Ειδήσεις από όλο τον κόσμο

Μπα, δεν νομίζω να προωθησε κανείς το ποστ σου στον Lenin Reloaded. Παίζει γενικά να διαβαζει το φόρουμ, αν θυμάμαι καλά και στο παρελθόν είχε την τιμητική του το rocking στο blog του, όχι ως κυρίαρχη δημοσίευση αλλά χαμένο κάπου στις συζητήσεις που ακολουθούν.

Προς υπεράσπισή σου, αν και δεν νομίζω ότι την χρειάζεσαι, προφανώς και δεν είσαι ναζί.

Απο εκεί και πέρα, όσον αφορά την απάντηση του LR και απομονώνοντας τις ύβρεις και την επίθεση στο πρόσωπό σου, θίγει ενδιαφέροντα θέματα προς συζήτηση.

Την εξίσωση κομμουνισμού - ναζισμού, την αναθεώρηση της ιστορίας σε παγκόσμιο αλλά και σε τοπικό επίπεδο (Μαραντζίδης - Καλύβας), την επιλεκτική ευαισθητοποίηση των διεθνών οργανισμών στον “ολοκληρωτικό κίνδυνο” (sic) κ.α.
Kάτι όχι τυχαίο προφανώς, καθώς η εποχή της ευμάρειας στη Δύση έχει τελειώσει, για λόγους λίγο ή πολύ γνωστούς.

Στις πρώην κομμουνιστικές χώρες, την εργολαβία αυτής της αναθεωρητικής επίθεσης στην ιστορική μνήμη έχουν αναλάβει οι φυσικοί και ιδεολογικοί απόγονοι των ναζί και των συνεργατών τους. Στις Βαλτικές χώρες οι συνεργάτες των ναζί απολαμβάνουν την ξεκάθαρη αναγνώριση και ηρωοποίηση του κράτους. Στην Ουγγαρία είναι το νεοφασιστικό κόμμα Jobbik που βλέπει τα ποσοστά του να πολλαπλασιάζονται.
Μέχρι εδώ όλα καλά και αναμενόμενα. Το πρόβλημα είναι - όχι και τόσο πρόβλημα δηλαδή, ξεκάθαρη πολιτική επιλογή είναι - όταν οι δηλωμένοι δημοκράτες σιγοντάρουν και επικροτούν ουσιαστικά την ναζιστικοποίηση των κοινωνιών αυτών. Ότι γίνεται και στην Ελλάδα βασικά. Η μόνη διαφορά ξέρεις ποια είναι; Ότι εκεί αν δηλώσεις κομμουνιστής διώκεσαι και τα κομμουνιστικά κόμματα είναι στην παρανομία οπότε στο γήπεδο του κοινωνικού ανταγωνισμού μπάλα παίζει μόνη της η άκρα δεξιά με το αστικό σύστημα διαιτητή.

Όπως είπα είναι ξεκάθαρη επιλογή της Δύσης η ολομέτωπη επίθεση ενάντια στις ιδέες του κομμουνισμού, η επιλεκτική ευαισθητοποίηση υπέρ της ακροδεξιάς και βασικά όλο αυτό το ιδεολόγημα του κινδύνου του ολοκληρωτισμού και της θεωρίας των 2 άκρων.

Ναζισμός = Κομμουνισμός άρα τι μας απομένει σαν επιλογή; Η φιλελεύθερη ή “φιλελεύθερη” δημοκρατία. Το θέμα όμως είναι ότι ο ναζισμός είναι το μπάσταρδο της αστικής δημοκρατίας άρα και ο μόνος κερδισμένος σε αυτήν την εξίσωση.

Έχει γίνει και τίποτεα δεν απαγορεύει να ξαναγίνει. Οι γερμανοί σοσιαλδημοκράτες της Βαιμάρης, εξίσωναν κομμουνιστές και ναζί. Το αποτέλεσμα το ξέρεις, φάγανε το κεφάλι τους.

Ναι να πούμε βέβαια στον κάθε “θεωρητικό” πως το να ξεκινάς από μία απόφαση ενός ψηφίσματος στον ΟΗΕ καθαρά πολιτικού χαρακτήρα(αρα γνωρίζεις ήδη τι και πως,αν θες να κανεις κριτική ξεκινάς απο κει αλλα που…)και από κει να κάνεις το άλμα για να τσουβαλιάσεις κόσμο ως νεοναζί είναι λίγο επικίνδυνο…

Ολο το θεμα έχει απίστευτο ενδιαφέρον προφανώς,αλλά κινείται σε τελείως διαφορετικό επίπεδο ή καλύτερα υπάρχουν κάποια επίπεδα που μεσολαβούν από ένα ψήφισμα του ΟΗΕ με πρωτοβουλία Πουτιν-προφανώς στοχευμένο-με μια κριτική σχετική με αυτη που έγινε,τέλος πάντων υπάρχουν κάποιες προβληματικές ζωτικού χαρακτήρα.

Αν θες να κανεις κριτική πρέπει να ξεκινήσεις από αλλού και οχι απο μία πρωτοβουλία Πούτιν για να τσουβαλιάσεις κόσμο παραβλέποντας τις πολιτικές υφές τις απόφασης(που παιζουν και τον κύριο ρολο)και απο τις δύο πλευρές

Πραγματικά ντροπής πράματα. Έχει γεμίσει πλέον και το ίντερνετ από ψωνισμένους κήνσορες που μιλούν “αποδεδειγμένα” για το ήθος άλλων από το (λειψό) δείγμα ενός out of context κειμένου. Κι όλα αυτά, σε ξεχωριστό ιστότοπο με κίνδυνο ο θιγόμενος να μην ενημερωθεί ποτέ.

Αθλιότητες. To ρουφιανιλικί της digital γενιάς. Κρίμα, γιατί μοιάζει διαβασμένο παιδί…

Όχι Mule, δεν σε θεωρούμε νεοναζί κι αν ήσουν ή αν απλά το πιστεύαμε, το φορουμ θα σε είχε αποβάλλει από μόνο του, όπως κάθε ακροδεξιό τρολ που κατά καιρούς μπαίνει εδώ μέσα και δεν θα καθόμασταν να συζητάμε σοβαρά.

Ούτε εγώ έχω επικοινωνία με τον Αντώνη, τον διαβάζω συστηματικά από την εποχή του Radical Desire, διατηρώ τις αποστάσεις μου από κάποιες ιδέες του, έχω τις διαφωνίες μου και κάποιες από αυτές τις έχω εκφράσει κι εδώ, αλλά γενικά τον θεωρώ αξιόλογο γιατί συνεισφέρει στη συζήτηση. Όπως είπε και ο Isis, σίγουρα είχε απαντήσει μια φορά απευθυνόμενος αόριστα προς το φόρουμ σε κάποιο δικό του σχόλιο σε ανάρτησή του, δεν θυμάμαι να έχει ξαναγράψει κάτι αντίστοιχο.
Μου φαίνεται περίεργο που έκατσε να απαντήσει από το μπλογκ του σε ποστ του ροκιν.γρ και γενικά να σπαταλάει τον χρόνο του εδώ μέσα, αλλά ακόμα πιο περίεργο μου φαίνεται να το θεωρείτε παράλογο και τελείως παράλογο να το θεωρείτε ρουφιανιά. Δημόσιο βήμα είναι το φόρουμ, όπως και το μπλογκ του στο οποίο δημοσιεύεται κάθε ενυπόγραφο σχόλιο. Εδώ μέσα γράφονται αθλιότητες, χαρακτηρισμοί κλπ., και σας πείραξε το ύφος του LR που απάντησε σε κάτι που μπορεί να το διαβάσει ο καθένας;

Αναφέρεσαι στο ποστ μου που διέγραψα. Το ποστ μου δεν θα το επαναφέρω, περισσότερο γιατί είναι δικές μου απόψεις και δεν έχω διάθεση να τις συζητήσω ή να εμφανιστώ και εγώ σε κάποια αντίστοιχη ανάρτηση. Απλά να σου υπενθυμίσω τον ορισμό του ρουφιάνου (κατά Μπαμπινιώτη)

  1. ο προαγωγός, ο μαστροπός
  2. (συνεκδ.) [B]αυτός που συκοφαντεί, που διαβάλλει /B

Το πρόβλημα δεν είναι το ύφος του LR, αλλά [U]αυτά που λέει[/U]. Όπως θα πρόλαβες να διαβάσεις στο ποστ μου, από το (λειψό) δείγμα των λίγων γραμμών παρουσίασε τον Mule (έναν σπουδαγμένο οικογενειάρχη με φυσική παρουσία εδώ μέσα) ως έναν “αποδεδειγμένα βάση ήθους” νεοναζί.

Όλοι όσοι τον ξέρουμε συμφωνούμε πως αποδεδειγμένα δεν είναι νεοναζί (εσύ, εγώ, ο Isis, κλπ). Άρα, ο LR, που ξέρει πως δεν τον γνωρίζει όσο καλά όσο εμείς, επιλέγει [U]να τον συκοφαντήσει κατά απόλυτο τρόπο στο κοινό του[/U]. Ο ορισμός του ρουφιάνου και κατά τον Μπαμπινιώτη. Sad but true.

Όπως είχα γράψει, κρίμα γιατί το παιδί (ο LR) έμοιαζε να έχει διαβάσει κάτι παραπάνω. Ο οποιοσδήποτε ας απολογηθεί για τις απόψεις του. Όχι για αυτές που διαδίδουν πως υποστηρίζει. Ο Mule δεν είναι ούτε ακροδεξιός φασίστας ούτε ελέφαντας.

Θέλω κι εγώ να σβήνω ποστ χωρίς να είμαι μοντ, πού κάνω αίτηση;

Θέλεις λίγο να το εξηγήσεις?

Γιατί νομίζω ότι προσωπικά ανήκω μάλλον στα ρετάλια, αν δεν κάνω σοβαρό λάθος δηλαδή στο τι θέλεις να πεις.

Υπονοείς ότι στην Ελλάδα εμάς που ίσως βρίσκουμε στον κομμουνισμό ή στην αναρχία την απάντηση για το μέλλον των ανθρώπινων κοινωνιών, μας δείχνουν περισσότερη ανοχή απ’ όση θα έπρεπε?

Επίσης δεν είναι λίγο αντιφατικό να υποστηρίζεις ότι σε διαβάλει κάποιος στο ίντερνετ, όταν εσύ χρησιμοποιείς βαρείς χαρακτηρισμούς για ομάδες ατόμων συνολικά (πχ ΣΥΡΙΖΑ) ή ακόμα και να αποδίδεις εγκληματικές ενέργειες (MARFIN) σε πολιτικους χώρους χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε έκβαση ερευνών των αρχών?

@ karvou:

Μπορεί και να κάνω λάθος γιατί αποφεύγω το πόντιουμ τελευταία, αλλά γι’ αλλη μια φορά παρεμβαίνεις μονόπλευρα θαρρώ.

Ίσως. Δεν έχω το αλάθητο. Αλλά ποια είναι η άλλη πλευρά;

Αυτή:

Προφανώς δεν συμφωνώ με το πως οι ακτιβιστικός αναρχικός χώρος είναι φονιάδες. Αλλά ούτε και ο Mule συμφωνεί με αυτή τη θέση. Αν διαβάσεις ολόκληρη την στιχομυθία που προηγήθηκε, με άλλο μάτι, τότε πιστεύω θα το δεις. Ο Mule στο ρήμα “έκαψε την Μαρφίν”, είχε βάλει ως υποκείμενο αυτούς που “έβγαιναν από το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ” (άποψη του-όχι δική μου) και ο eNick άλλαξε το υποκείμενο σε “ακτιβιστικού αναρχικού χώρου”, αναθέτοντας σε αυτούς την ευθύνη για το κάψιμο της Μαρφίν. Ο Mule στη συνέχεια απάντησε το quote σου. Δεν υποστηρίζει πως οι “ακτιβιστές αναρχικού χώρου” είναι δολοφόνοι, αλλά πως τους δολοφόνους στην υπόθεση Μαρφίν ας τους αποκαλούμε “δολοφόνους” κι όχι κάτι άλλο.

Αλλά ακόμη και λάθος να έχω καταλάβει εγώ, εσύ, ο Mule ή ο eNick την στιχομυθία (ο καθένας αλλιώς μεταφράζει το ίδιο κείμενο), δεν βλέπω το πώς αυτό κάνει την κρίση μου μονόπλευρη. Συμφωνείς φαντάζομαι πως για όλους μας εδώ μέσα, όπου έχουμε γράψει τόσα και τόσα όλα αυτά τα χρόνια, μπορεί να απομονώσει ο οποιοσδήποτε 1-2 γραμμές κειμένου μας, όπου αυθαιρέτως θα τα παρουσιάσει ως “αντιπροσωπευτικά” και θα μπορεί να μας χαρακτηρίσει το οτιδήποτε; Από που κι ως που δεν πρέπει να ενοχλούμαι όταν αυτό γίνεται για κάποιον με τον οποίο παίζουμε ποδόσφαιρο και συζητάμε εδώ μέσα προσωπικές μας απόψεις εδώ και τόσα χρόνια και ξέρουμε πως δεν είναι έτσι όπως τα παρουσιάζουν τα πράγματα;

Τέλος πάντων. Δεν θέλω να ασχοληθώ άλλο με αυτό το θέμα, γιατί του δίνουμε αξία. Περισσότερο “φιλολογικό” είναι το ενδιαφέρον και ασχολήθηκα επειδή ο eNick πρόλαβε να δει ένα ποστ μου που το διέγραψα μετά από λίγο και θεώρησα πως του όφειλα απάντηση (@ eNick: κάνε edit και σβήσε ό,τι θες όταν θες να διαγράψεις αυτό με το οποίο δεν θες τελικά να ασχοληθείς δημόσια ή θεωρείς πως θα παρεξηγηθεί. Είναι ακριβώς το ίδιο:!:). Ακόμη και εκείνο το ποστ, το είχα διαγράψει γιατί ακόμη πιστεύω πως ο LR θα συμφωνήσει κάποια στιγμή πως ήταν αναίτια υπερβολικός και θα κάνει κι αυτός edit και θα αποδείξει πως ήταν ένα ατόπημα που δεν αξίζει καν να το θυμόμαστε.

Γι αρχή, δεν ήθελα να σου υποδείξω αν πράττεις σωστά ή λάθος, απλώς μια παρατήρηση ήταν.

Τώρα, όσον αφορά στα κουότς, έκανα μια τυχαία παράθεση από τις 100άδες ανάλογες που έχουν γραφτεί εδώ μέσα. Και μέσω της στιχομύθίας που λες ο Mule έχει δει ένα βίντεο που δεν έχει δει κανένας άλλος και μέσω αυτού υπονοεί συνειδητή διασύνδεση του σύριζα με εγκληματίες.

[SPOILER]

[/SPOILER]

Νομίζω ότι το παραπάνω εμπίπτει επακριβώς στο “συκοφαντεί και διαβάλλει” αλλά υποθέτω ότι αφού εγώ έχω παρατήσει τον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και χρόνια (προς άλλες πιο “ακτιβιστικές” απόψεις), δεν έχουμε πλέον συριζαίο μπαλαδόρο οπότε μάλλον είναι όλα ΟΚ.

Το Radical Desire χαλαρά ανήκει στην πρώτη πεντάδα των blogs. Εκπληκτική δουλειά, μεταφράσεις, αναλύσεις, αναδημοσιεύσεις. Ο Αντώνης ήταν ίσως από τους ελάχιστους, αν όχι ο μοναδικός που στάθηκε κριτικά έναντι στο περσινό “κίνημα των πλατειών”, όταν οι συριζαιοι/ανταρσιτες/κλπ θεώρησαν ότι θα κάνουν έφοδο στα χειμερινά ανάκτορα. Και όχι μόνο αυτό αλλά ουσιαστικά προέβλεψε ότι αυτός “κινηματικός”, μικροαστικός, αποκομματικοποιημένος, αριστερο-δεξιο-εθνο-πατριωτικο-αντιμνημονιακός όχλος θα οδηγούσε την κοινωνία ακροδεξιά, φέρνοντας την Χ.Α. στο προσκήνιο. Με αποτέλεσμα, να δεχτεί απίστευτες επιθέσεις από συριζαίους/“αναρχικούς”/“αντιεξουσιαστές” και λοιπούς επαναστάτες της πολυθρόνας. Επιθέσεις ακόμα και με ασφαλίτικες τακτικές με στοχοποίηση του όχι μόνο ως blogger Χ, αλλά και με ονοματεπώνυμο πλέον καθώς ο Αντώνης εξέφραζε τις απόψεις του πάντα επωνύμως. Κάπου εκεί του την γύρισε πιστεύω, πήρε διαζύγιο από την πολιτική ορθότητα και διαλλακτικότητα. Πάγωσε το RD γράφοντας στ’αρχιδια του τη δημοφιλία που είχε αποκτήσει, άνοιξε το LR και ξεκίνησε από άλλες βάσεις και με συγκεκριμένη πολιτική στράτευση πλέον. Έχει καταλάβει ότι διακυβεύονται πολλά και ότι γίνονται τρομερές διεργασίες στο παρασκήνιο και πλέον ασκεί ανοιχτή πολεμική σε όλους και σε όλα. Οκ, έχει γίνει λίγο εμμονικός με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ώρες - ώρες νομίζω του έχει γίνει εφιάλτης.

Σίγουρα άδικη η επίθεση στον Mule, πόσο μάλλον όταν δεν τον γνωρίζει σαν e-περσόνα όπως εμείς - έστω αυτό το λίγο δηλαδή, οπότε δεν έχει βάση η επίθεση του.
Αλλά όπως είπα και πριν, θέτει σοβαρά ερωτήματα και ειδικά το ζήτημα της ποινικοποίησης του κομμουνισμού ως ιδέα πλέον που ταυτόχρονα οδηγεί σε ηρωοποίηση των ναζί δολοφόνων, αρχικά στις πρώην κομμουνιστικές χώρες και εδώ είμαστε και θα το δούμε σε κάποια χρόνια και στη δύση. Ο ακροδεξιός αναθεωρητισμός προελαύνει και χρησιμοποιεί σα Δούρειο Ίππο την “ελευθερία της άποψης” και τον “ανθρωπισμό”.

Βεβαια το αν οντως οι πλατειες εφεραν τη ΧΑ στο προσκηνιο ειναι μια πολυ μεγαλη κουβεντα. Το οτι δημιουργησε μια “κινηματικη βαση” της αντιμνημονιακης δεξιας ισχυει (καμμενοι ελληνες σπιθες κλπ κλπ). Σχεση με τη ΧΑ ομως δεν βλεπω πουθενα.

Αυτος εδω τα λεει πολυ καλα http://polyergaleio.blogspot.gr/2012/05/blog-post_20.html

Επισης, βλεπω μια αντιφαση στα λεγομενα του LR. Ο φασισμος ηταν κυριαρχη επιλογη για αντιμετωπιση της εδω καταστασης. ΔΕΝ προεκυψε απο κινηματικες διαδικασεις ή οτιδηποτε απο “τα κατω”. Αυτο φυσικα δεν σημαινει οτι φασιστες δεν υπηρχαν πριν εδω. Ρατσιστικος, φασιστικος οχλος υπαρχει εδω και 20 χρονια στην Ελλαδα. Απλως τωρα επελεξαν καποιοι να τον γραβατωσουν και να τον βαλουν στην βουλη :slight_smile:

Oι πλατείες έφεραν ως κυρίαρχο σύνθημα το κρυφο-φανεροφασιστικό “να καεί να καεί το μπουρδέλο η βουλή”. Κυρίαρχο σύνθημα στο λόγο της Χρυσής Αυγής. Ο φασισμός όπως λες είναι η κατεξοχήν απάντηση της κυρίαρχης τάξης όταν τα πράγματα εκτρέπονται της όποιας ομαλότητας. Αλλά η αντίφαση που είναι; Οι πλατείες λειτούργησαν συμπληρωματικά, με τις βαρύτατες ευθύνες της ροζ Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ, στην άνοδο της ακροδεξιάς.

Εδώ ρε συ θυμάμαι στην πόλη μου το Αγρίνιο, ΑΚιτες/Συριζαίοι μαζί στην κεντρική πλατεία να συγχρωτίζονται με τις φωνές των “αντικομματικών” κινηματιών (γελάω έξω δυνατά) και να μην λένε ΚΟΥΒΕΝΤΑ. Τυχοδιωκτισμός, εισοδισμός πες το όπως θες, τα αποτελέσματα τα βλέπουμε σήμερα.

Και δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα κωλοκάναλα αγκάλιασαν τις πλατείες στη βάση της αποπολιτικοποιημένης εθνικής ενότητας, που αυτές πρέσβευαν. Τα ίδια κανάλια που τον Δεκέμβρη του 2008 είχαν βγάλει σύφιλη, 3 χρόνια μετά έσταζαν μέλι για τις πλατείες.

edit : Όσον αφορά την επίμαχη ψηφοφορία κατά της ηρωοποίησης του Ναζισμού, την οποία καταψήφισε σύσσωμη η Δύση. Οκ προφανώς πέρα από τα γεωπολιτικά τερτίπια μεταξύ ΗΠΑ/ΕΕ και Ρωσίας κρύβει και άλλα πράγματα. Από λινκς που ανέβασε ο LR :

  1. [B]Declassified Papers Show U.S. Recruited Ex-Nazis By SAM ROBERTS [/B]
    http://www.nytimes.com/2010/12/12/us/12holocaust.html?_r=0

  2. [B]How Bush’s grandfather helped Hitler’s rise to power[/B]
    http://www.guardian.co.uk/world/2004/sep/25/usa.secondworldwar

  3. [B]Revealed: The photographs and letters which expose Winston Churchill’s relative’s descent into Nazism[/B]
    http://www.dailymail.co.uk/news/article-1388330/Winston-Churchills-relatives-descent-Nazism-exposed-documents.html

  4. [B]“George VI supported British PM Neville Chamberlain?s policy of appeasement towards Adolf Hitler, while his brother Edward VIII was an outright Nazi sympathizer.”[/B]
    http://incontention.com/2011/01/26/debating-historical-hiccups-in-the-kings-speech/

New York Times, Guardian, Daily Mail… όχι η Pravda… :wink:

  1. Aπό μετάφραση του LR:

…[…] [B]πλησιάζουμε σε ώρα για συναγερμό όταν τα μέλη της Ε.Ε ηρωοποιούν τους Ναζί και τους τοπικούς τους συνεργάτες[/B], μια πολιτική ιδιαίτερα επικίνδυνη στις χώρες της Βαλτικής, όπου πολλοί από τους φονιάδες του Ολοκαυτώματος ήταν τοπικοί εθνικιστές που λατρεύονται πλέον. Πραγματικοί ήρωες ήταν οι λίγοι που διακινδύνευσαν τα πάντα για να σώσουν τον γείτονά τους.

… [B]Το 2009, ο David Cameron σφυρηλάτησε την κρυφή του συμμαχία με την δεξιά της Ανατολικής Ευρώπης[/B], εγκαταλείποντας τους φυσικούς συμμάχους των Τόρις στην Γαλλία και τη Γερμανία. Η μία γκάφα ακολουθούσε την άλλη. Στην αρχή ήταν ο Michal Kaminsky της Πολωνίας, που τελικά εκδιώχθηκε διακριτικά από την ηγεσία του κόμματός του το 2011. [B]Μετά ήταν ο Roberts Zile της Λετονίας, και η υποστήριξή του για τις ετήσιες παρελάσεις των Waffen SS στο κέντρο της πρωτεύουσας της χώρας.

Στη Λιθουανία, όπου έχω απολαύσει την φιλόξενη συμπεριφορά των κατοίκων της πρωτεύουσας Βίλνιους, [B]κρατικές υπηρεσίες ανακρίνουν εδώ και χρόνια επιζώντες του Ολοκαυτώματος που μπήκαν στην αντιναζιστική αντίσταση, ενώ αποδίδουν τιμές στους χασάπηδες του “Λιθουανικού Ακτιβιστικού Μετώπου”, που εξαπέλυσαν το Ολοκαύτωμα σε δεκάδες περιοχές πριν καν έρθουν οι Γερμανοί. [/B][B]Μια τέτοια υπηρεσία έτυχε πρόσφατα θερμής υποδοχής από το Πολεμικό Μουσείο του Λονδίνου. Φέτος, η λιθουανική κυβέρνηση επαναπάτρισε από το Κοννέκτικατ τη σωρό του πρωθυπουργού-μαριονέτας των Ναζί, ο οποίος είχε υπογράψει τα έγγραφα που έστελναν τους Εβραίους της Κάουνας στο γκέτο.[/B] Τα πάντα καλύπτονται με μια επίστρωση χαρούμενων συνεδρίων για την εβραϊκή ιστορία και το ίδιο το Ολοκαύτωμα. Ασπόνδυλοι δυτικοί ακαδημαϊκοί και επίσημοι μαζεύονται ουρές για να παραλάβουν βραβεία, μετάλλια και παρόμοια μπιχλιμπίδια από τις τοπικές αρχές. […] [/B]

[B]You Cannot Adulate Hitler?s Forces and be Committed to Human Rights and Pluralism
[/B]http://www.algemeiner.com/2012/12/13/you-cannot-adulate-hitler’s-forces-and-be-committed-to-human-rights-and-pluralism/

ΟΚ δεν είναι νεοναζί ο Mule και οι όμοιοί του. Τι σημαίνει αυτό;
Όταν ο Mule και ο κάθε “Mule” εδώ μέσα, εξισώσει συστηματικά την κομμουνιστική ιδεολογία με το ναζισμό, τότε είναι δικαιολογημένο να εξισώσει κανείς τη δικιά τους φιλ"ελεύθερη" ιδεολογία με το ναζισμό ή οτιδήποτε εξίσου άθλιο.
Η ιδεολογία τους (αν μπορεί κανείς να αποκαλέσει ιδεολογία τον φιλ"ελευθερισμό") μόνο ανθρωπιστική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Πωπω νταξει ο leninreloaded είναι πιο γραφικός κι απ’τα ζαγοροχώρια. Εκτός πολιτικής σκοπιάς, και κομμουνιστής να μουνα και φιλελευθερος και δεν ξέρω γω τι, απ’ όσες φορές τον έχω διαβάσει ο τύπος είναι προβατάκι απ’ τα λίγα

Σκληρή και κακή αποδόμηση τελευταίας κοπής!!!

Συνήθως όμως ξέρεις, όποιος έχει στοιχειώδη αυτοεκτίμηση δεν κάθεται όταν τον βρίζουν και τον συκοφαντούν να δεί μήπως θίχθηκε και και κανένα ενδιαφέρον θέμα συζήτησης ανάμεσα στις βρισιές…

Κανονικά το ύφος και -πολύ περισσότερο- το ήθος της “απάντησης” θα έπρεπε εσάς να προβληματίζει περισσότερο. Γιατί βλέπετε πόσο εύκολα κάποιος που θεωρείτε όπως λέτε αξιόλογο παρά κάποιες επί μέρους διαφωνίες σας μαζί του, κάνει βιαστικές και άδικες κρίσεις, πόσο μικρή ανοχή έχει για τον αντίθετο λόγο και -κυρίως- πόσο εύκολα βιάζεται να φορέσει σε αυτόν συγκεκριμένη ταμπέλα (“νεοναζί” στην προκειμένη περίπτωση) ώστε να δαιμονοποιήσει αυτόν που εκφέρει την διαφωνία και στην συνέχεια να νομιμοποιήσει και κάθε άλλη επιθετική συμπεριφορά σε βάρος του.
Γιατί θα αποτελεί επίθεση σε “νεοναζί”…
Αυτό δεν είναι ένα στιγμιαίο ατόπημα του συγκεκριμένου blogger.
Αν νιώθετε -και ας μην το παραδέχεστε εδώ- πως στην ιστορία του κομμουνισμού υπήρξαν άπειρα παραδείγματα όπου δαιμονοποιήθηκαν και στοχοποιήθηκαν άνθρωποι ως “αντεπαναστάτες”, “εχθροί του λαού”, “αστοί”, “συνεργάτες των ναζί”, “αναθεωρητές” και κατέληξαν εκτός από κατασυκοφαντημένοι, εξόριστοι, βασανισμένοι, δολοφονημένοι κλπ. εδώ έχετε άλλο ένα παράδειγμα αυτής της απόλυτης και φασίζουσας τελικά λογικής.
'Ερχεστε αντιμέτωποι με την πραγματικότητα πως ο κομμουνισμός διαχρονικά υπήρξε μία απολυταρχική ιδεολογία (απόλυτα λογικό αφού ανοιχτά επιδιώκει την βίαιη κυριαρχία μίας “περιούσιας” κοινωνικής τάξης) και ο μόνος τρόπος να το επιβάλλε αυτό στην πράξη υπήρξε μέσα από την βία, την καταπίεση και τα εκατομμύρια νεκρών που άφησε πίσω του ανά τον κόσμο.

Isis, δεν έχω καμία ιδιαίτερη ανάγκη να εξισώσω τον κομμουνισμό με τον ναζισμό. Μπορεί και να συμφωνήσω ακόμα πως το “τσουβάλιασμα” δεν είναι ο σωστός τρόπος να προσεγγίζουμε την ιστορία.
Και μόνο του αν τον κρίνουμε όμως, τα “στατστικά” του είναι μακάβρια…

Είναι ακόμα πιό παράδοξο δε, να θέλουν να υπερασπιστούν τον κομμουνισμό από τα όσα του προσάπτω εγώ όσοι αυτοπροσδιορίζονται ως αναρχικοί, αφού ιστορικά οι αναρχικοί υπήρξαν από τα παραδοσιακά θύματα του κομμουνισμού, από την Κρονστάνδη μέχρι την Καταλωνία…

Διευκρινίζω για να μην παρεξηγηθώ πως όταν μιλάω για μη ανοχή δεν εννοώ την ποινικοποίηση των ιδεών και αυτό περιλαμβάνει τους πάντες, και την ΧΑ.
Αλλά πραγματικά πιστεύω πως το να υπερασπίζεται κανείς ακόμα εγκληματίες σαν τον Στάλιν και γενικότερα την ΕΣΣΔ, ή τον Κάστρο ή τον Πολ Ποτ είναι πλέον κάτι που μόνο ως γραφικότητα θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται και όχι ως σοβαρή πρόταση “για το μέλλον των ανθρώπινων κοινωνιών”. Και έτσι αντιμετωπίζεται στις περισσότερες δυτικές χώρες σήμερα. Για τις πρώην ανατολικές δεν το συζητώ, εκεί φτάνουν στο άλλο άκρο του να θέτουν εκτός νόμου τα κομμουνιστικά κόμματα όπως ανέφερε και ο Ισις.
Στην Ελλάδα αντίθετα, επειδή ακριβώς οι κομμουνιστές υπέστησαν διωγμούς και διακρίσεις από το μετεμφυλιακό κράτος, κατά μία έννοια “καθαγιάστηκαν”.
Με αποτέλεσμα μετά την μεταπολίτευση και ειδικά μετά την άνοδο στην εξουσία του πασοκ το '81 (με πολλές “δανεικές” αριστερές ψήφους) όχι μόνο να αποκτήσουν δημόσιο λόγο αλλά και να βρεθούν σε ένα μεγάλο βαθμό στο απυρόβλητο σε ιδεολογικό επίπεδο.
Θυμάμαι τον καθηγητή μου της έκθεσης τον χειμώνα του 89-90 να χτυπιέται να μας πείσει ενώ έπεφτε το τείχος και όλη η ανατολική Ευρώπη γύριζε σελίδα πως απέτυχαν μόνο τα συγκεκριμένα καθεστώτα και “όχι γενικά η ιδεολογία” που τα έστησε.
Στην παρατήρηση μου πως όμως πουθενά δεν τα κατάφεραν να το στήσουν σωστά αυτό το ρημάδι μοντέλο, δεν υπήρχε απάντηση…

Τέλος, να διευκρινίσω και πάλι μιά και τους αναφέρεις μαζί πως σε καμία περίπτωση δεν βάζω στην ίδια μοίρα τους κομμουνιστές με τους αναρχικούς. Τους θεωρώ άλλη περίπτωση. Αλλά εννοώ τους πραγματικούς αναρχικούς και όχι αυτούς που διαδηλώνουν μαζί με την ΑΔΕΔΥ!#-o
Με τους αναρχικούς θεωρώ πως αν δεν έχουν κολλήματα με τον καταναγκαστικό κολλεκτιβισμό (κάτι που πρακτικά τους καθιστά κομμουνιστές) μπορούμε να συμφωνήσουμε σε αρκετά πράγματα. Eίναι γνήσια μη κρατιστές. :slight_smile:

Για τα όσα έχω γράψει παλιότερα για ΣΥΡΙΖΑ-Marfin σου απάντησε θεωρώ καλά ο Κάρβου, δεν έχει νόημα να τα ξαναγράφω.
Σίγουρα δεν έχει μόνο ο συριζα ευθύνες αν η υπόθεση αυτή σταμάτησε να ερευνάται και κανείς δεν ψάχνει πλέον για τους δράστες, σε αυτό έχουν ευθύνη και η κυβέρνηση και ο Βεγενόπουλος και η ΟΤΟΕ.
Αλλά ο συριζα είχε την ευθύνη να ελέγχει το μπλοκ του εκείνο το απόγευμα.

Θα σηκωθεί ο Μπακούνιν από τον τάφο και θα αυτοκτονήσει τελετουργικά στην πλατεία Κολιάτσου με αυτά που γράφονται εδώ μέσα. Κοινά σημεία ο αναρχικός με τον νεοφίλ… #-o

Ο αναρχικός που αηδιάζει και μόνο στην ύπαρξη των τάξεων και του κράτους στο ίδιο καζάνι με τον νεοφίλ που κυνικά κάνει πως δεν αντιλαμβάνεται ότι υπάρχουν τάξεις και τάχα μου εχθρεύεται το κράτος που τον προστατεύει με τη νομοθεσία του. Αλαλούμ!

Πόσο γραφικό να συγκρίνεις Στάλιν, Κάστρο και Πολ Ποτ.
Ο Πολ Ποτ φυσικά δεν είχε καμία σχέση με την κομμουνιστική ιδεολογία, και απλά ήταν ένας γενοκτόνος του λαού του. Βολικό όμως για λεκτικές και λογικές ακροβασίες και παραπληροφόρηση.
Από την άλλη, και μόνο να θεωρεί ως εγκληματία τον Κάστρο, είναι από μόνο του τουλάχιστον αστείο.
Όσον αφορά τον μισητό τους Στάλιν, έχουν ειπωθεί και γραφεί εδώ πολλά, που δεν έχει ίσως νόημα να το υπεραναλύσουμε. Απλά, κάτι νεοφιλ σαν εσένα αγαπητέ Mule, δεν αξίζουν ούτε μια τρίχα από το αριστερό… ακόμα και του Στάλιν.