Ειδήσεις από όλο τον κόσμο

Νομιζω θα πηγαινε καλυτερα σε καποιο μουσικο θρεντ… πολυ λυπηρη ειδηση. Διαβαζω μαλιστα οτι πεθανε στην Αθηνα?

Με αφορμη το ποστ σου εψαξα την καλλιτεχνη αυτην που νομιζω (?) πως δεν γνωριζα μεχρι πριν 10 λεπτα, αλλα ακουγοντας το It’s Ok To Cry μου φερνει κατι πολυ γνωριμο και νοσταλγικο. Μπορει βεβαια να ειναι απλα ενα απο αυτα τα τραγουδια. Ταιριαζει μεχρι και στο Synthwave thread…

34 χρονων, πολυ κριμα. Θα ασχοληθω λιγο περισσοτερο με την μουσικη της με αφορμη το ποστ σου. Το αλλο που εβαλες δε μου αρεσε καθολου, δεν ειμαι του noise βεβαια.

1 Like

Ναι, εχθές το βράδυ σκέφτηκα να κάνω ειδικό θρεντ, αλλά νύσταζα, κι απλώς είπα να το αναφέρω κάπου με αρκετή συμμετοχή. Ναι, πέθανε στην Αθήνα, κι εμένα μου έκανε εντύπωση. Και δυστυχώς, 34 ετών είναι πολύ νέα…

Το άλλο το είχα βάλει σε κάτι φίλους στο στρατό και μου λέγανε ‘‘κλείσε ρε μαλάκα τις κατσαρόλες, γαμώ’’

1 Like

Εκλαψα λιγακι…

Να σχολιασουμε και την υποκρισια του κοσμου με αφορμη το βιντεο για το τραγουδι, στο οποιο φαινονται ξεκαθαρα οι ρωγες μιας transgender καλλιτεχνη, παρολα αυτα δεν εχει πεσει καμια λογοκρισια και κανενα κατεβασμα, γιατι οι ρωγες ειναι σε “αντρικο” κορμι. Fucked up λιγακι η φαση που μπορουν απο οτι φαινεται οι αντρες να δειχνουν τις ρωγες τους ακομα κι αν εχουν κανει αλλαγη φυλου, ενω οι γυναικες τρωνε λογοκρισια.

1 Like

Ατυχές το παράδειγμα :slightly_smiling_face:, είναι γνωστό ότι η Φώφη έχει κάνει μαστεκτομή λόγω καρκίνου.

Σε μεταφερω εδω απο το θρεντ της βαρεμαρας (nk)^3

Το διαβαζα χθες. Μαλλον αναποδα πανε τα πραγματα. Η φαση της πανδημιας εχει αυξησει τον αριθμο των θανατων απο ολες τις πηγες. Και αυτα ειναι στοιχεια για Αμερικη, μια χωρα με resources, φανταζομαι πως σε αλλες χωρες με λιγοτερες υποδομες θα ειναι χειροτερα τα πραγματα.

Οταν ειναι πηχτρα τα νοσοκομεια, μονο αρνητικα μπορει να φερει αυτο στον τομεα της υγειας δυστυχως, και ειμαι σιγουρος πως χασαμε την χρονια που μας περασε πολυ κοσμο που δε θα ειχε χαθει αλλιως. Ηδη εχω εναν θειο που θα μπορουσε να εχει προλαβει την αρρωστια του και να ειχε παει στο νοσοκομειο αν δεν ειχαμε την φαση covid19. Ιδιαζουσα περιπτωση βεβαια. Βαλε σε αυτα και τις αυξημενες αυτοκτονιες σε καθε χωρα σχεδον (αν και ειναι μικρο ως αιτια θανατου σε σχεση με αλλα), τις ψυχολογικες επιπτωσεις γενικοτερα και φυσικα το malnutrition και την πιο δυσκολη προσβαση σε αγαθα οπως φαρμακα και οτιδηποτε αλλο που “βελτιωνει” το επιπεδο ζωης… λογικο μου φαινεται.

Αντε σας εφτιαξα την Κυριακη παλι.

Δεν σε καταλαβαινω. Πρωτον δεν εξαλειφθηκε η κανονικη γριπη, δευτερον τι σημαινει η τελευταια ερωτηση δεν ξερω καν

Το διάβαζα χθες αυτό, έστω και λίγο διαγώνια. Αλλά έπεσα πάνω του αφού πρώτα είχα διαβάσει αντίστοιχα στατιστικά παγκοσμίως, τα οποία δυστυχώς δεν συγκράτησα (κι έχασα το λινκ). Αν τα είχα διαβάσει με ανάποδη σειρά, θα είχα καταφέρει να έχω στα χέρια μου ένα ωραίο σύνολο στατιστικών. Αν έχω χρόνο αργότερα, θα ψάξω να τα ξαναβρώ γμτ, ήταν πολύ ενδιαφέροντα.

Η κεντρική ιδέα ήταν λίγο-πολύ ότι “ο κορονοϊός είναι λιγότερο επικίνδυνος από την κοινή γρίπη” καταρρίπτεται πλέον επίσημα με αριθμούς. Ένα χρόνο μετά, οι αριθμοί θανάτων με αφορμή (διότι πράγματι, ο κορονοϊός μόνος του δεν σκοτώνει) το κοβιντάκι είναι τεράστιοι.

Ωστόσο, οφείλω να κρατάω μία πισινή διότι οι αριθμοί λένε αλήθεια, η στατιστική όχι πάντα.

1 Like

2.22 εκατομμυρια ανθρωποι και οι συγγενεις τους διαφωνουν (!)

4 Likes

Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά AFAIK ο κορονοϊός δεν σκοτώνει. Χτυπάει τόσο δυνατά τον οργανισμό, που αυτός είναι αδύνατον να κουλαντρίσει ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα. Αλλά κλείνω εδώ τις λοιμοξιολογικές μου αναλύσεις, για να μην κάνω τον ξερόλα.

Κατσε να μην ειχαμε και λοκνταουν, να δεις ποσοι θα πεθαινανε. Και το να πεθαινεις απο αναπνευστικη ανεπαρκεια ειναι ΤΡΑΓΙΚΟ.

3 Likes

Καλα με την ιδια λογικη ουτε η γριπη σκοτωνει, απλα προκαλει πνευμονια. Οπως και το κοβηντακι και ολοι οι ιοι που χτυπανε το αναπνευστικο. Αλλα στην ουσια ο οργανισμος πεθαινει απο complications που προκαλουνται λογω του Covid.

Προσωπικα δηλαδη θα ελεγα οτι ο Covid19 σκοτωνει, ετσι θα το εγραφα.

Δηλαδη οκ με την ιδια λογικη ουτε ο καρκινος σκοτωνει, απλα μεταλλασσει τα κυτταρα ετσι ωστε τελικα το ανοσοποιητικο συστημα του ανθρωπου να καταρρει :stuck_out_tongue:

2 Likes

Δε χρειαζεται καποια φοβερη στατιστικη. Απο χρονο σε χρονο οι θανατοι ειναι περιπου σταθεροι. Οταν σε μια χωρα πεθαινουν 450.000 παραπανω σε σχεση με τον προηγουμενο χρονο, ειναι σχετικα ασφαλες να αποδοθουν αυτες οι επιπλεον απωλειες συνανθρωπων μας στον covid. Ειτε αμεσα, ειτε εμμεσα (επειδη π.χ. η περιθαλψη ολων των υπολοιπων ασθενειων παει πισω).

1 Like

Spot on, με αυτή την “λογική” το έγραψα. Όπως σου είπα, δεν είχα καμία διάθεση να μπω σε κάποιου είδους αντιπαράθεση. Ωστόσο, μάλλον συμφωνούμε ότι ο κοβιντάκος και η γρίπη δεν σκοτώνουν, η πνευμονία σκοτώνει. Τεσπά, δεν υπάρχει κανένας λόγος να παίζουμε με τις λέξεις :slight_smile:

Δεν το είπα για να υποβαθμίσω τους θανάτους. Γενική παρατήρηση ήταν. Μία μικρή παραμετροποίηση ημερομηνιών αρκεί για να “χαλάσεις” ή να “φτιάξεις” ένα συμπέρασμα. Ακόμη και η ανάγνωση της στατιστικής μπορεί να είναι διφορούμενη. Σαν τις δημοσκοπήσεις ένα πράγμα.

Btw, δεν μπαίνω άλλο σε αυτή την κουβέντα διότι γίνεται σε λάθος σημείο του φόρουμ με λάθος άνθρωπο. Ούτε γιατρός είμαι, ούτε στατιστικολόγος.

Σε κανένα 11Χ11 σας έχω γατάκια. Ακόμη και σε αυτή την ηλικία :older_man:

1 Like

Δεν ειναι αντιπαραθεση, κουβεντα κανουμε :stuck_out_tongue:

11Χ11 μονο με χειριστηρια, πιτογυρα και hard seltzer πια (ουτε καν μπυρα, φουσκωνει)

2 Likes

Πφφφφ, γιωτάδες.

Τον Αυγουστο χτυπαω νεο νουμερο σε ηλικια, αν ειμαι Ελλαδα… παμε για μπαλιτσα ολοι μαζι.

Λοιπον την κανω για υπνο, βλεπω γραφει ο Καρβου και φανταζομαι θα γραψει για στατιστικη, οποτε ας αποφυγω καλυτερα την συγχυση για τωρα :stuck_out_tongue:

1 Like

@QuintomScenario, @jonkyr Πάντως, πολλοί διακεκριμένοι γιατροί ως “συνδημία” περιγράφουν την τωρινή κατάσταση. Δίκιο νομίζω έχετε και οι δύο με τον ορισμό αυτόν¨δίχως covid δεν υπάρχει συνδημία και δίχως υποκείμενο νόσημα ο covid δε θα είχε ίδιες επιπτώσεις. Παράδειγμα:

Στην εκπομπή μίλησε και ο γιατρός και καθηγητής αιματολογίας στο πανεπιστήμιο της Σορβόνης Γρηγόρης Γεροτζιάφας που θεωρεί ότι το πρώτο lockdown ήταν επιβεβλημένο, αλλά το δεύτερο είναι πολιτικό και ταξικό, από την άποψη ότι είναι έξω και δουλεύουν εργάτες στη βιομηχανία κ.λ.π. και στο σπίτι όσοι τους καθοδηγούν, μεγαλοστελέχη κ.λ.π.

Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν έχουμε πανδημία, αλλά συνδημία, που σημαίνει ότι μία νόσος προκαλεί μεγάλο πλήγμα σε άρρωστους ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα και για αυτό πολλές φορές, ειδικά αν δεν υπάρξει έγκαιρη περίθαλψη, οι γιατροί δεν καλούνται να αντιμετωπίσουν τον ιό, αλλά προβλήματα του οργανισμού που επιδεινώνονται.

Επίσης, προειδοποίησε ότι ο κορωνοϊός δεν θα τελειώσει την άνοιξη, ακόμα και με εμβόλιο και οι κυβερνήσεις πρέπει να τον αντιμετωπίσουν ιατρικά, εκφράζοντας και την ανησυχία του για το κατά πόσο το ΕΣΥ στην Ελλάδα είναι αποτελεσματικό.

Read more: Oι θάνατοι από φυματίωση μπορεί να αυξηθούν κατά 400 χιλιάδες, επειδή όλο το βάρος πέφτει στον κορωνοϊό | πιτσιρίκος

2 Likes

Ναι, το έγραψες πολύ σωστά. Στην ουσία κάτι τέτοιο εννοούσα.

Εσύ είσαι μέσα για 11Χ11 ή να σε βάλω στην κατηγορία Q (γιωτά);

Του χρόνου τον Αύγουστο μπορεί να παίξουμε μπάλα, αυτόν δύσκολο.

1 Like

Ναι, αν είμαι στην ομάδα που παίζει αντεπιθέσεις με ξαφνικές άμυνες και μετά πάει για μπύρες/πιτόγυρα :sweat_smile:

3 Likes
3 Likes