Για αρχή θέλω να τονίσω το αστείο της υπόθεσης. Καθόμαστε Κυριακή απόγευμα να ψάξουμε τις πηγές για κάτι που [U]ίσως[/U] έγινε στην άλλη άκρη της Γης, όσο και να ψάξουμε από τον καναπέ μας στην Ευρώπη δεν θα μάθουμε 100% τι έχει γίνει και στο background της υπόθεσης υπάρχουν διπλωματικά παιχνίδια, φίμωση του τύπου από την Β.Κορέα, συμφέροντα για στοχευμένες ειδήσεις από την άλλη και πολλά ακόμη διεθνή πολιτικά παιχνίδια και οι πηγές μας είναι η Wikipedia (όπου και οι 2 μεριές μπορεί να έχουν γράψει το κείμενο, προσφέροντας “πηγές”) και όλα αυτά ενώ οι περισσότεροι από εμάς είναι και “ιδεολογικά προκατειλημμένοι”. Επόμενη συζήτηση μας θα είναι για το “τι ομάδα είναι ο Θεός”!! :lol:
Έχε χάρη όμως που πήζω στη δουλειά οπότε σας ζήλεψα κι είπα να γίνω κι εγώ γραφικός, ψάχνοντας τις πηγές
Καταρχάς, το blog για το οποίο μιλάτε, κράτησε από την wikipedia τα κομμάτια που βόλευαν. Όπως και η Wikipedia αντίστοιχα, κράτησε από τις πηγές της τα κομμάτια που ήθελε και τα έχει χρησιμοποιήσει με αλλοιωμένο νόημα.
Για παράδειγμα, ο συντάκτης του blog δε μας λέει πως το site αυτό συνεργάζεται με έναν από τους σημαντικότερους ΒορειοΚορεάτες που αυτομόλησαν ποτέ (πράγμα που αναφέρει η πηγή του), πως έχει μερικές από τις σημαντικότερες δημοσιογραφικές ανακαλύψεις σχετικά με την Β.Κόρεα, οι ειδήσεις του θεωρούνται αρκετά έγκυρες για να αναπαράγονται επίσημα από τους NY Times και έχει μερικές από τις σημαντικότερες αποκλειστικότητες σχετικά με την Β.Κορέα (υποτίμηση νομίσματος, κρούσματα γρίπης των χοίρων και η επιδείνωση της υγείας του πρώην ηγέτη τους).
Όπως αντίστοιχα και η Wikipedia χρησιμοποιεί λάθος και out of context, την πηγή Νο10, από την οποία βγάζει το συμπέρασμα για τις λάθος ειδήσεις του NK Daily (δηλαδή τα υπογραμμισμένα του blog). Στο κείμενο των N.Y Times, από το οποίο έβγαλαν το συμπέρασμα, άνθρωποι του τύπου της Ν.Κορέας (ένας εξ’αυτών συντάκτης της NK Daily που δημοσίευσε την υποτίμηση του νομίσματος) μιλούν για την δυσκολία του να βγάλεις ειδήσεις για την Β.Κορέα και [U]δεν κατηγορούν[/U] την NK Daily για αφερεγγυότητα. Εγώ άλλο πράγμα κατάλαβα από την Wikipedia (όπως και ο συντάκτης του blog) και άλλο πράγμα από την πηγή που δίνει η Wikipedia για αυτό το θέμα ([U]πηγή[/U])
Τέλος, αν η NK Daily διατηρεί προσωπικό και γραφεία (πράγμα που έτσι κατάλαβα από την πηγή 10 που ανέφερα) τα 140,000$ δεν είναι τεράστιο ποσό αν δεν είναι σε ετήσια βάση. Λειτουργεί εδώ και 7 χρόνια, το μέσο ετήσια εισόδημα στην Ν.Κορέα είναι περί τα 30,000$ και όπως λένε στους NY Times, πολλοί από τους πληροφοριοδότες το κάνουν για τα λεφτά. Και πάλι όμως, για το ιδεολογικό bias των ΒορειοΚορεατών που αυτόμολησαν, δε νομίζω πως χρειαζόμαστε μία Αμερικάνικη ΜΚΟ για το συμπεράνουμε…
Εν κατακλείδι, καταλήγω πως μία είδηση από το NK Daily έχει περισσότερες πιθανότητες να είναι πραγματική παρά στημένη. Τώρα, για το αν αυτή η συγκεκριμένη είδηση έγινε πραγματικά: I don’t give a shit…