Φοιτητικές Παρατάξεις

Ούτε αυτό το καταλαβαίνω.

Θα υπάρχει κάποιος νόμος/κανόνας που θα λέει “επιτρέπεται να κάνετε οργανώσεις αλλά όχι κομματικοποιημένες”? Δηλαδή θα απαγορεύεται κάποιος να συμμετέχει σε φοιτητική παράταξη και σε κόμμα ταυτόχρονα? Μήπως να καταργήσουμε και τα κόμματα? Τώρα αν κάποιος είναι κατά της κομματικής εκπροσωπησης με τη σημερινή της μορφή, αυτό είναι σεβαστό, απλώς σημαίνει ότι δεν αποδέχεται την κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Επιστρέφοντας στις φοιτητικές παρατάξεις/σχήματα λοιπόν, μπορείς να τις κατακρίνεις για τα πεπραγμένα τους, να τους γυρίσεις την πλάτη, να στηλιτεύσεις τη διαπλοκή τους, να τις βρίζεις, να πλακωθείς μαζί τους. Μπορείς επίσης να κάνεις τη δική σου ανεξάρτητη οργάνωση ή να τα γράψεις όλα στ’ αρχίδια σου και να μη σε νοιάζει κανένας. Όλα αυτά είναι σεβαστές απόψεις στα πλαίσια της υπάρχουσας δημοκρατίας.

Το ζητάς θεσμικά την κατάργηση τους είναι επίσης σεβαστή άποψη αλλά σίγουρα βαθιά απολυταρχική.

Μη φορτώνεις, κάποιος που υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να είναι αυριανός καθηγητής πανεπιστημίου είναι λογικό να αντιτίθεται σε αυτά που λες.

Ό,τι να ναι τόπικ, ο καθένας με τον πόνο του και όλοι μαζί κατά των φοιτητικών παρατάξεων.

Ο βασικός λόγος που κάποιος πάει να σπουδάσει είναι για να βρει δουλειά μετά πάνω στο αντικείμενο των σπουδών του. Τουλάχιστον έτσι ήταν από πάντα. Με την αποσύνδεση του πτυχίου από την εργασία, έχουμε ένα ιδεολόγημα πως το πανεπιστήμιο στέκεται έξω από την κοινωνία, αντί να είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ μέσης εκπαίδευσης και εργασίας, που αντανακλώνται σε τέτοιες τοποθετήσεις.

Καταρχήν να σε πληροφορήσω πως ο πατέρας σου θα πάρει σύνταξη, σε αντίθεση με σένα που ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ, και είναι ζήτημα αν θα βρεις δουλειά μετά το πτυχίο σου στο γνωστικό σου αντικείμενο, και μια ζωή θα κατρακυλάς μεταξύ περιόδων δουλειάς και περιόδων ανεργίας, όπως μπορούν να σε διαβεβαιώσουν άπειροι πτυχιούχοι.

Αφού λοιπόν σε καλωσορίζουμε στον πραγματικό κόσμο, και όχι αυτόν του πανεπιστημίου, μάθε επίσης πως η πλειοψηφία των φοιτητών είναι από την εργατική τάξη ή εργάζονται κατά τη διάρκεια των σπουδών τους για να τα βγάλουν πέρα. Οπότε σε μία γενική συνέλευση προφανώς το θέμα δε θα είναι μόνο τι χρώμα έχουν οι τοίχοι των αιθουσών ή αν θα σερβίρει μπύρα η λέσχη, αλλά τι εργασιακά δικαιώματα θα έχουν οι σημερινοί φοιτητές-αυριανοί εργαζόμενοι , πως τους τα τσαλαπατάνε οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ μαζί με την Ευρωπαική ένωση και τάλλα τσιράκια τους, και πως θα αναλάβουν δράση από τώρα για να αντιπαλέψουν τη δεδομένη κατάσταση που τους περιμένει μετά, γιατί η φοιτητική δράση συνδέεται με τη δράση των εργαζομένων.

Βέβαια αυτά είναι λίγο δύσκολο να τα καταλάβει κάποιος που ζει από το χαρτζηλίκι των γονιών ή που δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του ή που σπουδάζει από χόμπι-βαρεμάρα ή που έχει λυμένο το οικονομικό του πρόβλημα ή που τον περιμένει έτοιμη δουλειά με το που τελειώσει.

Οι μισοί που είναι κατά των φοιτητικών παρατάξεων ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες, και οι άλλοι μισοί είναι απλά θύματα της κυρίαρχης αστικής ιδεολογίας και προπαγάνδας που [U]απαξιώνει γενικά τις φοιτητικές παρατάξεις έτσι ώστε ταυτόχρονα, πανέξυπνα και συγκαλυμμένα, να στρέφονται κατά των παρατάξεων που αντιπαλεύουν την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων του κεφαλαίου[/U]. Το ίδιο συμβαίνει με την προπαγάνδα που τρώνε οι εργαζόμενοι για τα κόμματα, έτσι ώστε αποφεύγουν την επαφή και την οργάνωση σε αυτά που είναι επικίνδυνα για τον καπιταλισμό.

Τι ακριβώς διαστρέβλωσα και πώς ακριβώς με βολεύει;

Εγώ βλέπω 88% κατά των φοιτητικών παρατάξεων. Το να δημιουργεί ή να συμμετέχει σε πολιτική παράταξη που έχει ως κεντρική ιδέα ένα κόμμα, μία ποδοσφαιρική ομάδα ή τους Metallica είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη, είτε φοιτητή είτε εργαζόμενου. Άρα, απλή συνεπαγωγή, κάποιοι είναι κατά του δικαιώματος αυτού.

Ο Αδωνις τα εχει πει ηδη απο το 2009 http://www.youtube.com/watch?v=7LGdM_uP8x8

Kαλά ρε 'συ Red Rum,τι με λες τώρα;;
Καταρχάς εντάξει μόνο και μόνο τα υποθετικά συμπεράσματα να διαβάσει κάποιος καταλαβαίνει.
Και ξαναλέω επιτέλους κόψτε την παραμύθα ότι οι παρατάξεις και μόνο αυτές αγωνίζονται για το Πανεπιστήμιο.
Φυσικά και θα είμαστε όλοι ενεργοί,έχουμε υποχρέωση προς την φοιτητική μας ιδιότητα να είμαστε όλοι ενεργοί αλλά και κάτι άλλο.Σκεπτόμενοι.Πώς να το κάνουμε δηλαδή;Το Πανεπιστήμιο από μόνο του έχει κάποια σοβαρά προβλήματα και σε Γενικές Συνελεύσεις βρίζουν την Ε.Ε. και μόνο αυτή.
Θα το ξαναπώ επειδή μου φαίνεται ότι μερικοί θα νομίζουν ότι είμαι “απολιτίκ” και τέτοιες πίπες.
Πεθαίνει ΑΝΘΡΩΠΟΣ,καθηγητής,σε τμήμα,και ο θάνατος του σχετίζεται ΑΜΕΣΑ με ένα σκάνδαλο με στημένα μεταπτυχιακά,και οι παρατάξεις πετάνε ΧΑΡΤΑΕΤΟ.Συνέχιζαν να βρίζουν τον καπιταλισμό που έφαγε τον άνθρωπο.
Ας πούμε τι θέλουμε από το Πανεπιστήμιο πρώτα,που μόνο Πανεπιστήμιο δεν το θέλουμε.Έχουμε πρόβλημα οι ίδιοι οι φοιτητές και βάζουμε πρώτα για συζήτηση το “Πως ο καπιταλισμός αναπτύσσεται μέσα σε μπουκάλι” και μετά διάφορα θέματα όπως εξεταστικές,μαθήματα αλλά ποιος τα γαμάει αυτά,εδώ έχουμε ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ.
Καλά και όλα αυτά που συζητιούνται από τα παιδιά των παρατάξεων(που διακρίνονται για την συμμετοχή τους στο Πανεπιστήμιο,7-8 έτος να 'ουμ) είναι φυσικά βάσιμα και επιστημονικώς ορθά.
Τι να πω μία μέρα πρέπει να μιλήσουμε και για το Πανεπιστήμιο.Είναι ωραία η τακτική να κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου προσπαθώντας να θέσεις ζητήματα που αφορούν μία ολόκληρη κοινωνία,ζητήματα που έχουν προκύψει εδώ και αιώνες,και όλα αυτά να προσπαθείς,με πολύ άσχημο τρόπο,να τα συνδέσεις με το Πανεπιστήμιο.

Τώρα για να επανέλθω στον Red Rum που στο διάολο έβγαλες συμπέρασμα ότι οι γονείς μου έχουν λεφτά,ότι με περιμένει έτοιμη δουλειά και ότι απλά μπήκα για να κάνω την πλάκα μου…

Επειδή το ερώτημα στο poll τέθηκε με συγκεκριμένο τρόπο, δεν μπορείς να ξέρεις τι ακριβώς εννοεί κάποιος όταν εκφράζεται κατά των φοιτητικών παρατάξεων.
Θέλω να πιστεύω ότι η συντριπτική πλειοψηφία από αυτό το 88% έχει σιχαθεί τον τρόπο που λειτουργούν οι σημερινές φοιτητικές παρατάξεις και γι’ αυτό εκφράστηκε έτσι στην ψηφοφορία. Άλλες ερμηνείες (σαν τη δική σου) της ψηφοφορίας είναι, αν όχι εκ του πονηρού, για να δημιουργούν εντυπώσεις και για να περάσει μια συγκεκριμένη άποψη. Ας κάνουμε τουλάχιστον τον κόπο να συζητήσουμε τι είδους φοιτητικές παρατάξεις θέλουμε και με ποιον τρόπο αυτές να λειτουργούν και να δρουν. Αν, τώρα, σε ικανοποιεί η μέχρι τώρα λειτουργία και δράση τους, τότε πάσο…

Εσύ δεν ήσουν που ήθελες να καταργηθούν εδώ και τώρα όλες οι κομματικές παρατάξεις; Μπορείτε κάποιοι να γράφετε από την αρχή τι ΑΚΡΙΒΩΣ πιστεύετε και θέλετε να γίνει ή σας είναι δύσκολο να εκφράζεστε σωστά;

Όσο για 'σένα, ρε Floydized, έχω βαρεθεί να βλέπω post σου στις φοιτητικές παρατάξεις και να σκούζεις για το ότι οι συνελεύσεις ασχολούνται με ‘‘γενικά πολιτικά θέματα’’ και όχι με το πανεπιστήμιο. Άραγε μπορείς να κάνεις μία απλούστατη σύνδεση τύπου: ‘‘πανεπιστήμιο- προβλήματα του πανεπιστημίου όπως συγγράματα, διάρκεια φοίτησης κλπ. που προέρχονται από νομοσχέδια- νομοσχέδια- κυβέρνηση’’; Ή σου είναι τόσο δύσκολο; Δηλαδή το ότι το πανεπιστήμιο είναι άμεσα συνδεδεμένο με την κοινωνία δε σου έχει περάσει από το μυαλό; Ή νομίζεις ότι οι φοιτητές ζούνε στο δικό τους μικρόκοσμο, την πανεπιστημιούπολη; Δεν εργάζονται κάποιοι; Δεν κυκλοφορούνε έξω κάποιοι; Τα ίδια τα προβλήματα για τα οποία μιλάς, ποιον έχουν αποδέκτη; Από ποιον προέρχονται; Ποιος μπορεί να τα λύσει;

Εκτός των άλλων, αντί να μας λες πώς αγανακτείς σε συνελεύσεις και φεύγεις, πες μας πότε έκατσες και έθεσες τα θέματα σου. Μιας και δε σε καλύπτει ο ρόλος των παρατάξεων και νιώθεις ότι δεν ασχολούνται με ζητήματα του πανεπιστημίου, γιατί δεν ασχολείσαι εσύ; Γιατί δε φτιάχνεις ένα σχήμα; Γιατί δεν προσπαθείς να βγεις και να μιλήσεις σε συνελεύσεις ή να κάνεις ένα κάλεσμα ώστε να μαζέψεις κι άλλους φοιτητές σου; Αλλιώς, sorry, κιόλας, αλλά κόψε επιτέλους την γκρίνια, καταντάει κουραστική.

Άσε μας ρε Leper Jesus που δεν θα πρέπει να γκρινιάζουμε όταν κάποιοι σε κατηγορούν ότι επειδή δεν συμμετέχεις σε μία παράταξη,η οποία λέει βλακείες,θέλεις το κακό του Πανεπιστημίου και της κοινωνίας γενικότερα.
Φυσικά και το ΑΕΙ αλληλεπιδρά με την κοινωνία.Αρνήθηκα εγώ ποτέ αυτό το πράγμα;Μας δουλεύεις;
Ορθά,κοφτά και ξεκάθαρα επιθυμώ ΑΕΙ που θα προάγει επιστημονικό έργο και έρευνα και αξίες φυσικά.
Γουστάρουνε κάτι τέτοιο οι παρατάξεις;Πατάνε καθόλου ΑΕΙ τα πρωτοπαλίκαρα;Ούτε στην Λέσχη δεν τρώνε ρε.Καφενείο το έχουν το ΑΕΙ και άμα τους πεις ότι πρέπει να γίνεται και ένας έλεγχος να δούμε πως πάμε σου αραδιάζουν ότι μασημένη και γεμάτη ανακρίβειες γνώση έχουν μάθει από τα κοπάδια τους.
Σιγά μην μπω στο ρόκιν να αρχίζω να λέω πότε έθεσα τα θέματα που εδώ στην Κρήτη!Άκου εδώ!
Εν τω μεταξύ φέτος τα συγγράμματα τα παραλάβαμε από Οκτώβριο ενώ πέρσι με το παλαιό σύστημα,έφταναν στα χέρια των φοιτητών Δεκέμβρη-Γενάρη.Και αυτό τους φταίει!!!
Όλοι οι πολιτικοί αναλυτές εδώ μαζευτήκανε

Άκριβώς επειδή δεν μπορώ να ξέρω τι εννοεί ο καθένας, όπως ούτε και εσύ φαντάζομαι, εγά απλά διαβάζω (δόξα τω θεώ ήμουν καλός στην ανάγνωση στο σχολείο):
Φοιτητικές Παρατάξεις: ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ?
ΚΑΤΑ: 88,66%

Ακόμα και αν κάνω λάθος όμως με δικαιώνουν τα επόμενα λεγόμενά σου. Ποιός είσαι ΕΣΥ (γενικά μιλάω) που θα μου πεις πώς θα είναι η φοιτητική παράταξη που ΕΓΩ θα ανήκω. Αν δε σου αρέσει η δικιά μου και θες να έχει άλλα χαρακτηριστικά φτιάξε εσύ μία. Αν δε θες, δεν μπορείς, δεν ξέρεις, το να είσαι κατά του να έχω εγώ την φοιτητική παράταξη που με εκπροσωπεί είναι φασισμός. Και να σου το πω και αλλιώς, κι εγώ μπορεί να ήθελα να ανήκουν όλοι στα ΕΑΑΚ. Το ότι οι περισσότεροι ψηφίζουν/στηρίζουν ΔΑΠ μπορεί να δείχνει το πόσο κρετίνοι είναι αλλά παραμένει δικαίωμά τους. (Παράδειγμα είναι, μην το συζητήσουμε παραπάνω ελπίζω)

Floydized, λες ό,τι ναι 'ναι. Λες πάλι γενικολογίες τύπου ‘‘θέλω ΑΕΙ που θα προάγει έρευνα, έργο και αξίες’’, στην ουσία δε λες τίποτα. [B]Ποιες[/B] παρατάξεις και [B]πως[/B] έδειξαν ότι ΔΕ θέλουν ‘‘επιστημονικό έργο, έρευνα και αξίες’’; Και [B]ποες[/B] είναι αυτές οι αξίες; [B]Ποιο[/B] είναι αυτό το έργο, [B]πως[/B] χρησιμοποιείται; Μίλα ξεκάθαρα, δε θέλω γενικολογίες.

Πάνω στη σύγχηση σου λες ό,τι σου κατέβει στο κεφάλι, π.χ. για το ποιος τρώει στη λέσχη. Και τι σε νοιάζει εσένα αν ο άλλος ΔΕΝ τρώει στη λέσχη; Αγόρι μου, αν θες να πεις ότι ένας φοιτητοπατέρας δεν πατάει στο πανεπιστήμιο, αλλά μιλάει για το πανειστήμιο πες το έτσι ακριβώς, μη λες χαζομάρε τύπου ‘‘δεν τρώνε στη λέσχη’’, γιατί ο άλλος δεν μπορεί να σε πάρει στα σοβαρά. Δεν τον πείθεις.

Όσον αφορά για το τι θα λες στο rocking, δικαίωμα σου να λες ό,τι θες, απλά όταν όλα σου τα post είναι ‘‘κρα κρα κρα, σηκώνομαι και φεύγω από τις γενικές συνελεύσεις κρα κρα κρα’’ τότε μην περιμένεις από κανένα να σε θεωρήσει άνθρωπο με προτάσεις ή με θέληση για αλλαγή. Μου αρέσει που αγανακτείς κιόλας. Γελάει ο κόσμος με κάτι τέτοιες συμπεριφορές.

Αν γινόταν πρακτικά (που δεν γίνεται, για πολλούς και διάφορους λόγους) ναι! Αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με το γεγονός ότι γενικά (μη κομματικές) παρατάξεις θα πρέπει να υπάρχουν, έστω και ως μια συλλογική δράση φοιτητών για προάσπιση των συμφερόντων τους και του παν/μιου εν γένει. Άλλο κομματική παράταξη και άλλο πολιτική, μη κομματική παράταξη. Προσπάθησε να καταλάβεις τη διαφορά τους.
Στην πράξη, δεν λέω, είναι δύσκολο κάτι τέτοιο για την ώρα, αλλά εδώ λέμε τις απόψεις μας και τίποτα παραπάνω :slight_smile:

Εδω ειναι η ουσια…Τουλαχιστον για οσους πατανε στις συνελευσεις και θεωρουν οτι υπαρχει λογος να υπαρχει κατι τετοιο στα πανεπιστημια.Και πριν με προλαβει καποιος και μου πει στη ΓΣ δεν θα τον παρουν στα σοβαρα,τρεχεις τη δικια σου συνελευση με θεματα που θεωρεις οτι πρεπει να παρθουν αποφασεις.Δεν ειναι τιποτα ξαναλεω…10 κολλες Α4 και μια αδεια αιθουσα απο τις απειρες…

Μωρέ μια χαρά ξέρω τη διαφορά κομματικών και μη κομματικών παρατάξεων. Το γεγονός παραμένει: θες να απαγορευτούν οι κομματικές παρατάξεις. ΟΚ.

Αντιστρέφω το επιχείρημα λοιπόν.Ποιες παρατάξεις έχουν δείξει ότι ενδιαφέρονται για την έρευνα και σχετικά;Από όσο ξέρω καμία.Έστω μία ενημέρωση για κάτι ρε παιδί μου.Αυτά δεν υπάγονται στο ΑΕΙ;Για τις αξίες δεν νομίζω ότι είναι και τόσο δύσκολο να καταλάβεις τι εννοώ.Αξιοκρατία κτλ κτλ.Ξέρεις μωρέ αυτά τα γενικά που δεν έχουν σημασία στην παρούσα φάση.

Πάνω στην σύγχυσή σου προσπαθείς να εξηγήσεις φράσεις που έγραψα ως απλή ένδειξη και παραδείγματος,του ότι δεν έχουν καμία επαφή με το ΑΕΙ,σαν επιχειρήματα.Οπότε το “δεν τρώνε στην Λέσχη” δεν πιστεύω ότι τώρα θα πρέπει να κάτσω να το αιτιολογήσω και να το λάβω ως επιχείρημα.Είπαμε προς χάριν παραδείγματος και μίας απλής ένδειξης.

Τώρα εντάξει,είπαμε όλοι οι πολιτικοί επιστήμονες εδώ είμαστε,δεν μας χωρά ο τόπος.
Είμαστε με τα καλά μας μωρέ;Είσαι σοβαρός ρε Leper;Τι κράζω;Που είχε πεθάνει άνθρωπος γαμώ την Παναγία μου δηλαδή,και λέγανε άλλα;Τι θες να κάνω;Βλέπεις τι κάνουνε στα Πανεπιστήμια,που κάνουν τα στραβά μάτια και σε πιάνει το κεφάλι σου.
Ξέρεις τι είναι να τρως ΞΥΛΟ,ακόμα και μέσα στο campus,από φασίστες που προστατεύονται από την Πασπάρα 'δω κάτω που έχει δύναμη,να σου κάνουν το κεφάλι τριπλάσιο από το πρήξιμο,και να μην γίνεται τίποτα;Ε;Και να βγαίνουν να λένε για την Ε.Ε.Άσε μας ρε Leper που μας λες ότι γελάει ο κόσμος με τέτοιες συμπεριφορές.Θα περιμένουμε την άλλη φορά να μας σκοτώσουν άμα είναι μπας και πουν τίποτα.
Δεν γαμιόμαστε λέω εγώ καλύτερα

εχω παρα πολυ καιρο να παρεμβω σε αυτο το thread και δεν ξερω τι να πρωτοαπαντησω…οποτε μαλλον θα περιριστω σε ζητηματα…

Γενικα οι παραταξεις υπαρχουν στα πανεπιστημια για να παιξουν καποιον συγκεκριμενο ρολο. οι ΔΑΠ-ΠΑΣΠ τα εχουν κανει τατσι-μητσι-κοτσι κλπ και κανουν τα παρτακια τους, δινουν καμια σημειωση και κανουν και κανα κονε με τους καθηγηταδες κλπ. Α μην ξεχασω το πιο βασικο! στηριζουν ολα τα νομοσχεδια για την Παιδεια τα οποια μαλλον πιο πισω μας πανε εμας τους φοιτητες και οχι μπροστα

Ο Αριστερες παραταξεις(ας τις πω ετσι…) ειναι εκει για αλλο λογο. -περαν απο καποιες ιδεολογικες διαφορες που εχουν και δεν ειναι μια παραταξη(μπορω να αναλυσω καποιους λογους αλλη φορα)- ειναι εκει γιατι πιστευουν οτι ετσι οπως ειναι το Πανεπιστημιο δεν ευνοει κανεναν φοιτητη! δυσκολευει τον μεσο φοιτητη και την οικογενεια του να σπουδασει με πολλους τροπους(με ενοικια, ακριβα εισιτηρια στα αστικα κλπ κλπ) αρα εχουν το ρολο να βαλουν αυτους τους προβληματισμους στους φοιτητες και να τους πεισουν για να κινηθουν εναντιον ολου αυτου του κατεστημενου και να αλλαξουν το Πανεπιστημιο προς το συμφερον τους(των φοιτητων)

Οι παραταξεις νταξ ειναι κομματικες, δεν ειναι κρυφο αυτο. αλλα βαζουν καποιες ιδεες στον κοσμο και στους φοιτητες και αυτοι θα διαλεξουν ποια τους πειθει καλυτερα. δεν ειναι εκει για να αντικαταστησουν τους φοιτητες και να αλλαξουν απο μονεςε τους την κατασταση.

[B]@Floydized[/B]: οι ΓΣ ειναι των φοιτητων και μονο των φοιτητων! καμιας φοιτητικης παραταξης. υπαρχουν ομως οι παραταξεις. για να κατεβαζουν καποιες συγκεκριμενες ιδεες κλπ. απο εκει και περα ετσι οπως ειναι η διαδικασια στο τελος ψηφιζονται τα πλαισια των φοιτητικων παραταξεων. ωραια. οπως ειπα ομως οι ΓΣ ανηκουν στους φοιτητες και λεγοντας φοιτητες εννοω και αυτους που δεν ανηκουν σε παραταξεις(δικαιωμα τους) οποτε καθηκον σου εσενα αν αυτο το πραγμα σου βγαζει αηδια ειναι να προσπαθησεις να το αλλαξεις! να πηγαινεις εκει, να τοποθετηθεις σε μια συνελευση, να το συζητας με κοσμο κλπ για να κανεις τις προσπαθειες σου να φερεις αυτο το οργανο στα μετρα σου. αρα σταματα να κραζεις μονο και κανε την προσπαθεια σου!

συμφωνω σε αρκετα ζητηματα με τον Leper Jesus. πχ το Πανεπιστημιο ειναι αμεσα συνδεδεμενο με την αγορα εργασιας. αρα αλλαγες εκει αφορουν αμεσα τον φοιτητη! οπως και οι αλλαγες στο πτυχιο του και τα εργασιακα του δικαιωματα! γιατι σε 4-5 που θα βγει απο τη σχολη ετσι οπως παμε μαλλον θα ειναι χαμενος στο διαστημα ψαχνοντας για δουλεια(που δεν θα υπαρχει).

Αυτα προς το παρον…:slight_smile:

Εσύ δεν καταλαβαίνεις τι λέω. Με ποιο δικαίωμα θα απαγορέυσεις σε κάποιον να ανήκει και σε κομματική παράταξη; Για να υπάρχουν σημαίνει ότι κάποιον κόσμο εκφράζουν. Τι θα πει “είμαι κατά”;

Γιατί όλοι αυτοί που ψήφισαν “είμαι κατά” (εννοώντας με τον τρόπο που δουλεύουν τώρα) δεν ψήφισαν “είμαι υπέρ” (εννοώντας με τον τρόπο που αυτοί θέλουν);

Και πέρα από αυτό υπάρχουν και μη “κομματικές παρατάξεις”. Ακόμα και στις κομματικές παρατάξεις η πλειοψηφία του κόσμου δεν ανήκει και στο κόμμα, απλά εκφράζεται από αυτό.

Αυτό από μόνο του δεν θα με ικανοποιούσε. Θέλω να φύγουν τα κομματικά συμφέροντα γενικά από τα παν/μια. Η μεγαλύτερη κομματική σαπίλα υπάρχει ανάμεσα στα μέλη ΔΕΠ. Όσοι στηρίζονται από ένα κόμμα (ειδικά αν είναι ένα από τα 2 “μεγάλα”) διαπρέπουν, είτε είναι άξιοι είτε όχι. Αντίθετα, αν κάποιος είναι άξιος αλλά δεν γλείφει κομματικές ποδιές, συναντάει εμπόδια συνέχεια.
Η αλλαγή πρέπει να γίνει από πάνω και θα επέλθει φυσιολογικά και προς τα κάτω κάποια στιγμή.
Όλα αυτά φαντάζουν ουτοπικά, όσο δεν αλλάζει η κοινωνία η ίδια (της οποίας κάποια μικρογραφία είναι και το παν/μιο).

Πρέπει να γίνει και η κοινωνία μη-κομματική δηλαδή; Ας πούμε ότι αύριο σταματάνε τα κόμματα και είναι όλοι ανεξάρτητοι βουλευτές. Και μετά τι; Εκεί εξαντλείται η κοινωνική ανατροπή όπως τη φαντάζεσαι;

Όχι, δεν ξέρω πως είναι να τρως ξύλο.

Επιμένεις να μην καταλαβαίνεις πάντως. Δεν υπερασπίζομαι τις κομματικές παρατάξεις, και είμαι από τους λίγους που, όπως ανέφερε ο mandrake παραπάνω, ψήφισα ‘‘υπέρ’’ στο poll, αλλά έγραψα ότι είμαι υπέρ των παρατάξεων και κατά της μορφής και του ρόλου που έχουν οι περισσότερες.

Τώρα εσύ μπορείς να φέρεις ένα σωρό παραδείγματα που δείχνουν τη σαπίλα κάποιων παρατάξεων, πίστεψε με, μπορώ να φέρω άλλα τόσα. Δε μας είπες, όμως, από εκεί και πέρα τι. Τρίτο post σου στη σειρά από τότε που σε ρώτησα τι διάολο κάνεις [B]εσύ[/B] για όλη αυτήν την κατάσταση και μου λες το ίδιο πράγμα: ‘‘τι πράγματα είναι αυτά που λες, μπλα μπλα, εδώ γίνεται το ένα, μπα μπλα, γίνεται το άλλο, μπλα μπλα’’. Ωραία, κατέληξες ότι όλα είναι ΣΚΑΤΑ, κάνεις κάτι γι’ αυτό; Έλεος πια με την αδιέξοδη κλάψα, το ξαναλέω. Και αν είναι μου πεις πάλι τα ίδια, μην κάνεις καν post, γάμησε το.

Εγώ δεν απαγορεύω τίποτα (που τέτοια δύναμη 8) ).
Μη κομματικές παρατάξεις δεν υπάρχουν, ή είναι 1 στις 100 (αν μου διαφεύγει κάτι). Ακόμα και οι δήθεν εξωκοινοβουλευτικές κλπ, έχουν από πίσω ένα εξωκοινοβουλευτικό κόμμα. Το κακό με τις σημερινές παρατάξεις δεν είναι απλά ότι είναι κομματικές, αλλά ότι παίρνουν γραμμή από το κόμμα τους (στον έναν ή άλλο βαθμό) και αποτελούν σχεδόν (και σε αρκετές περιπτώσεις αποκλειστικά) φερέφωνα των κομμάτων τους. Νέοι άνθρωποι, δεν μπορούν να αναπτύσσουν αποκλειστικά δικές τους προσωπικές απόψεις και δράσεις, μακρυά από κομματικές μαλακίες;
Η πλάκα είναι ότι οι πρωτεργάτες των παρατάξεων αυτών (από δαπ μέχρι εαακ) έχουν τέτοια διαπλοκή, πολλές φορές, με μέλη ΔΕΠ, ώστε να βολεύονται μια χαρά μετά, άσχετα αν το αξίζουν ή όχι.
Τέλος πάντων, δεν είναι το πρώτο πρόβλημα οι φοιτητικές παρατάξεις, αλλά ούτε και το τελευταίο.