Φοιτητικές Παρατάξεις

Προφανώς δεν διαβάζεις τα ποστ μου. Έχω γράψει πολλές φορές ότι αν έχουμε όντως ταξικό πόλεμο τότε θα πρέπει να οργανωθούμε και να παλέψουμε μαζικά. Διαφορές στο ευρύτερο εργατικό και λαικό κίνημα υπάρχουν προφανώς. Ειδικά σε αυτή τη φάση όμως νομίζω πως είναι δευτερεύουσες.

Περιμένω την απάντηση για την πλακέτα-μνημείο για τον Γρηγορόπουλο. Θέλω να έρθω στην πάντειο, να κατεβάσω 3-4 αφίσες σας και να ανεβάσω το μνημειο το οποίο θα έχει και ένα μεγάλο Α σε κύκλο . Μπορώ ?

Και όσον αφορά αυτό θα σε ρωτήσω τα εξής.

1. ένα μέλος του κκε σε συζητήσεις δεν εκφράζει την άποψη του αλλά αυτή του κόμματος. Αυτό είναι σοβαρή συζήτηση?
  2. Το κκε προτιμά να κάνει πορείες μόνο του . αυτό είναι η περίφημη ταξική ενότητα?
  3. η παπαρήγα στην βουλή μιλάει για πέτρες και επαναστάσεις βάζοντας τις σε εισαγωγικά μπας και θορυβηθεί κανάς αστούλης? Οι μαρξ -λένιν σε εισαγωγικά τις έβαζαν τις λέξεις αυτές?
  4. Μιλάτε για μνημεία και νεκρούς αλλά δεν διευκρινίζετε ότι μιλάτε για τους δικούς σας νεκρούς. Αν δεν ισχύει αυτό μπορείς να μου δείξεις σε ποιο σημείο του Ριζοσπάστη στις 07/12/2008 έχει αναφορά για τον γρηγορόπουλο?
  5. Αν ισχύει το “νόμος είναι το δίκιο του εργάτη” μπορείς να μου εξηγήσεις πως γίνεται το κκε να απολύει κόσμο στον 902( εκτός αν δεν είναι εργάτες και είναι απλά μαλάκες)

Και θα σε παρακαλέσω να μην με ειρωνεύεσαι. Μία, δύο, τρεις…κάτσε δηλαδή δεν είναι ωραίο ρε φίλε. Φάουλ σου!

Απλά επιβεβαιώνεις αυτό που γράφω από πάνω, ότι αυτό το στυλ “ε, ξέρεις, έχω ακούσει ότι το και το, μήπως ισχύειιιιιιιι;” είναι άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε.

Λυπάμαι, έχασες. Δε θα παίξω με τους δικούς σου όρους. Better luck next time.

Υ.Γ.: Παρεπιπτόντως, για τη γαμάτη ερώτηση του ΓΑΠ στην Παπαρήγα στη Βουλή σου είχαν απαντήσει τις προάλλες άλλοι χρήστες, οι οποίοι δεν είναι ΚΚΕ. Όχι εγώ.

Πότε άκουσες να λέω εγώ [U]τους εργάτες[/U] που κατεβαίνουν με τη ΓΣΕΕ, Πασόκους;
Πότε άκουσες να λέω ότι είμαι απέναντι σ’ αυτόν τον κόσμο, μόνο και μόνο επειδή επιλέγω για πολιτκούς λόγους να διαχωρίζω τη θέση μου από τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ;

Δεν ξέρω αν σε απογοητεύω μ’ αυτό που λέω, αν σου διαλύω ένα βολικό σχήμα που έχεις στο κεφάλι, αλλά αυτός ο κόσμος και ο κόσμος που κατεβαίνει με το ΠΑΜΕ είναι ΕΝΑ. Ανεξάρτητα από το πώς παλεύει ο καθένας.

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο συμφωνώ στο ότι χρειάζεται κοινός αγώνας ενάντια σ’ αυτούς που μας γαμάνε.

Το πρόβλημα, αυτό που εσύ μάλλον δεν καταλαβαίνεις ή δε θες να καταλάβεις (ελπίζω ειλικρινά να ισχύει το πρώτο) είναι ότι η ηγεσία της ΓΣΕΕ συγκαταλέγεται σ’ αυτούς που μας γαμάνε.

Ευχαριστώ για την απάντησή σου, μπορώ να πω ότι με κάλυψες. Και να και η δική μου, τώρα.

ΟΧΙ. Δε μπορείς να πας στην Πάντειο, να κατεβάσεις τις αφίσες της ΚΝΕ και στη θέση τους να βάλεις μνημείο με το Γρηγορόπουλο και το αλφάδι της αναρχίας. Για την ακρίβεια, δε μπορείς καν να βάλεις στην ίδια πρόταση, να συγκρίνεις με οποιονδήποτε τρόπο, ως μεγέθη, ως σύμβολα, τη Σωτηρία και το Γρηγορόπουλο. Κι επειδή υποψιάζομαι ότι θα πέσουν μπινελίκια, ξεκαθαρίζω: Σέβομαι απεριόριστα τη μνήμη αυτού του πιτσιρικά που δολοφονήθηκε από την αστυνομία, που έχασε τη ζωή του για το τίποτα. Αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν τον κάνει αγωνιστή, σε καμία περίπτωση δεν τον εξισώνει με μια νεαρή κομμουνίστρια, μια κοπέλα που δολοφονήθηκε την ώρα που έδινε μάχη με το ίδιο το κεφάλαιο, ενημερώνοντας τρομοκρατημένους εργάτες για το ζήτημα της πανεργατικής απεργίας. Πώς να το κάνουμε δηλαδή.

Το να ξηλώσεις το μνημείο ενός τέτοιου ανθρώπου επειδή, λέει, ήταν “στο χώρο σου”, είναι βεβήλωση. Αν πήγαινες να βάλεις ένα μνημείο σαν αυτό που λες εσύ στο χώρο της ΚΝΕ, θα τρωγες ξύλο. Και δε θα ήταν βεβήλωση απ’ αυτούς που θα στο ριχναν. Εσύ θα πήγαινες γυρεύοντας, γιατί θα έδειχνες ότι δε μπορείς να ξεχωρίσεις δυο γαϊδάρων άχυρα.

ωραία . Μπορώ να έρθω να βάλω την φωτογραφία του βελουχιώτη? Του ζαχαριάδη? Του Μήτσου του Κωστόπουλου? μπορώ?

[B]edit: ο κωστόπουλος είναι κακό παράδειγμα ζει ακόμα :p[/B]

ε βέβαια ο νεαρός γρηγορόπουλος δεν είχε προλάβει να γραφτεί στην νεολαία του ΚΚΕ.μόνο τότε θα ανακηρρυσοταν αυτόματα αγωνιστής.και μόνο που μπαίνεις σε διαδικασία να βάλεις πιο πάνω την νεαρή κομμουνίστρια από ένα μικρό παιδί δείχνει πόσο πολύ υποστηρίζετε το “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα” εκεί στο ΚΚΕ.

ας πεθάνουν όσοι δεν είναι στο κκε,στα παπάρια σας.μόνο οι αγωνιστες του κκε να μην πεθαινουν.

Σωστα τα λεει ο γκρακχος για την πλακετα- μνημειο .Νομιζω ομως οτι και τωρα γυρευοντας πηγαιναν οι κνιτες οσον αφορα το μνημειο,εφοσον γνωριζουν κιολας οτι οι μεταξυ τους σχεσεις[κνε-εαακ] ειναι τεταμενες αρκετο καιρο τωρα.Σχετικα με την πλακετα- μνημειο τωρα,νομιζω οτι και οι μεν και οι δε πηγαν να εκμεταλλευτουν το γεγονος της ξηλωσης για τα δικα τους ωφελη.Απο την μια οι Εαακιτες ,οτι δηθεν τραμπουκιστηκαν και θελαν τον ζωτικο τους[λολ] χωρο για να κανουν την προπαγανδα τους και απο την αλλη οι κνιτες να φανουν ως οι κακομοιροι που δεν τους αφηνουν οι κακοι “κομμουνιστες” να κανουν την εκδηλωση τους και για να κερδισουν την συμπαθεια του ανενταχτου κοσμου.

1. Αν ένα μέλος του ΚΚΕ έχει αφομοιώσει την πολιτική και την κοσμοθεωρία του Κόμματός του, όπως οφείλει, τότε αυτά τα δύο όχι μόνο δεν έρχονται σε αντιπαράθεση, αλλά ίσα ίσα ταυτίζονται. Άρα μια χαρά σοβαρή συζήτηση είναι, γιατί όχι;
  2. Ταξική ενότητα σίγουρα δε θα ήταν να κατεβαίνουν μαζί το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δεν ξέρω κι εγώ ποιός άλλος μαλάκας. Κοροϊδία θα ήταν, γιατί οι διαφορές μεταξύ τους είναι τεράστιες. Ταξική ενότητα σημαίνει να αγωνίζονται από κοινού διαφορετικοί κλάδοι εργαζομένων ενάντια στο σύνολο της πολιτικής που εντείνει την εκμετάλλευσή τους, και με κοινό στόχο την ανατροπή του συστήματος που αναπαράγει την εκμετάλλευση αυτή. Όχι “να κάνει το ΚΚΕ πορείες μόνο του”, όπως λες, εκχυδαΐζοντας την κουβέντα.
  3. Ειλικρινά δεν ξέρω πού ακριβώς κολλάει αυτό, αλλά τα εισαγωγικά δε μπαίνουν για να μην τρομάξουν οι αστοί, αλλά για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το ΚΚΕ εκπροσωπεί τον πραγματικά πολιτικό αγώνα και όχι το μπαχαλάδικο ξεκαύλωμα. Επίσης τα εισαγωγικά μπαίνουν μόνο στις πέτρες. Στην επανάσταση δεν έχουν μπει ποτέ εισαγωγικά. Όσο για το Μαρξ και το Λένιν, απ’ όσο τους έχω διαβάσει νομίζω ότι είχαν πιο σοβαρά ζητήματα ν’ ασχοληθούν από τις πέτρες. Οπότε there you go.
  4. Πότε δηλαδή πήγαμε να κοροϊδέψουμε τον κόσμο μιλώντας γενικά κι αόριστα για “νεκρούς και μνημεία”; Ναι, τιμάμε τη Σωτηρία γιατί ήταν δική μας συντρόφισσα, δικός μας νεκρός. Όχι μόνο δικός μας βέβαια, αλλά κυρίως δικός μας. Ποτέ δεν προσπαθήσαμε ούτε γι’ αστείο να καπηλευτούμε τον Γρηγορόπουλο. Γιατί να το κάνουμε; Δε σε καταλαβαίνω. Ούτε μπορώ να πω σ’ αυτό το τριπάκι με το Ριζοσπάστη. Μη με κάνεις να πατήσω αναζήτηση να βρω αποτελέσματα!
  5. Κάτσε ρε Ζούγκλα, τις προάλλες που είχε συζητηθεί αυτό το θέμα στο πόντιουμ εσύ έλεγες “δε μας χέζεις ρε Νταλάρα ΓΑΠ που θα ασκήσεις και κριτική”, για το συγκεκριμένο θέμα, σου θυμίζω, και “καλύτερα να μη συζητηθεί αυτό το θέμα”. Τώρα τί άλλαξε; Μήπως απλά ψάχνεις να βρεις κάποια αφορμή να μου την πεις ξέρω γω; Δεν έχω τίποτα να σου απαντήσω, τίποτα να προσθέσω. Πήγαινε (ξανα)διάβασε τα ποστ μου επί του θέματος, μπόλικα είναι και πρόσφατα. Τί άλλο να πω δηλαδή.

Και για να ξέρεις, δεν έχω διάθεση να σε ξαναειρωνευτώ. Point is made. Εγώ με τη σειρά μου θα σου ζητούσα να μη μου βάζεις “ό,τι να ναι” ζητήματα, έτσι απλώς για να χουμε να λέμε, εκτός του πλαισίου της κουβέντας. Ο μόνος λόγος που σου απάντησα είναι επειδή σε θεωρώ αξιόπιστο συνομιλητή, κι όχι κουτοπόνηρο Ορίτζιναλ. Αλλά αν λες ότι πρέπει να μαστε όλοι μαζί κι αδερφωμένοι και την ίδια ώρα αναπαράγεις ό,τι μαλακία ακούγεται για το ΚΚΕ, απλώς για να μου επιτεθείς, μου δίνεις επιχειρήματα στο ότι τελικά αυτή η ενότητα γίνεται αντικείμενο επίκλησης μόνο και μόνο γι’ αυτό το σκοπό: για να φαίνομαι εγώ ο “κακός” της υπόθεσης.

ναι ρε ζούγκλα μην βάζεις οτι ναναι ζητηματα γιατί μπορεί να μην τους έχουν μάθει τι να απαντάνε σε κάποια από αυτά εκεί στον περισσό.

Καλα Γκρακχε αλλα λογια να αγαπιομαστε δηλαδη.Μιληστε μια φορα ανοιχτα ρε γαμωτη μου…Πειτε την βαλαμε τη πλακετα εκει γιατι θελαμε να καναμε σουσουρο,θελαμε να δημιουργηθει πολωση,θελαμε το ενα η το αλλο.Υπηρχε σκοπος πισω απο αυτο,αν δεν ηταν απλα μια μαλακια του ΜΑΣ Παντειου ξερω γω(που δεν πιστευω οτι ηταν) και θα ηθελα μια φορα να ακουσω εναν Κνιτη να απανταει σταρατα.

Αυτο που λεει ο μπλιτζορας βασικα.Και οι 2 προσπαθουν να εκμεταλλευτουν το γεγονος απο τη δικια τους σκοπια…Οι μεν γιατι προσπαθουν να δειξουν οτι ειναι μια λαμπερη πρωτοπορια που ολοι πρεπει να συμμετεχουν(εχμ εννοω ακολουθησουν) και οι δε γιατι τοσα χρονια νεκροι προσπαθουν να βρουν πατηματα…
Αλλα ατομα που θεωρεις συντροφους σου και ειναι νεκρα πρεπει να τους φερεσαι και με λιγη αξιοπρεπεια…Οχι να τους χρησιμοποιεις για να κερδισεις πολιτικα…

Οσο για τα κοροιδευτικα που ακουστηκαν πιο πανω οσον αφορα τη συντροφικοτητα μεταξυ αριστερων τα παραβλεπω για αλλη μια φορα…Ουτε εγω αισθανομαι συντροφος με τους Κνιτες λογω της στασης τους τα τελευταια 2 χρονια ειδικα αλλα βλεποντας το καθαρα ωφελιμιστικα για το καλο των κινηματων και του αγωνα γενικοτερα σε ορισμενες περιπτωσεις θεωρω οτι χρειαζεται μια εστω συναινεση…Επισης βλεπω κοσμο εγκλωβισμενο εκει μεσα που θα μπορουσε ερχομενος σε επαφη με κατι καινουριο(με το υπολοιπο κινημα δηλαδη) να ανοιγοταν λιγο(πραγμα που το ΚΚΕ αντευχεται προφανως)…

1. Αν ένα μέλος του ΚΚΕ έχει αφομοιώσει την πολιτική και την κοσμοθεωρία του Κόμματός του, όπως οφείλει, τότε αυτά τα δύο όχι μόνο δεν έρχονται σε αντιπαράθεση, αλλά ίσα ίσα ταυτίζονται. Άρα μια χαρά σοβαρή συζήτηση είναι, γιατί όχι;
  2. Ταξική ενότητα σίγουρα δε θα ήταν να κατεβαίνουν μαζί το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δεν ξέρω κι εγώ ποιός άλλος μαλάκας. Κοροϊδία θα ήταν, γιατί οι διαφορές μεταξύ τους είναι τεράστιες. Ταξική ενότητα σημαίνει να αγωνίζονται από κοινού διαφορετικοί κλάδοι εργαζομένων ενάντια στο σύνολο της πολιτικής που εντείνει την εκμετάλλευσή τους, και με κοινό στόχο την ανατροπή του συστήματος που αναπαράγει την εκμετάλλευση αυτή. Όχι “να κάνει το ΚΚΕ πορείες μόνο του”, όπως λες, εκχυδαΐζοντας την κουβέντα.
  3. Ειλικρινά δεν ξέρω πού ακριβώς κολλάει αυτό, αλλά τα εισαγωγικά δε μπαίνουν για να μην τρομάξουν οι αστοί, αλλά για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το ΚΚΕ εκπροσωπεί τον πραγματικά πολιτικό αγώνα και όχι το μπαχαλάδικο ξεκαύλωμα. Επίσης τα εισαγωγικά μπαίνουν μόνο στις πέτρες. Στην επανάσταση δεν έχουν μπει ποτέ εισαγωγικά. Όσο για το Μαρξ και το Λένιν, απ’ όσο τους έχω διαβάσει νομίζω ότι είχαν πιο σοβαρά ζητήματα ν’ ασχοληθούν από τις πέτρες. Οπότε there you go.
  4. Πότε δηλαδή πήγαμε να κοροϊδέψουμε τον κόσμο μιλώντας γενικά κι αόριστα για “νεκρούς και μνημεία”; Ναι, τιμάμε τη Σωτηρία γιατί ήταν δική μας συντρόφισσα, δικός μας νεκρός. Όχι μόνο δικός μας βέβαια, αλλά κυρίως δικός μας. Ποτέ δεν προσπαθήσαμε ούτε γι’ αστείο να καπηλευτούμε τον Γρηγορόπουλο. Γιατί να το κάνουμε; Δε σε καταλαβαίνω. Ούτε μπορώ να πω σ’ αυτό το τριπάκι με το Ριζοσπάστη. Μη με κάνεις να πατήσω αναζήτηση να βρω αποτελέσματα!
  5. Κάτσε ρε Ζούγκλα, τις προάλλες που είχε συζητηθεί αυτό το θέμα στο πόντιουμ εσύ έλεγες “δε μας χέζεις ρε Νταλάρα ΓΑΠ που θα ασκήσεις και κριτική”, για το συγκεκριμένο θέμα, σου θυμίζω, και “καλύτερα να μη συζητηθεί αυτό το θέμα”. Τώρα τί άλλαξε; Μήπως απλά ψάχνεις να βρεις κάποια αφορμή να μου την πεις ξέρω γω; Δεν έχω τίποτα να σου απαντήσω, τίποτα να προσθέσω. Πήγαινε (ξανα)διάβασε τα ποστ μου επί του θέματος, μπόλικα είναι και πρόσφατα. Τί άλλο να πω δηλαδή.

Και για να ξέρεις, δεν έχω διάθεση να σε ξαναειρωνευτώ. Point is made. Εγώ με τη σειρά μου θα σου ζητούσα να μη μου βάζεις “ό,τι να ναι” ζητήματα, έτσι απλώς για να χουμε να λέμε, εκτός του πλαισίου της κουβέντας. Ο μόνος λόγος που σου απάντησα είναι επειδή σε θεωρώ αξιόπιστο συνομιλητή, κι όχι κουτοπόνηρο Ορίτζιναλ. Αλλά αν λες ότι πρέπει να μαστε όλοι μαζί κι αδερφωμένοι και την ίδια ώρα αναπαράγεις ό,τι μαλακία ακούγεται για το ΚΚΕ, απλώς για να μου επιτεθείς, μου δίνεις επιχειρήματα στο ότι τελικά αυτή η ενότητα γίνεται αντικείμενο επίκλησης μόνο και μόνο γι’ αυτό το σκοπό: για να φαίνομαι εγώ ο “κακός” της υπόθεσης.

1. Χμμ δεν έχεις άδικο αρκεί να είναι ενήμερος ο συνομιλητής

2. εγώ καλώς ή κακώς θέλω να δω όλον τον κόσμο κάτω. αναρχικούς, ανταρσυα, συρριζα, κκε, ανένταχτους. Δεν εκχυδαίζω την κουβέντα, λέω κάτι που ισχύει και με προβληματίζει. Πως αλλιώς θα υπάρξει αυτή η ταξική ενότητα? όταν όλοι μπούμε στο κκε? και όσοι είναι εκτός τι είναι? ταξικοί εχθροί? εγώ δλδ δεν είμαι εργάτης ? Γιατί να έχω κόλλημα να κατέβω μαζί σου ή με κάποιον αναρχικό ή ξέρω εγώ με ποιον άλλον.?

3. Κολλάει γιατί το κκε φοβάται μην τους πούνε ότι υποθάλπουν επεισόδια και βία. Ο ΣΥΡΡΙΖΑ εκεί χτυπήθηκε και μάλιστα ακόμα και το κκε μαζί με πασόκ/νδ/καος πάτησε πάνω σε αυτό. Τσέκαρε το πρωτοσέλιδο ριζοσπάστη 09/12/2008 .( “δε φαίνεται αυθόρμητο…”) Εκτός αυτού δεν μιλάω για μπαχαλάκηδες.

4. κάντο δεν θα βρεις τίποτα στις 07 ή 08/12 . Είμαι σίγουρος ότι αν ήταν στην κνε ο γρηγορόπουλος θα ήταν στο πρωτοσέλιδο. Και προφανώς δεν είναι θέμα του να καπηλευτείς τον νεκρό…

5. Για το συγκεκριμένο θέμα είναι άλλη η απάντηση που δίνω στο ΓΑΠ και στο συνάφι του και άλλη η συζήτηση που θα ήθελα να ανοίξω επί του θέματος με ανθρώπους που εκτιμώ.

Η ενότητα είναι αναγκαία για την ανατροπή. δεν είναι θέμα επίκλησης. Αν όμως με ειρωνεύεσαι και μάλιστα σε ένα θέμα( στο συγκεκριμένο για την πλακέτα) που για μένα το κκε έχει ξεκάθαρα λάθος στάση sorry θα αντιδράσω.

Κάποια πραγματα θα πρέπει να καταλάβεις ότι τα βάζουμε ( εγώ τουλάχιστον) όχι επειδή θέλουμε να κάνουμε “κακό” στο ΚΚΕ αλλά γιατί μας απασχολούν πραγματικά . Και τα 5 θέματα που έθεσα εμένα προσωπικά με έχουν προβληματίσει. Τώρα το πως μπορεί να τα έχουν εκμεταλλευτεί πασόκοι ή δημοσιογραφίσκοι ή εχθροί του ΚΚΕ δεν με αφορά.

Τέλος ενώ εμείς το συζητάμε ο παπανδρέου ετοιμάζεται να ξεπουλήσει την εκπαίδευση. Αν το καταφέρει δεν θα υπάρχουν φοιτητικοί σύλλογοι μετά από λίγα χρόνια. Ξεπουλάνε τα πάντα. Όπως έκανε η Θάτσερ στην αγγλία και για 20 χρόνια δεν κουνήθηκε φύλλο. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα. Ότι οι διαφορές μας ( που λες οτι είναι σημαντικές) απλά δεν θα έχουν καμία σημασία σε λίγο καιρό αν δεν ανατραπεί η κατάσταση τώρα.

@Kiratzo
Με άλλα λόγια, Γιάννη, θέλεις τους Κνίτες μαζί σου για να μπορεί να κάνει εισοδισμό στο ΚΚΕ η κάθε γκρούπα, με την ελπίδα να αποδυναμωθεί έστω και λίγο το ΚΚΕ, για “ωφελιμιστικούς” λόγους… από τη μία νομίζω ότι είσαι ο πρώτος εκτός ΚΚΕ που ακούω να το παραδέχεται αυτό και σε συγχαίρω για την τιμιότητά σου, χωρίς ίχνος ειρωνία τώρα. Απ’ την άλλη, έχεις την αυταπάτη ότι υπάρχει περίπτωση να το πεις αυτό σε έναν ΚΚΕ και να συμφωνήσει; Έτσι απλά να γίνει ο μαλάκας της υπόθεσης ας πούμε;

Ασχολίαστο το περί “εγκλωβισμένου κόσμου” προφανώς.

Κι επίσης αντίθετα με τους περισσότερους από σας, εγώ μιλάω πάντα σταράτα. Αν εσύ κι οι υπόλοιποι είστε εμπαθείς και βλέπετε παιχνιδάκια πίσω απ’ το οτιδήποτε, δε σας φταίω εγώ. Και τολμάτε κιόλας να λέτε σε ΕΜΑΣ ότι δε σεβόμαστε τη μνήμη της Σωτηρίας, όταν μπαίνετε σ’ αυτό το τριπάκι “ποιανού χώρος είναι ποιός”. Εγώ όμως είμαι απολύτως ξεκάθαρος: τί χώροι και αρχιδιές ρε. Στην Πάντειο υπήρξε βεβήλωση του μνημείου της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου. ΤΕΡΜΑ.

Ε οχι και ασχολιαστο τα περι εγκλωβισμου κοσμου.Παιδια που προερχονται απο καθαρα εργατικες οικογενειες ,οι οποιες ειναι στο ΚΚΕ δεκατιες,εχουν την εντυπωση οτι ειναι καθηκον τους να ακολουθησουν τον δρομο τον γονιων τους,χωρις να τους επιτρεπεται να αντικρυσουν τιποτα αλλο.Και επειδη εχει τυχει να γνωρισω τετοια ατομα,τα οποια ηταν στην κνε απο τα 15 εως τα 25,μου ελεγαν οτι καποια στιγμη δεν αντεχαν να ακουνε αλλο διαταγες ,δεν αντεχαν αλλο να τους καθοδηγουν και να μην τους αφηνουν να λενε την αποψη τους και οταν στην τελικη καταφερναν να την πουν, να τους απειλουν οι ιδιοι τους οι συντροφοι με διαγραφη .

Το ξύλο που πέφτει μεταξύ αριστερών/κομμουνιστών κλπ βοηθάει το λαικό κίνημα? Το πάει μπροστά? Βοηθάει στην υπεράσπιση του λαού από την επέλαση του κεφαλαίου? Εγώ νομίζω ξεκάθαρα όχι . Αν κάποιος πιστεύει το αντίθετο ας το γράψει.

Γράκχε επιμένεις , αλλά ξέρεις πολύ καλά αν ερχόταν ένας εκτός κκε να κατεβάσει 3 αφίσες της ΠΚΣ για να βάλει μια πλακέτα σε μνήμη ενός μη κκε αγωνιστή θα έπεφτε ξύλο.

1)Ο ενας λογος ειναι αυτος και ειναι καθαρα προσωπικη αποψη…Εννοειται πως ο κυριος ο λογος ειναι ενα δυναμικο μπλοκ που συμφωνει σε καιρια πραγματα(οσο και αν δεν το παραδεχεστε επειδη ολοι οι αλλοι ειναι πουλημενοι).
Στον ΚΚΕ δεν λεω τιποτα γιατι του εχω πει χιλιαδες φορες τους ουσιαστικους λογους ‘‘του να ερθουμε ολοι πιο κοντα(αισθησιακη μουσικη)’’ και αυτος ψωλοαρμενιζει προφανως προσπαθωντας να αποκομισει κατι απο αυτο οποτε απο μενα τερμα αυτη η λογικη πλεον.Μακαρι καποιος κοσμος του ΚΚΕ να δει οτι υπαρχει αληθεια και εξω απο αυτο(δεν λεω αναγκαστικα να την ασπαστει αλλα ισως να σκεφτει περαν της κομματικης προπαγανδας/γνωσης).

2)Δεν μου απαντησες ομως γιατι το ‘‘μνημειο’’ το κανατε εκει.Ειλικρινα ομως.

Προσωπικά στ’ αρχιδια μου για την ενότητα της αριστερας. Με τους τραμπουκισμούς έχω θέμα. Με τους τραμπουκισμούς, ε… όχι με την “βία απ΄ όπου και αν προερχεται”…

Μιας και η κουβέντα στις τελευταίες σελίδες έχει αναχθεί σε “προσωπική βεντέτα” μεταξύ κνε και [I]βαλε_ό,τι_θες_δίπλα[/I], ζητώ προκαταβολικά συγνώμη που θα διακόψω, αλλά νομίζω είναι καλή στιγμή να επανέλθει το “οντόπικ”, μήπως συμμετάσχει και κάποιος άλλος πέραν από τους συνήθεις υπόπτους.

Ήθελα να σταθώ στο παρακάτω -που δε σχολιάστηκε- σα γενική διαπίστωση επειδή έχω δει το έργο πολλάκις, δεν απευθύνομαι προσωπικά:

και να ρωτήσω:
γιατί οποιοσδήποτε φοιτητής πρέπει να αισθάνεται ωφελημένος για σημειώσεις που μοιράζουν Δαπ/Πασπ χάριν δημοτικότητας και ψηφοθηρίας, όταν θα έπρεπε να μοιράζονται δωρεάν σε όλους ανεξαιρέτως?
Μόνο σε μένα φαίνεται (το λιγότερο) ηθικό ξεπούλημα από τη μια να κράζονται και από την άλλη να τροφοδοτούνται τέτοιες πρακτικές?
Φυσικά, ούτε λόγος για μαθήματα που περνιούνται και πτυχία που δίνονται από το πουθενά, ε, μη λαϊκίζουμε κιόλα :lol:

[B]Όλοι[/B] οι φοιτητές θα έπρεπε να έχουν πρόσβαση σε σημειώσεις και επιστημονικά συγγράματα ([B]χωρίς[/B] να παίρνουν πράσινη ή μπλε απόχρωση).
Εφόσον κάτι τέτοιο δεν υφίσταται, τότε [B]όλοι[/B] θα έπρεπε να το διεκδικούν.

Η ίδια νοοτροπία περί ευγνωμοσύνης και οφέλους, αναπαράγεται και μετά το πέρας των σπουδών.
Με τη διαφορά ότι αντί για μοίρασμα σημειώσεων, έχουμε ρουσφέτι, ή υποσχέσεις για μοίρασμα θέσεων εργασίας.
Και η εργασία αναφαίρετο δικαίωμα όλων δεν είναι όμως?

Αν τα πανεπιστήμια και οι σχολές είναι μικρογραφίες της κοινωνίας μας, νοοτροπίες σαν την προαναφερθείσα αντικατοπτρίζουν την κοινωνία συνολικά.

Αν θέλουμε να επέλθει αλλαγή (όσο προλαβαίνουμε), πρέπει να ξεκινήσουμε από τη βάση του προβλήματος, δηλαδή από τα πανεπιστήμια και εν συνεχεία από τις φοιτητικές παρατάξεις, μόνο που οι δεύτερες έχουν απολέσει κάθε φοιτητικό στοιχείο και το έχουν αντικαταστήσει με το κομματικό (όχι πολιτικό).

(Με το τελευταίο αναφέρομαι και σε λοιπές παρατάξεις, εκτός πασπ/δαπ.)

Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, δεν υπάρχει φοιτητικός συνδικαλισμός. Έχει χαθεί η ιδιότητα του φοιτητή από τις παρατάξεις.
Πλέον, στην πλειοψηφία τους λειτουργούν σα μέσον αναπαραγωγής της κομματικής τους γραμμής, με μοναδικό σκοπό την επίθεση στον εκάστοτε αντίπαλο πολιτικο αρχηγό και χωρίς καμία διάθεση για διάλογο, επί της ουσίας και για ενδοπανεπιστημιακά θέματα, όταν προκύπτουν διαφορετικές απόψεις.

Χωρίς να θέλω να προσβάλλω την ιδεολογία κανενός, χάνουμε το δάσος και ασχολούμαστε με κολώνες, αφίσες, τραπεζάκια και τετραγωνικά εκατοστά.

ps: για να προλάβω τυχόν απορίες
-έχω παρακολουθήσει Γ.Σ.
-έχω [I]προσπαθήσει [/I]να μιλήσω σε Γ.Σ.
-εχέσθησαν πατοκόρφως, για να συνεχίσουν, οι μεν επίθεση σε Παπαρήγα, οι δε επίθεση σε Παπανδρέου
-έχω χάσει μαθήματα επειδή δε γούσταρα να ζητιανέψω σημειώσεις (που κατα τ’ άλλα δικαιούμουν) από πασπ και δαπ.

Αυτά από μένα,
go on :slight_smile:

Με όλο τον σεβασμό…
Αν αναφερόσουν σε μένα ή αν πιάστηκες από μία κουβέντα μου, έχω να σου πω ότι λάθος τα κατάλαβες! Συμφωνώ με όσα λες παραπάνω και μάλιστα αναφέρθηκα κιόλας στο ποστ μου σε αυτές τις τακτικές στο ότι δηλαδή γίνονται χάρες στο χώρο του πανεπιστημίου από καθηγητές και ότι δεν σε αφήνουν να εκφράσεις τις απόψεις σου ελεύθερα παρά σε ‘‘υποχρεώνουν’’ να ταχθείς με τις απόψεις/ιδεολογίες μιας (οποιασδήποτε) κομματικής παράταξης!
Συμφωνώ ότι το πανεπιστήμιο είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας μας και ότι όολοι οι φοιτητές θα έπρεπε να συσπειρώνονται μπροστα στον κοινό στόχο, που είναι και το ζητούμενο για το καλύτερο δυνατό της σχολής και κατ’επέκταση των φοιτητών!
Και τώρα για να μιλήσω επί του θέματος ποτέ μα ποτέ δεν ζητιάνεψα σημειώσεις ακόμα περισσότερο δεν γύρεψα χάρη από κανέναν ούτε από τους φοιτητές/καθηγητές στη σχολή ούτε από ΠΟΥΘΕΝΑ! ΠΟΥΘΕΝΑ! Γι’αυτό μη μου λες για χάρες , ρουσφέτια και κουραφέξαλα!
Αντιμετωπίζω πρόβλημα υγείας και δεν έχω τη δυνατότητα να πηγαίνω καθημερινά…
Ε, την πρώτη μέρα που πήγα στη σχολή έτυχε κάποια παιδιά να με πλησιάσουν, από τη ΔΑΠ συγκεκριμένα…ήταν τα πρώτα παιδιά που με πλησίασαν , ανταλλάξαμε τηλέφωνα και από κει και μπρος με ενημέρωναν, αυτό και μόνο! Μία κοπέλα μάλιστα με την οποία μιλάω προσφέρθηκε από μόνη της να μου δώσει σημειώσεις (μιλάω για τον πρώτο χρόνο που τα χα εντελώς χαμένα και πάτησα στη σχολή 7, 8 το πολύ φορές!).
Προσφέρθηκαν να με βοηθήσουν - τη στιγμή που οι άλλοι δε με πλησιαζαν καν - και είτε το καναν από ‘‘καλή καρδιά’’ είτε για ψηφοθηρία για μένα δεν αλλάζει…!
Τώρα αυτά που μου λες για ρουσφέτια χατίρια καθηγητών κλπ τα ακούω βερεσε…το ότι δέκτηκα μία φορά βοήθεια (που για μένα δεν άλλαξε κάτι…πάλι τα μαλλιοκέφαλα μου χρωστάω :p) σημαίνει ότι έκανα κάτι το κατακριτέο?
Πραγματικά, δε ξέρεις πόσα εμπόδια αντιμετωπίζω για να μπορέσω να πηγαίνω στη σχολή μου! Πόσα σκατά με το συμπάθειο έχω φάει μέχρι τώρα! Γ’αυτό άστο…
Καταλαβαίνω πως το εννοούσες και ότι δεν απευθυνόσουν ειδικά σε μένα…και ίσως το παράκανα κάπως αλλά όταν μίλησες για ρουσφέτια και χατιράκια ε δεν κρατήθηκα…ξέσπασα!:frowning: Τίποτα δεν μου έχει χαριστεί ως τώρα και ούτε πρόκειται να το επιτρέψω να συμβεί αυτό ποτέ…θα ήταν σαν να παρέβλεπα όολα τα δύσκολα και τα εμπόδια που μου έχουν βάλει…χάριν…ενός ρουσφετιού? Όχι δε θα πάρω…
Τέλοσπάντων, συμφωνώ ότι θα έπρεπε να έχουν όλοι οι φοιτητές πρόσβαση σε σημειώσεις και συγγράμματα και γενικότερα να υπάρχει αξιοκρατία και μέσα στη σχολή και έξω απ’αυτή, στην αγορά εργασίας!
Τέλος , όσον αφορά τις συνελεύσεις , δεν έχω πάει μέχρι στιγμής λόγω του προβλήματος που προανέφερα που με περιορίζει και δε μου επιτρέπει να ανεβαίνω όποτε το θελήσω στη σχολή μου! Αν κάποια στιγμή καταφέρω να παρευρεθώ σε μία ΓΣ πολύ θα ήθελα να τους πω κατάμουτρα ολονών πόσο πολύ μου τη δίνει στα νεύρα να τους βλέπω να τρώγονται σαν τα κοκόρια ποιος θα επικρατήσει, να ρίχνει ‘‘λάσπη’’ ο ένας στον άλλον και πως στο ελ. πανεπιστήμιο εν έτει 2010 (πολύ σύντομα 2011) δεν επιτρέπεται να μην δίνουν στον καθένα το ελεύθερο να λέει την άποψη του παρά να είναι υποχρεωμένος να υποστηρίξει τις χαζοπαρατάξεις!
Δεν ασπάζομαι καμία ιδεολογία και πιστεύω ότι το πανεπιστήμιο θα έπρεπε να αποτελεί χώρο ελεύθερης έκφρασης παρά αυτό το ρεζιλίκι που είναι σήμερα! Αυτά και από μένα!

@Silent Winter, το ξεκαθάρισα:

Το κομμάτι του ποστ σου μου έδωσε απλά το έναυσμα να σχολιάσω μια γενική κατάσταση που έχω ζήσει από τη δική μου πλευρά και να διακόψω μια “διαμάχη” που είχε ανοίξει (για ν’ ανοίξω μια άλλη απ’ ότι φαίνεται ;p)

Δεν υπάρχει λόγος ούτε να απολογείσαι, ούτε να εκρήγνυσαι.

Δεν απευθύνθηκα ποτέ επί προσωπικού και σε τελική ανάλυση εκτός από σένα, υπάρχει μια ολόκληρη πανεπιστημιακή κοινότητα από πίσω.
Ηρέμησε, αλλού πήγαινε το σχόλιο, όχι σε ιδιάζουσες περιπτώσεις. :slight_smile:

Συγγνώμη ήμουν κάπως απότομη και επιθετική!
Απλά το πήρα λίγο προσωπικά το θέμα…δεν ήθελα να σε προσβάλω και αν το κανα λυπάμαι πραγματικά!
Απλά έχω λίγο απογοητευτεί με όλα αυτά και σε προσωπικό επίπεδο γιατί αντιμετώπισα και αντιμετωπίζω αρκετές δυσκολίες όσον αφορα τη σχολή μου και τη δυνατότητα να παρευρίσκομαι σε αυτή για παρακολούθηση! Τελοσπάντων, είναι ένα θέμα που με στενοχωρεί…δεν είναι το πρόβλημα μου αυτό καθ’εαυτό, όσο τα εμπόδια που αντιμετωπίζω εξαιτίας αυτού! Ας μη μιλήσω όμως γι’αυτό καλύτερα…:frowning:
Το ξέρω ότι δυστυχώς είναι πολλοί αυτοί που επωφελούνται από αυτό και όχι όπως το εννοούσα εγώ στο πρώτο ποστ μου!
Επειδή έχω ζήσει κάποιες καταστάσεις έμαθα να μην πιστεύω στα λόγια τους και να μην επιτρέπω σε κανέναν να μου κάνει χατιράκια! Αυτά…:slight_smile:

Δεν ανοίξαμε καλέ καμιά διαμάχη, σιγά, κουβέντα κάνουμε :stuck_out_tongue:

Παραδόξως altered_course φοβάμαι πως ήμασταν ον τόπικ …sorry πάντως για το μπαχάλεμα.