Είναι τεράστιο θέμα οι μέθοδοι που θα χρησιμοποιήσει κάποιος για να προωθήσει την αντιφασιστική ιδέα.Πάντως κάψιμο βιβλίων και τέτοια δεν τα θεωρώ σωστά για το λόγο που είπα παραπάνω.Κατά τα άλλα συμφωνούμε.Μία λύση,η πιο σωστή κατ’εμέ,είναι να κάνεις τους ανθρώπους να καταλάβουν τι είναι φασισμός.Εχω ένα ωραίο παράδειγμα που κάπου είχα ακούσει,ότι ένας καθηγητής σε ένα γυμνάσιο δεν ήξερε να τους περιγράψει τη χούντα,και τι γινόταν τότε και έπρεπε να σκεφτεί κατι,για να του ς δείξει το άσχημο της χούντας.και τελικά βρήκε μία σωστή ιδέα.τους διάβασε τα άρθρα του συντάγματος που κατήργησε η χούντα όταν ανέβηκε στην εξουσία…
Ε ναι το καψιμο του βιβλιου δεν εχει θεση στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μας ,ενω η βιαιη εκδιψξη των μεταναστων απο την νομικη εχει.Ρε mulder θεωρεις οτι η σημερινη κοινοβουλευτικη δημοκρατια εχει καποια σχεση με την δημοκρατια οπως την εχεις φανταστει?
Και εντελει το προβλημα στο ΑΕΙ/ΤΕΙ πιο ειναι?Οι φοιτητικες παραταξεις,οι κουκουλοφοροι,τα στεκια,το ασυλο?Ολα μαζι?
Τίποτα από τα 2 δεν έχει θέση, αν και για τους μετανάστες θα μπορούσα να γράψω κατεβατό. Οι μετανάστες είχαν δικαιότατα αιτήματα. Το πως όμως τους κατεύθυναν να τα εκφράσουν ορισμένες ομάδες που προωθούν μικροκομματικά συμφέροντα και πως έγιναν πιόνια στα χέρια κάποιων “προοδευτικών” είναι άλλο θέμα.
Το πρόβλημα στα ΑΕΙ/ΤΕΙ… Άπειρα βασικά. Σαφώς και οι παρατάξεις είναι πρόβλημα και το ότι κάνουν και κάποια καλά εμένα δε μου λέει τίποτα. Οι παρατάξεις δεν είναι φιλανθρωπικές ή φιλοφοιτητικές οργανώσεις. Δε θέλουν το καλό του φοιτητή. Θέλουν μόνο να ενισχύσουν το κόμμα τους. Βοηθάνε φοιτητές, αλλά για το θεαθήναι μπας και πάρουν ψήφους. Και δεν είμαι από αυτούς που λένε “οκ, με βοηθήσανε και δε με νοιάζει το γιατί”. Το γιατί με νοιάζει πάνω από όλα.
Όσον αφορά αυτό που λες για τη δημοκρατία… Και το πανεπιστήμιο δεν έχει καμιά σχέση με όπως το είχα φανταστεί. Και εγώ προσωπικά είχα φανταστεί ένα πανεπιστημιο που διακινεί ιδέες, όχι κομματικές ιδεολογίες.
Εν τέλει το πρόβλημα μας βρίσκεται βαθιά ριζωμένο στην κουλτούρα,στην νοοτροπία ακόμα και των ίδιων των φοιτητών.
Επίσης αυτά περί δημοκρατίας,φασισμού κτλ,εντάξει παιδιά ευτυχώς έχουμε και ένα Σύνταγμα,και καλό θα ήταν όταν λέμε “Δεν είναι δημοκρατία αυτή” να σκεφτόμαστε και λίγο.
Και αν το έχουμε γιατί καταπατείται?πχ,βάσει συντάγματος έπρεπε να υπάρχει αυξημένη πλειοψηφία όταν ψηφιζόταν το μνημόνιο,πράγμα που δεν υπήρχε.Βάσει συντάγματος είναι παράνομη η λογοκρισία αφού αντιτίθεται στην ελευθερία λόγου αλλά συλλαμβάνονται άτομα για πολιτικες απόψεις(ίσως όχι στην ελλάδα με άμεσο τρόπο αλλά σε άλλες χώρες όπου είναι πάλι συνταγματικά κατοχυρωμενη)
Και η κομματική ιδεολογία ιδέα είναι.Απλά είναι προσαρμοσμένη,ενδεχομένως μονόπλευρη και θέλει να παραμείνει ανεπηρέαστη από άλλες ιδέες.Αλλά κατά βάθος ιδέα είναι.
Otinane,ότι να’ναι
Δεν είναι δυνατόν τώρα να κάθομαι να κάνω συνταγματικές αναλύσεις,καθώς έχω τον φόβο ότι δεν θα το αναλύσω σωστά ελέω χρόνου και θέματος κυρίως.
Για αυτό δεν θα προσφύγω σε όμορφες γενικεύσεις του τύπου ¨σε άλλες χώρες υπάρχει σύνταγμα αλλά καταπατείται".Έχει συμβεί και στην Ελλάδα αυτό.Εδώ ο Τσάτσος δημιούργησε ολόκληρη πλασματική πολιτική φιλοσοφία προκειμένου να κυνηγήσει το ΚΚΕ.Δηλαδή καλό θα ήταν επαναλαμβάνω να μην μπαίνουμε σε απλοϊκές αναφορές πάνω σε θέματα που χρήζουν μελέτης.
Τέλος πάντων και άλλοι πιστεύουν ότι ο Στάλιν ήταν καλός και αγαθός,αλλά δεν θα το αναλύσουμε εδώ
Σε αυτά που έβαλα στο μπολντ,μπορείς να μου εξηγήσεις τι εννοούσες?Γιατί εγώ κατάλαβα ότι εννοείς ότι έχουμε σύνταγμα άρα δεν μπορείς να λες ότι δεν έχουμε δημοκρατία
Φυσικά και έχουμε Σύνταγμα και φυσικά και έχουμε Δημοκρατία.Τέλος
Σύνταγμα έχουμε.Τώρα για τη δημοκρατία παίζεται.Είναι ας πούμε δημοκρατία το να αποφασίζουν άλλοι ότι εσύ θα ζήσεις με λιγότερα λεφτά χωρίς εσύ να έχεις ΚΑΝΕΝΑ λόγο σε αυτό?
Ωπωπωπωπωπωπωπωπωπω.
Νομίζω έχουμε ξεφύγει,τόσο από το θρεντ,όσο και πιο γενικά
από το θρεντ έχουμε ξεφύγει.οπότε ας σταματήσουμε εδώ γιατί δεν θα καταλήξουμε σε κάποια συμφωνία
+1
Ούτε για τον Δούρο λέτε και τις κόκκινες που δεν έδωσε, ούτε για το περσινό πρωτάθλημα και τα πέτσινα πέναλτι στον ΠΑΟ. Μόνο για τις φοιτητικές παρατάξεις ξέρετε να λέτε!
Αντε στην τρυπα σου ρε βλακα.
Εγώ λέω να καταργήσουμε τις φοιτητικές παρατάξεις. Τι κι αν υπάρχουν μερικές καλές ή αν κάνουν κάνα σωστό πού και πού. Οι περισσότερες είναι βουτηγμένες στα σκατά, τίγκα στη διαφθορά και τη διαπλοκή και κοιτάνε τα μικροκομματικά τους συμφέροντα. Τέλος πάντων, κάποτε χρειάζονταν οι φοιτητικές παρατάξεις γιατί είχαμε χούντα και ανελευθερία, τώρα που υπάρχει δημοκρατία είναι άχρηστες.
Να καταργήσουμε επίσης και και τους καθηγητές όμως. Τι κι αν υπάρχουν μερικοί καλοί ή αν δημοσιεύουν κάνα citation (σωστά το γραψα?) της προκοπής πού και πού. Οι περισσότεροι είναι βουτηγμένοι στα σκατά, πήραν τη θέση μέσα από λαμογιές και γνωριμίες και κοιτάνε τα προσωπικά τους συμφέροντα τρώγοντας χρήματα από τον προϋπολογισμό του ιδρύματος. Τέλος πάντων, κάποτε χρειάζονταν οι καθηγητές όταν ζούσαμε στο σκοτάδι, τώρα που υπάρχει ίντερνετ είναι άχρηστοι.
Βαριέμαι να διαβάσω όλα αυτά που έχουν γραφτεί εδώ. Αλλά αντιλαμβάνομαι ότι μιλάτε για Δημοκρατία σε ένα θρεντ όπου το 88% έχει ψηφίσει κατά του δικαιώματος του κάθε πολίτη να εκφράζει δημόσια τις πολιτικές του πεποιθήσεις. Ταιριαστό!
ela kanton ban , Mono na eirwnevetai kserei (eidika o CRISP)
Σκάσε ηλίθια :!:
Να υποθέσω ότι το 88% είναι και κατά των εργατικών συνδικάτων γενικώς, έτσι?
Γιατί εκεί επικρατεί 10 φορές χειρότερη διαπλοκή και διαφθορά απ’ ότι στα πανεπιστήμια.
ναι ναι και αυτοί οι συνδικαλιστές λαμόγια είναι. να τους καταργήσουμε
γενικά να κάνουμε ότι χρειαστεί, να αλλάξουμε το σύνταγμα, να κόψουμε μισθούς, να αλλάξει η κατάσταση για να επιστρέψουμε στις ζωές μας και να τελειώνουμε με την κρίση.
Οντως οι περισσοτεροι οταν μιλησουν για συνδικαλιστες την ιδια αποψη θα εχουν γιατι παντα θα φανταζονται τον χοντρο(no offence ε) συνδικαλιστη της Πασκε(στη ΔΕΗ-τυχαιο παραδειγμα) που δεν δουλεψε ποτε του αλλα εμφανιζοταν και καλα κραυγαζε στα καναλια καμια φορα.Και για τους δημοσιους υπαλληλους το ιδιο…Ειναι οτι σε μαθουν…
Αλλωστε εχουμε και το παραδειγμα των ξενων πανεπιστημιων που οι τοιχοι ειναι καθαροι και τα πανεπιστημια λειτουργουν χωρις καταληψεις και μειοψηφιες(?ειτε πλειοψηφιες?)…Αλλα για αυτα θα τα πουμε σε κανα πενταμηνο που θα χω καλυτερη εμπειρια.
Και γω σκατα στις παραταξεις λεω αλλα δεν εχω στο μυαλο μου το απολυτο κενο.Συμμετεχεις με καποιο τροπο ωστε να το αλλαξεις αυτο η να ξεκινησεις κατι καινουριο.Αν παντα στεκεσαι θεατης και περιμενεις να αλλαξουν τα πραγματα ε λογικο ειναι καποια στιγμη θα σιχτηρισεις και θα φυγεις.
Floydized…Πρεπει να καταλαβεις οτι το πανεπιστημιο ειναι κοινωνικος χωρος.Δεν ειναι μονο για την διαδοση των αποψεων του καθηγητη στο φοιτητη.Και αρα οι συνελευσεις δεν θα ασχολουνται μονο με αυτο.Εκτος αυτου ειναι ενανς κοινωνικος χωρος που θεωρητικα τουλαχιστον εχει μια μεγαλυτερη ελευθερια(κοντοζυγωνει…) και μπορει απο κει μεσα να ξεπηδησει κινημα.(προφανως δεν αναφερομαι στις μικροπολιτικες κοντρες των κλασικων γνωστων)
.Οποιος θελει συνελευσεις που να μιλαει μονο για τα καθισματα στις αιθουσες μπορει να οργανωσει μια τετοιου ειδους συνελευση και να κινηθει αναλογως…Δεν ειναι τιποτα δυσκολο.
Paper ή article είναι το σωστό. Citation είναι όταν κάποιος έχει αναφέρει το paper σου στο δικό του (αναφορά που λέμε).
Είσαι ακραίος! Άκου εκεί να καταργήσουμε τις φοιτητικές παρατάξεις!
Σοβαρά τώρα, οι παρατάξεις (όπως και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εν γένει) χρειάζονται και μπορούν να είναι παραγωγικές και χρήσιμες, αλλά όσο είναι βουτηγμένες στην κομματική σαπίλα, λίγα καλά βγαίνουν. Επομένως μια λύση - κατ’ έμε - θα είναι να είχαμε μη κομματικοποιημένες παρατάξεις. Αλλά πως θα γίνει αυτό, όταν όλο το σύστημα είναι δομημένο με κομματικά κριτήρια (καθηγητές, διοικητικοί υπάλληλοι κ.ο.κ.) και μάλιστα διαπλέκονται και… διακομματικά (ξέρω δεξιό καθηγητή που - για δικούς του λόγους - στήριζε κρυφά καταλήψεις της εαακ μια περίοδο, και μετά από χρόνια πήρε τον αρχι-εαακίτη για διδακτορικό). Και όσον αφορά τους καθηγητές, αφού το 1/3 (χοντρική εκτίμηση) από αυτούς δεν στέκονται ούτε καν επιστημονικά… κάποιοι θα έπρεπε να φύγουν οικειοθελώς, αν σέβονταν την επιστήμη που υποτίθεται υπηρετούν. Σε κάποιο άλλο σύμπαν ίσως.
Πόσο ωραίο είναι όταν ο καθένας διαβάζει το αποτέλεσμα όπως τον βολεύει… 8)
Φαντάζομαι, και θέλω να πιστεύω, ότι αυτό το 88% έκρινε της σημερινές παρατάξεις, όπως ακριβώς τις βλέπει καθημερινά να λειτουργούν. Άλλο αυτό και άλλο τα περί δικαιώματος του κάθε πολίτη κλπ… Μην διαστρεβλώνεις την πραγματικότητα!