1ον: το να λες οτι καταστρεφεται η ελληνικη φυλή
και η ανθρωπότητα. Δεν καταλαβαίνω σε τι το στηρίζεις αυτό.
Το ότι οι άνθρωποι είναι αλαζόνες οκ. αλλά μην τους βάζεις όλους
σε ένα καλάθι. Το περιβάλλον κινδυνεύει, ο πλανήτης… δεν είναι μόνο
η ελληνική φυλή που θα έχει πρόβλημα στο ενδεχόμενο
της καταστροφής της Γης…
2ον: Να ειρωνεύεσαι μαζικά τα άτομα που είναι στο φόρουμ,
ότι ποστάρουν κ τσατάρουν… όταν εσυ ο ίδιος μπήκες ΕΔΩ ΜΕΣΑ,
σε μια γωνία του INet για να πεις όσα είχες να πείς…
και περιμένεις αυτά τα άτομα που χαρακτηρίζεις ουσιαστικά
ασόβαρα να σε αντιμετωπίσουν σοβαρά…
3ον: λες ότι δεν πειράζει που για κάποιους είναι αστεία τα μεταφυσικά
θέματα, αλλά κατα τ’άλλα γράφεις posts-επίθεση προς αυτους.
4ον: λες ότι εδώ κάνουμε συζήτηση και ότι δε σ’αρέσει η ειρωνία
αλλά μετά το κάνεις καπάκι. Κοροηδεύεις ότι έχουν πει άλλοι
επειδή σε σένα φαίνονται χαζές συζητήσεις. Ρε συ, δεν είναι σωστό ένας που
“ξέρει” να επιτίθεται σε όσους για αυτόν “δεν ξέρουν”.
(ξέρω και δεν ξέρω είναι πάντα σχετικά)
Δεν με πειράζει να διαφωνείς μαζί μου και με κάποιους άλλους…
Αυτό που δε μ’αρέσει είναι να μας τη λες επειδή
μπορεί να μην συμφωνούμε μαζί σου.
Όλοι στο φόρουμ είμαστε διαφορετικά άτομα με διαφορετικές απόψεις.
Και κάποιοι έχουμε μεγάλη διαφορά ηλικίας.
αυτό όμως δεν κάνει κάποιον ανώτερο και καλύτερο απο τους υπόλοιπους.
Δηλαδή σε τελική ανάλυση:
Κούλαρε και συζήτα!
κι αμα είσαι μάγκας, πείσε μας ότι έχεις δίκιο… χεχε
Δυστηχος εχεις δικιο! :p:lol:
βαιβεα δεν νομιζω οτι ηταν η καλητερη αντιμετοπηση!
δεν ειπα οτι ξερω…
ουτε οτι δεν ξερετε…
αλλα οταν ξεκηνας ενα θεμα οπως αυτο, πρεπει να εισαι προσεκτικος ακομα και αν τα θεωρεις αερολογιες, γιατι για καπιους αλλους μπορει να ειναι πολυ σοβαρα,…!
Δεν λεω, ειπα πραγματα που δεν επρεπε στο πρωτο post και παρεξηγηθικα,
Μπερδευψα το υφος και το κλημα που ειχατε δημιουργισει!
Να αποδιξω δεν μπορω μεσα απο ενα forum!
για να μπορεσεις να πιστεψεις τον αλλων σε αυτα πρεπει να τον ζησεις!
Ουτε καν η κοπελα μου δεν πιστευε στην αρχη, (βεβαια ειχε πιο καλη συμπεριφορα)
Αλλα μετα ειδε αμετρητα βραδια οτι κατι δεν παει καλα!
και εκατσε λιγο να το αναλυσει μαζι μου!
Μονο τοτε αρχισε να πιστευει!
Ερωτησεις να απαντησω οσες θελετε πανω στις “εμπειριες μου” (αυτο δεν παει να πει οτι γνωριζω τα παντα)!
αλλα οχι ειρωνιες!
συγνωμη αν ειμουν κακουλης!
Δυσκολα παρεξηγουμε,
αλλα οταν μου κρινουν πραγματα που σιγουρα δεν ξερουν παραπανω απο μενα, γιατι εχω φαει ποσα χρονια προσπαθοντας να δω λιγα πραγματα…
Ε τι να κανω δεν μαρεσει να το παρομιαζουν με γκρεμλινς…#-o
(μα γκρεμλινς?):lol::lol::lol:
Πωπω λιγο χαβαλε καναμε μωρε περιεργε.
Δεν ξερω τι εμπειριες μπορει να εχεις εσυ αλλα για τον υπολοιπο κοσμο που δεν ειχε επαφες 3ου τυπου με αγνωστες οντοτητες απο αλλες διαστασεις αυτο ακουγεται λιγο αστειο.
Και στο κατω κατω δεν καταλαβα… Εχεις κανενα προβλημα με τα gremlins? :lightsabre:
Οχι ενταξι…
Λαθος μου!
τελος παντον,
Απλα σκεψου να πηγαινεις σε ενα αγνωστο forum,
να λες μερικα πραγματα γιατι νομιζες οτι μπορεις να τα πεις,
Και μετα να πεφτουν να σε φανε,
(εστω πλακα, αλλα τα εχω δει κι αυτα)
Ναι το παρακανα, και συγνωμη γιαυτο!
Αλλα πιστευω πως καταλαβενετε!
__Τι κρίμα που δε μπορείς να δεις πόσο ανόητος γίνεσαι -ίσως βελτιωνόσουν, πράγμα που είναι και ο λόγος που ζούμε σε αυτή τη σφαίρα. Μακάρι να το “δεις”.
__Γι’ αυτό ακριβώς μίλησα για το “Pilgrim” και -ειλικρινά- συγχώρεσέ με που τολμώ να σου κάνω κριτική, αλλά όποιος έχει γνώση, έχει και ευθύνη αγαπητέ. Όσο περισσότερη, τόσο περισσότερο. Γι’ αυτό και “γράφουν” πιο βαθιά τα λάθη όσο πιο “μεγάλος” είναι κάποιος (απάντηση και στο γιατί άνθρωποι που εμείς ονομάζουμε “σοφούς” και “αγίους”, όντως θεωρούν τους εαυτούς “αρχάριους μαθητές” και “αμαρτωλούς” και δεν το λένε καθόλου λόγω σεμνοτυφίας).
__Ειρωνεύεσαι μία κοπέλα η οποία ουδέποτε καταφέρθηκε εναντίον σου, η οποία ούτε καν αναφέρθηκε σε εσένα. Γκρεμίζεις αυτό που τόση ώρα υπεραμύνεσαι (και καλά κάνεις -απεχθάνομαι τους είρωνες). Και φέρεσαι τόσο ανόητα που σαν να μην φτάνει αυτό, γνωρίζοντας τίποτα γι’ αυτήν, την θεωρείς και κατώτερή σου πνευματικά -πρόσεχε αγαπητέ, σίγουρα έχεις διαβάσει και ίσως πολύ πριν από 'μένα, πως η έπαρση είναι ο πιό ύπουλος εχθρός και ειδικά για όλους όσοι ψάχνονται, το θυμάσαι όμως;
__“Αναρωτιέμαι αν αυτός ο Αστράβελερ θα ξαναποστάρει στο φόρουμ” (και το ίδιο ήρθα να ρωτήσω κι εγώ μετά), αυτό ήταν το μόνο που είπε για 'σένα και ήταν κολακευτικότατα, μιας και εννοούσε ότι με τον τρόπο που οι άλλοι απάντησαν /σχολίασαν τα όσα έγγραψες, πώς να ξαναγράψει /απαντήσει σοβαρά ο άνθρωπος. Τιμητικότατα αναφέρθηκε. Και στα άλλα, η κοπέλα υπερθεμάτισε με ένα άσχετο στο θέμα σχόλιο πάνω σε κάτι όμως που σχολίασε ένα άλλο μέλος. Και; Τουλάχιστον (για 'σένα, όχι για 'μένα) αναγνώρισες το λάθος σου να μιλήσεις χωρίς να ψάξεις σε ποιούς μιλάς. Σοφό και μπράβο σου.
__Καλό θα ήταν να φέρεσαι σοφά και γενικότερα. Και λίγη ταπεινότητα δεν βλάπτει. Ηρεμίσε. Τί νομίζεις ποιά ότι ήρθες και μας είπες (πέραν του πρώτου πολύ καλού post σου); Λίγο Πλάτωνα και μύθο του σπηλαίου, λίγο ΕΛ, λίγη κοροϊδεία στον “Θεούλη” (τι κρίμα που οι αρχαίοι Ελληνες τους οποίους λατρεύεις είχαν άλλη άποψη για τον ΘΕΟ), ότι “μη δίνετε πνευματική τροφή στους σκύλους” (αυτό έγραψα κι εγώ θέλοντας να σε υπερασπιστώ εκεί που λέγαμε με την Uru ότι κρίμα, άντε να ξαναγράψει το παιδί που πήγε να κάτι και του απαντάνε “κουκουρούκου”) κάτι που όμως εσύ έκανες (αλλά προς τιμή σου παραδέχτηκες), λίγο εξόριστος ιππότης/apprentice της γνώσης (το κρυπτο-φιλάρεσκο του εξόριστος είναι το ζημιογόνο εδώ), πολύ ανορθογραφία και greeklish από κάποιον που διατείνεται ότι λατρεύει την ελληνική γλώσσα /φιλοσοφία κλπ που κινδυνεύει, ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΙΡΩΝΕΙΑ.
__ΔΕΝ είσαι όλες οι απαντήσεις, δεν είσαι ο Προμηθέας, μη φέρεσαι έτσι αν θες να βοηθήσεις εμάς τους υπόλοιπους να μάθουμε πράγματα που δεν ξέρουμε και μαζί με εσένα να πάμε ένα βήμα παραπέρα, να βγάλουμε ένα ακόμα κομμάτι γάζας απ’ τα μάτια.
__Λυπάμαι που μιλάω έτσι και αναγκαστικά σε κρίνω για ν’ ανταπαντήσω (όχι γιατί είμαι ανώτερός σου, αλλά γιατί διάβασα πράγματα που με στεναχωρησαν). Και όχι ούτε “πολλά” (αυτό που ονόμασες μυστηριστής) ξέρω, αλλά ούτε τόσα πολλά και σημαντικά και μυστηριακά θέλω ντε και καλά να μάθω (ιδίως μέσα από ένα forum)… ο δε αδαής να “φοβείται” τη γνώση! :lol: . . .
[SIZE=“4”]EDIT:[/SIZE]
__Ok, τώρα διάβασα τις τελευταίες 6-7 απαντήσεις (από το τελευταίο της Uru και μετά). Μπράβο για όσα αναγνωρίζεις, πολύ καλώς σου την είπε η Uru (αν και ακόμα επιμένεις να μη ζητήσεις ένα συγνώμη που έπεσες να τη φας όταν το μόνο που είχε κάνει είναι να υπερασπιστεί την διαφορετικότα και σοβαρότητα της άλλη -δικής σου- άποψης απέναντι σε απαντήσεις που γελοιοποιούσαν την απάντησή σου), και τέλος μπράβο και στον πυροσβέστη Alucard (και εσένα) που κρατήσατε και βελτιώσατε το επίπεδο. Φυσικά δεν έχω τίποτα απέναντί σου, κρατάω τελικά το πρώτο και τα τελευταία post σου.
__Καλώς ήρθες στο forum… Το οποίο δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν ενδείκνυται για πολλά-πολλά… άλλωστε δεν είναι και η θεματολογία του τέτοια (ευτυχώς! θέλει πολύ υπομονή να διαβάσει κάποιος σχετικά forum)…
Αλλο ενα πολυ ωραιο ποστ απο τον Shadow. Τιποτα το ασυνηθιστο.
Με τη σειρα μου να ζητησω συγγνωμη για το ειρωνικο-χαβαλετζιδικο σχολιο που εκανα νωριτερα και για το οποιο βρηκε και τον μπελα της η φουκαριαρα η Unburnt.
Να αναφερω για τα πρακτικα οτι δεν ειχα διαβασει καν ποιος πρωτοανεφερε τις τις “αγνωστες οντοτητες” τις οποιοες σχολιασα… Απλα ειδα τον παπαρδελα να το quotαρει και μου φανηκε καπως αστειο σαν φραση. Τιποτα το προσωπικο με τον Astraveler δηλαδη εφ’οσον δεν ηξερα καν οτι ηταν δικο του το ποστ.
Επισης δε διαβασα το τελευταιο σκελος του αλλου του ποστ (μιας και ηταν μακρυναρι και νομιζα οτι ειχα διαβασει αρκετα ωστε να απαντησω) με την επιθεση του στην Unburnt νωριτερα, οποτε δεν ηξερα οτι πληρωνε εκεινη για το δικο μου σχολιο
Καταλαβενω παιδια και δεν εχω προβλημα να ζητησω συγνωμη!
Αναγνωριζω το λαθος μου!
Αλλα δυστιχος μεσα σε ενα forum δεν αναγνωριζεις την προθεση του αλλου,
Και επιδη πραγματικα ειναι ενα πολυ ευαισθητο θεμα, με εκανε να πω δυο πραγματα παραπανω, τελος παντων,
Δεν ηθελα να το παιξω εξηπνος,
Εχω εναν πολυ καλο φιλο που ειναι ο συνομιλητης μου σε ολα αυτα, και του ειπα την ανοησια μου, βαιβεα αυτος καταλαβε το γιατι, και δεν το θεωρισε τοσο λαθος,
αλλα παρεξιγηση!
δεν εχω γνωσεις για να διξω οτι καποιος ειμαι, και ουτε θελω κατι τετοιο,
Εγω ζητησα βοηθεια στο πρωτο post,
για καποιον ηταν αστειο, σε μενα παλι καθολου,
αυτη η Υπνική Παράλυση, με “απασχολει” σχεδον καθε βραδυ,
Οτι κιαν ειναι, πιστεψτε με δεν ειναι για γελια,
μπορει να ειναι καποιο προβλημα!
Περαν της αστρηκης προβολης που με απασχολει τοσα χρονια,
δεν υπαρχει κατι αλλο που θα μπορουσε να με ωθησει σε Υπνική Παράλυση ,
ειμαι σε μια μικρι αδιεξοδο,
αυτο ηθελα να μαθω, αυτη ηταν η ουσια,
και μαζι με αυτο θεωρησα οτι μπορουσα να αναλυσω την φαση ¨μορα¨
και μερικα αλλα πραγματακια,
τελος παντων, αν ολα αυτα ηταν απο κοντα δεν θα υπηρξε κανενα απολυτος προβλημα! Θα ανγνωριζα την προθεση του καθενος,…! και οντος η Uru δεν εφτεξε, απλα οπως και ολοι οι αλλοι αντι να δωσετε μια απαντηση, η ακομα και σημβουλη, σε μενα, φροντισατε να συνεχισετε μια φαση ειρωνιας,
Οπως και να εχει, δεν τρεχει τιποτα πλεον οκ,
δεν θελω να το παιξω τιποτα, ασε που οι περισοτεροι πρεπει να ειστε μεγαλυτεροι απο μενα αν οχι ολοι!
Η αποψεις μου μεχρι τωρα ειναι οτι ο μονος εχθρος ειναι ο ιδιος μας ο εαυτος σε αυτα τα θεματα!
και ναι το θυμαμε!
δεν ειπα ποτε οτι λατρευω την ελληνικη γλωσσα!
και ναι ειμαι ανορθογραφος!
δεν καταλαβενω ομως, γιατι πρεπει να εχει σημασια αυτο…
Και η φιλοσοφια δεν εχει καμια σχεση με το αν θα γραψω με “ο” η “Ω”!
Ασε που εχω παρασηνηθισει τα greeklish, (προσβλιθηκα λιγο, αλλα θα μου κανει καλο!)
Η επιφανεια κατα την αποψη μου ειναι το περασμα,
αν μπεις σε βαθεια νερα ισως χαθεις καποια στιγμη αλλα απο κι θα δεις την πραγματικοτητα, σιγουρα θα εχεις παρατηρισει παααρα πολους ανθρωπους που αν δουνε κατι απο ολα αυτα που γραφουμε δεν θα καταλαβουνε τιποτα, γιατι δεν εχουνε μπει στη διαδικασια του σκεπτικησμου, παρα μονο τα βασικα, αυτο δεν εχει να κανει με το παραφυσικο αλλα με το νοημα τις ζωης,
(αυτα ειναι αποψεις μου και το αναφερω για να πω οτι την επιφανεια την εχω αφησει λιγο πισω, και “οχι” για να κατηγορισω κανεναν!)
καταρχας αστραβελερ ξερω γω ενδιαφερομαι ειλικρινα να μαθω για αυτες τις οντοτητες,και για το αν σε εσενα συμβαινουν αυτα που περιεγραψες στο αρχικο σου ποστ…και δεν μπορω να καταλαβω πως επιασες την “ειρωνια” στην ερωτηση μου…ισως ο ιδιος τα βρισκεις περιεργα,παρανοικά ας πω με υπερβολη για αυτο και πιστευεις οτι ειρωνευτηκα…Κατα δευτερον…ναι οταν θα βρω προκληση για να γεννηθει ηλιθιο θεμα θα το κανω…συμβαλω και εγω στην καταστροφη του κοσμου.ξερω…
__Δεν έχεις άδικο, αν μιλούσαμε από κοντά δε θα υπήρχε πρόβλημα… π.χ. θα αναγνώριζες ότι δεν ήταν τόσο ειρωνεία προς εσένα αλλά πλάκα με αφορμή τα “παπαρδέλια ποστ” (μα, διάβασε όνομα τώρα και βγάλε συμπέρασμα! :p) που είναι παιδί τζιμάνι μεν, αλλά έχει μιά τάση να αποδομεί όποια σοβαρή συζήτηση :lol: (παπαρδελίτσο σ’ αγαπάμε! :D).
__Τώρα για το θέμα που σε απασχολεί, δυστυχώς δεν ξέρω κάτι περισσότερο από 'σένα -πιθανολογώ το ότι το συναντάς πολύ συχνά, έχει να κάνει με τις αναζητήσεις σου και ότι εξασκήσαι συχνά στην αστρική προβολή και έχεις γίνει πιο ευαίσθητος, ή ακόμα να μην το κάνεις και τόσο σωστά. Ή να είσαι λίγο ευαίσθητος σε τέτοια θέματα (όπως π.χ. πολύ ευαίσθητα είναι τα διάμεσα). Ισως θα βοηθούσε πριν πέσεις για ύπνο να ρίχνεις μόνος σου τον ευατό σου σε χαμηλότερα επίπεδα (για τους υπόλοιπους, ας πούμε σαν να κάνει γιόγκα και χαλάρωση και να πέφτει σε ύπνο σιγά-σιγά) και να τον “προγραμματίζεις” να ξυπνήσει την ώρα που επιθυμείς/σκοπεύεις, ήρεμα, ομαλά και σε πλήρη λειτουργεία και συνειδητότητα.
__Μιά ιδέα είναι αυτή…
…πιο off-topic τώρα:
[SPOILER]
__Σωστός. Απλά το ανέφερα γιατί σαν να το ειχες ξεχάσει για λίγο…
__Λυπάμαι που σε στεναχώρησα και προσβλήθηκες, αλλά είναι σα να μου λες πως “το ιώδιο με έξουξε”, δε πειράζει -για καλό ήταν. Τώρα το σημαντικό, για τα greeklish και την ορθή γραφή και ποιά η σημασία…
__Δεν είπες για την γλώσσα, αλλά όταν μιλας για μυστικισμό, όταν αναφέρεις πως καταστρέφεται ο ελληνισμός, φαντάζομαι θα εννοείς την “ελληνική σκέψη”, οπότε η γλώσσα (μιας και κρύβει ΠΟΛΥ σκέψη και φιλοσοφία μέσα της) είναι σχεδόν το ένα και το αυτό, γι’ αυτό και το θεώρησα δεδομένο.Η σημασία του τώρα…
__Αφού ψάχνεσαι, θα έπρεπε ήξερες τη σημασία και την αξία μίας γλώσσας που σε βοηθάει να σκέφτεσαι και να ανοίγεις τους αρίζοντές σου. Μία γλώσσα που ξεδιπλώνει μόνη της σχεδόν πολλές αλήθειες και δίνει απαντήσεις. Μικρό ανόητο παράδειγμα… κάνεις βόλτα με τον φίλο σου που συζητάτε στο πάρκο… σου λέει για τα ημισφαίρια και συζητάτε τις φιλοφικές προεκτάσεις… ρωτάς:
“ναι, αλλά πώς είναι μέσα το κεφάλι του ανθρώπου;”
“βρες ένα ξυλαράκι να στο σχεδιάσω στο χώμα”
“κρατάς λίγο αυτά να ψάξω, α, αν θες φάε κι εσύ κανα καρύδι όσο ψάχνω”
…οπότε και σου απαντάει:
“δε χρειάζεται. κρατάς ήδη την απάντηση στα χέρια σου”
“ε;”
"Καρύδι, στην αρχαία ελληνική “καρύδιον” -δηλαδή ΚΑΡΑ + ΙΔΙΟΝ, “ίδιο με την κάρα, το κεφάλι σου… άνοιξέ το και δες”[/SPOILER]
Πω αστραβελερ ειναι τοσο γελοια αυτα που γραφεις που ουτε καν να γελασω δεν μου ρθε…
αραδιασες ενα καρο πιπες τυπου ομαδα Ε και θες και να σε παρουμε στα σοβαρα…νταξει μην μου αρχισεις τωρα τα"δεν υποστηριζω αυτη την ομαδα" κτλ κτλ εμενα τετοιου τυπου ανοησιες μου θυμισαν τα ποστ σου…
απειρο respect στο shadowcaster γι αυτο που σου πε για τη γλωσσα:lol::lol:
νταξει λιγο επιθετικο το post μου αλλα ελεος…βγαζω σπυρια με κατι τετοια
Oντως γαματο αυτο με το καρυδι. Δε μου ειχε ερθει ποτε οτι μπορει να ειναι απο αυτα τα συνθετικα. Ειναι τοσες λεξεις που τις μαθαινεις οπως ειναι και δεν σκεφτεσαι ποτε να προσπαθησεις να τις σπασεις.
Ωραία, καλά το πας. Τώρα, τι είναι το ηλεκτρικό πεδίο και τι το φορτίο? (Δεν θα σε πρήξω, λογικά με την επόμενη απάντηση θα προκύψει αυτό που θέλω να πω.)
To πεδιο γυρω απο ελα ηλεκτρικο φορτιο, στο οποιο ασκουνται δυναμεις σε αλλα ηλεκτρικα φορτισμενα σωματιδια αν δεν κανω λαθος
Εντιτ. τωρα ειδα οτι ρωτησες και για το φορτιο.
Το φορτιο ειναι μια ιδιοτητα την οποια προσδιδουμε στα υποατομικα σωματιδια και εξαρταται απο τον αριθμο των ηλεκτρονιων και των πρωτονιων που εχουν αυτα. Αν ειναι περισσοτερα τα ηλεκτρονια, το φορτιο ειναι αρνητικο κλπ
Ουσιαστικά, αυτό που ήθελα να πω, είναι πως η φυσική (και κατ’επέκταση η επιστήμη) δεν μπορεί να πει τι είναι ο κεραυνός (στη θέση της έννοιας κεραυνός θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε άλλο π.χ. ο χρόνος). Αυτό που μπορεί να κάνει είναι να δημιουργήσει ένα μοντέλο περιγραφής της φαινόμενης πραγματικότητας χρησιμοποιώντας τον δικό της κώδικα. Εϊναι λάθος να ταυτίζουμε το φαινόμενο με τον κώδικα που χρησιμοποιούμε για να το περιγράψουμε. Η επιστήμη είναι ουσιαστικά μια “εξωτερική” φιλοσοφία (όπως αντίστοιχα υπάρχουν οι “εσωτερικές” φιλοσοφίες) που σημαίνει ότι παρατηρεί τον κόσμο εξωτερικά. Μέσω άλλων φιλοσοφιών μπορούμε να έχουμε μια διαφορετική κατάνοηση των φαινομένων, παρ’ολο που ο κώδικας που θα χρησιμοποιούμε δεν θα συμβαδίζει με τον επιστημονικό.