κατα ολοι οσοι μπαινουν στο τρυπακι αυτο χανουν την μπαλα αργα η γρηγορα
“Μαμά, μαμά του έδειξα εγώ του παλιόπαιδου :!:”
Η συζήτηση είναι μεγάλη, (μπορεί κάποιος να το έχει πει πριν),αλλά εγώ θα πω απλά ότι τα άτομα που έχουν αρχηγικό/ ψηλό πόστο στις φοιτητικές παρατάξεις, είναι πολύ καλοί φοιτητές… Πέρνάνε κάτι δύσκολα μαθήματα σε εξεταστικές και σε ικανοποιητικό αριθμό όταν εσύ ένας απλός φοιτητής @#@$#%#% για να περάσεις ένα-δύο από αυτά τα μαθήματα…μιλάμε για φοβερά μυαλά…φοβερές αποδόσεις…
Επίσης είχε παρατηρηθει το φαινόμενο φοιτήτρια να κατεβαίνει σε 5 μαθήματα και να περνάει …7 μαθήματα.
Φοιτήτρια μπαίνει στο γραφείο καθηγητή να δει γιατί κόπηκε και βγαίνει με το μάθημα να το χει περάσει…
Καθήστε εσείς οι απλοί φοιτητές να διαβάζετε…
Παντού ξεπεσμός. Από τα κόμματα της βουλής μέχρι τις φοιτητικές παρατάξεις…[-X
Ζήτω το βόλεμα!
Απλά να σε πληροφορήσω φίλε μου ότι αντικοινωνική αναρχία απλά δεν υφίσταται σαν έννοια. Επίσης εμφύλιο είχαμε στη χώρα πριν μερικά χρόνια. Αν περάσαμε καλά και θέλουμε και άλλο ας το προσπαθήσουμε όλοι μαζί να ξανασφαχτούμε μόνοι μας. Μαγεία ήταν
Off- topic, μα αυτό το ‘‘αντικοινωνική αναρχία’’ πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πώς ξεπήδησε στην κουβέντα.
Επίσης το να φέρνεις σαν παράδειγμα τον εμφύλιο και να λες ειρωνικά ‘‘μαγεία ήταν’’, δε μου λέει κάτι. Ναι, προφανώς, και ο δρόμος για την ελευθερία θα περάσει πάνω από κάποιους, τι να κάνουμε, λοιπόν. Δεν μπορώ να καταλάβω τι θες να πεις με αυτό.
Πολύ σωστά τα λέει από τη σκοπιά του πάντα ο λεπερ τζίζους και ακόμα και αν διαφωνούμε, “συμφωνούμε στο να διαφωνούμε”.
Ρε παιδιά ήμαρτον, από τα πρώτα πράγματα που διαβάζει κάποιος που ψάχνεται πολιτικά είναι πως ο σοσιαλισμός με τον αναρχισμό ξεκίνησαν από την αρχή σαν αντίπαλα ιδεολογικά ρεύματα μες στο εργατικό κίνημα. Τόσο δύσκολο είναι να το αντιληφθούν κάποιοι? Με τις εικόνες που έχει ο καθένας πλασμένες στο κεφάλι του λογικό είναι, η ιστορία άλλα διδάσκει όμως, γι΄αυτό τη μελετάμε.
Όντως τέρμα άκυρο το παράδειγμα για τον εμφύλιο, άλλοι συγκρούστηκαν στον εμφύλιο, τάξεις συγκεκριμένα, και πάντως όχι πολιτικές δυνάμεις όπως οι κομμουνιστές και οι αναρχικοί (καλά για αναρχικούς στην ελλάδα μιλάμε για μεμονωμένες περιπτώσεις πριν τη δεκαετία του 70 θαρρώ, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα).
Εμένα δεν μου φαίνεται λογικό και αναγκαίο να βλέπω εαακίτες να πλακώνονται με κνίτες ή κνίτε με αναρχικούς ή αραν-αρας κλπ κλπ. Ούτε καταλαβαίνω πως μπορεί να προκύψει ελευθερία μέσα από τέτοιες πρακτικές. Από την άλλη αυτή είναι απλά η ταπεινή μου άποψη…
Όσο για τον εμφύλιο μια πρόταση είναι γιατί χαλιέστε? Λέτε ότι υπάρχουν σοβαρές διαφορές και δεν είναι αμελητέες κλπ. Άρα bring it on να γουστάρει όλος ο ντουνιάς. Εκτός αν είναι απλά λεκτικές υπερβολές αυτά που διαβάζω .
Είναι γενικά παράλογο να πλακώνονται νέοι μεταξύ τους επειδή τους έκαναν πλύση εγκεφάλου με τις κομματικές μαλακίες και τις δήθεν ιδεολογικές διαφορές κλπ.
Από την άλλη, βέβαια, π.χ. τα ΕΑΑΚ δεν έχουν σχέση με την πραγματική αριστερά (η ΚΝΕ έχει κάποια σχέση, αν και όχι απόλυτη, για άλλους λόγους), μιας και οι πρακτικές των εαακιτών δείχνουν συνήθως φασίζουσα νοοτροπία. Αυτό θα έπρεπε να προβληματίσει ορισμένα σκεπτόμενα παιδιά στα ΕΑΑΚ, αν και είναι μειοψηφία εκεί μέσα.
Ναι κι εγώ θα προτιμούσα να ήμασταν όλοι ένα χαρούμενο ψυχαγωγικό αδελφάτο με εκδρομές, σκακιστικούς αγώνες, καλλιτεχνικά τμήματα κ.ο.κ.
Αλλά έχει πλυθεί τόσο πολύ ο εγκέφαλός μου από τις κομματικές μαλακίες και τις δήθεν ιδεολογικές διαφορές που θεωρώ ότι οι βλέψεις μου και τα συμφέροντά μου με αποστασιοποιούν από αυτά ενός πασόκου ή ενός κνίτη αρχικά σε επίπεδο κοινωνικοπολιτικό και μετέτειτα σε διαπροσωπικό. Κάποιος δεν έχει να χωρίσει κάτι με άλλον όταν είναι ίσοι μεταξύ τους, ή τουλάχιστον αποβλέπουν σ’ αυτό (δε μιλάω για δυνητική ισότητα που διατυμπανίζεται στο δυτικό σοσιαλφιλελεύθερο κόσμο) κι αυτό ισχύει γενικά σε όλα τα κοινωνικά πεδία.
Κνε εαακ κλπ βασίζονται στο παιδομάζωμα που γίνεται από μικρές ηλικίες στα λύκεια με τις ‘‘μπροσούρες’’ απλωμένες στο δάπεδο παραγεμισμένες με υποσχέσεις και από την πλύση εγκεφάλου στο ανάλογο target group γιά να μυηθεί στο κάθε κόμμα χωρίς να έχει καμία ιδέα ή να έχει ψαχτεί για την αριστερά απλά βρίσκουν αγανακτισμένους και τους ύποσχονται λύτρωση.
Δαπ και Πασπ κλπ αγοράζουν ψήφους με τα δωρεάν μπουκάλια στα πάρτυ τις δήθεν φιλίες και σε προχωρημένα επίπεδα τις διασυνδέσεις και τα ‘‘βολέματα’’.
Σάπιες οι παρατάξεις παιδιά σάπιων κυβερνήσεων συνεχίζουν να ρουφάνε το αίμα και την γνώση από τους φοιτητές.
Σάπιες όλες οι παρατάξεις tojara ή μόνο αυτές που ανέφερες? Εσύ τι θα πρότεινες?
Θα μας σκοτωσουνε δηλαδη…
Αφού σου ρουφήξουν το αίμα και τη γνώση με καλαμάκι πρώτα.
Κοίτα να δεις τι κάνει το twilight…
Σου βάζουν και μια ομπρελίτσα στο αυτί και μια ελιά στο στόμα
μπορείς να αναλύσεις περαιτέρω αυτή την πρόταση?
‘‘σπαμε τις διαιδκασιες’’ και οχι παντα αφου εχουνε σκεφτει πρωτα:p
Μπορώ, αλλά δεν ξέρω αν έχει πολλή σημασία.
Με λίγα λόγια, αυτό που έχω δει και βλέπω από τη δράση τους σε σχολές (εξαιρώ ορισμένα παιδιά που ήταν πιο σοβαρά ίσως, και σκέφτονταν πριν πράξουν), χαρακτηρίζεται μόνο με την έκφραση που χρησιμοποίησα. Δεν υπάρχει τίποτα το αριστερό σε αυτά. Θα μου πεις, πως ορίζεις την αριστερά… αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα.
Π.χ. για τους κνίτες δεν μπορώ να πω το ίδιο, μιας και τις περισσότερες φορές που υπερβάλλουν, είναι στα όρια του τραμπουκισμού και τίποτα παραπάνω (σύνηθες, άλλωστε για τις κομματικές παρατάξεις, όπου επικρατεί ο φανατισμός και οι παρωπίδες).
Βέβαια, για να είμαι και δίκαιος, δεν βάζω στην ίδια ζυγαρία ΕΑΑΚ με π.χ. Χρυσή Αυγή. Απλά αυτό που θα έπρεπε, όπως προανέφερα, να προβληματίσει ορισμένα παιδιά στα ΕΑΑΚ είναι το γεγονός ότι ορισμένες (αρκετές) πρακτικές τους θυμίζουν πρακτικές άλλων (τύπου χρυσών αυγών) και όχι ενός αριστερού ρεύματος, όπως θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται. Επίσης, καλύτερα σκεπτόμενος εαακίτης ή κνίτης, παρά δαπίτης ή πασπίτης. Αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό, έτσι;
Πάντως δεν εξηγείς τίποτα. Δηλαδή επαναλαμβάνεις ότι χαρακτηρίζεις κάποιες δράσεις τους φασίζουσες χωρίς να εξηγείς τίποτα παραπάνω. Ποιες είναι αυτές οι (αρκετές, μάλιστα) πρακτικές που τις υιοθετεί και η Χρυσή Αυγή; Ποίες είναι αυτές οι φασίζουσες δράσεις που αναφέρεις παραπάνω; Δεν απαντάς στην ερώτηση που σου έκανε ο otinane.
Eπιστημονικές αναλύσεις… :lol:
Πράγματι,δεν εξήγησες το λόγο αλλά πρόσθεσες λόγια στην προηγούμενη άποψη σου,οπότε εξήγησε το για να μιλήσουμε πάνω σε αυτό