Ειδήσεις από όλο τον κόσμο

Το Οιδιπόδειο του παληκαριού εκφράζεται έτσι. :smiley:
Σεβαστείτε το ρε παλιοχαρακτήρες! :lol:

Το Harvard είναι ένα πανεπιστήμιο που το ενδιαφέρει πάρα πολύ η εξουσία και η πρόσβαση σε αυτή. Δεν έχει σαφή ιδεολογικό προσανατολισμό, δεν τους ενδιαφέρει καν ο ιδεολογικός προσανατολισμός αυτών που δέχονται (ας μην ξεχνάμε πως απόφοιτος τους είναι και ο Tom Morello #-o). Τους ενδιαφέρει όμως πάρα πολύ η δικτύωση/διαπλοκή με όσους έχουν (ή μπορεί να αποκτήσουν) εξουσία.

Παράδειγμα 1: Φίλος μου που ήταν εκεί για να πάρει μεμονωμένα μαθήματα πάνω στο αντικείμενο του σε καλοκαιρινό τρίμηνο, βρέθηκε σε εκδήλωση γνωριμίας με “νεαρούς διαδόχους θρόνων της Ευρώπης” μεταξύ των οποίων ήταν και ένα από τα Κοκοπαίδια! Στην παρατήρηση πως δεν παίζει θρόνος στην περίπτωση του συγκεκριμένου κανείς δεν έδειξε να πολυ-ενοχλείται…

Παράδειγμα 2: H υποτροφία “Socrates Kokkalis” στο J.F. Kennedy School of Government δίνεται σε νεαρούς πολιτικούς από την ανατολική Ευρώπη που πάνε εκεί για μεταπτυχιακές σπουδές. Στους αυριανούς πελάτες του Κόκκαλη δηλαδή…:roll:

Δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας το 2014

Το 2014 οι Σκωτσέζοι θα κληθούν να αποφασίσουν σε δημοψήφισμα για μια ενδεχόμενη ανεξαρτητοποίηση της χώρας, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός (Πρώτος Υπουργός), Άλεξ Σάλμοντ. Ο Σάλμοντ υποστήριξε ότι μέχρι το φθινόπωρο του 2014 υπάρχει το αναγκαίο χρονικό διάστημα, ώστε οι Σκωτσέζοι να πάρουν μια «ώριμη» απόφαση για το μέλλον της χώρας στο Ηνωμένο Βασίλειο.Την ίδια ώρα, η βρετανική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι ένα δημοψήφισμα στη Σκωτία θα ήταν αντισυνταγματικό, χωρίς την εξουσιοδότησή της.

Η Σκωτία ακολουθεί αργά αλλά σταθερά βήματα προς την ανεξαρτητοποίησή της. Πρώτο βήμα ήταν η αυτονόμηση (με τοπικό κοινοβούλιο κλπ) και τώρα (μάλλον το '14) η μερική ή πλήρης ανεξαρτητοποίησή της.
Άντε να έρθει η απελευθέρωση και στην κατεχόμενη Β.Ιρλανδία!

Καλά μην το’χεις σίγουρο ότι θα ψηφίσουν υπέρ της ανεξαρτησίας. Συμφέρει τους Σκοτσέζους να διαλύσουν ένα επιτυχημένο και ισχυρό μόρφωμα στη βάση κάποιας εθνικής υπερηφάνειας (αν κ δν τους ξέρω σα λάο, παίζει να κουβαλάνε μπόλικη τρέλα); Πιο πιθανό να κυριαρχήσει κάποια ομοσπονδιακή μορφή, παρά να τμηθεί το νησί σε τελείως ξεχωριστές οντότητες.

Kαι εμένα αυτά που γράφεις μου φαίνονται λογικά παρ’ όλο που δεν γνωρίζω τη Σκωτία αρκετά για να έχω άποψη (Θα ήθελα να δώ ποστ Τhorgal! :wink:)
Aλλά νομίζω πως όταν έρχεται η ώρα να ψηφίσει ο κόσμος, οι οικονομικοί λόγοι επικρατούν σε σχέση με την “εθνική υπερηφάνεια”.
Υπάρχει και το προηγούμενο του δημοψηφίσματος του Κεμπέκ για ανεξαρτητοποίηση από τον Καναδά το 1995, όπου τελικά οι Γαλλόφωνοι δίστασαν και δεν προχώρησαν σε απόσχιση!

Η Βόρεια Κορέα επέβαλε πολύμηνες καταδίκες σε στρατόπεδα εργασίας για όσους δεν θρήνησαν σωστά μετά το θάνατο του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ιλ.
Αυτό υποστηρίζει μία νοτιοκορεάτικη εφημερίδα στην ιστοσελίδα της.

:’)

Καμία καούρα υπεράσπισης της Βόρειας Κορέας αλλά…

… [B]The Daily NK is a recipient of $145,000 of funding from the National Endowment for Democracy, an NGO funded by the US Congress.[/B]

[…]

Because of the difficulties of reporting from North Korea, some reports are inaccurate: Ha Tae-keung of Open Radio for North Korea, [B]a radio station closely associated with Daily NK, concedes that ?Because our sources have never been trained in journalism, exaggeration is a problem for us"[/B], while Lee Chan-ho, a chief analyst at the South Korean Ministry of Unification, warned that the ?flood of raw, unconfirmed reports? was unconstructive.

:wink:

πηγη

Για όποιον βαρέθηκε να κλικάρει στην πηγή του Isis, είναι ένα μπλογκ με τίτλο “Lenin Reloaded” #-o και για όποιον δεν κατάλαβε έχει από κάτω και επεξήγηση “communist pedagogy, strategy, tactics”… :roll:

…άρα το ρεπορτάζ της Daily NK, είναι αληθές, να φανταστω… Mule έχεις ενυδρείο σπίτι σου?

Όσον αφορά το προαναφερθέν blog, όσο και να σε ενοχλεί η στράτευσή του ή όσο αστεία και αν σου φαίνεται, είναι χαλαρά στην δεκάδα των σοβαρότερων ελληνικών blogs.
Ο Αντώνης (ex - Radical Desire blog) λοιπόν που το τρέχει κάνει καταπληκτική δουλειά, ειδικά όσον αφορά τη μετάφραση κλασικών κειμένων στα ελληνικά. Αλλά ναι έχει ένα αρνητικό, δηλώνει ευθαρσώς ότι ειναι κομμουνιστής. [-X

Το Lenin Reloaded σαν όνομα είναι επηρεασμένο από το γνωστό documentary Μarx Reloaded, με κύριο συντελεστή τον Slavoj Zizek, που δηλώνει και αυτός ευθαρσώς κομμουνιστής. [-X

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ybvsZ7YjBL0.

Και για όποιον εντυπωσιάστηκε από το “σ’ έπιασα στα πράσα πούστη” ποστ του Mule, κάτω ακριβώς από το απόσπασμα που κουόταρε ο Isis από το εν λόγω μπλογκ, αναφέρεται με λινκ η πηγή αυτής της πληροφορίας, η οποία δεν είναι άλλη από το γνωστό μπολσεβίκικο site… Wikipedia. :lol2::lol2:

Στην οποία wikipedia έχει σχετικό λινκ :

http://www.ned.org/where-we-work/asia/north-korea

National Endowment of Democracy
Supporting Freedom around the World (εδώ σειρά μου για #-o)

εκτός των άλλων…

The Daily NK
$145,000
To disseminate accurate and timely information about North Korea. The Daily NK will produce an online newspaper serving audiences in South Korea and in the international community that includes news and information about North Korean human rights issues as well as developments in North Korean politics and economics.

edit : NGO σου λέει μετά : The National Endowment for Democracy, or NED, is a U.S. non-profit organization that was founded in 1983 to promote democracy. It is funded primarily through an annual allocation from the U.S. Congress, within the budget of USAID, the U.S. agency for development assistance, which is part of the U.S. State Department.[1] Although administered as a private organization, its funding comes almost entirely from a governmental appropriation by Congress and it was created by an act of Congress.

για σένα είναι στα σοβαρότερα μπλόγκ.για κάποιους μπορεί να θεωρείται από τα χειρότερα ακριβώς λόγω της στράτευσης του…

Ορίτζιναλ, αν έκρυβε την ταυτότητα του και σου έλεγε διάφορα σαν ανεξάρτητος θα ήταν καλύτερα?Γιατί εγώ προτιμώ ο άλλος όταν μου μιλάει να μου λέει και τι είναι και όχι να το παίζει ανεξάρτητος,δηλαδή εξαρτημένος από την κυρίαρχη ιδεολογία

Η απάντηση του Lenin Reloaded:

@rockingforum: Το να είσαι μαρξιστής σημαίνει απλώς ότι έχεις την τάση να “κοσκινίζεις” περισσότερο ειδήσεις που “βρωμάνε” από μακριά αντικομμουνιστική τερατολογία. Και έχει γίνει γελοία εύκολο, πολλές φορές, να εντοπίσεις και να αποκαλύψεις το ιδεολογικό τους bias.

Να πω εδώ ότι συμφωνώ με τα όσα έγραψε ο Isis πριν για το blog.
Είτε συμφωνείς είτε διαφωνείς, αν κάτι χαρακτηρίζει αυτό το blog (όπως και τον προκάτοχό του Radical Desire) είναι η ακεραιότητα και η εντιμότητά του.

ορίστε τώρα θα μας απαντάνε και οι μπολσεβίκοι. αν εφαρμοζόταν ο νόμος όμως , θα μίλαγε μέσα από τη ψυρρού ο εξυπνάκιας :stuck_out_tongue:

Όχι.
Λες; :-s
Tώρα στα γεράματα; 8O
:lol:

Προφανώς και έχω θέμα με την “στράτευση” του, έριξα μία ματιά και στα σχόλια κάτω από την δημοσίευση που είναι γεμάτα θαυμασμό για αυτή την καταπληκτική χώρα με τους ευτυχισμένους και ελεύθερους πολίτες, την Βόρεια Κορέα!
Ούτε η μάνα από την ταινία “Bye bye Lenin” να πόσταρε εκεί μέσα! :lol:

Το δε όνομα ακόμα και αν είναι εμπνευσμένο άμεσα από το Marx reloaded, είναι έμμεσα επηρεασμένο από το Matrix reloaded στην γνωστή τριλογία sci fi ταινιών.
Γάντι τους ταιριάζει ο παραλληλισμός με μία μελλοντική κοινωνία όπου οι άνθρωποι ζουν φλομωμένοι στο ψέμα και την προπαγάνδα!

Σχετικά με τα όσα φοβερά ανακαλύψατε στο Wikipedia: Είναι γνωστό πως με δεδομένη την έλλειψη μη-κρατικά ελεγχόμενων ΜΜΕ στις χώρες του “ανατολικού μπλοκ” στην διάρκεια του ψυχρού πολέμου οι Αμερικανοί χρηματοδοτούσαν αντικαθεστωτικά μέσα ενημέρωσης (είναι γνωστοί οι ραδιοσταθμοί που εξέπεμπαν από την Γερμανία) που προσέφεραν στους πολίτες αυτών των χωρών εναλλακτική ενημέρωση στην επίσημη κρατική προπαγάνδα. Κάτι ανάλογο προφανώς συνεχίζει να γίνεται για την Β. Κορέα. Δεν έχω κανένα λόγο να πιστεύω πως τα όσα μεταδίδονται από αυτά τα μέσα είναι απόλυτα ακριβή, αλλά μάλλον είναι ακριβέστερα από τα όσα μεταδίδουν (ή δεν μεταδίδουν) τα κρατικά ΜΜΕ της Β. Κορέας.
Πάντως, είμαι σε θέση να γνωρίζω από φίλους προερχόμενους από χώρες πίσω από το “παραπέτασμα” στην Ευρώπη, πως τα αντίστοιχα ΜΜΕ που χρηματοδοτούνταν από τους Αμερικάνους στην Ευρώπη περιέγραφαν πολύ καλύτερα την πραγματικότητα στις χώρες αυτές από τα επίσημα, ελεγχόμενα από το μονοκομματικό κράτος ΜΜΕ των χωρών αυτών.

Καλά το ποιός έχει την τάση να ¨κοσκινίζει" ας το αφήσουμε στην άκρη γιατί επί μισό αιώνα και βάλε, πότε λόγω κομματικής γραμμής και “δημοκρατικού συγκεντρωτισμού”, πότε για να “μην βοηθήσουν την “αντίδραση”” οι Μαρξιστές έκαναν (και πολλοί συνεχίσουν να κάνουν) αβαβά μερικά από τα μεγαλύτερα εγκλήματα του περασμένου αιώνα!

Forkboy (και Isis) δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω πως το παληκάρι που διατηρεί το μπλογκ μπορεί να είναι “ακέραιο και έντιμο” και τα πιστεύει αυτά που υπερασπίζεται πράγματι, χωρίς ιδιοτέλεια. Και το 5χρονο βαφτιστήρι μου, ειλικρινά πιστεύει στον Αη Βασίλη αυτό όμως δεν αλλάζει την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι εδώ:

[SPOILER]

Eδώ το bias (sic) δεν είναι μόνο ιδεολογικό, αλλά και ηλεκτρολογικό!

[/SPOILER]

Εδώ όμως δεν ενδιαφέρει η άποψή σου για το πόσο έγκυρα είναι τα κατευθυνόμενα από τις ΗΠΑ ΜΜΕ που είναι αφοσιωμένα στον αγώνα ενάντια στον κουμουνιστοσυμμοριτισμό, άλλωστε αυτή την ξέραμε ήδη - το θέμα είναι ότι ο Isis έκανε ένα ποστ τύπου “καλά όλα αυτά αλλά δείτε και ποιός δημοσίευσε αυτή την είδηση πριν βγάλετε τα συμπεράσματά σας” και εσύ θεώρησες ότι ήταν αρκετό να λοιδωρήσεις την πηγή του Isis, χωρίς δηλαδή να προσφέρεις κανένα επιχείρημα όπως “δεν έχει σημασία ποιός τη δημοσίευσε την είδηση, εγώ ας πούμε πιστεύω ότι είναι έγκυρη όπως και να χει” παρά μόνο “χοχοχο κοιτάξτε το μπλογκ είναι κουμουνιστικό χοχοχο”. Όταν όμως επισημάνθηκε ότι η πηγή ήταν η ίδια η wikipedia, τα ειρωνικά γέλια κόπηκαν και αμέσως μπήκες στη διαδικασία να απαντήσεις σοβαρά…

Ναι, ρε παλικάρια, βγάλτε τον τρελό! Αυτή είναι η λύση!

Εντωμεταξύ, στην ουσία κατηγορείτε τους αντικαθεστωτικούς ότι είναι βαμμένοι και υπερβολικοί, όταν ? εξ όσων φαίνεται ? η πηγή είναι οι ίδιοι οι συνεργάτες τους που έχουν την τιμιότητα να το υπογραμμίζουν και να το εξηγούν. Φαντάζομαι πως έχετε βρει ανάλογες ειλικρινείς αναλύσεις από τη Βόρειο Κορέα, όπου η ελευθεροτυπία ανθίζει (πφφφφ), και ότι περιμένατε πως οι αντικαθεστωτικοί θα χρηματοδοτούνταν από το ίδιο το Καθεστώς που με γνώμονα τη δημοκρατία και την αλήθεια αναζητά την κριτική και όχι από τους κακούς Αμερικανούς, που κακώς φυτρώνουν εκεί που δεν τους σπέρνουν.

Πουλήστε μας τρέλα, λεφτά υπάρχουν!

Ρε Βικ, αν έχεις το θεό σου, τί σκατά λες;
Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν ειπώθηκε από κανέναν!

Για αρχή θέλω να τονίσω το αστείο της υπόθεσης. Καθόμαστε Κυριακή απόγευμα να ψάξουμε τις πηγές για κάτι που [U]ίσως[/U] έγινε στην άλλη άκρη της Γης, όσο και να ψάξουμε από τον καναπέ μας στην Ευρώπη δεν θα μάθουμε 100% τι έχει γίνει και στο background της υπόθεσης υπάρχουν διπλωματικά παιχνίδια, φίμωση του τύπου από την Β.Κορέα, συμφέροντα για στοχευμένες ειδήσεις από την άλλη και πολλά ακόμη διεθνή πολιτικά παιχνίδια και οι πηγές μας είναι η Wikipedia (όπου και οι 2 μεριές μπορεί να έχουν γράψει το κείμενο, προσφέροντας “πηγές”) και όλα αυτά ενώ οι περισσότεροι από εμάς είναι και “ιδεολογικά προκατειλημμένοι”. Επόμενη συζήτηση μας θα είναι για το “τι ομάδα είναι ο Θεός”!! :lol:

Έχε χάρη όμως που πήζω στη δουλειά οπότε σας ζήλεψα κι είπα να γίνω κι εγώ γραφικός, ψάχνοντας τις πηγές :stuck_out_tongue:

Καταρχάς, το blog για το οποίο μιλάτε, κράτησε από την wikipedia τα κομμάτια που βόλευαν. Όπως και η Wikipedia αντίστοιχα, κράτησε από τις πηγές της τα κομμάτια που ήθελε και τα έχει χρησιμοποιήσει με αλλοιωμένο νόημα.

Για παράδειγμα, ο συντάκτης του blog δε μας λέει πως το site αυτό συνεργάζεται με έναν από τους σημαντικότερους ΒορειοΚορεάτες που αυτομόλησαν ποτέ (πράγμα που αναφέρει η πηγή του), πως έχει μερικές από τις σημαντικότερες δημοσιογραφικές ανακαλύψεις σχετικά με την Β.Κόρεα, οι ειδήσεις του θεωρούνται αρκετά έγκυρες για να αναπαράγονται επίσημα από τους NY Times και έχει μερικές από τις σημαντικότερες αποκλειστικότητες σχετικά με την Β.Κορέα (υποτίμηση νομίσματος, κρούσματα γρίπης των χοίρων και η επιδείνωση της υγείας του πρώην ηγέτη τους).

Όπως αντίστοιχα και η Wikipedia χρησιμοποιεί λάθος και out of context, την πηγή Νο10, από την οποία βγάζει το συμπέρασμα για τις λάθος ειδήσεις του NK Daily (δηλαδή τα υπογραμμισμένα του blog). Στο κείμενο των N.Y Times, από το οποίο έβγαλαν το συμπέρασμα, άνθρωποι του τύπου της Ν.Κορέας (ένας εξ’αυτών συντάκτης της NK Daily που δημοσίευσε την υποτίμηση του νομίσματος) μιλούν για την δυσκολία του να βγάλεις ειδήσεις για την Β.Κορέα και [U]δεν κατηγορούν[/U] την NK Daily για αφερεγγυότητα. Εγώ άλλο πράγμα κατάλαβα από την Wikipedia (όπως και ο συντάκτης του blog) και άλλο πράγμα από την πηγή που δίνει η Wikipedia για αυτό το θέμα ([U]πηγή[/U])

Τέλος, αν η NK Daily διατηρεί προσωπικό και γραφεία (πράγμα που έτσι κατάλαβα από την πηγή 10 που ανέφερα) τα 140,000$ δεν είναι τεράστιο ποσό αν δεν είναι σε ετήσια βάση. Λειτουργεί εδώ και 7 χρόνια, το μέσο ετήσια εισόδημα στην Ν.Κορέα είναι περί τα 30,000$ και όπως λένε στους NY Times, πολλοί από τους πληροφοριοδότες το κάνουν για τα λεφτά. Και πάλι όμως, για το ιδεολογικό bias των ΒορειοΚορεατών που αυτόμολησαν, δε νομίζω πως χρειαζόμαστε μία Αμερικάνικη ΜΚΟ για το συμπεράνουμε…

Εν κατακλείδι, καταλήγω πως μία είδηση από το NK Daily έχει περισσότερες πιθανότητες να είναι πραγματική παρά στημένη. Τώρα, για το αν αυτή η συγκεκριμένη είδηση έγινε πραγματικά: I don’t give a shit…