Ηρεμαααααααααααα…
Λιγη μετριοπαθεια δεν βλαπτει…
Σε μερικα απο αυτα που ειπες για τα ΕΑΑΚ συμφωνω απολυτα αλλα υπαρχει και η αντιθετη πλευρα που θα ηθελα να την εκφρασει καποιος ΕΑΑΚιτης(αν ειχαμε)…
μα δεν είπα τίποτα αλαζονικό!
σε παρακαλώ, πόσταρε τα. πραγματικά ανυπομονώ, αλήθεια. μπορείς να μου πεις τι εννοείς “αναρχία”? προσπάθησε να μου το κάνεις λιανά όμως, δεν είμαι και πολύ διαβασμένη και με κουράζουν οι μεγάλες λέξεις.
ον τόπικ: με εμπειρία 3-4 μηνών από τα ελληνικά πανεπιστήμια, και κυρίως μόνο από τη σχολή μου δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να κρίνω και πολύ σωστά, οπότε μπορεί να λέω και βλακείες.
εντάξει κάτι πασπ, δαπ δεν σχολιάζω, πιστεύω είναι γνωστά. και τραγικά.
οι αριστερές παρατάξεις στη σχολή μου τουλάχιστον έχουν να πουν πράγματα, δεν μου φαίνεται τόσο άσχημη η κατάσταση τους αν και δεν συμφωνούμε σε όλα.
γενικά είμαι υπέρ των πολιτικών παρατάξεων, αλλά όχι των κομματικών, δεν ξέρω πώς αλλιώς να το εκφράσω (το διάβασμα που λέγαμε…). θα ήθελα να διαβάσω όλο το τόπικ κάποια στιγμή, πολλές σελίδες όμως
Να ποστάρω και εδώ το ντοκιμαντέρ http://www.youtube.com/watch?v=j_Mc3jzOmYQ&feature=related
Να ανοίξουν τα μάτια σας για τις παρατάξεις αν έχετε χρόνο δείτε όλα τα parts.
χαχα θα προσπαθήσω να τις γράψω εάν δεν έχω φάει μπαν!
Tελικά με το θέμα ΚΝΕ-ΕΑΑΚ τι έγινε;
Δυστυχώς προσφάτως ήμουν παρών και σε μία άλλη Γενική Συνέλευση όλων των σχολών και όπως και τις προηγούμενες φορές πιο πολύ ενημερώθηκα για το πότε θα πάρει σύνταξη ο πατέρας μου παρά για το Πανεπιστήμιο.Βέβαια οι απίστευτες τοποθετήσεις ήταν και πάλι εκεί υπονομεύοντας την νοημοσύνη κάθε ανθρώπινου είδους.Εξέχουσα θέση κατέχουν το “Η ΠΑΣΠ έχει αυτονομηθεί από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και είναι ανεξάρτητη” που όταν ρωτάς Πασπίτες σχετικά με αυτό σου λένε ότι “απλά συμφωνούν με το ΠΑ.ΣΟ.Κ αλλά δεν παίρνουνε γραμμή”,αλλά και το “Έλληνας γεννιέσαι,δεν γίνεσαι” που ακούστηκε με περίσσια περηφάνια από τον γραμματέα της ΔΑΠ!!Κερασάκι στην τούρτα είναι η στιχομυθία live στην Γ.Σ. όμως,σχετικά με τα επεισόδια στην Πάντειο.Όταν λοιπόν ο ΕΑΑΚίτης άρχισε την κλάψα και τοποθετούνταν πάνω στο θέμα έφερε το εξής φοβερό επιχείρημα “Και γιατί επιτεθήκαν οι Κνίτες σε μία παράταξη που στην Πάντειο παίρνει 2% και όχι στην ΔΑΠ που παίρνει 80%;Εκεί δεν τους παίρνει μάλλον ε;” και εκεί που νομίζω ότι πιο πάνω το show δεν πάει έρχεται και ο Κνίτης να πει την καλύτερη ατάκα όλων των εποχών “Αν,αγαπητέ συνάδελφε(σσ όλα και όλα η αγάπη πάνω από όλα),θέλαμε να σας επιτεθούμε όπως λέτε,τότε να είστε σίγουρος ότι θα σας είχαμε εξαφανίσει!” και μετά από αυτό,μέχρι και οι ΔΑΠίτες μαζί με διάφορα εθνίκια,μείναμε μαλάκες.
Όλα αυτά ειπώθηκαν σοβαρά σε Γ.Σ.
Δεν θέλει ούτε 4 ούτε 5 χρόνια,ούτε πτυχίο από το Caltech και το LSE για να βγάλεις κάποια συμπεράσματα.Άντε εβίβα
Και τι συμπερασματα εβγαλες? Κατι σαν “ολοι τα ιδια σκατα ειναι, κοιταω να βγαλω την σχολη μου και τελος”?
Δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα
Για το πρώτο δεν συμφωνώ.Για το δεύτερο σκέλος ναι,δεν απέχει από την πραγματικότητα ότι οι περισσότεροι σκέφτονται να σώσουν τον εαυτό τους και τίποτα άλλο στην παρούσα φάση.Γι’αυτό είμαστε και εδώ που είμαστε
Σε αυτό το τόπικ, όπως εξάλλου είχα πει και παλιότερα, κάθε φορά που κάποιος από το 90% δήλωνε πως είναι κατά των παρατάξεων και επιθυμεί την κατάργηση τους, του την έπεφτε (πολλές φορές κι αγενώς) το υπόλοιπο 10%.
Ενδιαφέρουσα άποψη επί του θέματος, από το 3:30 και μετά
Ενδιαφέρουσα άποψη επί του θέματος, από το 3:30 και μετά
http://www.youtube.com/watch?v=mLEbs-59eP8
5.34 λεπτά αληθινού λόγου κάνουν ακόμα και τους επαγγελματίες του ξύλινου λόγου και της προπαγάνδας να σωπάσουν και να ακούν προσεκτικά… ίσως για πρώτη φορά στη ζωή τους.
Γαμώ,ο Μαζαράκης μέσα σε 2 λεπτά περιγράφει όλο το σκηνικό με τις παρατάξεις.
Ίσως και σε μία μόνο φράση “Εγώ έχω δίκιο,ενώ εσύ άδικο”.Αυτό συμβαίνει.
Επίσης ας πάρουν χαμπάρι μερικοί ότι το να κατακρίνεις τις παρατάξεις δεν τίθεσαι εκτός πολιτικής και απόψεων,ούτε αποκτάς εγωιστική λογική.Δεν ξέρω γιατί,αλλά από αρκετούς παρουσιάζεται η πλασματική εικόνα του ότι μόνο μέσω των κομματικών παρατάξεων μπορεί να επέλθει αλλαγή στο Πανεπιστήμιο.
Μία φωτιά χρειάζεται να κάψει όλα αυτά τα ξερόχορτα πού σπέρνουν την διχόνοια και να μην αφήσει τίποτα.
Λετε λετε για τις παραταξεις αλλα για τους καθηγηταδες που περνουν 10-10 μελοι παραταξεων δεν λετε.Για τους καθηγηταδες που συμμετεχουν σε προγραμματα ασφαλειας για την ψυχολογια και την καταστολη του πληθους δεν λετε.Για τους καθηγηταδες που υπογραφουν κειμενα για την καταργηση ασυλο, ωστε να μην συμβουν παρομοια σκηνικα τυπου νομικης δεν λετε.Για τους καθηγηταδες που κανουν εισηγησεις σε βιβλια φαστιστων δεν λετε.
Για τους καθηγηταδες που κανουν εισηγησεις σε βιβλια φαστιστων δεν λετε.
Δεν είναι φασιστικό να λές ένα βιβλίο φασιστικό;
Το βιβλίο του φασίστα πρέπει να καεί ή εκφράζει μια γνώμη που στη δημοκρατία ακούγεται ελεύθερα;
Και στην τελική δεν είναι δικαίωμα του καθενός να βάζει εισήγηση και υπογραφή όπου θέλει;
Σιγα μωρε υπερευαισθητε που σε πειραξε που ειπα ενα βιβλιο φασιστικο.Δηλαδη τα βιβλια του Πλευρη τι ειναι?Να μην τα λεμε ετσι στο ονομα της ελευθεριας του τυπου?.Ναι εννοειται ειναι δικαιωμα του αλλα μετα να περιμενει συνεπειες.
εδιτ. Α και ναι,το να καει δεν θα με πειραζε καθολου.Κανενας διαλογος με φασιστες πουθενα.[δεν εννοω εσενα ε :p]
Δεν είναι φασιστικό γιατί δεν το χαρακτηρίζεις αλλά περιγράφεις το περιεχόμενο του.Μην εκλαμβάνεις τον φασισμό σαν βρισιά αλλά σαν πολιτική κίνηση η οποία έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.Επίσης αφού το βιβλίο του φασίστα εκφράζει μία γνώμη και έχουμε δημοκρατία όπου ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει,είναι γεγονός ότι αν επεκταθεί ο φασισμός θα καταλυθεί η δημοκρατία.Άρα τον πολεμάς.Το να καις φασιστικά βιβλία είναι λάθος σαν πρακτική γιατί κατά κάποιο τρόπο υποδεικνύεις στον άλλον τι είναι σωστό αλλά το να αφήνεις να ακούγονται φασιστικές απόψεις οι οποίες δεν έχουν σαν βάση την ελευθερία τότε μακροπρόθεσμα θα αποβεί μοιραίο
E καλά,εδώ στην Κρήτη έγινε ολόκληρο σκάνδαλο και υπήρξε και θάνατος καθηγητή αλλά και πάλι οι παρατάξεις πετάξανε χαρταετό.Έχω δε την εντύπωση ότι το Μ.Α.Σ. δεν ψήφισε καν σχετικά με το θέμα που είχε προκύψει.Είχε πεθάνει άνθρωπος και αυτοί των χαβά τους.
Να πούμε και για τους καθηγητάδες αλλά μήπως και αυτοί δεν σχετίζονται με τις παρατάξεις.Προς θεού μην πεταχτεί κανείς έξυπνος και πει ότι σχετίζω το Μ.Α.Σ. με καθηγητάδες κτλ.Πασπιτοδαπίτες τα κάνουν αυτά από όσο ξέρω.Αφού όμως και αυτοί οι καθηγητάδες με τις παρατάξεις εμπλέκονται και προστατεύονται και από τις άλλες παρατάξεις δεν κουνιέται φύλλο,για τι να πούμε;
Δεν είναι φασιστικό γιατί δεν το χαρακτηρίζεις αλλά περιγράφεις το περιεχόμενο του.Μην εκλαμβάνεις τον φασισμό σαν βρισιά αλλά σαν πολιτική κίνηση η οποία έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.Επίσης αφού το βιβλίο του φασίστα εκφράζει μία γνώμη και έχουμε δημοκρατία όπου ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει,είναι γεγονός ότι αν επεκταθεί ο φασισμός θα καταλυθεί η δημοκρατία.Άρα τον πολεμάς.Το να καις φασιστικά βιβλία είναι λάθος σαν πρακτική γιατί κατά κάποιο τρόπο υποδεικνύεις στον άλλον τι είναι σωστό αλλά το να αφήνεις να ακούγονται φασιστικές απόψεις οι οποίες δεν έχουν σαν βάση την ελευθερία τότε μακροπρόθεσμα θα αποβεί μοιραίο
Δε μπορώ όμως να ενισχύσω τη δημοκρατία με φασιστικές μεθόδους, ακριβώς επειδή -ορθά γράφεις- ο φασισμός θα αποβεί μοιραίος μακροπρόθεσμα. Συνεπώς, το κάψιμο βιβλίων ή το name-calling του Γκέμπελς (“φασίστας” κτλ) δεν έχει θέση σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα.
Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να εντοπίσω και να καταπολεμήσω τις ρίζες του φαινομένου… Ο ναζισμός στη Γερμανία του μεσοπολέμου δεν αναπτύχθηκε επειδή κάποιοι τον άφησαν ή τον επέβαλλαν. Αναπτύχθηκε επειδή “πάτησε” πάνω σε αποτυχίες της δημοκρατίας και τεράστια κοινωνικά προβλήματα.
Αν σήμερα λοιπόν πας να κάψεις ή να σκίσεις ένα βιβλίο που προωθεί φασιστικές ιδεολογίες, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να το αγοράσουν όλοι. και η “μάχη” του συγγραφέα να μετατραπεί σε σταυροφορία.
Αντίθετα, αν φροντίσεις να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα που κρύβονται πίσω από το βιβλίο, απλά κανείς δε θα το πάρει στα σοβαρά.
Ε ναι το καψιμο του βιβλιου δεν εχει θεση στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μας ,ενω η βιαιη εκδιψξη των μεταναστων απο την νομικη εχει.Ρε mulder θεωρεις οτι η σημερινη κοινοβουλευτικη δημοκρατια εχει καποια σχεση με την δημοκρατια οπως την εχεις φανταστει?
Και εντελει το προβλημα στο ΑΕΙ/ΤΕΙ πιο ειναι?Οι φοιτητικες παραταξεις,οι κουκουλοφοροι,τα στεκια,το ασυλο?Ολα μαζι?