μ’ αρέσει αυτός ο φορουμικός τερρορισμός που ασκώ. τεσπά.
στο διά ταύτα, αφού θέλατε σοβαρό ποστ θα το υποστείτε.
Οι παρατάξεις είναι αναγκαίες για την κοινωνία όσο αναγκαίες είναι και οι διάφορες γραφειοκρατικές ηγεσίες στο χώρο της εργασίας. Και αυτό δεν το λέω με καμμία δόση ειρωνείας, αντίθετα το αντιμετωπίζω από μια σκοπιά αναγκαιότητας εκ μέρους των αληθινών επαναστατικών δυνάμεων η “εξέγερση” των οποίων έχει τεθεί σε κίνηση τον τελευταίο αιώνα.
Θα προτιμήσω να κάνω μία ονομαστική κριτική στις δυνάμεις της αριστεράς και του λεγόμενου “αντιεξουσιαστικού” χώρου όπως τις έχω βιώσει έως τώρα.
[U][B]Ε.Α.Α.Κ.[/B][/U]: απολιθώματα ενός ξεπεσμένου νεο-λενινισμού, λειτουργούν με στυγνούς όρους φυσικής ηγεσίας παρακάμπτοντας δήθεν το γραφειοκρατίστικο χαρακτήρα άλλων αριστερών οργανώσεων, με πραγματικά αξεπέραστες αντιφάσεις και αδυναμίες στο εσωτερικό τους όπως αδυνατότητα διάπλασης ενός συνολικότερου αντιπανεπιστημιακού-αντιεκπαιδευτικού εν τέλει μετα-παιδειακού οράματος στο κατώφλι του μετα-μεταμοντερνισμού (Post-postmodernism). Αρκούνται σε μια κενή, βερμπαλιστική γλώσσα άνευ ουσίας, συχνά παιδιάστικα καταγγελτική. Με δυσφάνταστα και αντιριζοσπαστικά συνθήματα που περιορίζονται σε μια συντεχνιακή προάσπιση των άμεσων επαγγελματικών και βαθιά ΤΑΞΙΚΩΝ συμφερόντων (“κάτω τα χέρια από τα πτυχία”) και σε έναν αντιευρωπαϊσμό("και τώρα ένα σύνθημα που όλους μας ενώνει έξω η ελλάδα από την ευρωζώνη#-o:lol:), με εξαιρετικά περιορισμένα σημεία αναφορας στον Λένιν, τη Ρόζα, τον Γκράμσι και τον Αλτουσέρ και σπανιότερα στον Τρότσκι (και φυσικά ούτε λόγος για αναφορές σε τέχνη, παιδεία, ψυχανάλυση, φιλοσοφία δηλαδή σε καμμία από τις συγγενείς επιστήμες σύμφωνα με το λακανικό πλέγμα) τα κρίνω (τα ΕΑΑΚ…) παντελώς αδιάφορα από θεωρητική σκοπιά. Η τακτική τους στο δρόμο περιορίζεται στην συντεταγμένη μιλιταριστική πορεία με αλληλοντούρωση των ατόμων που συγκροτούν τις αλυσίδες, πρακτική που δυστυχώς παρουσιάζει έντονα φαλλο(λο)γοκεντρικά στοιχεία (βλ. Ντεριντά και Λακάν πάλι) επαναφέροντας με αταβίστικο τρόπο το έμφυλο ανδροκρατικό στοιχείο στις συγκρούσεις με τους μπάτσους. Αυτή η συλλογική υποσυνείδητη σκέψη κορυφώνεται στις συντεταγμένες συγκρούσεις με τους μπάτσους (κυρίως στα λουλουδάδικα στη Βουλή) όπου τα γυναικόπαιδα αποχωρούν και κεφαλή της πορείας μπαίνουν κυρίως οι ψυχωμένοι αρασίτες [ΑΡ.Α.Σ.=ΑΡιστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση: η πιο συγκρουσιακή οργάνωση της ΕΑΑΚ που περιέχει κυρίως ανεγκέφαλους τραμπούκους με μούσκουλα και γελοίες ψευτοφεμινίστριες, π.χ. ΑΧΜΜΕΤ (ΕΜΠ) και ΡΑΠΑΝ-ΣΑΦΝ (νομική)]. Όποιο κρατικό ξύλο πέσει είναι θετικό για την άντληση πολιτικής υπεραξίας και την ανάδειξη από τα ΜΜΕ των “καημένων των φοιτητών που τρώνε ξύλο ενώ διαδηλώνουν ειρηνικά”. Τέλος, ένα νεοφανές πρόβλημα που επισωρεύεται πάνω στα άλλα είναι η ένταξη της ΕΑΑΚ στις δυναμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Από κει που το έπαιζαν ακομμάτιστοι και ανεξάρτητοι πλέον έχουν και τη δική τους κομματική σκέπη. Αυτό το ετερογενές αριστερίστικο (διόλου εκρηκτικό) μείγμα της ανταρσυα ενσωματώνει όλους τους εκδιωγμένους από τα ορθόδοξα σοσιαλκομμουνιστικα κόμματα, ενώ αφετηριακό της σημείο είναι η ιστορική συγκυβέρνηση του 89 και η ρηξη ΚΝΕ-ΚΚΕ. Επομένως, τώρα υπάρχουν και οι πολυπόθητες πολιτικές καρέκλες για συνέχιση του συνδικαλισμού και της “πολιτικής” μετά το πανεπιστήμιο.
(θα ακολουθήσουν άλλα δύο τρία μέρη για μασ,αρεν και “αναρχια”)
(καρβου μη μου δώσεις αλλον ποντο ποινης, μου σπαρασσεις την καρδια)
Άκρως εκπαιδευτικό το αποπάνω ποστ. “Οι συνέπειες της υπερανάγνωσης Καστοριάδη-Πουλαντζά-Λακάν-Κον Μπεντίτ-κτλ. κτλ. στα μυαλά της νεολαίας - avoid at all cost”.
Ρε Κάρβου, την παλεύεις; Για ποιό λόγο μου σβησες το ποστ; Επειδή είπα ότι κάθε ποστ του Σύλα είναι φλέημ; (εντάξει, μέχρι το τελευταίο, που δεν είναι φλέημ, είναι απλά απίστευτα κακογραμμένο και φλύαρο) Δηλαδή δεν ισχύει; Ή μήπως ήταν προσβλητικό ή είχε βωμολοχίες; ΟΚ, το έντιτ ίσως ήταν λίγο προκλητικό. Δεν μπορούσες να σβήσεις μόνο αυτό;
ρε συμπλεγματικέ τύπε, κάνε μια κριτική επί της ουσίας. και δυστυχώς για σένα εκτός από λακάν δεν έχω ασχοληθεί συστηματικά με κανέναν από τους άλλους που αναφέρεις.
ξέρεις τι παρατηρώ όμως? ότι εσύ και ο ρεντ ραμ έχετε μια τάση κάθε τι που δεν μπορείτε να το αντικρούσετε, να το κατηγοριοποιείτε ακαρίαια και εν ταυτώ να νομίζετε ότι το αποδομείτε. αυτό και αν μπορεί να αναγνωσθεί λακανικά κακομοίρη μου…
Ε, είμαστε σταλινίσκοι, τί να κάνουμε. Τί να κλάσουμε μπροστά σ’ έναν μετα-μεταμοντέρνο καταστασιακό, έναν διάδοχο του Ντανιέλ Κον Μπεντίτ (oh wait).
Όσο για κριτική επί της ουσίας που παρακαλάς, μπα, δεν παίζει. Ήδη μ’ έπιασε πονοκέφαλος μια φορά διαβάζοντας το ποστ σου - ο Θεός να το κάνει. Άσε που δεν έχω και καμιά μεγάλη καούρα να κάθομαι να υπερασπίζομαι τα ΕΑΑΚ. Είμαι περίεργος όμως να διαβάσω τί έχεις να γράψεις για μας - στο part 2, θέλω να πιστεύω. Βάλε τα δυνατά σου boy.
ΕΤΣΙ! ΥΠΟΤΑΓΗ! χμ. δεν έχω καμμία σχέση με τον υποταγμένο πράσινο ο οποίος σημειωτέον δεν υπήρξε ποτέ καταστασιακός. Μ’ αρέσει που υιοθετείς τον όρο μετα-μεταμοντερνισμός. Με κολακεύεις.
Όσο για τα Εαακ, φυσικά δεν περίμενα να απολογηθείς για αυτά.
Ρε στ Syla τσέκαρα διάφορα ποστ σου για να προσπαθήσω να καταλάβω από ποια σκοπιά το βλέπεις το ζήτημα( γενικά).Μια ερώτηση έτσι για την απορία. Είσαι 18-19 χρονών?
Ναι… αλλά γιατί ρωτάς? Προφανώς, δε μπορώ να έχω τεράστια εμπειρία από τις παρατάξεις στις σχολές, πρωτοετής γαρ, αλλά μαθαίνω γρήγορα (βλ. ταχύρρυθμη εκπαίδευση κατά Red Rum)
Γιατί βγάζεις μια απολυτότητα και μια επιθετικότητα η οποία δεν δικαιολογείται από τα [B]δικά σου [/B] βιώματα. Γράφεις σαν τα χεις ζήσει όλα και να τα χεις ήδη βαρεθεί .Δλδ οκ , σίγουρα έχεις άποψη αλλά είσαι 3 μήνες στη σχολή και έχεις κάνει x-ray όλων των φοιτητικών παρατάξεων?
Καλά στο rocking και που έχει πόντιουμ αρκετό είναι. Μουσικό site είναι. Η υπερεξειδίκευση σε τόπικ (π.χ. κκε, ανταρσύα, συρριζα, πασόκ) δεν είναι για εδώ. Τα παράπονα σου δεν τα διάβασα
το ροκιν ομως π.χ. για μενα ειναι το πρωτο και το μοναδικο φορουμ που γραφω. γραφω 3 χρονια περιπου, ξερω πολυ κοσμο απο δω μεσα και μ’αρεσει να συζηταω και για αλλα πραγματα εκτος απο μετσαλ. επισης εχει θρεντ για ομαδες Β εθνικης (ναι ειμαι ρατσιστης με τη Β), για νεξτ τοπ μοντελς και για τα μελομακαρονα. ολα ειναι οφφ-τοπικ του ροκινγκ αλλα μου κλειδωσανε για το κκε που ειναι εξισου οφφ αλλα ειναι τουλαχιστον κατι το σοβαρο.
Εγώ είμαι σίγουρος ότι θα δεις και άλλα πράγματα στα επόμενα χρόνια. Αρκεί να κοιτάξεις και να μην είσαι σίγουρος ότι ξέρεις τι παίζει. Η ξερολίαση μας χτυπάει [B]όλους [/B] και θέλει προσοχή.
χμ, εγώ θα περίμενα κάποιος να χαίρεται με κάποιον που αντιλαμβάνεται τη σκατοσύνη των παρατάξεων. και πρόσεξε εγώ δεν στο λέω από απολιτίκ σκοπιά, αλλά από βαθιά πολιτική, αν είδες και μερικά από τα προηγούμενα ποστς μου.