήμη μιας αγωνίστριας!

Τη Παρασκευή 17-12 όλα τα μέλη της ΑΝΑ.Σ.Α.-Ε.Α.Α.Κ. με τη συνδρομή συντρόφων από άλλες σχολές της Αθήνας ( προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξει σωματική επίθεση των συντρόφων μας από την ΚΝΕ) διεκδίκησαν το χώρο τους.

Χωρίς απειλές, ύβρεις, ξύλο και παρόμοιες μεθόδους που χρησιμοποιούν παρακρατικές και φασιστικές ομάδες, κολλήσαμε όπως πάντα αφίσες της ΕΑΑΚ στη κολώνα μας και αφαιρέσαμε διακριτικά και με απόλυτη προσοχή την πλακέτα της ΚΝΕ. Δεν αφαιρέσαμε το δικαίωμά της να την κολλήσει οπουδήποτε αλλού, στον άπλετο χώρο που έχει η ίδια για παρέμβαση στη σχολή και μέρος του οποίου όφειλε να αξιοποιήσει για να τιμήσει την αγωνίστρια!

Άν η ΚΝΕ ενδιαφερόταν πραγματικά για την ύπαρξη μιας προτομής της Βασιλακοπούλου στη σχολή και όχι για τον τραμπουκισμό της ΕΑΑΚ και την φίμωσή της θα προχωρούσε σε μια πρόταση στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών Παντείου ή στο Δ.Σ., ώστε να φτιαχτεί μια τέτοια προτομή με την υπογραφή “ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΑΝΤΕΙΟΥ” και όχι “ΚΝΕ” στη κεντρική είσοδο της σχολής και όχι στην κολώνα του σχήματος!

Η ΕΑΑΚ πάντως έχει μάθει αλλιώς να τιμά και να σέβεται τη μνήμη χαμένων αγωνιστών. Αγωνιστών όπως η Σωτηρία Βασιλακοπούλου, ο Ιάκωβος Κουμής, η Σταματίνα Κανελλοπούλου,ο Νίκος Τεμπονέρας, ο Μιχάλης Καλτεζάς και τόσοι άλλοι γνωστοί μας ή άγνωστοι. Μάθαμε να τιμάμε με

αγώνες στους δρόμους, δίνοντας τη μάχη κάθε μέρα, στη σχολή, τη δουλειά, τη γειτονιά ενάντια σε όλους αυτούς που μας κλέβουν την παιδεία, την εργασία, τα δικαιώματα , την ίδια τη ζωή τελικά. Άλλωστε και αυτοί οι αγωνιστές γι’αυτό δολοφονήκαν, είτε από την εργοδοσία είτε από το κράτος (και παρακράτος) και αδιαμφισβήτητα κρατάς ζωντανή τη μνήμη τους όχι απλά με μια άψυχη προτομή σε ένα τοίχο, αλλά παλεύοντας να βαδίσεις στους δρόμους που βάδισαν και αυτοί…

“Ηρωική κομμουνίστρια” μεν η Βασιλακοπούλου, αλλά η πλακέτα της μπήκε στον “χώρο του σχήματος”, λες και την έχουν αγοράσει την κολώνα. Ε ρε γλέντια.

συμφωνω οτι ο χωρος στο πανεπιστημιο δεν ειναι ιδιοκτησια κανενος αλλα δυστυχως τα πραγματα ετσι ειναι. και την τακτικη της μοιρασιας του χωρου σχολων σε παραταξεις την προωθουν και η ΕΑΑΚ και η ΠΚΣ/ΜΑΣ. παρολα αυτα η ΠΚΣ/ΜΑΣ/ΚΝΕ δεν σεβαστηκε εστω αυτον το χωρο που με οποιο τροπο “πηρε” η ΕΑΑΚ για να παρεμβαινει στη σχολη με το υλικο της. και στο κατω κατω δεν την πεταξαν την πλακετα αλλα την αφησαν στο τραπεζακι της ΚΝΕ.

Λοιπον κοιτα ΕΑΑΚιτης δεν ειμαι αλλα το συμβαν ειναι κωμικο-τραγικο ειδικα αν αναλογιστουμε την εποχη που γινεται…
Επειδη ειμαι απο Παντειο να πω καποια πραγματα για να ξεκαθαριζονται ολα αυτα περα απο τις ανακοινωσεις…
Η ΠΚΣ εχει 3 τραπεζακια και 3 νομιζω κολωνες που μπορει να τις χρησιμοποιησει για οτιδηποτε…Τα ΕΑΑΚ διπλα εχουν ενα βασικα τραπεζακι και ενα που πηραν απο την ‘‘πρωην’’ πρωτοβουλια ΓΕΝΟΒΑ.Ε παμε στο τοσο απλο τωρα…Αφου η ΠΚΣ εχει απλετο χωρο να κανει οτι γουσταρει γιατι παει και παιρνει το χωρο των αλλων χωρς να ρωτησει για να κανει οτιδηποτε?Δηλαδη πραγματικα τι νοημα ειχε να γινει αυτο?

Οσο για την τελευταια παραγραφο ανακοινωσης της ΚΝΕ(?) ειναι τραγικη…Φαινεται σαν να χρησιμοποιει ενα γεγονος(ουτε σχεδιασμενο να ταν) για να υπομονευσει αυτους που τουλαχιστον σε περιοδους κρισεις θα πρεπε να ναι συναγωνιστες και συντροφοι.

Απο την αλλη κατι τετοια σκηνικα με κανουν να βλεπω τις παραταξεις ολο και περισσοτερο σαν συμμοριες που αγωνιζονται ΜΟΝΟ για τα συμφεροντα τους…Ακομα και κανοντας το ονομα μια νεκρης συντροφου μπαλακι…
ΧΑΛΙΑ.

Και τι ορίζει το “θα πρεπε”?

Όπως τα λέει ο Κιράτζος. Ντροπή και στους δύο. Ντροπή. Λες και δεν έχουμε άλλα θέματα να μας απασχολούν καθημερινά. Λες και δεν ανατρέπονται οι ζωές μας. Έχουμε και το πανηγυράκι με τις κοντρίτσες…ΧΑΛΙΑ [-X

Ζήτω η ενότητα της αριστεράς λοιπόν.

Πραγματικά, ΝΤΡΟΠΗ αυτό έχω μόνο να πω…

Ψήφισα κατά…κατά γιατί δεν αντέχω τον φανατισμό τους , γιατί στις συνελεύσεις καλούμαστε να υποστηρίξουμε τις απόψεις των φοιτητικών - [B]κομματικών[/B] - παρατάξεων και όχι αυτές που θα θέλαμε…
Δεν έχω πάει σε συνέλευση λόγω του ότι μένω επαρχία και πηγαινοέρχομαι με προαστιακό στη σχολή και εξαιτίας κάποιων άλλων δυσκολιών. Αυτό συνεπάγεται ότι δεν ανεβαίνω κάθε μέρα (για την ακρίβεια μία δύο φορές την εβδομάδα και αν)…τέλοσπάντων δεν είναι αυτό το θέμα…
Ας επανέλθω, λοιπόν, στο θέμα που είναι οι συνελεύσεις! Μου έχουν πει ότι δεν ψηφίζεις υπέρ ή κατά της κατάληψης και τους λόγους που σε κάνουν να είσαι σύμφωνος ή όχι με αυτό…αλλά τις παρατάξεις που είναι υπερ ή κατά…
Για να γίνω πιο σαφής , η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ είναι συνήθως κατά της κατάληψης , οι υπόλοιπες παρατάξεις , ΚΝΕ και ανεξάρτητοι αριστεροί κλπ είναι υπέρ…εγώ λοιπόν μπορεί να είμαι υπέρ ή κατά για τους δικούς μου λόγους και να μη θέλω να ψηφίσω ούτε τους μεν ούτε τους δε…με υποχρεώνει κανείς? Τι σκατά δημοκρατία έχουμε?
Δε ξέρω ακριβώς κιόλας τα πράγμματα αλλά ακούγοντας κάτι τέτοια και βλέποντας με πόση λατρεία οι φοιτητές υποστηρίζουν τα κόμματα, τα οποία εκπροσωπούν οι παρατάξεις τους …θέλωω να τα κοπανήσω όλα!
Μπορεί βέβαια να χουν ωφεληθεί λίγο και οι φοιτητές από αυτή την ιστορία…και γω ας πούμε - δεν το κρύβω - όσον αφορά κυρίως σημειώσεις ή με ενημέρωναν για το αν θα λειτουργήσει ή όχι η σχολή κανονικά :oops::–:tomato: (αυτό γινόταν κυρίως την πρώτη χρονιά επειδή δεν είχα/έχω τη δυνατότητα να πηγαίνω κάθε μέρα)…
Με ενοχλεί βασικά αυτή η πόρωση και ότι κόβουν και ράβουν εκει μέσα, ειδικά κάτι ΠΑΣΠίτες και κάτι ΔΑΠίτες!
Επίσης και οι καθηγητές έχω ακούσει ότι ‘‘προωθουν’’ τους δικούς τους ανάλογα αν είναι πασόκοι ή νεοδημοκράτες!
Αν πραγματικά έτσι έχουν τα πράγματα, τότε λυπάμαι πραγματικά για την κατάντια των Ελληνικών πανεπιστημίων!

Red Rum εδώ ο κόσμος καίγεται και η κνε τσακώνεται με τα εαακ. Εμένα γιατί να με αφορά αυτό? Θλίψη μου προκαλεί.

Η μικροπολιτικη παραμενει μικροπολιτικη.Δεν παει να γινεται χαμος στην Ελλαδα…

Και μετά αναρωτιέμαι εγώ γιατί μας κυβερνά ο Γαπ που έχει αρνητικό iq…

Ναι ρε συ Ζούγκλα αλλά κι εσύ έχεις αρχίσει να γίνεσαι κουραστικός μ’ αυτή την καραμέλα. Δεν μπορεί η απάντηση σε όλα να είναι “εδώ ο κόσμος καίγεται κι εσείς…” ή “σιγά τις διαφορές” ή “όσο εσείς τις παίζετε ο καπιταλισμός τρίβει τα χέρια του” κτλ. κτλ. Δηλαδή λες το ίδιο ακριβώς πράγμα είτε το αντικείμενο της αντιπαράθεσης είναι κάποιο περιστατικό όπως αυτό με το μνημείο της Σωτηρίας, είτε το τί κοινωνία θέλουμε, με ποιά στρατηγική θα φτάσουμε σ’ αυτήν κτλ. Μη με παρεξηγήσεις, αλλά ειλικρινά δε θα θελα να σαι μέσα στα πράγματα της “αριστεράς”. Δε θα συζητούσαμε για τίποτα σημαντικό, δε θα υπήρχαν ουσιώδεις διαφωνίες. Θα ήμασταν όλοι χαζοχαρούμενοι “ενωμένοι αριστεροί” που μετά από κάθε κυβερνητικό μέτρο θα λέγαμε “σοσιαλισμό έχουμε” και θα βγάζαμε έξω τη γλωσσίτσα, αχαχαχαχαχ τί αστείοι που είμαστε.

το ΚΚΕ θέλει να υπάρχουν μέσα του διαφωνίες?γιατί κάπου έχω ακούσει οτι όπου εμφανιστεί διαφωνία στο ΚΚΕ έπεται και διαγραφή μέλους.

Δεν είμαι μέσα στα πράγματα της αριστεράς. Ευτυχώς . Και είμαι περήφανος για αυτό. Γιατί αν ήμουν θα έπρεπε να δικαιολογώ καθημερινά μαλακίες…Προτιμώ να είμαι άνθρωπος.

Και μια ερώτηση παγίδα χωρίς χαζοχαρουμενιές και γλωσσίτσες… Αν ερχόμουν εγώ και έβαζα στα τραπεζάκια της κνε πλακέτα-μνημείο για τον γρηγορόπουλο θα την κατεβάζανε? ε? Θέλω απάντηση σε αυτό.

+1 και απο μενα

Άσε μας ρε Ορίτζιναλ με τις δήθεν αθώες ερωτήσεις σου. Δε θα κάθομαι ν’ απαντάω σε ό,τι “έχεις ακούσει”. Αν θες να συζητήσουμε σοβαρά για το ΚΚΕ θα κόψεις το κουτοπόνηρο ύφος. Αν το κάνεις, εγώ πραγματικά δεν έχω πρόβλημα να απαντήσω σε οτιδήποτε.

Μετά χαράς να σου δώσω την απάντηση που θέλεις, αφού πρώτα βέβαια απαντήσεις κι εσύ στη δική μου παρατήρηση. Γιατί δεν την έκανα έτσι για να περάσει η ώρα. Επαναλαμβάνω, τελικά υπάρχει και καμία διαφορά μέσα στις τάξεις του ευρύτερου εργατικού και λαϊκού κινήματος που να είναι σημαντική για σένα, ή πρέπει όλα να γίνουν χυλός και να υποταχθούν στο “όλοι μαζί χωρίς διαφωνίες γιατί χτες μας γάμαγε η ΝΔ/σήμερα μας γαμάνε το ΠΑΣΟΚ και η τρόικα/αύριο-μεθαύριο όλο και κάποιος άλλος θα μας γαμάει και δε θα έχουμε την πολυτέλεια να αντιπαρατεθούμε ποτέ και για τίποτα”;

δίνεις απάντηση που κυμαίνεται στο ίδιο στύλ με της αλέκας όταν της έκανε την επίμαχη ερώτηση για τις απολύσεις στον 902 ο παπανδρέας στην βουλή.τόσο καλά έχετε αποστηθίσει εκεί στο ΚΚΕ τί να απαντάτε?

να αντιπαρατειθωμαστε αλλα μεσα στην κοινη δραση και στο κοινο κινημα εναντια σε ολους αυτους που μας γαμανε και οχι να παμε 100 μετρα παραδιπλα και μιση ωρα νωριτερα το καλεσμα για την πορεια/απεργια λεγοντας οτι ή με το ΚΚΕ ή με το ΠΑΣΟΚ. γιατι αν το πιστευεις αυτο πηγαινε και πες στους εργατες που κατεβηκαν στην απεργια της ΓΣΕΕ οτι ειναι πασοκοι και δεν θελουν να διεκδικησουν τα δικαιωματα τους