Tι περιμένεις. Κράτος. Γραφειοκρατία. Γι’αυτό ΤΩΡΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ των FBI,CIA,NSA.
γιατί καιγόμαστε τόσο με το αν την “έστησαν” τη φάση οι ΗΠΑ ; Το πλέον σημαντικό είναι ότι εκμεταλεύτηκαν την κατάσταση πλήρως για να φτιάξουν σκληρότερους τρομονόμους και για να κυνηγήσουν τους οχτρούς εκτός και εντός της χώρας. Και αυτή η παράνοια εξαπλώθηκε παντού στον δυτικό κόσμο.
σωστα. ειναι πολυ πιο λογικο να πιστευουμε οτι οι Αφγανοι τρομοκρατες ειναι κατι αναμεσα σε Μαγκαιβερ Μαγκνιτο και καθηγητη Ξαβιε ωστε να εξαυλωνουν αεροπλανα που πεφτουν στο πενταγωνο και να κατεδαφιζουν ουρανοξυστη που βρισκοταν διπλα στους διδυμους χωρις να τον ακουμπησουν
Για να τελειώνουμε μαζί σου:
-
Η θέση μου είναι ότι δεν μπορεί να υπάρχει 100% βεβαιότητα για το τι ακριβώς συνέβη στις 11/9/01, αλλά το πιθανότερο σενάριο για μένα (πολύ πιο πιθανό από βολικές αντιλήψεις περί ολιγωρίας, λάθος εκτίμησης της απειλής, χαλαρών μέτρων ασφαλείας κτλ.) είναι ότι οι αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες γνώριζαν για το επικείμενο χτύπημα ή είχαν αρκετούς λόγους ώστε να περάσουν σε full red alert, αλλά δεν πήραν τα αναγκαία μέτρα για την αποτροπή του χτυπήματος, γιατί περίπου 10 χρόνια μετά από τον Πόλεμο του Κόλπου το χτύπημα αυτό θα αποτελούσε (και αποτέλεσε) την ιδανική συγκυρία για τη νομιμοποίηση ενός νέου γύρου πολεμικών επεμβάσεων στην ευρύτερη Μέση Ανατολή.
Τους έχω 100% ικανούς για κάτι τέτοιο, γιατί στην Ιστορία πάντα έτσι γίνεται, καμιά εκάστοτε ιμπεριαλιστική υπερδύναμη δε βγαίνει να πει ανοιχτά ότι πάω σε πόλεμο εκεί, εκεί κι εκεί επειδή ο στόχος είναι ο ενεργειακός έλεγχος, η μαζική αναπαραγωγή και επανεπένδυση κεφαλαίων μέσα από ευρεία καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων/ανάπτυξη της πολεμικής βιομηχανίας, και η αύξηση της γεωπολιτικής ισχύος - πάντα χρειάζεται και ένα φαινομενικά ευγενές κίνητρο που να μπορεί να αγκαλιάσει και τις μάζες ώστε να συναινέσουν στα νέα λουτρά αίματος, στην περίπτωση αυτή “πόλεμος ενάντια στην τρομοκρατία ώστε να υπερασπιστούμε την εθνική μας ασφάλεια και τον τρόπο ζωής μας”. -
Το ότι “η ανάλυση για 9/11 έχει περάσει πλέον σ’ αυτόν και σ’ εκείνον τον τομέα” πραγματικά δεν έχει καμία αξία σαν επιχείρημα, όποιος περιορίζεται στα πλαίσια όπου θέλουν οι Αμερικάνοι να μείνει η κουβέντα για να μη θιχτούν τα πιο άβολα ερωτηματικά - αυτός είναι που κανονικά θα έπρεπε να προβληματιστεί. Για άλλη μια φορά δηλαδή, κούφιες επικλήσεις στην αυθεντία και τίποτα παραπάνω.
-
Και μετά μιλάς για απλουστεύσεις και συνδικαλιές. Οι πλείστες διασυνδέσεις, λοιπόν, ανάμεσα στην αμερικάνικη πολιτική ηγεσία και την αμερικάνικη αστική τάξη υποβιβάστηκαν, έτσι απλά, σε “συγγένειες” που “δε λένε και τίποτα”. Από δίπλα για γαρνιτούρα μια γενικόλογη παραδοχή περί “συμφερόντων και επεκτατισμού”, που όμως κατά τ’ άλλα αποσυνδέονται από τις πολιτικές εξελίξεις και το κοινωνικό γίγνεσθαι, και κάτι λεκτικές ακροβασίες περί διαφορών “απαραίτητης προϋπόθεσης” και “πρόφασης”. Για να βάλουμε όμως τα πράγματα στη σωστή τους βάση: εδώ δεν κάνουμε αστυνομική έρευνα για να ψάχνουμε τις απόλυτα χειροπιαστές αποδείξεις και να ενωθούν πλήρως όλα τα κομμάτια του παζλ. Στο κοινωνικό γίγνεσθαι δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένεις ότι πάντα όλα θα έρχονται στο φως κτλ. Η συζήτηση που γίνεται είναι για το ποιοί ωφελήθηκαν από την 9/11 και αν με κριτήριο αυτό μπορεί βάσιμα να αμφισβητηθεί η επίσημη εκδοχή της Ιστορίας ή απλά αποδεχόμαστε τα όσα μας είπαν και τέρμα.
-
Αραχτός και λάιτ είμαι.
Εσύ είσαι που όλο λες για αμφιθέατρα κτλ. και αναρωτιέμαι μήπως έχεις τίποτα τραυματικές εμπειρίες. Γιατί για μένα αυτά είναι λίγο ancient history.
Παίζουν και ντοκιμαντέρ στο ΝΕΤ . Με μαρτυρίες ανθρώπων . Με εξηγήσεις ,που παραθέτουν τα στοιχεία οτι η υπόθεση βρωμάει πολυ !
Εγω οταν το είδα χάζεψα . Να φανταστείς οτι το αεροδρόμιο που δέχθηκε την πτήση , που και καλα έπεσε στο πενταγωνο είχε εκκενωθεί πολλές ώρες πριν , και ω τι κουφό στο ίδιο αεροδρόμιο έχει εργαστήρια η nasa που με το τι ασχολούνται δεν γνωρίζει κανεις …
Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
:lol::lol:
Επιτέλους.
Αυτο από μόνο του ειναι ολη η ιστορια και το ζουμι (χωρίς βεβαια την παραδοχή σου ακριβως μετα για το οτι το εκαναν και επίτηδες), το οποιο φυσικά ξεφεύγει από τις ίδιες τις υπηρεσίες. Δεν λεω τπτ το διαφορετικό. Αν δεν το εχεις καταλάβει εχω πάρει θεση ήδη για το ζητημα και την στάση των ΗΠΑ, απλα συνηθίζω να στέκομαι σε ουσιαστικά πραγματα και οχι θεωρίες Χαρδαβέλλα.
Τωρα ολα τα αλλα, κλασσικά εικογραφημένα. Πρεπει ολα να τα ταυτίζουμε με κατι και να τονίζουμε τα αυτονόητα διοτι αλλιως είμαστε ελιτιστές και ετσι. Παραμικρή κουβεντα για το παραπέρα, που ίσως παρεκκλίνει από το βεβαιο, ειναι καταδικασμένη. Και πραγματικα μαν, μιλας με ανθρωπο που δεν φοβαται την κουβεντα και την αναίρεση, αλλα βλεπω μια τάση να τα φορτίζεις ολα με μυρωδιές συναισθήματος
Φιλαρες
Aλήθεια Floyd από περιέργεια, που τις βρήκες τις “θεωρίες Χαρδβελλα” στα λόγια του Γράκχου;
Γενικα το πα, ασχετα με αυτον. Αν και η παραδοχή ηξεραν και δεν εκαναν γτ θα τους ερχόταν κουτί (αρα ουσιαστικά βοήθησαν και ειναι συν-δολοφόνοι των θυματων της 11/9) ειναι απο μονη της συνωμοσία. Δυστυχώς η κουβεντα ξεφεύγει απο κει και ο ενδεχόμενος κακός ρόλος της CIA δεν ειναι αρκετός για να δικαιολογήσει το χτύπημα σε αυτην την ιστορία. Τα οτι ακολούθησε ειναι δεδομένο και δεν αλλάζει, σύμφωνοι. Για αυτο ξεκίνησε και η ιστορία για το πως λειτουργούν οι μυστικές υπηρεσίες κλπ.
@Isis
Έλα ρε συ, άστο, αφού το βλέπεις, δε συνεννοούμαστε. Εμείς προσπαθούμε να συζητήσουμε σε πολιτική βάση κι ο άλλος ακόμα νομίζει ότι το παίζουμε ντετέκτιβς. Εδώ πιστεύει ότι με ξεβράκωσε κιόλας με τη θέση μου, βγάλε άκρη.
Είπαμε, το ΔΟΓΜΑ είναι ότι η 9/11 ήταν ένα τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Αμερικής, με το οποίο κανείς από την αμερικάνικη πλευρά δεν είχε καμία σχέση. Οτιδήποτε άλλο είναι παλαβές ιστορίες με μάγισσες και φαντάσματα!
Μα ρε μαλακα συμφωνούμε σε ολη την ιστορια, απλα για να νομιμοποιήσεις το μετέπειτα θες οπωσδήποτε να βγαλουμε πως οι Αμερικανοι το έστησαν. Εκει διαφωνουμε.
Τσαμπα αρπαζόμαστε και πετας τωρα τετοια, τι να σου πω
Ρε ΜΑΛΑΚΑ, ήδη έχω γράψει τέσσερις ή πέντε φορές ότι δεν πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να βγάλουμε αυτό το συμπέρασμα - είναι απλά η προσωπική μου γνώμη (για την οποία όμως επίσης έχω ξεκαθαρίσει ότι δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά) κι από κει και πέρα θεωρώ απλά ότι καλό είναι να ληφθεί υπ’ όψη σαν παράμετρος, σαν σοβαρό ενδεχόμενο ή όπως αλλιώς θες να το πεις, και να μην απορριφθεί αψήφιστα. Μάλλον εσύ δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις.
Και για το ότι “αρπαζόμαστε” υπεύθυνος είσαι συ. Μέχρι να αρχίσεις την κλασσική τακτική σου να απαξιώνεις την αντίθετη γνώμη μ’ αυτά τα “όποιος έχει την τάδε άποψη είναι για τον πούτσο κτλ.”, η διαφωνία γινόταν πάνω στις θέσεις και τις απόψεις και όχι επί προσωπικού. Λυπάμαι, αλλά ας πρόσεχες.
Ε μα αφου η παραθεση στοιχείων στηριξης της θεωριας απο μηχανικούς που εβλεπα πριν γενικα από μονη της ειναι για Λιακόπουλο, τι να κανουμε δηλαδή. Δεν ειπα για κανεναν τπτ
Εν συντομία για να το λήξω και γω.
Κανείς, τουλάχιστον εγώ και ο Γράκχος, δεν λέει ότι το έστησαν οι Αμερικανοί. Άλλο πράγμα το “στήσιμο” και άλλο πράγμα το “έχω σοβαρές πληροφορίες και το αμελώ ηθελημένα (;)”.
Απο κει και πέρα, αν το δούμε γενικότερα; το να ήταν στημένο γιατί σου φαντάζει τόσο τερατωδώς απίθανο; Θεωρείς δηλαδή ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ, θα είχε τους οποιουσδήποτε ηθικούς φραγμούς για να πράξει κάτι τέτοιο;
Που ήταν οι ηθικοι φραγμοί στην Χιροσίμα και το Ναγκασάκι; Που ήταν οι ηθικοί φραγμοί στα εκατομμύρια των νεκρών “κιτρινιάρηδων” στην Ινδοκίνα τις δεκαετίες των 60 και 70;
Iστορικά δεν έχεις παραδείγματα προβοκάτσιας κρατικών αρχών ενάντια στους ίδιους του τους πολίτες; Το Reichstag τελικά μύθος ήταν και αυτός; Και άντε γάμα το το Reighstag, γιατί μιλάμε για φασιστικό καθεστώς.
Για πάνε στην Ιταλία το 69 και πες μας για την σφαγη της Piazza Fontana στο Μιλάνο, όπου ακροδεξιοί με τις πλάτες των μυστικών υπηρεσιών της Ιταλίας δολοφόνησαν 18 πολίτες, τραυμάτισαν καμια κατοστάρα και έριξαν το φταίξιμο στους αριστερούς. Και όλα αυτά στα πλαίσια της επιχείρησης του ΝΑΤΟ με τίτλο “Gladio”. Μύθος και αυτό;
…
1969 Piazza Fontana bombing[edit]
According to Avanguardia Nazionale member Vincenzo Vinciguerra: “The December 1969 explosion was supposed to be the detonator [B]which would have convinced the politic and military authorities to declare a state of emergency[/B]”
…
Μύθος είναι και το αποχαρακτηρισμένο έγγραφο της επιχείρησης Northwoods, που πόσταρα πιο πάνω, που πρότεινε τρομοκρατικές επιδρομές εντος ΗΠΑ για να νομιμοποιήσουν πόλεμο με την Κούβα;
εντιτ : ουτε για μηχανικους ουτε τιποτε από μένα τουλάχιστον. Ξεκάθαρα ιστορικά δεδομένα…
Νάτες και οι κωλοτουμπίτσες.
Ξεκάθαρα χαρακτήρισες με συγκεκριμένους τρόπους ΟΛΟΥΣ όσοι δε συμμερίζονται την κυρίαρχη αντίληψη πάνω στο θέμα. Και ουσιαστικά χαρακτήρισες κι εμένα συνωμοσιολόγο, κι ας μην μπήκα πουθενά σε λεπτομέρειες για το πώς και γιατί έπεσε ο τάδε ή ο δείνα πύργος κτλ. Συνειδητά απέχω από αυτή την κουβέντα ακριβώς επειδή δεν έχω ειδικές επιστημονικές γνώσεις πάνω στα θέματα που άπτονται αυτών των θεωριών. Το μόνο που έχω αμφισβητήσει εδώ είναι η βεβαιότητα περί “αιφνιδιασμού” των ΗΠΑ. Αλλά τι να το κάνεις, τσουβάλιασμα απ’ τα λίγα.
Ο Floydized και οι λοιποί του κλάδου, απορρίπτει ενδείξεις (όχι αποδείξεις προφανώς) και αποδέχεται την κενή ενδείξεων (στην καλύτερη) της επίσημης εκδοχής. Αν ήθελε να είναι πιο έντιμος, θα έπρεπε τουλάχιστον να κρατάει μια απόσταση και από τα δύο, και να είναι επιφυλακτικός σε κάθε επίσημη εκδοχή ενός κράτους, που - αποδεδειγμένα - χρησιμοποίησε το γεγονός (αν δηλαδή δεν το δημιούργησε κιόλας) στη συνέχεια όπως όλοι ξέρουμε και βιώνουμε. Είχαν το κίνητρο, ήταν περισσότερο από αρκετά αδίστακτοι για να δολοφονήσουν πολίτες τους ώστε να πετύχουν τον όποιο στόχο τους, αποδείξεις δύσκολα έως αδύνατο να δούμε στο εγγύς μέλλον. Η ιστορία θα έπρεπε να μας διδάσκει, τουλάχιστον να είμαστε επιφυλακτικοί και υποψιασμένοι με οποιαδήποτε επίσημη εκδοχή των γεγονότων ενός ολοκληρωτικού/τρομοκρατικού κράτους όπως οι ΗΠΑ.
Isis ωραια κουβεντα αυτη που ανοίγεις αλλα σιγουρα δεν μπορεί να γίνει δω και κυρίως δεν μπορώ να απαντήσω με ενα μεγαλο ποστ. Πρεπει να δουμε πολλά πράγματα, κυρίως σχετικά με το κράτος. Δεν εχω πρόθεση να αμφισβητήσω τίποτα, απλα σχετικά με την 11/9 τα στοιχεία δεν δείχνουν πως ήταν μια στημενη υποθεση ή κατι τετοιο.
Αυτο που θέλησα να τονίσω ειναι πως οι ολιγωρίες στις μυστικές υπηρεσίες ειναι συνήθεια, μην πω και πεπατημένη, και ειδικα η CIA εχει κανει άπειρες μαλακιες.
Ειλικρινά αν θελει κανεις ας διαβασει σχετικα βιβλία με τον ρολο και την αποτελεσματικότητα των μυστικών υπηρεσιών. Σιγουρα πολλοί από τους συγγραφείς δεν είναι και από τους πιο “αριστερούς”, ίσα ίσα είναι συνήθως καβλωμένοι ρεαλιστές, όμως εχει ενδιαφέρον. Σε καιρούς πολέμου ειδικα έχουν γίνει οργια, εχουν εκτεθεί ολόκληρες χώρες και στρατοί από απλές μαλακιες που στην σφαίρα του κοινού νου μπορούν να θεωρηθούν εως και συνθηκολόγηση με τον εχθρό! Γενικα μιλαω τωρα και ασχετα με το θεμα που έθιξες.
Κλείνοντας θεωρώ πως ειδικα στην 11/9 μπαίνουν δυναμικά νεα δεδομένα που δεν είχες παλαιότερα. Οχι σχετικά με τον όγκο των νεκρών, το οτι εγινε ντου στην πιο δυνατη χωρα του κόσμου ή το οτι εν τελει καρφώθηκαν δυο αεροπλάνα στο μπαμ. Έχεις το θέμα με την Αλ Καιντα και οτι πρεσβεύει, δλδ την καταπίεση και το πως αυτη διαχέεται στο νεο διεθνές σύστημα αλληλεξάρτησης. Αυτή από που προκύπτει ; Και κυρίως το ερώτημα για μενα είναι ενα. Πώς διαβάζεις την όλη κίνηση του φαινομένου εαν ξεκινάς από την πεποίθηση πως η Αμερικη έστησε την ιστορία (καταλαβα πως εσύ μιλας οτι στην καλυτερη εκανε τα στραβα ματια σε ενα προειδοποιημενο χτύπημα, οχι για στήσιμο όπως οι αλλοι πίσω) ;
@Γρακχε δεν καταλαβαίνω τι λες, προφανώς όποιος πιστεύει πως η εξήγηση ενός μηχανικού για τα κτίρια ή ενός ειδικού στα εκρηκτικά επαρκεί για την 11/9 ζει σε μια πλάνη, συνειδητά ή μη. Δεν έθιξα προσωπικά κανεναν άνθρωπο, βάσει της παραδοχής του για το θεμα είπα πως γενικα πρόκειται περι συνωμοσίας. Αλλο το να λεω “πω τα ξερουμε από σενα, ίδιο υφάκι, στρογγύλεμα, παλι ετσι μας ήρθες, απολογητή του Ιμπεριαλισμού (!!!)” και ετσι.
Προφανώς και χαβαλες θα γίνει και δεν ειναι και ο καθενας υποχρεωμενος για να αποδείξει τα αυτονόητα να πετάει βιβλιογραφίες από βιβλιοθηκες
Σου απάντησα στο ίδιο ύφος με το οποίο μου απευθύνθηκες επανειλημμένως, με ατάκες τύπου “ντάξει αυτά που λες είναι λιακοπουλίστικα”, “οκ αυτά είναι θεωρίες Χαρδαβέλλα”, “αν πιστεύεις ότι τα πράγματα λειτουργούν έτσι είσαι για τον πούτσο και τη γαμάς τελείως τη συζήτηση”. Να μη γκρινιάζεις καθόλου. Once again, ας πρόσεχες.
Εχμμ, αυτα για Λιακόπουλο κλπ δεν τα είπα καν επί προσωπικού, αντιθέτως με σενα που δεν ξεχνας να κανεις και ψυχανάλυση του καθε χρηστη ωστε να βγει άκυρος, και κυρίως οτι είπα σχετικα με σενα για το ΠΑΡΟΝ θεμα συνέβη μετα απο ποστ σου όπου προσπάθησες να με βγαλεις κατι σαν απολογητή των εγκληματιών με ατακες όπως “ο διαλογος πιστευω ηταν αποκαλυπτικός”, ενω πριν σου εχω απαντήσει ηρεμα δείχνοντας πως γουστάρω την κουβεντα. Και παλι απαντας ως συνήθως τσιτωμένα
Over and out απο μενα γιατί βγαίνουμε και οφφ τοπικ
(αυτο το “για τον πουτσο” ειδικα το εγραψα για το κρατος, δλδ λολ)
Νομίζεις ότι μ’ αυτά που λες υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου απέναντι σε άδικες κατηγορίες. Στην πραγματικότητα αυτό που λες είναι ότι δεν το καταλαβαίνεις καν πόσο προκλητικός και προσβλητικός γίνεσαι μ’ αυτά που γράφεις καμιά φορά. Φευ.
Καθήστε σκοτωθείτε, εγώ για μια τέτοια απάντηση περίμενα από κάποιον και όλα τα άλλα δευτερεύοντα. Ύστερα από την 9/11 αυτό τα “μα εγώ νόμιζα ότι τον αναπτήρα τον έβγαλε για να ανατινάξει το βενζινάδικο του παραδιπλανού τετραγώνου, που να το ξερα ότι είναι καπνιστής οπότε του άναψα και γω μια και είχα το κεφάλι μου ήσυχο” δίναν και πέρναν. Τέτοιες νοοτροπίες είναι που γεννούν όλες τις ρατσιστονεοναζιστικές τάσεις του σήμερα είτε είναι ο μουσουλμάνος που πληρώνει τα σπασμένα των 2 πύργων είτε ο αλβανός που πληρώνει το συμπατριώτη που κάποτε πήγε στο χωράφι κάποιου, του σκότωσε τον πατέρα, του έφαγε την αδερφή και του βίασε τις κατσίκες. Preemptive strike και ξεμπερδεύομε ρε αδερφε.