Και παμε στα πιο σοβαρα.
Δεν εχω ηρεμο σχολιο να κανω, οποτε δε θα πω παρα πολλα, θα πω ομως αρκετα.
Ναι υπαρχουν αντιδρασεις, ειδικα στις “μπλε” πολιτειες.
Ολο αυτο προερχεται φυσικα απο την πατριαρχια και τον συνδυασμο αυτης με θρησκευτικη ανατροφη που εχει την εκκλησια και τον χριστο ως βασικο κομματι των εφ’ορου ζωης κοινωνικων και υπαρξιακων πεποιθησεων μιας τεραστιας ποσοτητας ανθρωπων που μεγαλωνουν σε πολιτειες οπως Οκλαχομα, Μιζουρι, Μισισιπι, Αλαμπαμα, Τεξας και δε συμμαζευεται. Αυτο δε σημαινει οτι δεν υπαρχουν συντηρητικοι, θρησκοληπτοι, ημι-αμορφωτοι κολλημενοι στις υπολοιπες πολιτειες, αφου ειμαι σιγουρος οτι υπαρχουν και σημαντικες ποσοτητες τετοιων σε πολιτειες οπως Καλιφορνια και Νεα Υορκη, τις παραδοσιακα προοδευτικες, μορφωμενες και ανοιχτομυαλες πολιτειες, αλλα η συμμετοχη και συνεισφορα των πολιτειων που ανεφερα πρωτα (και πολλων αλλων δηλαδη, μερικα παραδειγματα εβαλα) ειναι αυτη που κανει την διαφορα, ετσι οπως ειναι το δικαστικο και νομοθετικο συστημα εδω περα.
Βασικα, αυτο που βλεπουμε να παει να γινει τωρα, ειναι συνεπεια της εκλογης της πορτοκαλι αμοιβαδας πριν 6 χρονια, αφου το χειροτερο που εγινε ηταν η εκλογη των δικαστων απο το κομμα των Ρεπουμπλικανων, και οχι η κυβερνηση, η οποια εν τελει κρατησε μονο 4 χρονια και δεν προλαβε και να γαμησει τα παντα - οχι οτι δεν προσπαθησε.
Οι φιλοι μου και γνωστοι μου ειναι προφανως ολοι υπερ του δικαιωματος στην εκτρωση απο οσο γνωριζω, γιατι η ζωη ειναι μικρη και δεν εχω καθολου χρονο και ενεργεια να σπαταλησω σε κοινωνικες διασυνδεσεις με αμοιβαδες. Γινονται διαδηλωσεις κι εδω περα, μην φανταστεις οτι ο κοσμος το περναει στο ντουκου. Απλα με το προσχεδιο αυτου του νομου ψιλο-ετοιμο, δεν ειμαι σιγουρος κατα ποσο μπορει να αλλαξει κατι.
Ευχομαι χημικη στειρωση σε οσους αντρες ειναι κατα του δικαιωματος στην εκτρωση, και να μην κανουν ποτε παιδια για να γλιτωσουμε απο ελαττωματικο DNA ως ειδος (και απο την αθλια ανατροφη που θα εδιναν στα παιδια τους). Και αν ποτε ανακαλυψουμε καποιου τυπου χρονομηχανη, ευχομαι εκτρωση απο τη μανα τους. Οσον αφορα τις γυναικες που θελουν να αποφασιζουν αλλοι για το τι θα κανουν στο σωμα τους… πραγματικα δεν ξερω τι να πω. Απο τη μια θα ηθελα να κανω σοβαρη συζητηση με καποια τετοια γυναικα απλα για να μπορεσω να καταλαβω σε ποσα επιπεδα εχει εισελθει η πρεζα γλυκια στον εγκεφαλο της, απο την αλλη οποτε εχει τυχει να δω σχολια απο γυναικες που ειναι κατα του δικαιωματος στην εκτρωση σε social media, το μονο συμπερασμα που βγαινει ειναι πως μιλαμε για βαθια πλυση εγκεφαλου και ανθρωπους ανδρεικελα, που δεν αξιζει καν να τους δωσω σημασια. Απλα ευχομαι καποια μερα να εξαφανιστουν ολοι αυτοι σιγα σιγα, ισως σε 2000 χρονια ξερω γω…
Το καλο ειναι οτι λογικα η νομοθεσια αυτη θα ειναι εν τελει στην δικαιοδοσια καθε πολιτειας ξεχωριστα, οποτε οσοι ζουμε σε πολιτειες που η πλειονοτητα του κοσμου δεν ειναι πρωτογονοι, θα ειμαστε σχετικα οκ. Μπορει ισως να μας πει περισσοτερα κι ο @akefaloskavalaris για το θεμα αν γνωριζει, γιατι τις ακριβεις διαδικασιες που εχουν σχεση με το νομοθετικο σωμα στην Αμερικη ομολογω δεν τις γνωριζω, και δηλαδη δε με ενδιαφερει να τις μαθω κιολας.