Ειδήσεις από όλο τον κόσμο

αυτο το “thread που κατεστρεψα” τελικα μας εχει στοιχειωσει!
νιωθω οτι το αφηνεις να καταστρεψει την σχεση μας!

Kαθίστε ρε παιδιά, τι ασέβειες, προσβολές, καταστροφές και φούμαρα?

Ούτως ή άλλως το θρεντ θα αυτοκαταστρεφόταν από τη στιγμή που βγήκε ΑΛΛΟΣ στην προεδρία της ΕΕ. Οπότε τι είν΄αυτά που λέτε?

Εγώ με το Before the dawn έχουμε σκοτωθεί στο θρεντ των εκλογών και εξακολουθούμε να έχουμε τις διαφορές μας, αλλά ομολογουμένως δε νομίζω ότι προσβάλλει ή δε σέβεται τους συνομιλητές του.

Ξεκολλάτε…

+1

Mule, το ξέρεις ότι σε συμπαθώ, αλλά γενικά μην ψάχνεις συνεχώς αφορμή να πεις ντε και καλά κάτι αρνητικό για τη Σοβιετική Ένωση/τον κομμουνισμό/το ΚΚΕ/οτιδήποτε. Εγώ το καταλαβαίνω ότι είναι οι απόψεις σου αλλά όταν ποστάρεις με τη λογική (αυτού) του αντιλόγου δεν είναι λογικό να έχεις τέτοιες αντιδράσεις;

Red Rum επιμένω. Όσες φορές κι αν κοιτάξω τα ποστς, επιμένω να πιστεύω πως ο Before The Dawn γράφει περισσότερο για να πει αυτά που θέλει έτσι κι αλλιώς να πει για να εντυπωσιάσει και λιγότερο απαντάει στο συνομιλητή του. Σε διάλογο δέχομαι να μπλέξω. Σε 2 μονολόγους όχι. Μονολογώ και μόνος μου και διαβάζω τους δικούς του και από το φόρουμ. Οι διαφωνίες μου είναι επί της ουσίας όσων υποστήριξε και όσο αρνείται να απαντήσει σε αυτά, αλλά προσπαθεί να εντυπωσιάσει όσους δεν καταλαβαίνουν τι γράφει πετώντας μερικές παπάτζες στη σειρά, επιλέγω κι εγώ να μη το σεβαστώ ως συνομιλητή μου και να συνεχίσουμε ξεχωριστά τις πορείες μας στη ζωή. Εξάλλου σύμφωνα με τη διαλεκτική του Ένγκελς για τη φύση, τα ζώδια μας δε ταιριάζουν.

@ original

Μιας και ο BTD δεν έχει καμία διάθεση να ρίξει το επίπεδο του λόγου του ώστε να γίνεται κατανοητός σε περισσότερα από 5 άτομα που δεν υποχρεούνται να έχουν διαβάσει τα ίδια βιβλία με αυτόν, παίρνω το θάρρος και σου μεταφράζω εγώ:

Κομμουνισμος δεν ειναι “μοναχα” η αταξικη ακρατικη κοινωνια. Ειναι ολη η ιστορικη κινηση απο “εδω” μεχρι “εκει” (Γερμανικη Ιδεολογια). Η ΕΣΣΔ ποτε δεν ηταν “κομμουνισμος”, ηταν μια μπλοκαρισμενη γραφειοκρατικα αποπειρα μεταβασης στο σοσιαλισμο. Ομως η επιχειρηματολογια σου δεν βλεπει το “συμβαν” αλλα εστιαζει κυριως στο πολιτικο “στατους” που κατ’εσε το προκαλεσε και επεφερε και μακροπροθεσμες επιπτωσεις και σε αθωους. εκει ειναι η ενσταση μου.

Εδώ ουσιαστικά, όταν εγώ τον ρωτάω “γιατί μου προσάπτεις πως είμαι αντικομμουνιστής, ενώ στο ποστ μου ασχολούμαι μόνο την ΕΣΣΔ το 1986” αυτός μου απαντάει "γιατί η ΕΣΣΔ ποτέ δεν ήταν “κομμουνισμός”.

Το “αιτιο” και το “αιτιατο” εντασσονται στην τυπικη λογικη που ειναι μοναχα η βαση των θετικων επιστημων. Η ανωτερη μορφη λογικης ειναι η διαλεκτικη που ενσωματωνει και την τυπικη λογικη και την προεκτεινει στην πληρη της δυναμικη. Οι εξισωσεις του Maxwell και η κβαντικη μηχανικη ενσωματωνουν την “κλασικη” αντιληψη σε μια νεα δυναμικη που υπερβαινει τα μονοπολα (αιτιο - αιτιατο) και αναδεικνυει την διαλεκτικη αλληλεξαρτηση των φαινομενων στη φυση και τη μη-γραμμικοτητα που διεπει ολους τους φυσικους νομους. Και τους κοινωνικους, οπως αποδειχτηκε.

Στο ερώτημα μου “γιατί μου προσάπτεις πως θεωρώ το ατύχημα στο Τσέρνομπιλ ως πολιτική σκοπιμότητα”, η απάντηση του είναι “γιατί στη φύση και στην κοινωνιολογία οι εξισώσεις δεν είναι γραμμικές”. Τώρα αυτό πως αποτελεί απάντηση στο ερώτημα μου, θα σε γελάσω. Το μόνο που αποδεικνύει είναι πως ή δεν έχει ακόμη καταλάβει πως δεν είναι όλες οι μεταβλητές εξαρτημένες ή δεν έχει διαβάσει έστω μία φορά το ποστ μου σοβαρά για να δει τι γράφω εγώ και ποιος προσπάθησε λανθασμένες τακτικές του παρελθόντος να τις βγάλει σώνει και καλά σωστές ώστε να αντικρούσει το άτομο με το οποίο έχει διαφορετικές πολιτικές απόψεις (Mule στη συγκεκριμένη περίπτωση).

Ο σουρρεαλισμος, σαν δημιουργια βασισμενη στην αυτονομη εκφραση του ασυνειδητου και του συνειρμικου, δεν ειναι μια “μπαρουφα” αλλα απο την αλλη διεπεται απο αλληλουχιες και διεργασιες που μπορουν να καταγραφουν-επεξεργαστουν και επιστημονικα. Με αυτο ως δεδομενο, θα ημουν πολυ ευτυχης αν ημουν διδακτωρ σουρρεαλιστικης ποιησης, αλλα σε ο,τι αφορα τον σουρρεαλισμο, δηλωνω απλα χομπιστας!

Εδώ με “ενημερώνει” πως ο σουρεαλισμός εξηγείται και επιστημονικώς (συνήθως από νευρολόγους και ψυχίατρους προσθέτω εγώ), επομένως δε θα τον χαλούσε να ήταν διδάκτωρ σε αυτό το αντικείμενο. Άσχετο με το θέμα μας, αλλά εντυπωσιακό και ψαρωτικό

Αυτο ομως δεν σημαινει οτι μπαινω για να τρολαρω, οπως και το να μην εντοπιζεις λογικη σε καποιον… δεν σημαινει οτι δεν εχει!

εδώ λέει πως δε μπαίνει για να τρολάρει, απλά εγώ είμαι αρκούντως ηλίθιος για να μην καταλαβαίνω τη λογική του και για αυτό δε χρειάζεται και να μας την εξηγήσει

Για να παραδεχτώ σε κάτι τον BTD (κι ας μην είμαστε του επιπέδου του) ήταν πως όντως μου έμαθε κάτι σε αυτή τη σχεδόν τυχαία καταγραφή άσχετων με αυτά που τον ρωτούσα πραγμάτων (προσωπικά μου θύμισε damnation ο διάλογος). Ήταν το εξής:

Δεν ήξερα ποιος είναι ο Λυσένκο και τώρα με το φαγητό είπα να το ψάξω και ανακάλυψα πως ο Λυσένκο ηταν ένας βιολόγος που πήρε μεγάλη εξουσία από τον Στάλιν και με σκοπό να επικρατήσουν οι δικιές του θεωρίες φρόντισε να συλληφθούν όσοι βιολόγοι πίστευαν σε κάτι διαφορετικό. Μάλιστα, τους απέδιδε και πολιτικές κατηγορίες.

Όπως γράφει και το indymedia

“Πράγματι, το πρόβλημα τής κληρονομικότητας ήταν το κύριο σημείο διένεξης στη γενετική, καθώς ο Λυσένκο δεν αναγνώριζε την ύπαρξη τών γονιδίων. Ακόμη και όταν στη δεκαετία τού 1930 είχαν προβληθεί και προωθηθεί στη Δύση εμπεριστατωμένες ιδέες σχετικά με τη βιοχημεία τού γονιδίου και η φυσική επιλογή, είχε εξηγηθεί με βάση τή Μεντελική γενετική, ο Λυσένκο απέρριπτε τη χρωματοσωμική θεωρία ως «ιδεαλιστική» και αντιδαρβινική. [Σ.Σ. Πρέπει να αναφερθεί ότι από τις αρχές τής δεκαετίας τού 1930 ο Λυσένκο και η ομάδα του άρχισαν να χρησιμοποιούν μεθόδους πολιτικής δημαγωγίας κατά τών αντιπάλων τους, μετατρέποντας τη διένεξη για την εαρινοποίηση σε πάλη ενάντια στον ταξικό εχθρό. Η πρακτική αυτή γενικεύθηκε και όσοι αντιτάσσονταν στη σχολή τού Λυσένκο χαρακτηρίζονταν ως «εχθροί τού λαού».”

Μετά από όλα αυτά η απάντηση του BTD στην ανοικτή διαφωνία μου με τις απόψεις του περί πυρηνικής ενέργειας ήταν:

Είναι φανερό πως είσαι κατά της τακτικής του Λυσένκο. Ευτυχώς που μας το είπες, γιατί αλλιώς, εγώ ο “εχθρός του λαού” θα νόμιζα πως είσαι υπέρμαχος των τακτικών του! :lol::lol::lol:

Με αγωνία θα περιμένω το ποστ του στο τόπικ των ανανεώσιμων πηγών, όπου θα εξηγεί επιστημονικά (κι όχι πολιτικά όπως εγώ, ένας από τους “διδάκτορες του μεταμοντέρνου αστισμού”, προσπάθησε κάποτε να κάνει σε παλιότερα ποστ του) γιατί η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας βάσης, μέσα από σχάσεις πυρήνων πρέπει να σταματήσει να υπάρχει παγκοσμίως

Δεν αναρωτιέσαι γιατί δεν έχω γράψει ποτέ κάτι τέτοιο για εσένα ή τον Γράκχο (που και με τους δύο σας έχω διαφωνήσει στα πολιτικά θρεντς τόσες φορές);
Σε ό,τι και να έχουμε διαφωνήσει όμως, δεν με αποκάλεσε ποτέ κανείς σας λοβοτομημένο, ούτε ειρωνεύτηκε θρεντ που άνοιξα με ύφος τιμητή όλων όσων γίνονται στο φόρουμ, ούτε ειρωνεύτηκε την ιδιότητα του Κάρβου ως Διδάκτωρα για να αντιπαρατεθεί μαζί του πολιτικά.
Για εμένα τουλάχιστον η διαφορά συμπεριφοράς είναι σαφής και αυτό είναι προς τιμή σου (και του Γράκχου).

Πίστεψε με ούτε εγώ θέλω να γίνομαι κουραστικός…
Από την άλλη, για να απαντήσω σε κάτι σαν το “οι καπιταλιστές δεν υπολογίζουν τις ανθρώπινες ζωές” που γράφτηκε πιό πάνω, το Τσέρνομπιλ μου φάνηκε σαν ένα προφανές παράδειγμα.
Παρ’ όλα αυτά, δεν διακατέχομαι από “ψυχροπολεμικά” σύνδρομα και δεν κολώνω να υποστηρίξω την ΕΣΣΔ σε κάτι που πιστεύω πως είχε δίκιο: 8O

Στο μουντιάλ του '86 η ΕΣΣΔ αποκλείστηκε από το Βέλγιο με ένα καθαρό offside γκολ και άλλο ένα αμφισβητούμενο! :slight_smile:
Με στενοχωρεί μάλιστα ιδιαίτερα η αδικία αυτή γιατί τότε έπαιζαν μέσα και οι Προτάσοφ και Μπλαχίν (στα τελειώματα…)

Να λοιπόν που έγραψα κάτι υπέρ της ΕΣΣΔ! :slight_smile:

Σωστα, γιατι οπως λεει και μια αλλη “επιστημονικη” θεωρια: τα ακρα συναντωνται!

Σιγουρα ομως δεν θα τολμουσα - αντιθετα με ο,τι λεει ο Mule - να ειρωνευτω την ιδιοτητα σου ως Διδακτωρ (το “δ” κεφαλαιο αυστηρα, στα προτυπα του Mule!). Μονο που ουτε οι Διδακτορες ουτε οι Δικτατορες εχουν το αλαθητο. Συνηθως, δε, εχουν αμφοτεροι κακη σχεση με το χιουμορ και τη σατιρα, τα οποια ποτε δεν εμποδισαν να γινει μια σοβαρη συζητηση… οταν βεβαια μπορει αυτη να υπαρξει!

Και αυτο δεν ειναι θεμα “μορφωσης” ή “γνωσης” αλλα θελησης και πειθους (τα 2 συστατικα που βοηθουν να πετυχει κανεις το καθετι). :slight_smile:

α) το κούρασες και ψόφησε
β) γιατί δε μου αρέσει να μένουν ψευδείς εντυπώσεις για μένα. Δεν είμαι dr. Απέχω μερικά χρόνια ζωής και δουλειάς από κάτι τέτοιο. Για το δικτάτορας, το συζητάμε…
γ) συνέχισε να ποστάρεις με σκοπό να ασχολούνται μαζί σου.

Στο (γ) πάντως είσαι πρώτος και καλύτερος από αυτούς που ασχολούνται. :wink:

http://www.tvxs.gr/v27646

Στη Ρουμανια τσακωνονται ποιος κερδισε τις προεδρικες εκλογες. Ο “επισημος” νικητης κεντροδεξιος ή ο “καταγγελων” σοσιαλδημοκρατης? Νικητης τελικα η αποχη με ποσοστο 42% παρακαλω. Εν μεσω ανεχειας, κρισης, και αποτελματωσης της ζωης των ρουμανων, οι αντιμαχομενες πολιτικες ομαδες της αστικης ταξης τσακωνονται πανω σε μια οικονομια που αργοβυθιζεται. Μια ωραια, ευρωπαϊκη οικογενεια στα προθυρα της κρισης. Ο κλονισμος της εμπιστοσυνης των μαζων στα αστικα πολιτικα κομματα δεν ειναι ελληνικο φαινομενο.

Επίσης κάτι που πέρασε μες στα ψιλά μες στο Σ-Κ ήταν η απαγόρευση του σφυροδρέπανου, το κόκκινο αστέριου έως και τα μπλουζάκια με τον Τσε Γκεβάρα στην Πολωνία. Συνέχεια της αντικομμουνιστικής υστερίας από τις κυβερνήσεις των πρώην σοσιαλιστικών χωρών.

http://www.tvxs.gr/v26967

Μετα το 1989, η επιθεση της αστικης ταξης στα πρωην εργατικα κρατη δεν ηταν μοναχα οικονομικη αλλα και βαθια ιδεολογικη. Τα αντικομμουνιστικα μνημονια, η τρισαθλια εξισωση κομμουνισμου και φασισμου, ηταν απλα το πολιτικο-ιδεολογικο επισταγμα ενος καπιταλισμου-εξπρες με ακρατη εξορμηση του δυτικοευρωπαϊκου τραπεζικου κεφαλαιου και γκρεμισμα των κατακτησεων της εργατικης ταξης μετα απο 4 δεκαετιες σχεδιοποιημενης οικονομιας. Το στρατιωτικο συμπληρωμα ηταν το ΝΑΤΟ και το πολιτικο, η ενταξη στην ΕΕ. Τα ΚΚ απαγορευτηκαν αλλα η ρεβανς χαθηκε - η ιστορια που γραφεται απο την ταξικη παλη πηρε τη δικη της εκδικηση απο τους παρολιγον ρεβανσιστες. Φαινεται πως στην πρωτοπορια του αντικομμουνισμου ειναι αυτη τη στιγμη οι ηγεσιες σε Τσεχια, Πολωνια και στις Βαλτικες, που εκει υπαρχουν και ιδιαιτεροι ιστορικοι λογοι.

http://gr.altermedia.info/?p=5054

τωρα το’δα εγω…8O8O8O μαλιστα…

Η εξίσωση κομμουνισμού και φασισμού όμως, αγαπητέ Before the Dawn (δεν το λέω ειρωνικά, σε εκτιμώ πολύ και από άποψης συγκρότησης και μουσικών γούστων!) δεν είναι λιγότερο τρισάθλια όταν γίνεται “από τα αριστερά” με την ακατάσχετη σταλινολογία που κρατάει εδώ και δεκαετίες βέβαια, αλλά το κακό με δαύτην έχει παραγίνει τα τελευταία 20 χρόνια.

Μπορείς να επεξηγήσεις αυτό που γράφεις εδώ, σε παρακαλώ;

ωχ…

Λυπάμαι Βικ αλλά όχι. Όχι τώρα δηλαδή. Για να το επεξηγήσω αυτή τη στιγμή πρέπει να δικαιώσω τους φόβους του ψηλού και να ρίξω ράγες. Δεν την παλεύω απόψε όμως!

:bye:

Συμφωνω απολυτα.

Η εξισωση κομμουνισμου και φασισμου, οποιο προσχημα και αν εχει, ακομα κ αν “φαινομενικα” (επιδερμικα) ειναι η εναντιωση στον “σταλινισμο”, οποια αιτιολογηση και αν δωσει αυτος που προβαινει σε αυτην, ειναι αισχρη, ανεδαφικη και ασυζητητι απορριπτεα. Και σιγουρα μια τετοια εξισωση δεν εχει καμια σχεση με τον μαρξισμο και την επαναστατικη προοπτικη, οσο “αριστερη” και αν θελει να λεγεται.

Απο την δικη μου οπτικη (και του πολιτικου μου χωρου) η κριτικη στον σταλινισμο ειναι η κριτικη απεναντι σε μια γραφειοκρατικη στρεβλωση της επαναστασης “απο τα πανω” ως αποτελεσμα μιας απομονωμενης και ανεπαρκους ηγεσιας που προτιμωντας τον εμπειρικο κεντρισμο απο τον μαρξισμο για μια σειρα ιστορικους λογους, ανεπτυξε τα δικα της αυτοτελη “ιδιαιτερα” συμφεροντα ερημην της επαναστασης. Υπο αυτην την εννοια, η κριτικη στο φαινομενο αυτο γινεται οχι απο την πλευρα της “δημοκρατιας” (δηλαδη του ιμπεριαλισμου), ουτε απο μια υπερταξικη-ανεδαφικη “αριστερη ανθρωπιστικη” οπτικη, αλλα απο την πλευρα της υπερασπισης και συνεχισης (εδω ειναι καθοριστικο για εμας) του Οκτωβρη 1917 μεχρι την τελικη νικη της επαναστασης. Θα πω μονο επιγραμματικα οτι η δικη μας κριτικη δεν ξεκινησε το 1989 μαζι με την χορωδια των παπαγαλων της αστικης ταξης (και διαφορους “ανανηψαντες”), αλλα απο το 1923, τις παραμονες της επερχομενης ηττας τον Γερμανικο οκτωβρη, απο το Πολιτικο Γραφειο των Μπολσεβικων, με φυσικο ηγετη τον Τροτσκι, μεχρι τοτε συνυπευθυνο μαζι με τον Λενιν, τοσο για τους Μπολσεβικους οσο και για την Κομιντερν. Η κριτικη αυτη οργανωθηκε απο την επαυριο της Γερμανικης ηττας με τα “Μαθηματα του Οκτωβρη” το 1924, και σε διεθνη κλιμακα το 1927-1928 ειδικα μετα το καταστροφικο 6ο Συνεδριο της Κομιντερν. Η κριτικη αυτη δεν εχει τιποτα κοινο με την οποιαδηποτε “αριστερη”, “δημοκρατικη”, “σοσιαλιζουσα” αντικομμουνιστικη κριτικη που καταδικαζει τον Οκτωβρη, την σοσιαλιστικη οικοδομηση, την ΕΣΣΔ και τα επιτευγματα του κομμουνιστικου κινηματος που κανεις δεν θα μπορεσει να σβησει, γιατι ειναι σημαδεμενα στην παγκοσμια ιστορια με ανεξιτηλο τροπο.

Η εποχη μας ειναι η εποχη που περιεγραφε ο Λενιν: μια εποχη κρισεων, πολεμων, επαναστασεων. Διαφοροι “νεοκοποι” που στην ουσια αναμασανε σαπισμενες ρεφορμιστικες ιδεοληψιες μιλανε για “το τελος του κομμουνισμου”. Το μονο που δεν εχει τελος ειναι η βλακεια που τους δερνει. Τιποτα δεν τελειωσε. Το ρηγμα που προκαλεσε στην παγκοσμια ιστορια ο Οκτωβρης ειναι ανοιχτο και απειλητικο. Η διεθνης αστικη ταξη το ξερει καλα. Για αυτο και επιστρατευει τα τσιρακια της στην ΕΕ και τους αχυρανθρωπους της στις κυβερνησεις των πρωην εργατικων κρατων για ολη αυτη την μποχα του αντικομμουνισμου. Δεν καταδικαζουν απλα το παρελθον, παιρνουν τα μετρα τους για τα “μελλουμενα” αλλα τα μονα μετρα που θα καταφερουν να παρουν ειναι για το πολιτικο τους φερετρο. Οχι απλα δεν μπορουν να απαγορευσουν το σφυροδρεπανο που ακομα τους στοιχειωνει και τους θυμιζει τον θανασιμο εχθρο, αλλα ο χειροτερος εφιαλτης τους θα γινει πραγματικοτητα.

Τωρα, διαφοροι παροπλισμενοι “δημοκρατες” που θα βρεθουν να σηριξουν τετοια μνημονια, ειναι μονο για γελια. Ειναι οι ιδιοι “δημοκρατες” που ζητανε καταργηση του ασυλου, καταδικη της βιας “απο οπου και αν προερχεται” και το πολυ πολυ να πουν κανα ανεκδοτακι του τυπου “πρωτα ο ανθρωπος, μετα τα κερδη” λες και υπαρχει σειρα εξυπηρετησης σε γκισε σε γκλαμορους ταχυδρομικο ταμιευτηριο της ταξικης συνεργασιας. Ειναι αυτοι που βρισκουν “θετικη” την εκλογη Ομπαμα και - ποιος ξερει - ισως ειναι ο μεσσιας μας. Πηρε και νομπελ ειρηνης ο ανθρωπος ενω δεκαδες χιλιαδες ορδες στρατιωτων πανε προς αφγανισταν για την “δημοκρατια”. Χαλαλι! (τουλαχιστον παιρνουν κανα χαρτζιλικι ή το κανουν τζαμπα το θελημα?)

Kατανοώ τον πόνο του Πολωνικού (και του Ουγγρικού και του Τσέχικου) λαού μετά από τα όσα τράβηξε από τον Γιαρουζέλσκι και τους εντολείς του, αλλά προς απογοήτευση κάποιων δεν πρόκειται να υπερασπιστώ κυνήγια μαγισών, απαγορεύσεις συμβόλων κλπ. Θεωρώ πως οι απαγορεύσεις αυτές οφείλονται στον “ζήλο του νεοφώτιστου” είναι υπερβολικές αλλά και αντίθετες με τις αρχές της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Κανείς σε αυτές τις χώρες δεν θα έπρεπε να φοβάται το κουφάρι του κομμουνισμού. Επειδή ακριβώς υπάρχουν ακόμα πάρα πολλοί νέοι άνθρωποι που ξέρουν από πρώτο χέρι για τι μιλάμε.
Ας τα έχουν νόμιμα όπως και εδώ. Βλέπουμε τη φάτσα του Γκεβάρα πίσω από το γραφείο του Τσίπρα στις συνεντεύξεις του και να γελάμε μαζί του. Γιατί να μην έχουν και οι Πολωνοί την ευκαιρία να κάνουν το ίδιο και να κρίνουν τον καθένα ανάλογα;
Η ακριβής αναλογία θα ήταν να απαγορευόταν εδώ η χρήση του φοίνικα της 21ης Απριλίου. Δεν υπάρχει λόγος για μία τέτοια απαγόρευση, καλό είναι να μπορούν οι όποιοι απολογητές της επταετίας να χρησιμοποιούν τα σύμβολα εκείνης τη περιόδου για να καταλαβαίνει ο κόσμος πιό γρήγορα με ποιούς έχει να κάνει.

Η ανάγκη για εξίσωση φασισμού και κομμουνισμού, η ανάγκη του “απεταξάμην το σατανά και τη βία” προκύπτει από το τρέμουλο που έχει πιάσει την ΕΕ να πείσει τον κόσμο ότι έχουμε δημοκρατία. Απολογητής του Στάλιν δεν πρόκειται να γίνω ποτέ, αλλά οι προσπάθειες που γίνονται για να απροσανατολιστεί ο κόσμος από τα σημερινά του προβλήματα είναι γελοία. Θυμίζω σε όποιον το ξεχνάει πως έχουμε καπιταλισμό