-
Ναι, έχει έναν αποστειρωμένο χαρακτήρα για μένα, γιατί όταν μιλάω π.χ. για δωρεάν παιδεία, δεν εννοώ “δωρεάν παροχή γνώσεων για να γίνεις εργαζόμενος με περισσότερα δικαιώματα από τους υπόλοιπους”, αλλά δωρεάν παιδεία σκέτο… Δε το θεωρώ κακό το δικό μου και ναι δε μου αρέσει, όταν το ξεχνάνε αυτό οι φοιτητικές παρατάξεις και κάνουν τη ζωή μου δύσκολη, πηγαίνοντας κόντρα σε νόμους που έχει ψηφίσει ο ελληνικός λαός για να προασπίσουν τα δικαιώματα μου αυτά. Και κακώς το βλέπει έτσι κι ο υπόλοιπος κόσμος το ΑΕΙ. Το θεωρώ άρρωστη οπτική που εν τέλει γυρνάει μπούμερανγκ κατά της κοινωνίας. Δυσκολεύομαι να δω και πως μπορεί να συνδυαστεί το “έξω οι εταιρείες από τα πανεπιστήμια”, όταν αντιλαμβανόμαστε το πανεπιστήμιο ως ένα θεσμό που υπάρχει για να παράγει εργαζόμενους για αυτές…
-
Υπάρχει όμως δημοκρατικός νόμος ψηφισμένος από Βουλή που βγήκε από εκλογές και Σύνταγμα για το οποίο χύθηκε αίμα για να έχουμε και απόφαση φοιτητικού συλλόγου που βγήκε από τις ψήφους μελών καθοδηγούμενων πολιτικών φοιτητικών παρατάξεων και μη καθοδηγούμενων φοιτητών και η οποία πηγαίνει κόντρα στο νόμο που δεν επιτρέπει την κατάληψη δημόσιου κτιρίου. Κάνω λάθος; Όχι τίποτα άλλο, αλλά γιατί ο νόμος υπάρχει για να επιβεβαιώνει πως κάποιες μειονότητες (όσοι θέλουν να κάνουν μάθημα στην περίπτωση μας) δε θα υποστούν καταπίεση των δικαιωμάτων τους…
-
Να σταθώ δηλαδή και δίπλα στους ΠΑΟΚτζήδες Στέκομαι κοντά μόνο σε όσους πιστεύω πως δικαίως διαμαρτύρονται και το κάνω με σεβασμό στους υπόλοιπους που δε το πιστεύουν… Ο καθένας στηρίζει αυτά που πιστεύει με το δικό του τρόπο. Άλλοι δεν ενδιαφέρονται για μένα που διαφωνώ και εγώ ενδιαφέρομαι για αυτούς όταν διαφωνούν. Διαφορετική οπτική…
-
Ας μη το πιάσουμε αυτό το θέμα, γιατί θα παρεκτραπεί η συζήτηση. Είναι πεποίθηση μου πως οι φοιτητές πάντα θα επιλέγουν τη “μη γνώση” και αυτό πιστεύω κάνουν και σε αυτή την περίπτωση. Θεωρώ επίσης πως το να μιλάει κάποιος για εντατικοποίηση των σπουδών σε ελληνικό ΑΕΙ απαγορεύεται από το συντακτικό της Ελληνικής γλώσσας. Δε βγάζει νόημα μία τέτοια πρόταση…
Ναι στην πολιτικοποίηση όχι στην κομματικοποίηση, έξω τα μαγαζάκια των κομμάτων από τα ΤΕΙ και τα ΑΕΙ!! Αυτό που γίνεται κάθε χρόνο στις εκλογές και στις συνελεύσεις είναι από τα χειρότερα πράγματα που συνάντησα στα φοιτητικά μου χρόνια.
μαντρέηκ, βλέπω μου ετοιμάζεις απάντηση, δεν έχω χρόνο όμως να τη διαβάσω και να απαντήσω οπότε κατά πάσα πιθανότητα θα απαντήσω το βράδυ (ή αύριο). Το λέω γιατί εγώ σε τέτοιες συζητήσεις κολλάω και κάθε λίγο και λιγάκι πατάω ριφρες για να δω αν είχα απάντηση
-
Εγώ όμως αυτό εννοώ: “δωρεάν παροχή γνώσεων για να γίνεις εργαζόμενος με συγκεκριμένα δικαιώματα” (το “περισσότερα” είναι δική σου ύπουλη προσθήκη :p). Δε μίλησα για εργοστάσιο παραγωγής εργαζομένων - έχεις μία τάση να τραβάς στα άκρα αυτά που λέμε δίνοντάς τους το ακριβώς αντίθετο νόημα. Είπα απλά ότι οι απόφοιτοι του πανεπιστημίου είναι πρώτα από όλα εργαζόμενοι που βάσει αυτού που σπούδασαν (υποτίθεται ότι) θα παλεψουν να φτιάξουν τη ζωή τους. Όταν δε θα σου φτάνουν τα λεφτά να ζήσεις ή θα δουλέυεις 18 ώρες την ημέρα, το αν έμαθες κβαντική φυσική ή όχι δε θα έχει την ίδια σημασία.
-
Δε γνωρίζω το νόμο στον οποίο αναφέρεσε αλλά αμφιβάλλω αν περιλαμβάνεται στο Σύνταγμα. Όχι ότι έχει και καμία τρομακτική διαφορά. Απλά αν αρχίσουμε να αναλύουμε το νομικό πλαίσιο και που στηρίζεται και τι εξυπηρετεί θα νυχτώσουμε. Θα σου πω όμως ότι οι και οι μισές απεργίες είναι “παράνομες”. Είσαι κατά και αυτών; Υποθέτω. Αντιλαμβάνεσαι ότι βάζεις τα χεράκια σου και βγάζεις τα ματάκια σου; Σου μιλάω σα μελλοντικό εργαζόμενο πάντα.
-
Εννοείται σε όσους πιστεύεις μόνο. Και εννοείται ότι η κοινωνία συνολικά δικαιώνει ή αποδοκιμάζει κάποιες διεκδικήσεις. Και έτσι θα έπρεπε να είναι.
-
Η διαφωνία για τον σπαστό τρόπο εξέτασης δεν είναι “μη γνώση”. Οι γνώσεις μπορούν να εξετάζονται μία φορά με κοινό τρόπο για όλους. Σε κάθε περίπτωση, ούτε εγώ θέλω να επεκταθώ παραπάνω. Απλά σου λέω, προσπαθώντας να μείνω πιστός στο τόπικ, ότι αυτή η συζήτηση που κάνουμε εκφράζεται και μέσα από τις διαφωνίες κάποιων φοιτητικών παρατάξεων. Άρα αυτές εκφράζουν εσένα και εμένα και όσους συμφωνούν με έναν από τους δύο μας. Άρα καλώς υπάρχουν, γιατί αντιπροσωπεύουν κάποια σύνολα. Μπορεί να διαφωνείς με κάποιες από αυτές και να συμφωνείς με άλλες, είναι δικαίωμά σου. Το θέμα μας όμως είναι κατά πόσο είναι “μάστιγα” ή όχι. Θα συμφωνούσα μόνο σε αυτό που λέει ο shadowking για τα “μαγαζάκια”. Αν δε σε εκφράζουν όμως, δεν τα επιλέγεις. Δικαίωμα του καθενός είναι. Υπάρχουν χώροι ανεξάρτητοι από τα κόμματα.
edit: παλιομοδεράτορα έβλεπες και ότι ετοιμάζω απάντηση ε;
ΟΚ κατι τετοιο ειχα κατα νου οταν ανοιξα το τοπικ, απλα προσπαθουσα να το θεσω ποιο “κομψα” και εν μεσω διαλογου… respect:bow:
:-s Κάποιες φορές νιώθω τόσο μόνος…
μην νιωθεις μονος σου…εγω μαζι σου ειμαι…ωραια συζητηση παντως…θα επαβελθω αργοτερα με εκτενες ποστ μου, αμα δεν βαρεθω να γραψω ως συνηθως τον τελευταιο καιρο…
Επειδή ο καρβου είπε ότι είναι ασύμβατες οι έννοιες ελληνικό ΑΕΙ και εντατικοποίηση, πάρτε αυτό
http://img254.imageshack.us/img254/4052/43622426zy0.png
Είναι το πρόγραμμα του εξαμήνου μου. Και προσθέστε ακόμα 3 ώρες εργαστηρίου τη Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή γιατί δε μας βγαίνανε οι ώρες. Κάπως έτσι είναι το πρόγραμμα σε όλα τα εξάμηνα της σχολής μου, και όχι μόνο στη δική μου προφανώς.
Κάρβου όταν μιλήσαμε με τον πρόεδρο της Σχολής περί εντατικοποίησης κτλ, μας απάντησε ότι η σχολή μας δεν είναι καθόλου εντατικοποιημένη και ότι οι ώρες δεν είναι πολλές. Οπότε… Αναφέρομαι σε σένα επειδή τοποθετήθηκες πάνω σε αυτό, όχι για άλλο λόγο…
Mandrake δεν είσαι μόνος ρε. Απλά οι άλλοι δεν έχουν δουλειά να κάνουν και κάθονται και ποστάρουν εναντίον σου.
dexter_ προφανώς και δε μπορώ να γνωρίζω για όλες τις σχολές, αλλά μπορώ να σου εγγυηθώ πως όταν θα πας να κάνεις το μάστερ, θα δεις τι θα πει εντατικοποίηση σπουδών. Και αν θέλουμε το πτυχίο μας να είναι ισάξιο μάστερ, τότε ή έχουμε τις καλύτερες εκπαιδευτικές μεθόδους στον κόσμο ή προφανώς κάτι δεν κάνουμε καλά.
Στο εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα, όπως τα κατάλαβα είσαι στη σχολή κοντά στις 9 ώρες την ημέρα. Πας σε όλες τις παραδόσεις; Μπορείς να μου πεις επίσης πόσες ώρες διαβάσματος κάνεις την εβδομάδα (εκτός εξεταστικών)? Στο εξωτερικό πάντως, τα παιδιά των καλών μάστερ χτυπάνε τρελά 8ωρα κάθε μέρα με παραδόσεις και για το κάθε μάθημα έχουν και από ένα homework την εβδομάδα το οποίο οφείλουν να κάνουν. Η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική και όχι μόνο δεν έχουν χρόνο μεσοβδόμαδα, αλλά και τα Σ/Κ τρέχουν με εργασίες. Παραμονές των εξετάσεων έχουν διαβάσει όλη την ύλη κάμποσες φορές και δεν κάνουν τότε την πρώτη ανάγνωση του μαθήματος. Επίσης, το να ξέρεις τα περσινά θέματα σου είναι τελείως άχρηστο…
(βέβαια εσύ είσαι και σε ειδική περίπτωση γιατί έχετε πολλά εργαστήρια ως χημικός, αλλά δεν πειράζει, δεν είχα τους χημικούς στο μυαλό μου ακριβώς, αλλά και πάλι συγκρίνοντας από φίλους μου χημικούς μηχανικούς τη δουλειά που έριξαν στο μάστερ και τη δουλειά στο ελληνικό πανεπιστήμιο, λίγο πολύ τα ίδια ισχύουν…)
KATA.
Βγάλτε τον σκασμό επιτέλους , μέχρι τα 18 σας δεν βγαίνατε από το σπίτι, μέχρι τα 24 έχετε γνώμη για τα πάντα και κάποιοι το παίζετε και μοντέρνοι επαναστάτες. Μετά τα 30 είστε σίγουρα κάτι άλλο απ’ αυτό που σκεφτόσασταν ότι θα γίνετε.
Πρήζετε τις μπάλες του κοσμάκη, λέτε μονίμως μαλακίες, οι περισσότεροι είστε απλά τσιράκια και γράφεστε αρκετά συχνά σε παράταξη γιατί γουστάρετε κάποιον/κάποια από κει.
Εξαιρείται ένα ελάχιστο 2% απ’ όλους εσάς και κατά 98% δεν είσαι εσύ που διαβάζεις αυτό το ποστ.
Πολύ μου αρέσει να διαβάζω τέτοια post που δε γενικεύουν. Κάπου εδώ αρμόζει μία απάντηση τύπου: ‘‘είχες καμιά ερωτική απογοήτευση από καμιά που ανήκε στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά;’’, αλλά anyway…
Μα δεν είναι κάποιου είδους γενίκευση, lol.
Έτσι έχουν τα πράγματα. Ακριβώς έτσι.
edit: είσαι ελεύθερος να απαντήσεις ότι γουστάρεις, δεν κολλάμε πουθενά
Lol, ό,τι πεις, δικέ μου.
Αυτό.
Χαχαχα. Ακριβως ετσι. Δεν αντεχω με τιποτα τις απολιτικ “αναλυσεις” για τις παραταξεις- που κατα κυριο λογο στοχευουν στην αριστερα…
τώρα εγώ να ρωτήσω που στόχευσε στην αριστερά ο ΒΑΝ γιατί δε το κατάλαβα? :oops:
ΥΓ. Χρωστάω απάντηση σε mandrake, αλλά οι Mudcrutch προηγούνται…
Τι απολίτικ αναλύσεις βρε cynic μάτια μου, δεν έκανα καν ανάλυση, ήμουν λιτός και περιεκτικός για το τι παίζει με το μεταλύτερο ποσοστό των φοιτητών και τις παρατάξεις.
karvou ο cynic θίχτηκε στο σημείο που λέω για ψευτοεπαναστάτες μάλλον στην πρώτη παράγραφο.
Και πάλι, ουδέτερο το βρίσω. Εκτός του ότι μάλλον δε πρόλαβε ο cynic, τη ΔΑΠ επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, δε νομίζω κι όλας πως τη διάθεση να αλλάξουν τον κόσμο προς τον καλύτερο την έχουν σε αποκλειστικότητα οι αριστερές παρατάξεις…
Καλα μιλαω γενικα γι αυτα που διαβαζω εδω περα και ακουω γενικα. Δεν ειπα συγκεκριμενα για σενα ΒΑΝ. Εξαλλου δεν ανηκω στην αριστερα αρα το να με πειραξει αυτο καθε αυτο ειναι ατοπο