μα δεν είπα τπτ ακόμα :-s
αυτό όντως μου συμβαίνει κάθε φορά που πέφτω να λαγοκοιμηθώ το μεσημεράκι…
πάντως όμορφα κι ωραία όλα αυτά που λέτε εδώ μέσα, αλλα όλα τα λεφτά είναι η…
ονείρωξη :roll:
μα δεν είπα τπτ ακόμα :-s
αυτό όντως μου συμβαίνει κάθε φορά που πέφτω να λαγοκοιμηθώ το μεσημεράκι…
πάντως όμορφα κι ωραία όλα αυτά που λέτε εδώ μέσα, αλλα όλα τα λεφτά είναι η…
ονείρωξη :roll:
Δεν κάνω πλάκα.Με ενδιαφέρει.
davidian καπιταλιστικό γουρούνι…
Σιγα ρε Παπαρηγα…
Στην ονειρωξη ερχεται μια γκαυλιαρα δαιμονισσα και σου παιζει το πουλακι:p
Και πειτε μου εσεις,δεν ειναι κριμα να μην ξυπνας τοτε και να ξυπνας στην κωλογρια;
Τελικα δεν πρεπει να τις κανουμε εδω…αποδεικτικα στοιχεια απειρα!
Οποτε και σταματαω να συμμετεχω! Οτι ειχα να πω το ειπα αν καποιος θελει να μαθει υπαρχουν και βιβλια και πμ!
Στο νετ μονο μουφες γραφουν και οχι κατι ολοκληρωμενο αν δεν ξερει καποιος που να ψάξει…
Μια εταιρια στην Αμερικη δινει 1,000,000 δολλαρια σε οποιον αποδειξει οτι υπαρχει οτιδηποτε το μεταφυσικο,δεν κανεις καμμια αιτηση να παρεις τα καημενα τα λεφτουδια που εχουν μαραζωσει τοσα χρονια να μην τα αγγιζει κανεις;
Γιατι πρεπει να χλευάζονται τα παντα? Σεβασμος προς τον αλλον δεν υπαρχει? Εγω δεν θα προσεβαλα ποτε κανεναν για την ιδεολογια του ακομα και αν την θεωρουσα ηλιθια και χαζη. Ειναι δικαιωμα του καθενα να πιστευει οτι γουσταρει και δεν ειναι δικαιωμα κανενος να τον προσβαλει με οποιοδηποτε τροπο.
Μπορει να μην υπαρχει τιποτα, μπορει να υπαρχουν τα παντα. Ουτε εγω, ουτε κανενας δεν μπορει να πει με σιγουρια. Ομως μπορει να πιστευει.
Εγω μπορει να εχω ολες τις αποδειξεις που χρειαζομαι. Αλλα αυτο ειμαι εγω! Για μενα!
Areldia σιγουρα ειναι θεμα σεβασμου αλλα πιστευω οτι αρκετος κοσμος στερειται φαντασιας. Εχει φορεσει ωραιοτατες παρωπιδες κ προχωραει στα σιγουρα. Προτιμα να παταει στα μικρα κ μιζερα που καταλαβαινει παρα να εμπλουτισει λιγο την σκεψη του με διαφορετικες ιδεες. Προσωπικα τα εχω ολα υπο διερευνηση -μεταφυσικα κλπ- χωρις ν απορριπτω τιποτα. στην τελικη μονο ετσι μαθαινεις.
Χαιρομαι για αυτα το λογια σου και το σκεπτικο σου!
Αυτο που ειπες “στην τελικη μονο ετσι μαθαινεις” ειναι πραγματικα σωστο.
Παω να σε κανω friend! jump jump jump
ασε που ολα αυτα τα αφοριστικα “ΔΕΝ” -δεν υπαρχει θεος δεν υπαρχει το ενα δεν υπαρχει το αλλο- μου ακουγονται πολυ μεσαιωνικα…
Δηλαδή θεωρείς ότι “μαθαίνεις” κοιτώντας τις θεωρίες του κάθε παπά, Λιακόπουλου, 12θεϊστή και δε συμμαζεύεται και όχι κοιτώντας τις εξελίξεις της επιστήμης :-k
Εγώ ξέρω πως στο μεσαίωνα όποιος δεν πίστευε στον Θεό, αλλά στην επιστήμη κατέληγε στην πυρά και επίσης δεν μπορώ να βρώ κάποια θρησκεία που να μην έχει πολεμήσει με λύσα την επιστήμη.
Αν και ποτέ δεν ήμουν θρήσκος, κάποτε και εγώ πίστευα σε θεούς κλπ., αλλά πλέον έχω απελευθερωθεί από αυτά
Όσον αφορά αυτά τα 2 φαινόμενα, μιας και κάπου είχα διαβάσει ότι γνωρίζουμε μόλις το 10% για τον ανθρώπινο εγκέφαλο, εγώ λέω ότι υπάρχει κάποια λογική εξήγηση και δεν μπορώ να δεχτώ ιστορίες για νεράιδες, δαίμονες, νεφελίμ κλπ. Λυπάμαι αλλά αυτά είναι απλά όμορφες ιστορίες φαντασίας…
Προσωπικα μαθαινω απο τα παντα.Απο τον πρωτο μεχρι τον τελευταιο.Ειναι στην κριση του καθενος τι θα κρατησει κ τι θ απορριψει. Απλα θεωρω απαραδεκτο ν απορριπτονται πληροφοριες. πχ. απο Λιακοπουλους μαθαινεις οτι υπαρχουν επιτειδιοι. απο την “Μορα” μαθαινεις οτι οι ριζες της κραταει απο την αρχαια ελληνικη μυθολογια. οταν καποιος λεει στον αλλο “μορα και κασιδα” ουσιαστικα τον καταριεται κ μεσες ακρες του λεει ν ασπρισουν τα μαλλια του κ να παραλυσει στον υπνο του. τι σε χαλαει στα παρανω?
ακριβως αυτο εχω παθει…θυμαμαι οτι ειχα ανοιχτα τα ματια κοιτουσα γυρω μου και ελεγα το πατερ ημων αλλα καπου εχανα τα λογια…τλκ με αφησε ελευθερο…8O
για να σ αφησει η “Μορα” πρεπει να μην φοβηθεις να εχεις θαρρος ΚΑΙ θρασος!
Πως παει να σε μπερδεψει?Σου κανει γκριματσες και γελας?
Αυτό με τη μόρα το έχω ακούσει από μερικούς γνωστούς μου. Μάλιστα ένα φιλαράκι κάποτε μου είχε διηγηθεί προσωπική του εμπειρία (κλασικά στον ύπνο να τον πιάνει από χέρι ή πόδι και να είναι από πάνω του μια σκοτεινή σιλουέτα χωρίς πρόσωπο). Ίσως να είναι “παιχνίδια” του μυαλού στον ύπνο, ίσως κάτι που δεν μπορούμε ακόμα να γνωρίζουμε και να ερμηνεύσουμε. Ποιος ξέρει…
Πάντως όλα αυτά τα περίεργα και άλλα παρόμοια σε μένα γιατί δεν τυχαίνουν ποτέ;;;;
To να ξυπνησω,να μην μπορω να κουνηθω αλλα να μπορω μονο να δω το χω παθει κι εγω.
Ενα απλο μουδιασμα του εγκεφαλου ειναι.Περιμενα και μετα απο λιγο ολα καλα.Ουτε η μορα ουτε η λορα ουτε καμια αλλη δεν με καβαλουσε.
Αν ομως καποιος εχει ακουσει ολα αυτα για τη μορα και τη λιλιθ και την γιαγιαθανατος,οταν του συμβει αυτο το πολυ συχνο απ’οτι φαινεται μουδιασμα θα πει “Α με πηδηξε και μενα η μορα” και ετσι δε στορυ γκοουζ ον.
μπορει να μην τα θυμασαι… εγω μια φορα στον υπνο μου ενιωθα μια γερικη φιγουρα να στεκεται απο πανω μου κ να με κοιταει, κ επειδη νομιζα οτι ηταν ο θεος φοβομουν να τον κοιταξω κ περιμενα να φυγει.
δνε ξερω αν λεγεται μορα η εινα ικατι το επιστημονικα εξηγησιμο αλλα οι παππουδες και οι γιαγιαδες μου για μορα μου λεγανε οταν ημουν μικρος.:roll:
χαχα!οχι ρε συ δεν με μπερδευει ετσι.εννοω οτι δεν μπορουσα να πω το πατερ ημων ολοκληρο.ξεχναγα λογια,ελεγα αλλα λογια σε αλλη σειρα και τετοια…βεβαια οπως ειπαν και αλλοι ισως ηταν λογω φοβου.
ελπιζω να ισχυει το επιστημονικο της υποθεσης γτ αν το ξαναπαθω μετα απολα αυτα θα χεστω πανω μου!:-s
σε καποια πραγματα αφηνω εξω τις επιστημονικες εξηγησεις. Επαναλαμβανω δεν τα ασπαζομαι αλλα γιατι να τους δωσουμε επιστημονικη υποσταση.Αυτα ειναι λαογραφικα κ με την υπερβολικη αναλυση χανεται η μαγεια εξαλλου τα παραμυθια εχουν το σκοπο τους.