Αστρική Προβολή & Υπνική Παράλυση

Η Αστρικη Προβολη μπορει να εξηγηθει οχι μονο με μεταφυσικους/παραψυχολογικους ορους αλλα και με την κβαντομηχανικη…Δηλαδη ενας φυσικος νομος/αρχη της κβαντικης ονομαζεται ‘super-position’ οπου ενα σωματιδιο μπορει να ειναι σε δυο διαφορετικα σημεια την ιδια χρονικη στιγμη, αρα ετσι μπορουμε να εξηγησουμε πως το φυσικο σωμα παρεμενει καθηλωμενο, ενω το ‘αστρικο’ σωμα ειναι ελευθερο κ ταξιδευει.

Εγω μια φορα στον υπνο μου ειχα κανει καμε χαμε ακουγοντας Mercyful Fate και οταν ξυπνησα ειχαν πεσει κατι σοβαδες στο κεφαλι μου και υπηρχε μια τρυπα στο ταβανι

παρομοια εμπειρια ειχα και γω, αλλα ηταν σε φαση waxonwaxoff.

το καλοκαιρι,δεν ξερω πως αλλα ειχα καταφερει,ενα κοιμομουν να εχω τις αισθησεις μου,και να σκεφτομαι εγω ο ιδιος οτι τωρα κοιμαμαι.

Δε νομίζω ότι το super-position μπορεί να θεωρηθεί λογική εξήγηση για κάτι όπως η Αστρική Προβολή για πολλούς λόγους. Κατ’ αρχάς οι νόμοι της κβαντικής φυσικής ισχύουν σε υπο-ατομικά σωματίδια και όχι μόρια. Κατά δεύτερον το super-position εκφράζει όλες τις πιθανές θέσεις του κβαντικού σωματιδίου ως ένα κύμα και όχι ως ένα σημείο. Δηλαδή και να μπορούσες να πεις ότι το super-position ισχύει για σωματίδια μεγαλύτερα από ένα άτομο, δεν θα υπήρχαν απλά δύο θέσεις στις οποίες θα βρισκόνταν το άτομο, πχ. είτε στο κρεβάτι είτε να ιπτάται από πάνω του. Και τρίτον, άλλη μία αρχή της κβαντικής φυσικής είναι η αρχή του Heisenberg η οποία δηλώνει ότι δεν γίνεται για ένα κβαντικό σωματίδιο να γνωρίζουμε ταυτόχρονα και την θέση και την κίνηση του. Αλλά κι ακόμα αν πάρουμε το παράδοξο της γάτας του Schoedinger μπορεί μεν να φαίνεται ότι είσαι και στο καθηλωμένος αλλά και ταξιδεύεις, όμως βάση της θεωρίας Objective Collapse και μόνο το γεγονώς ότι είναι συνειδητή η εμπειρία αυτή οδηγεί στην κατάρευση του παραδόξου του Schoedinger.

:lol3: :lol3: :lol3:

Ω μαλακα… Τι λες τωρα…??? Θυμαμαι 1000%, μια φορα ειχα δει στον υπνο μου πως γινεται μεγαλος σεισμος. Μετα απο δευτερολεπτα ανοιγω τα ματια μου, προσπαθω να φωναξω και να σηκωθω απο το κρεβατι αλλα ΤΙΠΟΤΑ. Δεν μπορουσα να ανοιξω το στομα μου ουτε να κουνηθω. Μετα απο λιγα δευτερολεπτα κουνουσα τα χειλη μου, αλλα χωρις φωνη. Δεν μπορουσα να μιλησω… Δεν ξερω αν ειναι αυτο, υπνικη παραλυση αλλα ηταν πολυ περιεργο. Ενιωθα σαν να ημουν μεσα στο ονειρο, δηλαδη να ενιωθα πως γινεται σεισμος (χωρις να γινεται πραγματικα) , αλλα ειχα ανοιχτα τα ματια μου και δεν μπορουσα να κανω τπτ… Πρωτη φορα το διαβαζω αυτο με την υπνικη παραλυση… Αν οντως το επαθα αυτο, ειναι ελλεινο… Οταν ξυπνησα πραγματικα μετα απο λιγες ωρες, το σκεφτομουν σαν ονειρο, αλλα διαβαζοντας αυτο, ισως να μην μπορουσα στα αληθεια να κουνηθω και να μιλησω… Μου εχει τυχει κι αλλες φορες αλλα δεν το θυμαμαι τελεια…

:stuck_out_tongue: :lol: :lol: :lol3:

βασικα ειναι μονο θεωρια (πως δηλ. ο νομος του super-position εξηγει το φαινομενο της μεταθανατιας εμπειριας) οπως εχει διατυπωθει απο το καθηγητη Stuart Hameroff που εχει ασχοληθει με την επιστημονικη πλευρα της συνειδητοτητας, παραμενει να ειναι θεωρια βεβαια…βασικα αυτος ή καποιος που εχει ασχοληθει με την επιστημονικη ερευνα της συνειδητοτας θα τα εξηγουσε καλυτερα απο μενα που εχω λιγη γνωση πανω στο θεμα, anyways…

Eνδιαφέρουσα συζήτηση γύρω απο αυτό το θέμα μπορείτε να βρείτε εδώ:

http://www.metafysiko.gr/forum

και δω μια πραγματικα ενδιαφερουσα συζητηση: www.urigellerismyhomeboy.com

…ok :?

δεν ξερω αν εχει ξαναποσταριστει αλλα βρηκα αυτο για την υπνικη παραλυση

Όλοι έχουν κάνει κάμε χάμε στον ύπνο τους. Όποιος το αρνηθεί ψεύδεται αισχρά.

τι είναι το καμε χαμε???:-s

Kame hame haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Kamehameha (“Turtle Devastation Wave”, “Turtle Destruction Wave”) is the first energy attack that is shown in the Dragon Ball series. It is first seen in Manga volume 2 and in Dragon Ball: episode 8 (“The Kamehameha wave”). The Kamehameha Wave is the most widely used finishing attack in the Dragon Ball series, and is Goku’s signature attack. It is also a signature attack of the Turtle school.

The Kamehameha is formed when cupped hands are drawn to the user’s side and the ki is concentrated into a single point between the cupped hands and the hands must be really closed , but in the manga they aren’t any energy balls in user’s hand (animations have).The hands are then thrust forward to shoot out a streaming, powerful beam of ki energy. The blast can also be used with just one arm. In most variants, the user utters the word “Kamehameha” as he/she charges and releases the attack.

By Dragon Ball wiki.

Άψογη φωτογραφία. Δεδομένου όμως ότι το thread είναι στο podium, μάλλον πρέπει να μείνουμε ον τόπικ. Ξεφύγαμε κάπως.

Μπορεί να φύγαμε οφ τοπικ, αλλα εμενα η απορία μου λύθηκε :D:D:D