Καλά, έχει πλάκα όπως έχει εξελιχθεί το θρεντ:
Έχουν σπεύσει οι διάφορων αποχρώσεων αριστεροί/αντιαμερικάνοι του φόρουμ να αγκαλιάσουν τον Τσάβεζ με την ελπίδα να είναι το “πουλέν”, ο γίγσντας που θα στήσει το νέο πρότυπο χώρας του “εφικτού” που θα πρέπει να εξαχθεί και προς τον υπόλοιπο κόσμο, αρχής γενόμενης ιδανικά από την ταλάιπωρη χρεοκοπημένη (από το μεγάλο κράτος) χώρα μας! #-o
Τον περιμένουν όλοι οι αριστροί τον Τσάβεζ να κάνει θαύματα για τον χώρο τους, όπως οι βάζελοι τον Μπουμσόνγκ για το κέντρο της άμυνας τους!
Ο Γράκχος, με τα όσα γράφει για την θέση του ΚΚ Βενεζουέλας μας δείχνει ακριβώς την κατάσταση: Ούτε οι ίδιοι οι κομμουνιστές δεν τον εμπιστέυονται τον Τσάβεζ, βολεύονται να συμπορεύονται μαζί του γιατί γουστάρουν τον αντι-αμερικανισμό του, από την άλλη βλέπουν στην αλλοπρόσαλη συμπεριφορά του και τον ναρκισιστικά εγωκεντρικό τρόπο που ασκεί την εξουσία πως μπορεί να τους εξελιχθεί σε Αφρικάνικου τύπου δικτατορίσκο και κρατάνε πισινή με το να μην εντάσσονται στο κόμμα του!
Κρισπ ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι προσπαθείς να μας αποδείξεις με τα ποστς σου…
Πως δεν είναι η Αμερική δημοκρατική χώρα επειδή κάποιος στο Κονέκτικατ γάζωσε κόσμο; :-k
Το μόνο εύστοχο σχόλιο που κάνεις προς αυτή την κατέυθυνση είναι για το Γκουαντάναμο. Ναι, σε κάθε δημοκρατία υπάρχουν και οι εχθροί της που αν αποκτήσουν εξουσία -εκμεταλλευόμενοι ειδικά έκτακτες συγκυρίες- θα κάνουν και πράγματα που την υπονομεύουν. Ας μην ξεχνάμε όμως πως αν ακριβώς ξέρουμε όσα ξέρουμε για το Γκουαντάναμο και τελικά ο Αμερικάνικος λαός ψήφισε τον υποψήφιο που το έκλεισε, αυτό οφείλεται ακριβώς στην δημοκρατική λειτουργία της χώρας, στους ισχυρούς θεσμούς που επιτρέπουν στον τύπο, στους ακαδημαϊκούς, στους βουλευτές και στις ΜΚΟ να εκθέτουν αυτές τις καταστάσεις και να αμφισβητούν τη νομιμότητα τους. Κανένας από αυτούς δεν διώχθηκε στις ΗΠΑ αντίθετα με αυτά που συμβαίνουν στη Βενεζουέλα. Ας μην συγκρίνουμε άλλο μήλα με πορτοκάλια, κάποια πράγματα είναι προφανή…
Άλλωστε νομίζω πως το επίπεδο της ακαδημαϊκής ελευθερίας στην Αμερική το είχες παραδεχθεί και εσύ σε παλιότερη κουβέντα μας εδώ.
Σχετικά με το σχόλιο σου για τον Αλιέντε τώρα και το τι -υποθέτεις πως- θα λέγαμε αν ζούσαμε το '70 εγώ και ο Πυραμίδας, μπορώ μόνο να σου απαντήσω πως το αν κάποιος είχε κακό τέλος αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει και όλοι να ασπαστούμε τα όσα έκανε εν ζωή. Πρέπει δηλαδή εγώ να υπερασπιστώ έναν πολιτικό που έκανε κρατικοποιήσεις ιδιωτικών επενδύσεων κόντρα στις ιδέες μου επειδή τον φάγανε; Δεν υπερασπίζομαι αυτούς που τον φάγανε, πρόσεξε!
Απλά λέω, αν είναι έτσι να δώσουμε και βραβείο δημοσιογραφίας στον Γκιόλια και στο τρωκτικό του…
Επαναλαμβάνω πως με έχετε πετύχει σε διακοπές και δεν έχω στα χέρια μου να ποστάρω περισσότερα περί Τσάβεζ, αλλά αφού γουστάρετε, ολόκληρο θρεντ θα του αφιερώσω να ποστάρω τα κατορθώματα του!
Για την ώρα πάντως ο Πυραμίδας έχει κάνει μιά χαρά ποστς και σας έχει δώσει αρκετό “υλικό”!
Ψάξτε και στο youtube (εγώ δεν μπορώ με τις ταχύτητες που έχω εδώ) να βρείτε το βιντεάκι με το πως ο Τσάβεζ “διδάσκει” δημοκρατία ενώ βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για να πάει στον ΟΗΕ, σε ρεπόρτερ που έχει την ατυχία να δουλεύει στο δεξιό κανάλι Fox.