Αστρική Προβολή & Υπνική Παράλυση

Ω φιλε ελμαραντ εγραψες εδω.Πολυ ωραιο.

Δεν καταλαβαινω τι θες να πεις. Οταν ρωταμε τι ειναι ο κεραυνος, η απαντηση ειναι ξεκαθαρη. Ειναι μια ουρα απο ιονισμενα σωματιδια που δημιουργειται αναμεσα σε ηλεκτρικα πεδια. Δε βλεπω καποιο βαθυτερο νοημα. Απλα… αυτο ειναι.

Ο χρονος ειναι κατι διαφορετικο. :?

δεν εχω διαβασει τι λετε αλλα σχετικα με τον κεραυνο σκεφτειτε οτι το επιπεδο της γης και ο ουρανος σχηματιζουν εναν τεραστιο πυκνωτη του οποιου το διηλεκτρικο αναμεσα στους 2 οπλισμους καταρεει απο την συνεχη φορτιση οποτε τοτε το αποτελεσμα ειναι ο κεραυνος

Οι εννοιες ποσοτικοποίησης που χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε τον κεραυνό δεν έχουν σαν σύνολο περιορισμό μικροκοσμικά ('ιοντα->ηλεκτρόνια->κουαρκ->χορδές->μήκος πλανκ-αφρώδης-χαωτική αναπαράσταση της πραγματικότητας) και μακροκοσμικά (ηλεκτρομαγνητισμός->ενοποίηση δυνάμεων->υπερσυμετρία->ανώτερες διαστάσεις). Διαφορετικά, αν συνεχίσεις να δίνεις σε κάθε φαινόμενο ορισμούς για κάθε μέλος με το οποίο το “τεμαχίζεις” (λόγω της παρατήρησης) θα κάνεις ένα κύκλο στον οποίο οι ίδιοι οι ορισμοί που χρησιμοποιείς θα λειτουργούν ως περιορισμοί για την πλήρη κατανόηση του φαινομένου. Ή αλλιώς, δεν μπορεί να προκύψει πλήρης κατανόηση ένος φαινομένου μόνο με την εξωτερική περιγραφή του.

ναι θελω ακομα να μαθω…και αν πιστευεις πως το επιπεδο του θρεντ αυτου εχει πεσει απεναντι σου,σε παρακαλω να μου απαντησεις με καποιο pm…

Shadowcaster <3<3<3

Συμφωνω. φτανουμε σε ενα σημειο που δε μπορουμε να δωσουμε περεταιρω ορισμους. Αυτο ομως δεν κανει τον κεραυνο κατι το διαφορετικο. Και παλι ξερουμε τι ειναι.
Δεν χρειαζεται να εχεις την ΑΚΡΙΒΗ και ΑΠΟΛΥΤΗ κατανοηση του καθε σωματιδιου του μεταλλου που απαρτιζει ενα αεροπλανο για να καταλαβεις το ιδιο το αεροπλανο.
Ξερουμε οτι κανει αυτο και εκεινο, και αποτελειται απο το ταδε μεταλλο που αποτελειται απο ατομα, μπλα μπλα, που αποτελειται απο τα ταδε σωματιδια τα οποια στην τελικη αναλυση δεν ξερουμε απο τι αλλο μπορουν να ποτελουνται, ή αν δεν αποτελουνται απο κατι μικροτερο, απο που προηρθαν, αλλα αυτο δεν μας αποτρεπει απο το να καταλαβουμε τις ιδιοτητες τους και να ξερουμε το τι κανουν.

Ξερουμε τι ειναι.

Συμφωνώ. Η επιστήμη λοιπόν περιγράφει μέσω συσχετισμών των μονάδων της, τι κάνει το αεροπλάνο, όχι όμως τι είναι.

Διαφωνω. Με αυτη τη λογικη, ποτε δε θα ξερουμε για τιποτα το τι ειναι :?.

Το “τι ειναι” κατι, μπορει να απαντηθει και μεσω του “τι κανει”. Αν ξερουμε τις ιδιοτητες του.
Ολα τα πραγματα αποτελουνται απο ατομα. Αλλα ενα βιβλιο δεν ειναι ειναι το ιδιο με ενα αμαξι αν και αποτελουνται απο την ιδια υλη σε διαφορετικους σχηματισμους.

Απ’την αλλη, ακομα και να καταφερουμε να δωσουμε εναν ορισμο και στο μικροτερο συστατικο στο οποιο μπορουμε να “τεμαχισουμε” την υλη, και να μπορεσουμε να το κατανοησουμε, και παλι δε θα ξερουμε το τι ειναι καποια πραγματα, αν δεν μπορουμε να κατανοησουμε τις ιδιοτητες που εχουν.

Ειναι σα να μου λες οτι τη στιγμη που θα φτασουμε σε αυτο το τελευταιο επιπεδο και το κατανοησουμε, αυτοματως θα ξερουμε τι ειναι το καθετι στο συμπαν γιατι θα ξερουμε το μικροτερο συστατικο του.
Δεν ειναι ετσι :wink:.

Ελμαραντ εχεις ενα ποιντ εδω, αλλα εσυ το πας στο πολυ φυλοσοφικο το θεμα. Το γιατι ο “κεραυνος” πηρε την εννοια “κεραυνος” για να υποδειξει την ηλεκτρικη εκκενωση μεταξυ δυο φοτρισμενων σωματιδιων-πλακων ή οτιδηποτε αλλο δεν ειναι κατι που μπορουμε να αναλυσουμε εμεις τωρα γιατι κ πως. Απο την αρχη που το φαινομενο πρωτοπαρατηρηθηκε κ μελετηθηκε πηρε αυτη την ονομασια. Εμεις απλα χρησιμοποιουμε την λεξη “κεραυνος” ή “ηλεκτρικη εκκενωση” για να περιγραψουμε με μια λεξη την ανταλλαγη φορτιου μεταξυ δυο αντιθετων φοτρισμενων σωματων. Γι’αυτο αλλωστε στη Φυσικη μαθαινεις παρα πολλους ορισμους που σε παραπεμπουν σε φαινομενα.
Πες ρε παιδι μου με απλα λογια για να γλειτωνεις χρονο ενα πραγμα… :stuck_out_tongue:

Κ τωρα ειναι ωρα που θα κανω τις ερωτησεις φωτια…

Τα μαθηματικα ειναι επιστημη ή οχι;
Τα μαθηματικα ειναι ανωτερα απο την φυσικη ή κατωτερα;
Μπορει να υπαρχει φυσικη χωρις τα μαθηματικα;
Μπορουν να υπαρχουν μαθηματικα χωρις φυσικη;
Τα μαθηματικα ειναι εργαλειο της Φυσικης;

Υ.Γ. Οποιος πει τι μαλακιες ρωταω, ας του πω οτι η απαντηση δεν ειναι καθολου απλη…

Εγω θα σε ρωτησω γιατι το ρωτας αυτο και τι σχεση εχει με ολα τα παραπανω

Για να αλλαξουμε θεμα…κ να ακουσω τις αποψεις 2 ατομων που ψαχνωντε λιγο περισσοτερο σε σχεση με τα υπολοιπα πανω στη φυσικη.

Σε καλυψα;; :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Βασικα δεν θελω να σε στεναχωρισω αλλα δεν εχω ιδεα για καποια "ομαδα Ε’
Και εγω δεν υποστιριζω καμια ομαδα-οργανωση, οπως θες πες το,
Διοτι αυτο που κανουνε (μεχρι και ο ιδιος μου ο πατερας στα νιατα του)
Ειναι να κανουνε πεντε τριφυλλα και μετα να προσπαθουνε να ζησουνε εξωσωματικη εμπειρια, Ακομα και να τα καταφερναν δεν θα το θυμοντουσαν ουτε για πλακα!
τωρα εσυ τι ξερεις,… Οπως και να εχει σεβαστη η αποψη σου για τις “πιπες” μου
Αλλα θα μπορουσες η αληθεια ειναι να εισαι πιο ευγενικος!
(αν μπορεις πες μου για την ομαδα Ε! πραγματικα θελω να μαθω!)

Φιλε Shadow!

Οσον αφορα την αξια μιας γλωσσας ναι γνωριζω πεντε πραγματα,
Εχω κατσει αμετριτες ωρες ψαχνοντας την ενοιολογια της γλωσσας μας,
Και παρατηροντας οτι ναι, μερικες φορες κανουμε μια ερωτιση με λεξεις που ειναι η απαντηση, ισχυει οτι η αρχαια ελληνικη γλωσσα ειναι η πιο πλουσια στο κοσμο,
Οταν μιλαει καποιος αρχαια ελληνικα, λενε, (και επιστημονικα) οτι ο εγκεφαλος ειναι πολυ πιο ανεπτιγμενος διοτι για να μιλησεις χρισημοποιεις μεγαλητερο μερος του, αρα και καλητερη “εξασκηση”,
Ακουσα οτι μεχρι και ο Billy gage της microsoft υποχρεωνει τους υπαληλους του να πανε να μαθουν αρχαια! (δεν ξερω αν ειναι οντος ετσι!)

Δυστηχος ομως δεν ειναι τα αρχαια η μητρικη μας γλωσσα…
Αλλα και παλι αυτο που μετραει ειναι η ζημωση που κανει ο εγκεφαλος!
Αρα δεν πειραζει θα τα καταφερουμε! 8)8)8) ( [-X )

Τωρα οσον αφορα το προβλημα μου ναι νομιζω πως αυτο φταιει,
Και δυστηχος το πισω γυριζμα ειναι λιγο δυσκολο,
για φαντασου να καταφερεις να ελενξεις απολυτα την καρδια σου (βαιβεα ειναι χαζομαρα να το κανεις)
Πιος σου λεει μετα οτι δεν θα πρεπει να την κανεις να χτηπαει συνιδητα καθε παλμο,
Ετσι πιστευω πως το οτι επαιξα με της διαδικασιες που κανει ο εκγεφαλος για να αποκοιμηθει,
Μου δημιουργισε αυτο το προβλημα και επισεις ναι ισως αυτο που μου προτινες να ειναι σωστο,
Δεν ξερω αν θα ειναι ευκολο αλλα θα σου πω, θα δοκιμασω!
Ελπιζω μονο να μην εχει και “υλικες” βλαβες, γιατι εκει σιγουρα δεν υπαρχει μελλον :lol:
Σ’ευχαριστω!

(Αυτα που λεμε αυτην τη στιγμη δεν εχουν τιποτα το παραφυσικο,
ο εκγεφαλος κανει τα παντα ειδηκα οσον αφορα το σωμα μας και της λειτουργιες αυτου.)

Εχω ενα ghoul στο μπαλκονι μου…

@ Aσtraveler:
O Earendil δε σου είπε ότι μιλησες συγκεκριμένα για ομάδα Ε, αλλα ότι όσα έγραφες ήταν ΤΥΠΟΥ ομάδας Ε, δηλαδή ότι έμοιαζαν θεματικα…

Και απ’ο,τι έχω καταλάβει γενικώς μιλάς πολύ και στο τέλος δε μας λες και τίποτα…
Λες ότι ξέρεις κάποια πράγματα παραπάνω στο θέμα της Υπνικής παράλυσης και της Αστρικής Προβολής διότι εχεις προσωπικές εμπειρίες χρόνια τώρα…
Λοιπον, μοίρασε μαζί μας τις εμπειρίες σου, εγώ προσωπικά θα ήθελα να μάθω, γιατί η ίδια δεν έχω ζήσει κάτι τέτοιο. Μην ξεκινάς με το να λες οτι “θα με κοροηδέψετε αν σας πω τι ξέρω” και απλά πες μας. (εξάλλου πολλά άτομα μέσα στο φορουμ έχουν μοιραστεί με τους υπόλοιπους τις εμπειρίες τους) >>>> θα το καταλάβεις αν διαβάσεις το TOPIC απο την αρχή… να δεις κι άλλα ποστς…

__Παρακαλώ, δεν είπα και τίποτα. Απλά καλή τύχη, μην υπερπροσπαθείς και ΠΡΟΣΟΧΗ.

Μου έχει τύχει υπνική παράλυση τρεις φορές σε ένα βράδυ 8O8O8O

υπνικη παραλυση εννοεις αυτο που λεμε μωρα?
γιατι μια φορα μου εχει συμβει και μενα

Nαι αυτο με τη Μόρα. Είναι λίγο φρικιαστικό.

ναι ρε φιλε.να εισαι στο κρεβατι ακινητος ξυπνιος και συγχρονος να κοιμασαι(καπως ετσι τελος παντων παντων)και να μην μπορεις να κουνησεις ουτε δαχτυλο,ουτε να ανοιξεις τα ματια…