Ναι οντως. Χωρις ομως αυτο να σημαινει απαραιτητα οτι ειναι πιο σοβαρα… Κι εγω διαβαζω τετοια απο περιεργεια, αλλα πολλα παρομοια θεματα μου φαινονται πολυ μουφα.
Η αστρικη προβολη κ sleep paralysis δεν ειναι μουφα, βασιζονται μεν σε προσωπικες βιοματικες εμπειριες αλλα υπαρχει κ επιστημονικο υποβαθρο εξηγησης αυτων των φαινομενων, οσοι το εχουν ψαξει παραπανω απο μια επιφανειακη εκπομπη του Χαρδαβελα ξερουν.
Τελευταια φορα επαθα 2 συνεχομενες παραλυσεις μεσα στο λεωφορειο :lol:
Ενας φιλος μου που ασχολειται παντως, μου ειχε πει οτι οταν βρισκεσαι σε κατασταση υπνικης παραλυσης, μπορεις πιο ευκολα να πετυχεις συνειδητα (συνειδητα…τελος παντων οσο συνειδητα γινεται:p) αστρικη προβολη. Αλλα δεν ξερω αν ισχυει…
Sorry αλλα το να βγαινει το “αστρικο σου σωμα” απο το φυσικο σου σωμα, να ταξιδευει σαν τηλεκατευθυνομενο και να συνδεονται με μια ασημενια κλωστη ενω εχεις συνειδηση μου ακουγεται μουφα. Και αυτοι που λες οτι το ερευνουν, δεν ξερουν. Θεωριες και εικασιες κανουν. Υπαρχει διαφορα. Αν ηξεραν, θα ειχανε καποιο βραβειο nobel σε κανενα ραφι
Ενταξει το οτι εσενα σου ακουγεται μουφα, δεν σημαινει οτι ειναι οντως μουφα.
Τι παει να πει το ερευνουν καποιοι κανοντας εικασιες ??
Αφου λεμε οτι υπαρχουν ανθρωποι που το βιωνουν αυτο.
Και οπως ξαναειπα δεν υπαρχει για ολα τα φαινομενα μεθοδος για να τα αποδειξεις με τα συμβατικα μεσα της επιστημης.
Οχι προς θεου… Ειναι απλα αυτο που νομιζω. Δε λεω οτι ετσι ειναι επειδη εγω το βλεπω ετσι.
Αλλα το οτι υπαρχουν ανθρωποι που λενε οτι το βιωνουν αυτο δεν παει να πει πολλα. Υπαρχουν ανθρωποι που λενε οτι βιωνουν οτι μπορεις να φανταστεις. Απ’το οτι μιλανε με το Θεο, μεχρι το οτι ειναι τηλεκινητικοι, μεχρι το οτι ειναι η μετενσαρκωση ενος πριγκηπα της Αυστρουγγαριας, μεχρι κι εγω δεν ξερω τι. Αν πιστευαμε ολα αυτα που λενε οτι βιωνουν καποιοι θα ζουσαμε σε εναν κοσμο παρομοιο με αυτους διαφορων comic που μπορω να ονομασω.
Πολλα μπορει να ισχυουν. Πολλα οχι.
Περι sleep paralysis εχουν γινει παρα πολλες επιστημονικες ερευνες εδω κ δεκαετιες, εχουν γραφει απειρα αρθρα κ δημοσιευσεις στον τομεα της ψυχολογιας και ψυχιατριας.
Η αστρικη προβολη εχει αναλυθει ως ‘εξωσωματικη εμπειρια’ ή ‘near death experience’ κ ανηκει στον τομεα της παραψυχολογιας, oπου ειναι αληθεια οτι η ‘mainstream’ ψυχολογια δεν τον περνει στα σοβαρα επειδη δεν θεωρει οτι υπαρχει καποια μορφη ψυχης, τουλαχιστον με αυτες τις ικανοτητες…
Nαι το sleep paralysis το εχω ακουσει πολυ και δε μου φαινεται και τοσο περιεργο. Δεν το εχω ψαξει το θεμα αλλα ειναι απο αυτα που νομιζω οτι θα μπορουσαν να συμβαινουν.
Τωρα η αστρικη προβολη… λιγο δυσκολο (χωρις να το αποκλειω… ποτε δεν ξερεις…) αλλα ναι, δε νομιζω
Η ιδέα της αστρικής προβολής γενικά μου φάνηκε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και γενικώς ένας ωραίος τρόπος να ερμηνεύουμε τα ταξίδια που κάνουμε στα όνειρά μας.
Αλλά το συζήτησα με μια φίλη μου και μου είπε το εξής που ουσιαστικά την ακυρώνει κάπως την θεωρία:
Αν ισχύει η αστρική προβολή, τότε πώς εξηγείται όταν εγω πχ βλέπω στον ύπνο μου ότι βρίσκομαι μαζί με την κολλητή μου κάπου, και την ίδια ώρα η κολλητή μου είναι ξύπνια? ή την ίδια ώρα κι αυτή κοιμάται και βλέπει ότι βρίσκεται αλλού με κάποιον άλλον…
Kαμια σχεση η αστρικη προβολη με αυτα τα ‘‘ταξιδια’’ που λες στα ονειρα. Αυτα απλα τα βλεπεις ως ονειρο.
Ασχετο εντελως.
α… τότε άκυρο… μάλλον δεν έχω καταλάβει τι είναι…
μμμμ… μου χει τυχει κ μενα αστρικη προβολη αν και δεν ηξερα οτι υπαρχει σαν φαινομενο… εγω την ωρα που κοιμομουν … με εβλεπα … ΝΑ ΚΟΙΜΑΜΑΙ … μετα απλα ξαναβρισκομουν στο κρεβατι αλλα ενιωθα να με τραβουν προς τα κατω… το τελευταιο γενικα συμβαινει ακομη κ σημερα αλλα αστρικη προβολη οπως λετε εχει να μου τυχει απο 14 - 15 ετων:-k
Μηπως απλα πεθανες και ξαναγυρισες στη ζωη?:-k
χαχαχαχα :lol:
λες να μαι φαντασμα? δεν νομιζω… 8)
Αν αυτος που σε τραβαγε προς τα κατω ειχε κερατα και τριαινα, μην σκας. Εισαι στο σωστο δρομο
Μεταθανατια εμπειρια λεγεται αυτο…
@Tollki όχι αυτό που αναφέρει η scarlet witch έιναι ουσιαστικά το πρώτο στάδιο πριν (θεωρητικά πάντα) το διαχωρισμό του αστρικού σώματος με το υλικό ώστε να επέλθει το night travelling… Τo ότι παρουσιάζει κοινά με μεταθανάτια εμπειρία μόνο τυχαίο δεν είναι…:–
ωχ σκατα…ειμαι πολυ νεα για να πεθανω…:-s
:D. Τώρα βέβαια κάνουμε πολύ “επιδερμική” συζήτηση για το θέμα στο forum για να το πάω πιο πέρα, πάντως όλες αυτές οι “εμπειρίες” όταν δεν προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες και είναι φυσικές περισσότερο δέινουν ένα insight για τον εαυτό σου και τη φύση της πραγματικότητας παρά είναι λόγος ανυσυχίας…το αντίθετο.