Φοιτητικές Παρατάξεις

Επειδή κάποιος το είχε γράψει πριν, πως καλό είναι να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, προσυπογράφω και εγώ το ποστ του Γράκχου. Η ΠΚΣ ήταν η μόνη παράταξη (με πολλές ψήφους στις εκλογές των Μηχανολόγων) που τα μέλη της έδειχναν και ενδιαφέρον για τη σχολή και προσπαθούσαν να υπερασπίσουν την ποιότητα σπουδών και να μη τη θυσιάζουν σε μικροπολιτικές. Ανεξαρτήτως του αν κάποιος συμφωνούσε ή όχι με αυτό που πρέσβευε η ΠΚΣ, δε μπορούσε παρά να παραδεχτεί πως ήταν πιστοί στα πιστεύω τους και δεν έκαναν παραχωρήσεις.

Η μόνη μου ένσταση είναι για τα ΕΑΑΚ, που στη σχολή μου ήταν μια τεράστια αριστερίστικη χαβούζα (δεν ξέρω πως είναι πλέον), που όχι μόνο τους μάζευε όλους, ανεξαρτήτως πεποιθήσεων αλλά δε θα εκπλαγώ κι αν σε λίγα χρόνια πολλοί από αυτούς είναι σε κάποια θέση ψηλά στο ΠΑΣΟΚ (δεν είχαμε ΠΑΣΠ εμείς).

Καλά, για τη ΔΑΠ δε το συζητώ. 200 άτομα έμπαιναν κάθε έτος στη σχολή και η ΔΑΠ κατέβαζε ψηφοδέλτιο με 250 άτομα ενώ κάμποσοι συμφοιτητές μου δεν ήξεραν καν πως είναι στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΠ. Ήταν αδύνατο να μην παίρνει της περισσότερες ψήφους

Aλλωστε NOVITSKI τα χρησιμα μελη στη κοινωνια ειναι αυτα που βγαζουν υχηλους βαθμους στη σχολη τους και θα πρεπει αν καθοδηγουν τους υπολοιπους…χεχε

Ενταξει η αληθεια ειναι οτι ολο ισε ψαρευουν οταν εισαι στο πρωτο ετος…Απλα με διαφορετικους σκοπους η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ και με διαιφορετικους η ΚΝΕ και με λιιιγο διαφορετικους οι υπολοιποι 2.Απλα το λεω αυτο γιατι δεν νομιζω οτι ισχυει τοσο αυτη η καθαροτητα που λεει ο Γκρακχος απο πανω οταν κανεις -στον πολλες φορες στο μη μπασμενο και μη γνωστη(λογικο 17-18 χρονων δεν ειναι ολοι πολιτικοποιημενοι ακομα) πλυση εγκεφαλου για ορισμενα πραγματα(ακομα και για την ενταξη στο κομμα)…

Ειναι και με πιο τροπο πλησιαζεις τον αλλον…Αν ηθελες απλα να τον ενημερωσεις θα ηταν διαφορετικα…Αν παση θυσια πρεπει να συστρατευσεις κοσμο(για διαφορους σκοπους) ειναι διαφορετικα παλι.

Γιάννη αυτά που γράφεις είναι γενικότητες. Εγώ με τους συντρόφους μου όταν πηγαίναμε στις εγγραφές των πρωτοετών απλά λέγαμε στα παιδιά “γειά χαρά, είμαστε από την Πανσπουδαστική, πάρε να διαβάσεις την ανακοίνωσή μας”, με όσους ενδιαφέρονταν και τη διάβαζαν ανοίγαμε και κουβέντα περί του πανεπιστημίου, και στο βαθμό που υπήρχε έδαφος ευρύτερης συμφωνίας η κουβέντα πήγαινε προφανώς και στην πολιτική συστράτευση. Εξακολουθώ να μη βλέπω τί απ’ όλα αυτά είναι “ψάρεμα”.

Συγνώμη κιόλας, άλλη φορά θα βάζουν πόρτα και face control στο ποιος μπαίνει στα ΕΑΑΚ. Αν δεν ξέρεις τις ημερομηνίες γέννησης του πατέρα του Λένιν (και σε Ιουλιανό και σε Γρηγοριανό ημερολόγιο) δε θα σου επιτρέπεται ούτε να τους μιλήσεις. Επιπρόσθετα, ακόμα και αν καταφέρεις να μπεις, δε θα έχεις δικαίωμα να μιλήσεις. Άκου εκεί ο αριστερίσκος ανεξαρτήτως πεποιηθήσεων που θέλει και να έχει άποψη στη χαβούζα. Θα υποστηρίζει μόνο ότι λένε οι γνώστες.

είναι σαν να περιμένεις από μία γάτα να κάνει μονόζυγο περιμένοντας να σκεφτεί να φτιάξει το μονόζυγο.

Ενώ αν της το δώσουμε συναρμολογημένο και το κρεμάσουμε κιόλας, πιστεύεις ότι θα μάθει να κάνει μονόζυγο;

Οι αριστερές παρατάξεις θέλουν να έχουν μέλη,όχι για να πάρουν ψήφους για εκλογές αλλά γιατί έχοντας πολλά ενεργά μέλη μπορείς να αφυπνίσεις κόσμο,να δείχνεις πιο έντονα και πιο πολύ τις θέσεις σου.

Τότε γιατί κατεβαίνουν στις εκλογές; Σε πληροφορώ ότι τα πρώτα εξάμηνα στη σχολή μου και πάντα σε προεκλογική περίοδο, το κινητό μου χτυπούσε συνεχώς από μέλη αριστερών παρατάξεων που φυσικά δεν ήθελαν την ψήφο μου… Απλά με έπαιρναν τηλέφωνο έτσι να δουν τι κάνω και αν θα περάσω καθόλου από τη σχολή στις εκλογές.

Τελοσπάντων, ας πούμε ότι είναι μεμονωμένο παράδειγμα. Και πώς θα αφυπνίσουν τον κόσμο; Με θέσεις τύπου “δωρεάν παιδεία για όλους” που όπως σωστά γράφεις, αποτελούν περιεχόμενο γενικόλογης έκθεσης; Ποιες ήταν οι θέσεις της Αριστεράς για την Παιδεία τα τελευταία χρόνια; Έγιναν συγκεκριμένες , ρεαλιστικές και πραγματοποιήσιμες προτάσεις; Ή η Αριστερά αναλώθηκε στον άκρατο λαικισμό και τη δημαγωγία, όταν φυσικά δεν εκτόξευε καρέκλες σε άλλες “αντίπαλες” αριστερές παρατάξεις;

Αν Αριστερά σημαίνει αφίσες, φεστιβάλ ΚΝΕ, Παπακωνσταντίνου, πορείες με αόριστα αιτήματα και λαικές βραδιές, ευχαριστώ δε θα πάρω. Και για να προλάβω τι θα γράψεις, συγκεκριμένη μεγάλη αριστερή παράταξη στη σχολή μου διοργάνωνε τις μεγαλύτερες (σε συμμετοχή και εισπράξεις) εκδηλώσεις.

Για να μην παρεξηγούμαστε, δεν έχω κάτι προσωπικό με καμιά παράταξη, ούτε υποστηρίζω κοινοβουλευτικό κόμμα. Όμως είδα πολλά από μέσα και ξέρω τι παίζει. Όλα αυτά τα χρήματα, που πάνε στις παρατάξεις, στις αφισοκολλήσεις και στις εκδηλώσεις, θα μπορούσαν να δοθούν για να στεγαστούν φοιτητές από την επαρχία, ή να σιτιστούν μερικοί ακόμα φοιτητές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα. Γνωρίζω προσωπικά φοιτητή που το κόμμα του πληρώνει το κινητό για να κάνει δημόσιες σχέσεις. ΄Ολα αυτά μετατρέπουν τους φοιτητές σε απολιτίκ όντα, και τελικά μια μειοψηφία της τάξεως του 10-20% (τα εγγεγραμμένα μέλη σε παρατάξεις ως ποσοστό επί του συνόλου των φοιτητών) κινούν τα νήματα.

Αν λοιπόν θέλεις να μιλήσουμε ρεαλιστικά, ας φύγουν τα κόμματα από τα πανεπιστήμια και ας ενωθούν οι φοιτητές που θέλουν να προσφέρουν σε ανεξάρτητες παρατάξεις, χωρίς κομματικούς μέντορες από πίσω.

Θα σου πω για 2-3 συγκεκριμενα πραγματα που τα θεωρω ψαρεμα και δεν θα το συνεχισω γιατι θα με βαλεις στην ιδια κατηγορια με κατι αλλους πιο πριν:p
1)Σου λεω οτι ενδιαφερομαι…Αρχιζει πολιτικη συζητηση επι παντως επισθητου οπου αν ο πρωτοετης εκφρασει καποια διαφωνια(σωστη η λαθος) σε λιγα λεπτα θα εχει γυρω 5-6 ατομα να του δειχνουν ποσο λαθος πολιτικη θεση εχει.
2)Εχουμε ανταλλαξει τηλεφωνα. Η τακτικη παμε για καφε/μπυρα/σουβλακια και μετα εχει μια ομιλια της Παπαρηγα στο ταδε μερος ειναι πολυ γνωστη.Εγω αυτο ψαρεμα το λεω μπορει να χρησιμοποιω λαθος τον ορο.
3)Το οτι δεν ειναι τοσο ξεκαθαρα ολα αυτα φαινεται και απο το γεγονος οτι ατομα που αρχικα ειχαν δειξει συμπαθεια απο αγνοια η προτιμηση και μετα απομακρυνθηκαν,δεν ψηφισαν τα πλαισια τους ή στις εκλογες και απερριψαν το ενδεχομενο να γραφτουν πλεον ειναι αορατα…Ουτε πολιτικες συζητησεις,ουτε καφεδες ουτε καλημερες…

Ισως ειναι λαικιστικα τα παραπανω και φαινονται μεμονωμενα αλλα γενικοτερα εχω παρατηρησει οτι ισχυουν…

*Δεν ειμαι πικραμενος-πονεμενος γιατι ποτε δεν ειχα τρελες σχεσεις με ΠΚΣ.Μονο το πρωτο εχει συμβει καποιες φορες.

:thumbup::thumbup:

Εκπλήσομαι που θεωρείς το ΠΑΣΟΚ αριστερά και επιθυμείς οι παρατάξεις που υποστηρίζουν την αριστερά να μη συμπεριφέρονται ως τέτοιες και να μην υπάρχει συνοχή ανάμεσα στο τι πρεσβεύουν και τι πράττουν. Προφανώς και είναι δικαίωμα τους. Δικαίωμα μου όμως και εμένα να μη μου αρέσει. Δε σε καταλαβαίνω…

#-o Πας καλά;

Κάπου ανάμεσα σ’ όλα αυτά, είδατε και τρεις αφίσες, μια με μπλέ γράμματα, μια με πράσινα (που συνήθως αναφέρονται σε κάποιο πάρτυ) και μία με κόκκινα (που καλεί σε αυτο το-ΓΣ-πώς-το-διάλο-το-λένε-και-πού-ν’-ασχολούμαι-τώρα) και ως σωστά αλτέρνατιβ τυπάκια που θέλετε να είστε, βρίζετε τα κομματόσκυλα μακαρίζοντας τους εαυτούς σας που είστε “ελεύθεροι και ανένταχτοι”.

Οκ να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους.
ΓΣ ΤΕΙ Πειραιά, 2006 ή 2007.
Θέμα - Συνέχιση ή όχι κατάληψης
Θέσεις αμφιθεάτρου - 200 άτομα χοντρικά.
Ωρα έναρξης ΓΣ - 11.00
Ώρα προσέλευσης μου - 10.30 και βλέπω το αμφιθέατρο ΓΕΜΑΤΟ από μέλη της ΠΚΣ και μέλη άλλων παρατάξεων, μαζί με φοιτητές που δεν άνηκαν πουθενά από έξω.

Στριμωχνόμαστε όσοι μπορούμε μέσα, οι πόρτες κλείνουν αφήνοντας πολλούς από έξω και ξεκινά η συνέλευση με την ατάκα “θα ψηφίσουν μόνο όσοι είναι μέσα”. Τελείως τυχαία το 90% των όσων ήταν μέσα άνηκαν στην ΠΚΣ αφού είχαν έρθει πιο νωρίς και ουσιαστικά είχαν καταλάβει την αίθουσα. Το αποτέλεσμα; Συνέχιση των κινητοποιήσεων φυσικά.
Δε σου λέω ότι δε συμφώνησα με την απόφαση, σου λέω ότι τέτοιες τακτικές είναι κοινό μυστικό ότι λαμβάνουν χώρα.
Και ναι, αυτά τα γράφει ένας ανένταχτος. Και είμαι πολύ περηφανος που πήρα πτυχίο χωρίς ούτε καν να πάρω σημειώσεις από τα κόμματα.
Αν εσύ νομίζεις ότι όλοι εμείς που δεν ανήκουμε σε παράταξη , πάμε για καφέ στο Κολωνάκι και βρίζουμε τις φοιτητικές παρατάξεις, κάνεις μεγάλο λάθος και πρόβλημα σου.
Το ποιόν του ανθρώπου δε φαίνεται από το αν ανήκει σε ένα κόμμα ή όχι. Φαίνεται από το κατά πόσον υπηρετεί [B]τις ιδέες του και όχι τις ιδέες άλλων[/B].

Εγώ αν πάω καλά; Σου λέω πως δε θα εκπλαγώ αν δω στο ΠΑΣΟΚ συμφοιτητές μου που ήταν (ψηλά) στα ΕΑΑΚ κι εσύ μου απαντάς “σιγά μη βάλουν και face control στα ΕΑΑΚ”. Ε τι να κάνω; Πολλοί από αυτούς που ήταν γραμμένοι εκεί μέσα δεν ήταν αριστεροί. Άποψη μου. Και δεν ήμουν μόνο εγώ αυτός που έβλεπε το πώς αυτό το πράγμα επηρέαζε τις αποφάσεις τους.

Και σε όποιον θέλει να πεταχτεί, να πω ξανά και ξανά, πως μιλάω μόνο για τη σχολή μου, στα έτη μου. Είμαι σίγουρος πως αλλού ήταν διαφορετικά τα πράγματα και δεν εκφράζω γνώμη.

Μου λες πως τα ΕΑΑΚ είναι χαβούζα γιατί μαζεύονταν αριστεροί ανεξαρτήτως πεποιθήσεων και σου απαντάω, με κάποιον ειρωνικό τόνο προφανώς, πως κανείς δεν πρόκειται να κρίνει ποιος είναι και αν είναι αρκετά αριστερός, κανείς δεν έχει το αριστερόμετρο. Τα ΕΑΑΚ έχουν μία ιδεολογική βάση πάνω στην οποία κινούνται (εκτός αν αρνείσαι ότι και αυτή είναι αριστερή ή κομμουνιστική καλύτερα) και οποιοσδήποτε την αποδέχεται και μπορεί να συνεισφέρει σε αυτή δημιουργικά είναι ευπροσδεκτος. Οι αποκλεισμοί είναι μάλλον για άλλες παρατάξεις.

Σε σχέση με ό,τι λες για το πΑΣΟΚ απλά δεν ασχολήθηκα γιατί το βρήκα αστείο, όλα τα άλλα είναι συμπεράσματα που έβγαλες εσύ (άκου εκεί θεωρώ το ΠΑΣΟΚ αριστερό κόμμα!) και δεν προκύπτουν από πουθενά.

Νομίζω πως δε συνεννοούμαστε. Μάλλον δε τα γράφω κι εγώ καλά στη βιασύνη μου. Θέμα λήξαν.

Αν εσύ νομίζεις ότι όλοι εμείς που συμμετείχαμε σε κάποια παράταξη, συμμετείχαμε υποχρεωτικά και σε κάποιο κόμμα, ότι ο μόνος μας σκοπός ήταν οι κομματικές καρέκλες και το ψάρεμα ψήφων κάνεις μεγάλο λάθος και πρόβλημα σου :!:

Τσουβάλιασμα στο τσουβάλιασμα, not bad at all.

ChrisP αυτό που βλέπω είναι μια προσπάθεια από μέρους των πρώην (ή νυν) μελών των παρατάξεων να υποστηρίξουν σθεναρά τη δικιά τους παράταξη, καθώς διαφέρει από τις άλλες.
Είμαι σίγουρος ότι αν έσκαγε μύτη ένας ΠΑΣΠιτης ή ΔΑΠιτης, θα μας έλεγε ακριβώς τα ίδια.
Βέβαια το καταλαβαίνω σε ένα βαθμό, οι άνθρωποι θέλουν πάντα να ανήκουν σε μια ομάδα, ειδικά όταν έρχονται σε επαφή με κάτι νέο (βλ. πανεπιστήμιο). Φυσικά ομάδα υπάρχει και στην περίπτωση αυτών που δεν ανήκουν σε παράταξη, μόνο που αυτό θεωρείται ομάδα μόνο με αφαιρετικά κριτήρια και όχι γιατί μας ενώνει μια κοινή ιδέα ή ένας κοινός στόχος. Πολλοί δε γουστάρουν τις παρατάξεις, άλλοι δε γουστάρουν τα πολιτικά, άλλοι λένε “που να ασχολούμαι τώρα” κτλ.

Ειλικρινά πες μου, έχει περάσει ποτέ από το μυαλό σου ότι όλες οι παρατάξεις είναι τα ίδια σκ@τά και ότι όντως μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι;

όλα τα παιδια που σιχαίνονται τις παρατάξεις κ τις πρακτικές τους, αλλά δεν θέλουν να τσουβαλιαστούν στο σακούλι με τους φραπεδορουφήχτρες, να πουν παρακαλώ το εξής

πόσες φορές έχουν μπει σε συνέλευση κ έχουν κάνει τοποθέτηση ή/και ερώτηση ;

ευχαριστώ

Όχι ρε φίλε, δεν έχει περάσει μέχρι τώρα, λες να ήμουν τόσο χαζός?

Έδιτ:

Μόντε, δεν βγαίνει άκρη με το ερώτημά σου. Θα βγει κάοιος και θα απαντήσει “ναι εγώ μπήκα σε ΓΣ σχολή μου και μου την πέσανε τα κομματόσκυλα οι αλήτες”. Και μπορεί να λέει αλήθεια μπορεί να λέει και ψέμματα αλλά πώς θα το ξέρουμε αυτό? Καλή τη πίστει, τέτοιες συζητήσεις δεν μπορούν να γίνουν.

Κι εγώ μπορώ να γράψω κατεβατά με παραδείγματα που [B]συγκεκριμένες [/B]παρατάξεις κατάφεραν θετικά πράγματα στις σχολές αλλά τα περισσότερα απ’ αυτά δεν μπορώ να τα αποδείξω. Λόγια του αέρα κοινώς…

Εγώ δεν έχω πρόβλημα να κάνει κριτική κάποιος σε οποιαδήποτε φοιτητική παράταξη, στην ΑΡΕΝ (ΔΙΚΤΥΟ όταν ήμουν φοιτητής) έκανα και κάνω σκληρότερη κριτική απ’ τον οποιονδήποτε.

Όταν τις κριτικάρει κάποιος όλες όμως αδιάκριτα με τα ίδια επιχερήματα (κόμματα, καρέκλες, βόλεμα) τότε απλώς δεν έχει ασχοληθεί ποτέ και περιγράφεται πλήρως από τα χαρακτηριστικά που έγραψα στο προ-προηγούμενο ποστ μου.

Fair enough, χάρηκα για τη γνωριμία, let’s shake hands, good luck. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τί άλλο περιμένεις να σου απαντήσει κάποιος από την “Αριστερά” σ’ αυτά που λες (τα εισαγωγικά τα βάζω επειδή δε συμφωνώ με τον όρο, απλά τον χρησιμοποιώ για λόγους οικονομίας της συζήτησης). Αν κάποιον τον έχεις πιάσει, έχεις συζητήσει μαζί του ξανά και ξανά αλλά δεν πείθεται, ε τότε τί να κάνουμε, απλά δεν είναι μαζί σου. Δε χάλασε κι ο κόσμος.

1. Ε και τί θα τον κάνουν; Θα τον φάνε; :stuck_out_tongue: Το πράγμα εξακολουθεί να μην ξεφεύγει απ’ αυτό που λέμε τίμια, καθαρή πολιτική κουβέντα.
  2. Εγώ θα το λεγα ψάρεμα αν σου λεγα που’ σαι ρε Γιάννη, πάμε για μπύρες, ναι ρε μέσα λες εσύ, βρισκόμαστε, πίνουμε τις μπύρες μας και μετά σου λέω ρε συ, όλως τυχαίως μιλάει ένα στέλεχος του Κόμματος εδώ δίπλα, έλα να τον ακούσεις. Ε τότε θα χες δίκιο να πεις μα τί μαλάκας είναι αυτός. Εγώ όμως απ’ την αρχή σου λέω πάμε στην τάδε εκδήλωση να ακούσουμε την τάδε ομιλία για το τάδε θέμα, σ’ ενδιαφέρει. Ε θα πιούμε και κάτι μπύρες ρε παιδί μου.
  3. Ναι, κι εγώ έχω κόψει επαφές με άτομα που κάποτε κάναμε τέτοιου είδους κουβέντες και στην πορεία απομακρύνθηκαν. Όχι όμως επειδή απομακρύνθηκαν, αλλά επειδή και οι ίδιοι μου έδειξαν ότι δεν ήθελαν να κάνουμε ούτε καν παρέα επειδή και καλά τους προσέγγιζα μόνο και μόνο “για να τους βάλω στο Κόμμα”, και επίσης επειδή αποδείχθηκαν άτομα δειλά και ανέντιμα και αντί να μου πουν “ρε φίλε παράτα με, δε θέλω να ασχοληθώ” μου αράδιαζαν ένα σωρό γελοίες δικαιολογίες για να μην έρθουν εδώ ή εκεί, ή ακόμα και για να μη μιλήσουμε στο τηλέφωνο για πάνω από 20 δεύτερα. Ξέρεις, παρ’ ότι “κομματόσκυλο”, τέτοιες συμπεριφορές με προσβάλλουν και δεν τις ανέχομαι. Ας πει μετά ο κάθε μαλάκας “ααα ορίστε, μου μίλαγε μόνο για πολιτικούς λόγους”. Στ’ αρχίδια μου όμως. :slight_smile:

Δεν ξέρω αν σε κάλυψα.

Παντα με καλυπτεις(αχ αχ κλπ)…

Συνεχιζω να εχω τις ενστασεις μου ως προς το θεμα αλλα δεν εχει νοημα να τις εκφρασω και να αποπροσανατολισω και αλλο τη συζητηση(καλυτερα πριβε δεν ειμαι και τοσο καλος στο γραπτο λογο)…

Ετσι και αλλιως ειμαι υπερ των συλλογικοτητων γενικα.Και στην τελικη ακομα και των παραταξεων με τον τροπο που λειτουργουν(βγαζω τις 2 μεγαλες παντα)τουλαχιστον υπο τις υπαρχουσες συνθηκες οπου ο απολιτικ σταρχιδιαμου μενοιαζειμονοησχολημου κοσμος κυριαρχει στα πανεπιστημια* και δεν παρχει ΟΥΔΕΜΙΑ περιπτωση να οργανωθει υπο τους ορους που λεει ο Mulder ας πουμε…Οσοι θελουν το εχουν κανει για αυτο και υπαρχουν τοσα στεκια,καταληψεις και παρεμβασεις στα πανεπιστημια οσοι δεν θελουν καθονται και κρεμονται παντα απο τα @@ των παραταξεων λες και θεωρουν τους εαυτους τους βλακες…Μεχρι τοτε οι απολιτικ δεν υπαρχει ουτε μια περιπτωση να γινουν πολιτικ και αυτοι που ενδιαφερονται θα σιχτηριζουν και τελικα θα την κανουν βλεποντας συνελευσεις μπουρδελα-γηπεδα,καπελωματα δρασεων και αλληλοφαγωματα…

*σε αυτο ισως φταιξαν και αυτες σε καποιες στιγμες…

φίλοι - τα ίδια λέμε μεν, αλλά μιας κ προστίθενται νεα άτομα στην παρέα, ας τα ξαναπούμε. παρακολουθώ τη συζητηση και το παρακάτω σχόλιο δεν πάει σε κανένα συγκεκριμένο. το γράφω για να μην θιχτεί κανένας κ έχουμε πάλι τραβήγματα. επειδη πολλοί είστε ευαίσθητοι, το βαζω και σε σποιλερ. όσοι θελουν, ας προχωρήσουν με δική τους ευθύνη :lol:

[SPOILER]τα συγχαρητήρια που ανταλλάσουν οι απολιτικ μεταξύ τους εντός φόρουμ με πολλές ηλίθιες δικαιολογίες, σε τόσο μικρή ηλικία, είναι τόσο ανόητα, που αν οι επαφές ήταν πραγματικές κ όχι ηλεκτρονικές, θα είχαμε φαινόμενα handjob.

οι άνθρωποι που βρίσκουν δικαιολογία να απέχουν, είναι οι ίδιοι που με την αποχή βγάζουν τους ίδιους ή οι παραίδιοι που ψηφίζουν τους ίδιους, που καταστρέφουν την χώρα και μετά βγαίνουν στην τηλεόραση και κλαίνε πως “η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της”. και το χειρότερο; βρίσκουν δικαιολογίες και συμπαραστάτες.

κανένας πραγματικά δεν αντιλαμβάνεται την ευθύνη που του αναλογεί. οκ οι παρατάξεις κάνουν 100 μαλακίες. εσύ τι σκατά κάνεις το κερατό μου? στα χρόνια μας, με κάρβου, είχαμε πολλά θέματα με τις παρατάξεις. προσωπικά και σε πορείες πήγα και δεν πήγα, και κατάληψη ψήφισα, και κατάληψη καταψήφισα και προτάσεις μου έγιναν να πάω σε όλους και σε κανένα δεν μπήκα. τι έκανα? πήγαινα στην γαμωσυνέλευση, ψήφιζα, και σήκωνα το χεράκι μου και έλεγα τη γνώμη μου. και, ω εκ του θαύματος, υπήρχαν και άλλα παιδάκια μεσα στην αίθουσα, χωρίς γραμμή, και συμφωνούσαν! και πλαίσιο κατεβάσαμε με κάρβου, κ συζητήσεις κάναμε. και απειληθήκαμε, κ βριστήκαμε και κάναμε όοοοοοολα αυτά που οφείλει να κάνει κάποιος, αν δεν θέλει να χαρακτηριστει φραπεδοφονιάς.

αν δεν θες να πας, βρίσκεις 100 δικαιολογίες. οι φωνές, ο καπνός, τα κακά παιδιά που σε πειράζουν, η καριόλα η κοινωνία. guess what. είσαι φλώρος και φταις πρώτα εσύ για το πανεπιστήμιο και την κατάντια του. γιατι δεν κάνεις τπτ, δγιατι δεν ψηφίζεις, γιατι δεν ασχολείσαι.

πραγματικά ωρες νιώθω γέροντας, και ειμαι 26. είσαι νέο παιδι γαμω το κέρατο. εισαι 18. δύο πραγματα θες. να γαμήσεις κ να αλλάξεις τον κόσμο. πως σκατά γίνανε όλα, κουλτουροαραχτοι με άποψη οτι “δεν κάνω τπτ, όχι γιατι ειμαι προβατο, αλλα για τον Χ Ψ Ζ λόγο”. ε εισαι μαλακας. ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ, η ζωή σου είναι, οι σπουδές σου, το πανεπιστήμιό σου. όχι στρατευμένα, όχι σε όλα τα μέτωπα, ενδεχομένως όχι συνέχεια αν δεν αντέχεις. ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΙ 18 ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ. δεν σε παίρνει να εισαι απογοητευμένος, δεν ταιριάζει με την ηλικία σου. και να νομίζεις οτι το κάνεις και από άποψη, αυτή ειναι η μεγαλυτερη μαλακία. η μαλθακοτητα να γινει ιδεολογια, επειδη τα αλλα παιδακια ειναι πολλα μαζί κ φωνάζουν περισσότερο. αν έχεις @@ σηκωσε το χερι κ βριστους κ ας σε βρίσουν κ αυτοι. θα δεις οτι ειναι πολλοι που θα συμφωνησουν μαζί σου. εγώ αυτό έκανα, όσο μπορούσα και όσο άντεχα. δεν λεω οτι ειναι το καλυτερο, λεω πως εγω ετσι το αντιλαμβάνομαι.

απο την αλλη? απο την άλλη μου πηδανε την εκπαιδευση κ τη ζωη κ τη μανα, κ εγώ προτιμώ να γράφω σεντονια στο ροκιν φορουμ, απο το να παω σε μια γαμωσυνευλεση. δλδ σκεφτείτε το ακραίο. σβήνουμε ένα γαμωποστ σε ενα ηλιθιο τοπικ μπαλας κ κανουμε κανενα γραφικο μπαν κ ειναι διατεθημενος να κανει 50 φεηκ ακαουντ για να βρει το δικιο του, που του έσβησα το ποστ για τον ΠΑΟΚ !!! αλλα στην σχολή κ τη ζωή του, κοκοκό, κ δεν ασχολούμαι επειδη φταίνε οι παρατάξεις που καταστρέφουν το πανεπιστήμιο. δλδ για ένα γαμωποστ, σε ένα φορουμ που σιγα ποιος το διαβαζει κ ποιος ασχολείται στην τελικη κ αύριο που θα εισαι μπαναρισμένος, κανεις δεν θα σε κλαψει, καθεσαι κ σπαταλας το χρονο των μοδς κ των φιλων σου στο μσν, για να μας “πολεμησεις”. και στη σχολή? φωνάζουν τα παιδάκια κ δεν μπορεις να πεις τη γνωμη σου, γιατι η συνελευση γινεται σε κανονικες συνθήκες και οχι με “post quick reply”.

ΚΑΤΑΝΤΙΑ.[/SPOILER]

σορυ για το μεγαλο ποστ

το ποστ μου δεν απευθύνεται σε κάποιον συγκεκριμένο. δεν το έγραψα για να θιξω καποιον, απλα για να προβληματισω εστω λιγο καποιο παιδι που μπορει να διαβασει. :roll: