Φοιτητικές Παρατάξεις

Kαλα οχι οτι δεν μας εκπαιδευουν(μη ζουμε και σε μικροκοσμο δηλαδη) απλα αντιθετα με πολλες χωρες του εξωτερικου(τουλαχιστον της ΕΕ) στην Ελλαδα υπαρχουν αντιθετες φωνες ακομα και σε αυτο…Και δεν καταλαβαινω που ειναι το ασχημο σε αυτο.

Και οι εκπαιδευόμενοι έχουν κάνει φοβερά πράγματα για να βελτιώσουν την εκπαίδευση τους στην Ελλάδα σε αυτό έχουν βοηθήσει οι παρατάξεις που ως πρώτο μέλημα έχουν την σωστή εκπαίδευση των σπουδαστών.

Πότε γελάμε για να ξέρω?

Εγώ τώρα που βλέπω ράδιο αρβύλα.
Επιφυλάσσομαι για όταν ποστάρεις φώτο σου.

Καθε φορα που ποσταρεις.

Έχει κουράσει υπερβολικά αυτό το θρετν. Εδώ και 3-4 χρόνια, πόσα υπάρχει, όσοι είναι κατά των παρατάξεων γράφουν εδώ μέσα “σκατά σε όλους” και ξεκαυλώνουν, στην κουβέντα με όσους είναι υπέρ των παρατάξεων δεν πάνε ούτε βήμα πίσω από την προκατασκευασμένη εικόνα τους για τις παρατάξεις (οι ίδιοι που τις κατηγορούν - μεταξύ άλλων - για δογματισμό και φανατισμό, εν τω μεταξύ), και όσοι είναι υπέρ των παρατάξεων μια ζωή παρακαλάνε για ουσιώδη επιχειρήματα από τους πρώτους, χωρίς να τα εισπράττουν.

Απλά κούραση.

Παράκληση προς το 11%: σταματήστε να χαλάτε φαιά ουσία ρε σεις. Αφήστε τα παιδιά να βρίσουν όλες τις παρατάξεις και μετά να πάνε να ψηφίσουν ΔΑΠ-ΠΑΣΠ. Τί τους στερείτε αυτή την ένοχη απόλαυση;

Υπάρχουν 3-4 χρήστες (ίσως και παραπάνω, συνήθως οι ίδιοι σε όλα τα θρεντ του πόντιουμ) που μπορείς να κάνεις σοβαρή κουβέντα.

Επιχείρημα είναι ότι στα όσα χρονιά υπάρχει η σχολή μου καμία παράταξη δεν έχει κάνει τίποτα εκτός από το να μοιράζει cd να διοργανώνει μπουζούκια και club nights (δαπ-πασπ) και (κνε-αραακ εαακ) να βρίζουν στις συνελεύσεις και να αγωνίζονται πίνοντας φραπέ και κράζοντας τα πάντα αλλά οχι τον εαυτό τους που δεν έχουν κάνει τίποτα ουσιαστικό.

Άλλα όπως φαίνεται τα κομματόσκυλα έρχονται και σε φόρουμ και δεν ανέχονται την αλήθεια γιατί θα αποδειχτεί ότι όσα πιστεύουν είναι ηλιθιότητες και θα γελοιοποιηθούν και έτσι βρίζουν μην αντέχοντας την αλήθεια μπράβο παιδιά και εις ανώτερα.

Πότε θα γίνει αυτό, όταν επαληθευτούν οι προφητείες του Γέροντα?

:lol::lol::lol:
και καλά το 11% είναι οι έξυπνοι ενώ το υπόλοιπο 88% είναι αυτοί οι οποίοι βρίζουν τις παρατάξεις και μετά ψηφίζουν ΔΑΠ-ΠΑΣΠ. περίμενα πιο πολύ σεβασμό στην πλειοψηφία από κάποιον που ανήκει στο ΚΚΕ.

1.Κρινοντας εκ του αποτελεσματος : Απο οσο γνωριζω απο το '80 ως και σημερα εχω την εντυπωση πως οι φοιτητικες παραταξεις δεν εχουν προσφερει απολυτως τιποτε για τη βελτιωση του πανεπιστημιου ( αν κανω λαθος παρακαλω καποιος να με διορθωσει). Αρα και να μην υπηρχαν πρακτικα θα ηταν το ιδιο.

1. Ποιος/ποιοι ακριβως ειναι οι βασικοι σκοποι μιας φοιτητικης παραταξης;
    Να βοηθησει στην καλυτερευση του πανεπιστημιου σε συνεργσια με το διδακτικο προσωπικο του πανεπιστημιου;
    Να βοηθησει τους φοιτητες σε διαφορα προβληματα που μπορει να αντιμετωπισουν εντος της σχολης;
    Να βοηθησουν κυριως τα μελη των φοιτητικων παραταξεων να κανουν πολιτικη καριερα ή να εχουν αλλα οφελη μεσα απο αυτην την ενασχοληση τους;
    Ολα τα παραπανω;
    Εχω την εντυπωση πως το σημαντικοτερο για τα ιδια τα μελη των φοιτητικων παραταξεων ειναι η 3η επιλογη.

2. Αν τα πραγματα λειτουργουσαν λογικα θα επρεπε να εκπροσωπουν τους φοιτητες μια ομαδα που θα αποτελειται απο τους καλυτερους φοιτητες (σε βαθμολογια) σε συνδυασμο με τους πιο ενεργους. Η εντυπωση μου ειναι πως ο κανονας ειναι πως στις φοιτητικες παραταξεις οχι απλα δε συμμετεχουν οι καλυτεροι (σε βαθμολογια) φοιτητες αλλα ουτε καν οι μεσοι φοιτητες με αποτελεσμα οι πλειοψηφια να ειναι καποιοι απο τους χειροτερους φοιτητες. (Σε 3 σχολες που γνωριζω απο 1ο χερι αυτο ακριβως συνεβαινε). Πως μπορει να εξηγηθει αυτο;

3. Αυτο που προτεινω ειναι 1 καθηγητης που πρεπει να ειναι πολυ κοινωνικος και καπατσος θα εχει το ρολο “βοηθου” των φοιτητων. Ετσι για οποιοδοποτε πανεπιστημιακο προβλημα εχει ο καθε φοιτητης θα βρισκει τον καθηγητη, θα συζηταει μαζι του και θα ψαχνει να βρει αν υπαρχει τροπος να βοηθησει τον φοιτητη.
    Επισης αυτο που πρεπει να γινει να “καθαρισουμε τη βρωμα” που υπαρχει τωρα ωστε να δωσουμε χωρο να ασχοληθουν με τα κοινα των φοιτητων, τα καλυτερα μυαλα του πανεπιστημιου αλλα το προβλημα ειναι οτι δεν μπορω να βρω πως μπορει να γινει αυτο.
    Επισης οι φοιτητικες παραταξεις δεν πρεπει να εχουν κανενα λογο στην εκλογη-στηριξη των πανεπιστημιακων ωστε να αποσυνδεθει το κομματικο παιχνιδι. Η μονη τηε αρμοδιοτητα θα πρεπει να ειναι να εχουν μια ψηφο για αποφασεις που αφορουν το πανεπιστημιο και τους φοιτητες.

4. Αρα δε με πειραζει να υπαρχουν φοιτητικες παραταξεις (ομως δε με ενοχλει και να μην υπαρχουν) αρκει να αλλαξει το πλαισιο λειτουργιας τους.

Νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσω τη λέξη ‘‘πάτωμα’’ σε post μου. Νομίζω ότι ο τύπος από post σε post γίνεται όλο και πιο γαμάτος.

των αριστερων τουλαχιστον(μιας και ανηκω σε μια απο αυτες) ειναι το ανοιγμα των ζητηματων που ανοιγονται απο την κυβερνηση ειτε στην παιδεια ειτε συνολικα, ετσι ωστε να ζυμωθει ο κοσμος και να κατευθυνθει στη δημιουργια κινηματος αντιστασης στις νεες μεταρρυθμιζεις που τον δυσκολευουν να σπουδασει και να ζησει και αργοτερα να εργαστει. δεν θα αναλυσω παραπανω νομιζω οτι δεν εχει και νοημα καθω πολλοι εδω μεσα φορανε τις παρωπιδες που κατηγορουνε οτι φορανε οι παραταξιακοι.

Μιχάλη αστασάπια, όλοι ξέρουμε ότι μπήκες στην παράταξη αυτή για να κυνηγήσεις ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑ :!:

Λέπερ το ίδιο ισχύει και για σένα, σε βλέπω σε 2-3 χρόνια να αγορεύεις από τα έδρανα της βουλής.

Πείτε και τις βαθμολογίες έχετε όμως! Ή μήπως ντρέπεστε που έχετε κοπεί στα μισά και βάλε μαθήματα και σε όσα έχετε περάσει δε γράψατε πάνω από 5? Την αλήθεια πείτε :!:

ναι ναι! η κομματικη καριερα ειναι αυτο που με γοητευσε! και απο τη θεση που ειμαι την εχω σιγουρη! ηδη εχω νοικιασει χωρο για το βουλευτικο μου γραφειο(ναι στις επομενες εκλογες θα βγω βουλευτης!!!) και εχω προσλαβει και διακοσμητη με ειδικευση στο φενγκ σουι!!

:blink:

Όταν διαβάζω τέτοια σε ένα [U]νεολαιίστικο[/U] ΡΟΚ φόρουμ προσπαθώ να φανταστώ τι θα λένε οι 40ηδες που ακούνε Πλούταρχο. Ρε μπας και το δελτίο του Star όντως πιάνει τον παλμό της νεολαίας;

των αριστερων τουλαχιστον(μιας και ανηκω σε μια απο αυτες) ειναι το ανοιγμα των ζητηματων που ανοιγονται απο την κυβερνηση ειτε στην παιδεια ειτε συνολικα, ετσι ωστε να ζυμωθει ο κοσμος και να κατευθυνθει στη δημιουργια κινηματος αντιστασης στις νεες μεταρρυθμιζεις που τον δυσκολευουν να σπουδασει και να ζησει και αργοτερα να εργαστει. δεν θα αναλυσω παραπανω νομιζω οτι δεν εχει και νοημα καθω πολλοι εδω μεσα φορανε τις παρωπιδες που κατηγορουνε οτι φορανε οι παραταξιακοι.

Παρωπίδες έχουν και οι δύο πλευρές. Και καλό είναι κάποια στιγμή να τις βγάλουμε.

Το Α και το Ω κάθε φοιτητικής παράταξης είναι το ψάρεμα νέων μελών, που θα εξασφαλίσουν ψήφους τόσο στις φοιτητικές εκλογές, όσο και στις εθνικές ή δημοτικές για λογαριασμό των “μητρικών” κομμάτων. Οποιαδήποτε παράταξη βγει και πει ότι δε μας ενδιαφέρουν οι ψήφοι στις εκλογές ή τα νέα μέλη, απλά ψεύδεται ασύστολα.
Ψάρεμα νέων μελών λοιπόν. Ποιός είναι ο πιο εύκολος “στόχος”; Μα φυσικά οι πρωτοετείς! Και ξαφνικά, τις πρώτες μέρες κάθε Σεπτέμβρη, οι σχολές γεμίζουν από παλιούς φοιτητές που προσφέρουν “αφιλοκερδώς” και “αυτοβούλως” γνώσεις και βοήθεια στα νέα φοιτητούδια, τα οποία βέβαια τους θεωρούν φίλους αφού δεν ξέρουν και κανέναν άλλον.
Φυσικά υπάρχουν και άλλοι τρόποι, όπως για παράδειγμα πάρτυ σε clubs με δωρεάν είσοδο και ποτό για τα νεούδια. Το τυράκι της φάκας είναι ένα ποτό…

Τελοσπάντων, αν κάποιος θέλει να προσφέρει, υπάρχουν τρόποι και εκτός παρατάξεων.
Οι φοιτητές έχουν δύναμη και πρέπει να διεκδικούν το δίκιο τους χωρίς ταμπέλες και κομματικούς μέντορες.

Αυτό με τους καλύτερους φοιτητές ούτε εγώ δε το υποστηρίζω!!! :lol:

Novitski, keep in mind, πως πολλές φορές ο καλός φοιτητής είναι ο τελευταίος που θα καταλάβει αν κάποιος καθηγητής δεν είναι καλός ή τι χρειάζεται βελτίωση στα μαθήματα. Μη συγχέεις τις επιδόσεις με το ενδιαφέρον.

@ ChrisP
Για το αν πρέπει να αποφασίζουν οι φοιτητές για το τι θα διδαχθούν, τα έχουμε πει κι άλλες φορές, αλλά νομίζω πως ένα από τα κυρίως μου επιχειρήματα το εξέφρασε νωρίτερα κι ο RedRum. Το παραθέτω:

Καλώς ή κακώς, οι απόφοιτοι λυκείου, δίχως εργασιακές εμπειρίες, δε νομίζω πως έχουν την ικανότητα για να πάρουν αξιόπιστες αποφάσεις στο από πάνω θέμα. Βέβαια θα μου πεις, πως και οι πρεσβύτεροι δεν έχουν κάνει σωστή δουλειά ως τώρα, αλλά για αυτό νομίζω πως όλοι μας υποστηρίζουμε πως κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν. Εγώ πάντως θα είμαι χαρούμενος ακόμη κι αν δω αιτήματα για θεσμικές αλλαγές στα ΑΕΙ. Δε συνεχίζω, γιατί νομίζω το τόπικ για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση (που λίγοι το τιμήσαμε) είναι πιο σωστό για μια τέτοια συζήτηση.

ο καθένας μπορεί να γράψει τι πρέπει να γίνει.και εγώ πέρυσι στην έκθεση έγραφα ότι ο άνθρωπος πρέπει να έχει αίσθημα δικαιοσύνης,να είναι ενεργός πολίτης,να του αρέσει η εργασία του ώστε να αποδίδει καλύτερα και να νιώθει καλύτερα,να είναι ευγενικός,καλός άνθρωπος,χωρίς παρωπίδες με καθάριο πνεύμα κλπ κλπ.Το θέμα είναι αν αυτά γίνονται,και αν γίνονται τότε πως μπορούμε να τα πετύχουμε?Το να ελπίζουμε στο ότι κάποτε οι φοιτητές και οι άνθρωποι γενικότερα κάποτε θα συνειδητοποιήσουν την εκμετάλλευση έτσι σαν να τους έρθει η θεία φώτιση χωρίς να τους το πει κανένας είναι σαν να περιμένεις από μία γάτα να κάνει μονόζυγο περιμένοντας να σκεφτεί να φτιάξει το μονόζυγο.
Οι αριστερές παρατάξεις θέλουν να έχουν μέλη,όχι για να πάρουν ψήφους για εκλογές αλλά γιατί έχοντας πολλά ενεργά μέλη μπορείς να αφυπνίσεις κόσμο,να δείχνεις πιο έντονα και πιο πολύ τις θέσεις σου.Το να προσφέρεις βοήθεια σε φοιτητές είναι κάτι που το κάνουν οι 2 μεγάλες παρατάξεις που σε παίρνουν από την πρώτη μέρα και σου δίνουν οδηγούς σπουδών και διάφορα καλούδια.Οι υπόλοιπες απλά σου δίνουν φυλλάδια και προσπαθούν να σου πιάσουν καμιά πολιτική κουβέντα,όχι πως θα σε πάνε στον κιάμο

Η Πανσπουδαστική, στην οποία συμμετείχα στα φοιτητικά μου χρόνια, δεν προσποιήθηκε ποτέ ότι δεν την ενδιαφέρουν οι ψήφοι στις εκλογές, το να συσπειρώσει όσο γίνεται περισσότερους φοιτητές στις γραμμές της, ούτε καν ότι δεν έχει στόχο να πείσει όσο γίνεται περισσότερους να ψηφίσουν ΚΚΕ στις εθνικές εκλογές. Το μεμπτό δε βλέπω πού είναι. Είσαι μια παράταξη ανοιχτά πολιτική και παρεμβαίνεις στον κόσμο με επιχειρήματα. Εσύ τώρα ως φοιτητής ακούς τα επιχειρήματα και συμφωνείς ή διαφωνείς. Τα περί “ψαρέματος” πάνε την κουβέντα αλλού. Παρατάξεις που χρησιμοποιούν τακτικές όπως αυτές που έχουν αναφερθεί πολλές φορές, όπως σημειώσεις, πάρτι κτλ., δηλαδή η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ, να κατηγορηθούν για ψάρεμα φοιτητών. Οι φοιτητές όμως δεν είναι ζώα, έχουν κρίση και αν θες να τους πάρεις με το μέρος σου, πρέπει να το κάνεις με επιχειρήματα και καθαρές κουβέντες. Ε, αυτές δε νομίζω να έλειψαν ποτέ από το στυλ παρέμβασης της Πανσπουδαστικής για να μπαίνει στο ίδιο τσουβάλι. Πες απλά “χέσε με ρε Κνίτη, δε γουστάρω ΚΚΕ” και τελείωσες, μην κατηγορείς για πράγματα που δεν υπάρχουν. Το ίδιο, απ’ όσο ξέρω, ισχύει και για τις παρατάξεις που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ και στις εξωκοινοβουλευτικές οργανώσεις. Παρότι διαφωνούσα πάντα ριζικά με την πολιτική τους γραμμή, τους αναγνωρίζω ότι παρεμβαίνουν στους φοιτητές με βάση την πολιτική τους και όχι όπως η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ. Αυτά από μένα χωρίς να μπω σε περαιτέρω αντιπαραθέσεις με άτομα που έχουν ολοφάνερο κόμπλεξ.

Όσο βέβαιοι είστε όλοι όσοι κάνετε κριτική στις φοιτητικές παρατάξεις χωρίς διαχωρισμούς και τσουβαλιάζοντας τις όλες μαζί, άλλο τόσο βέβαιος είμαι εγώ ότι μόνη σχέση σας με τις σχολές σας είναι socializing στους διαδρόμους, χάζεμα γκομενακίων, καφεδάκι άντε και καμιά παρακολούθηση στο τσακίρ κέφι (που συνήθως καταλήγει σε κουβεντούλα με την παρέα και κακαρίσματα που σπάνε τ’ αρχίδια όσων μπήκαν για να παρακολουθήσουν πραγματικά τη διάλεξη).

Κάπου ανάμεσα σ’ όλα αυτά, είδατε και τρεις αφίσες, μια με μπλέ γράμματα, μια με πράσινα (που συνήθως αναφέρονται σε κάποιο πάρτυ) και μία με κόκκινα (που καλεί σε αυτο το-ΓΣ-πώς-το-διάλο-το-λένε-και-πού-ν’-ασχολούμαι-τώρα) και ως σωστά αλτέρνατιβ τυπάκια που θέλετε να είστε, βρίζετε τα κομματόσκυλα μακαρίζοντας τους εαυτούς σας που είστε “ελεύθεροι και ανένταχτοι”.

Καλή βόλτα στο Κολωνάκι και στην Καρύτση ευχήθηκα?