Βοηθεια για ηλεκτρικη κιθαρα

Ας μην ανοίγω καινούργιο θέμα μιας που η ερώτηση μου κολλάει κι εδώ…

Έφτασε ο καιρός να κάνω και εγώ την αγορά μου και είμαι ανάμεσα σε 2 δρόμους, γι’αυτό και θα ήθελα γνώμες και απόψεις απο πιο έμπειρους.

Θα διαθέσω 700 ευρώ περίπου για κιθάρα και έχω να αποφασίσω ανάμεσα σε μία Epiphone σε στυλ LesPaul ή
Ibanez. Την Epiphone την έχω ήδη σταμπάρει και ξέρω ποια θέλω. Αν τελικά αποφασίσω να μην την πάρω θα αρχίσω να ψάχνω κάτι σε ibanez (αν και εκεί έχω ήδη ψιλοκαταλήξει).

Το θέμα είναι με την Epiphone. Επειδή δεν γνωρίζω, γενικά είναι καλή κιθάρα? Μου φαίνεται ‘‘κάπως’’ (πολύ ‘‘κάπως’’ για την ακρίβεια) που θα δώσω 700 ευρώ και τελικά θα πάρω μια απομίμηση Les Paul. Τι λέτε ???

Οι προτασεις μου ειναι οι εξης:

http://cgi.ebay.com/ESP-Edwards-LP-CUSTOM-BLK-DUNCAN-Long-tenon_W0QQitemZ270415148107QQcmdZViewItemQQptZGuitar?hash=item3ef5ffb44b&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A12|66%3A2|39%3A1|72%3A1205|293%3A1|294%3A50

http://cgi.ebay.com/EDWARDS-by-ESP-E-LP-92CD-WH-Longtenon-neck-Japan-guita_W0QQitemZ330341579812QQcmdZViewItemQQptZGuitar?hash=item4ce9e47c24&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A12|66%3A2|39%3A1|72%3A1205|293%3A1|294%3A50#ebayphotohosting

http://cgi.ebay.com/Edwards-ESP-LP-CTM-JS-EB-W-S-DUNCAN-PU-S-Brand-NEW_W0QQitemZ120442132343QQcmdZViewItemQQptZGuitar?hash=item1c0ae91777&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A12|66%3A2|39%3A1|72%3A1205|293%3A1|294%3A50#ebayphotohosting

Και μια οχι les paul αλλα στο ιδιο στυλ πανω κατω

http://www.thomann.de/gr/cort_evlz6.htm

Aν ηταν να παρω epiphone ισως μαλλον θα επαιρνα μονο αυτη (πολλες μεταλοκιθαρες σου εχω δειξει και δεν ξερω τι στυλ παιζεις)

http://www.thomann.de/gr/epiphone_les_paul_custom_ex_me.htm

Παντως κι εγω αν ηταν να δωσω 700 ευρω δεν θα τα εδινα για epiphone με τιποτα (μαλλον θα πηγαινα προς schecter, cort, edwards, ltd κλπ) . Αν μπορεις να παρεις μια απο τις edwards, οι οποιες εχουν εξαιρετικα χαρακτηριστικα και ειναι φοβερα οργανα και μπορεις να τις πεις “the real thing” (αν και αυτο το λενε για gibson les paul απλα επειδη ειναι…gibson) πιστευω θα εμενες τρομερα ικανοποιημενος :slight_smile:

metalmike thanks για την βοήθεια.
Τελικά όμως μετά απολύ κόπο και ψάξιμο, νομίζω ότι κατέληξα σε αυτήν εδώ…

http://www.thomann.de/gr/gibson_les_paul_studio_limited_wccr.htm

Γνώμες ??? Δεν έχω ιδέα και απο μαγνήτες και δεν ξέρω τι παίζει…

Καλησπέρα φίλε!

Έχω την εξής κιθάρα: http://www.thomann.de/gr/gibson_les_paul_studio_limited_wbcr.htm

που βασικά είναι ίδια με την Gibson που σκέφτεσαι να πάρεις απλά έχει διαφορετικό finish.

Πρώτα απ’όλα είναι αυθεντική Gibson Made In USA πράγμα που λέει πολλά, σε σύγκριση με μια Epiphone πάντα!

Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος απο το όργανο. Πολλή καλή κατασκευή απο όλες τις απόψεις, μαόνι, σφεντάμι και τριανταφυλλιά τα ξύλα και δύο Gibson μαγνήτες που δεν νομίζω να θες να αλλάξεις ποτέ.

Η κιθάρα ειναι πολυ ευέλικτη και μπορεί να ρυθμιστεί για να βγάλει πολλούς διαφορετικούς ήχους, απο metal μέχρι blues, rock κλπ. Άλλωστε αυτό είναι χαρακτηριστικό της εταιρίας. Στη high gain παραμόρφωση με την οποία παίζω η κιθάρα αποδίδει έναν πολύ ζεστό ήχο αν και σκληρό, με όλες τις συχνότητες δηλαδή χωρίς να κόβει είτε μεσαία είτε μπάσα είτε πρίμα. Πράγμα που δεν συμβαίνει με τις άλλες κιθάρες που παίζω, αφού μια εχει πιο πρίμο ήχο, άλλη πιο μπάσο κλπ.

Τα ακουστικά της είναι απλά απίστευτα και τα 4 switches (2 volume 2 tone) δίνουν τη δυνατότητα να διαμορφώσεις τον ήχο πάνω στην κιθάρα, πριν δηλαδή φτάσει στον ενισχυτή!

Συμπέρασμα…Είναι φοβερή κιθάρα για τα λεφτά της. Γεμάτη, ογκώδης παραμόρφωση, παραμετροποιήσιμα ακουστικά. Άψογη κατασκευή…Αυτά!! Συν οτι δίνει και μια θεϊκή θήκη μαζί που κοστίζει παραπάνω απο 100 euro!

Πάντως θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις το οποιοδήποτε όργανο πριν αγοράσεις. Οι Gibson είναι “βαριές” κιθάρες με πολύ ξύλο πάνω τους και η ταστιέρα είναι αρκετά παχιά σε σύγκριση με άλλες. Η συγκεκριμένη τουλάχιστον…Αν έλεγες τι είδος σε ενδιαφέρει κυρίως να παίξεις θα μπορούσα να βοηθήσω περισσότερο.

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε για τις πληροφορίες…

Δεν είμαι σε κάποιο είδος ιδιαίτερα κολλημένος. Και επειδή (όπως όλοι μας φαντάζομαι) δεν το φυσάω για να αλλάζω κιθάρα κάθε φορά που θέλω να αλλάξω και είδος, θέλω να πάρω μια κιθάρα που να ψιλοκολλάει με όλα. Ξέρω, είναι λίγο δύσκολο, αλλά καταλαβαίνεις πάνω κάτω τι θέλω να πω.

Για παράδειγμα πριν δυο εβδομάδες έγινα μέλος σε μια μπάντα με την οποία παίζουμε απο Joy Division, King Crimson και Clash μέχρι Muse και Tool. Καμία σχέση δηλαδή… :lol:

Γενικά πάντως μου άρεσε σαν κιθάρα (και αυτή που έχεις) και αυτή που σου έδιεξα εγώ. που δεν πιστεύω ότι διαφέρουν και φοβερά δηλαδή…

Δεν κάνει τίποτα, να’ σαι καλά!

Ναι καταλαβαίνω και σε διαβεβαιώ οτι αυτή η κιθάρα θα σε καλύψει. Αν ξέρεις να την ρυθμίζεις θα μπορέσεις να παράγεις μεγάλη γκάμα ήχων. Σε συνδιασμό κιόλας με τις ρυθμίσεις ενός ενισχυτή ή και κάποιου πεταλιού, παπάδες μποπρείς να κανεις!

Όμως οι κιθάρες μεταξύ τους διαφέρουν πάρα πολυ ακόμα και δυο ίδια μοντέλα μιας μάρκας. Δεν χρειάζεται να αλλάξεις όργανο. Απλά μπορείς να προσθέσεις άλλο ένα στην κατοχή σου κάποια στιγμή που θα μπορείς, το οποίο θα καλύπτει άλλες ανάγκες σου!

Anyway, πάρε τώρα αυτη την κουκλάρα και πιστεύω οτι θα γουστάρεις! Γράψε άποψη και εντυπώσεις οταν την πάρεις στα χέρια σου!

ΥΓ. Οι δυο κιθάρες είναι ολόιδιες τεχνικά και διαφέρουν μόνο στο φινίρισμα.

ΥΓ.2 Αν θες να την πάρεις απο Αθήνα, pm me να σου πω απο ποιό μαγαζί την πήρα, μήπως και του έχουν μείνει. Βέβαια κι ο thomann μια χαρά μαγαζί είναι, απλά για να τη δοκίμαζες το λεω.

http://www.thomann.de/gr/epiphone_zakk_wylde_lp_buzzaw.htm

Γαμει και δερνει αυτη η κιθαρα!

ON TOPIC:Επισης πολυ καλο θα ηταν αν μπορεις να δοκιμαζες και την κιθαρα που θα παρεις.Πιστεψε με εχει διαφορα.Μπορει να υπαρχει μεγαλη διαφορα.Στα μπασα τουλαχιστον.Γιατι εγω μπασσο παιζω αλλα κατι σκαμπαζω και απο κιθαρες.Anyway.

geia xara paidia eimai kainurgios edo tha ithela mia voithia k go gt dn ksero kai polla pramatakia…paizo 1.5 xrono kithara k thelo na agoraso mia kainurgia…skeftomun na edina guro sta 700-800 gia na eperna epiphone SG gt gia gibson den me kovo…mporeite na m peite ti diafores exun st paiksimo k an mporo na vro kati super mauta ta lefta…oi perissoteroi lene oti genika oi epiphone einai mapes.mipos exete na m proteinete tpt…tha me endiefere episis kati k se fender an evriska.elpizo na mhn zitao polla.hah…kurios paizo punk.alrtv.rock klp k hard rock
THX guys

εγω απλα να πω να μην περιμενεις με την lp να βγαλεις τον ηχο της gibson…
οι λπ ειναι καλες κιθαρες αλλα δεν συγκρινονται με την μαμα.

gia epiphone?

επειδη και γω ψαχνομαι σ αυτα τα φραγκα φιλοδοξωντας να χτυπησω μια τον επομενο χρονο, απ οτι μου εχουν πει οι fender mexico telecaster ειναι πολυ καλες και γυρω στα 7-8 κατοσταρικα. εγω μαλλον προς τα εκει με κοβω να καταληγω - κυριως λογω τιμης σε σχεση μ αυτα που παιρνεις.

τωρα για sg ειναι και η gibson που παει κανα χιλιαρικο. ωραιες οι gibson αλλα τσιμπημενες ρε γαμωτο.

δεν εχω παιξει με καμια απο τις δυο βεβαια - πρεπει να σου πω. Eχω παιξει προσφατα με fender stratocaster usa και μπορω να πω οτι μου αρεσε:D αλλα παει πολυ πιο ακριβα κοντα 1200.

α και μιας κ εχεις και φραγκα εσυ τωρα, κανε μια γυρα στα μαγαζια και πες μου και μενα πως τα βλεπεις τα πραγματα γιατι εγω αργω ακομα:(:lol:

φιλε πηγα σ’εναν στα εξαρχεια κουρμπης λεγεται ν δω κ τσιμπησα με 5 κατοσταρικα αυτην εδω σε στυλ les paul http://www.kourbis.com/ k pata michael kelly–>patriot shadow πολυ καλη κατασκευη κ γαματος ηχος ειδικα με εναν καλο ενισχυτη θα νομιζεις οτι παιζεις με gibson. αν ενδιαφερεσαι πες μου ν σ πω details…kai gia tele,strat ot thes etsi…

ωραιος στη βραση κολλαει το σιδερο…
Καλοριζικη8)

thx…ec skeftese na pareis sudoma??

οχι ρε δυστυχως δεν παιζουν φραγκα

ψωνισα ηλ/ακουστικη κ ενισχυτη φετος κ δεν εχω τπτ

Eγω φιλε μου,μπορω να πω οτι ειμαι σε ενα αρκετα υψηλο επιπεδο αντικειμενικα,και δεν εχω κανει ουτε μισο μαθημα και απο κανενα…Μετραει παρα πολυ το κατα ποσο το βλεπεις μακροπροθεσμνα το πραγμα οταν πιασεις κιθαρα στα χερια σου…Το αν δηλαδη την κανεις στο μυαλο σου μια καθημερινη δραστηριοτητα και οχι απλα μια κ@υλα που θα εχεις φαει το συγκεκριμενο 2μηνο-3μηνο!!Αμα την πιασεις και κατι σου πει στο αυτι θα καταλαβεις αν εισαι η οχι για το αθλημα…Βεβαια δεν χρειαζεται να γινει κανεις ο Petrucci για να παιξει κιθαρα…Και εννοειται οτι και τα μαθηματα χρειαζονται,αλλα θελω να σου τονισω το ποση σημασια εχει το ταλεντο…Αυτη ειναι η γνωμη μου…

οχι μονο το ταλεντο…πιο πολυ αν εισαι διατεθημενος να μαθεις!!!

Βασικα αυτο περι ταλεντου ισχυει μεχρις ενος βαθμου.
Ολα εχουν να κανουν με τις ωρες ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ μελετης που αφιερωνει καποιος σε καθημερινη βαση.
Ας πουμε, αυτο το οποιο ισχυει για ολα τα οργανα,δεν ειναι δυνατον να λες οτι μελετας και να μην εχεις το μετρονομο παραμασχαλα.Θελει υπομονη και πολυ προσπαθεια(οπως ολα τα πραγματα αλλωστε).
Ενας καλος δασκαλος ειναι βασικο να υπαρχει αλλα ο δασκαλος δεν μπορει να κανει θαυματα.Αν καποιος δεν μελετα ο δασκαλος θα του ειναι αχρηστος.

δικαιωση στους τους αυτοδιδακτους!!!

το ταλεντο ειναι πολυ υποκειμενικο φιλε μου…δεν ξερω αν υπαρχει στην ουσια διοτι ταλεντο χωρις εξασκηση δεν κανει εναν καλο κιθαριστα.Το παν ειναι στο αν θα παρει την μαθηση της κιθαρας κανεις στα σοβαρα και αν δεν την παρει.Ισως τελικα αυτο ειναι το ταλεντο αν προσπαθει σοβαρα καποιος η οχι