Ειδήσεις από όλο τον κόσμο

Για να είμαι ειλικρινής, πιστεύω ότι το ΑΙ κάνει αυτό που δείχνει η πρώτη εικόνα, ο άνθρωπος κάνει κάτι παραπάνω από αυτό. Αλλά οκ, το θέμα είναι να περάσει το μήνυμα, έστω και με το ρίσκο της υπεραπλούστευσης.

Το θέμα δεν είναι αν ένα ΑΙ κάνει το ίδιο με έναν άνθρωπο, αλλά αν τότε αυτό εξακολουθούμε να το θεωρούμε τέχνη. Το δύσκολο είναι ενίοτε και να μπούμε στη διαδικασία να ριζοσπαστικοποιήσουμε την τέχνη μας

2 Likes

Οι καλοι καλλιτέχνες αυτο θα κανουν

Το chatgpt και όλα τα LLM (αν και μόνο το chatgpt έχω δοκιμάσει) είναι μια χαρά φάση και δεν έχει σχέση με μηχανή αναζήτησης ούτε στο πώς λειτουργεί, ούτε στο πως (θα έπρεπε να) χρησιμοποιείται. Το βασικό του πλεονέκτημα για μένα είναι πως βοηθάει απίστευτα στο να μάθεις να κάνεις σωστές ερωτήσεις, που είναι και το κύριο χαρακτηριστικό της κριτικής σκέψης.

2 Likes

To “επιτηδευμένη μηχανή αναζήτησης” το λέω και λίγο ειρωνικά, εννοώντας ότι πάει ένα βήμα παρακάτω από το να σου παρουσιάζει τις πληροφορίες, προσπαθεί να στις μετατρέψει σε γνώση/ενημέρωση, με το να τις συμπτύσσει και να τις παρουσιάζει με τη μορφή ενιαίας και δομημένης απάντησης.

Το δευτερόλεπτο που το εμπόριο έγινε παράγοντας στην τέχνη (δηλαδή πριν χιλιάδες χρόνια), οποιαδήποτε συζήτηση για το ΑΙ και πνευματικά δικαιώματα είναι περιττή.

Είναι απλώς το επόμενο βήμα στη εξέλιξη της τέχνης και στο ποσό προσιτή είναι αυτή σε περισσότερους ανθρώπους. Πριν 500 χρόνια υπήρχε ένας αξιόλογος ζωγράφος ανά κάμποσους χιλιάδες ανθρώπους, πριν 200 χρόνια αυτός ο αριθμός ήταν πολύ μεγαλύτερος, και σε λίγα χρόνια όποιος θέλει θα μπορεί να φτιάξει την δική του ταινία όπως την θέλει.

Καλό είναι να μην γινόμαστε μπουμερς με αυτά. Σιγά μην κάνουμε και σταυροφορία για το αν θα πρέπει να δώσουμε λεφτά για πνευματικά δικαιώματα στον απόγονο του Ντα Βίντσι επειδή ένα πρόγραμμα χρησιμοποίησε ως έμπνευση έναν πίνακα του.

Δεν το χρησιμοποίησε σαν έμπνευση, χρησιμοποίησε κάποια (μαζί με εκατομμύρια άλλα) ψηφιακά αντίγραφα για να εκπαιδευθεί το κάθε μοντέλο. Κάτι αντίστοιχο με το chatgpt πχ, που διάβασα πως ο Μασκαράς λέει θέλει να κάνει μήνυση στη Microsoft γιατί χρησιμοποίησε τα δεδομένα απ’ το twitter για να εκπαιδεύσει τα μοντέλα της (και μάλιστα είναι σε beta έκδοση ο αυτόματος βοηθός σε όλη τη Office σουίτα που την εμπορεύεται) και κάτι τέτοιο θέλει να κάνει και το reddit.

Διάβασε αν θες για το data economy strategy και γενικά τη νομοθεσία που έχει η ΕΕ για την ψηφιακή οικονομία

2 Likes

Ναι, αυτο που θελω να πω ειναι οτι ολοκληρη η γνωση και ολοκληρη η τεχνη ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να ειναι διαθεσιμα διαδικτυακα. Τωρα το monetization ειναι αλλο θεμα, και ενα για το οποιο δεν εχω ακριβως τοσο πολωμενη αποψη οσο στην κουβεντα. Που σταματαει ολο αυτο? Αν εγω που ειμαι δασκαλος πληρωνομαι για να μεταφερω την γνωση που εχω στην Φυσικη σε αλλους ανθρωπους μεσω ιδεων και θεωρηματων και εξισωσεων που αλλοι ανθρωποι εχουν σκεφτει και διαμορφωσει, πρεπει να κατηγορηθω για “κλοπη ιδεων”? Η εννοια των πνευματικων δικαιωματων ειναι προβληματικη απο την βαση της, και το τι θα μπορει να χρησιμοποιει μια ΑΙ πλατφορμα και τι οχι, ειναι μια τεραστια συζητηση.

Εγω εντωμεταξυ δεν μιλησα για την Microsoft και τον Μασκ, αυτοι μπορουν και οι δυο να χρεωκοπησουν αν γινεται γρηγορα for all I care :stuck_out_tongue:

Κατ’εμε ειναι γελοιο να βγαινει το Midjourney bot που μου δινει την δυνατοτητα να φτιαξω φανταστικες εικονες απο μαυρες τρυπες και νεφελωματα (εχω φτιαξει αρκετα) βασιζομενο στο τι γνωση εχουμε για αυτα τα αντικειμενα στο διαστημα, και να σκαει καποιος ενοχλημενος εκατομμυριουχος ή καποια πουτσο-κυβερνηση και ναα λενε “ωπα, δεν ειναι σωστο να βγαζει λεφτα αυτος που εφτιαξε το Midjourney, θα μπορουσαμε να τους τα κλεψουμε ολα αυτα τα λεφτα… ε σορρρρυ, εννοω οτι η Τεχνη ειναι Ιερη”

1 Like

Η απάντηση σε όλα αυτά είναι απλή, ο δημιουργός των δεδομένων αποφασίζει τη χρήση τους (ή δίνει δικαιώματα στην υπηρεσία που βρίσκεται μέσα από τις άδειες χρήσεις). Αν μετά κάποιος χρησιμοποιεί τα δεδομένα και αποκομίζει οικονομικό ώφελος, τότε πρέπει να αποζημιώνει τον original δημιουργό.

τίποτα απ’ τα δύο δεν προσφέρει το ΑΙ, ωστόσο

Δυόμιση χρόνια εδώ, πρώτη φορά θα σου έκανα fist bump και θα σε κερνούσα και μια μπύρα

3 Likes

Ξέρω πως η συζήτηση είναι σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά εγώ είμαι λίγο και της πράξης.

1. Πώς αποφεύγουν το overfitting του μοντέλου τους σε πολύ εξειδικευμένα θέματα με λιγοστό υλικό όταν δε γνωρίζουν καν ποια είναι αυτά τα θέματα; To overfitting είναι πρακτικά αντιγραφή του σπάνιου υλικού.
  2. Γιατί να σκιστεί ο μουσικός 12 μήνες να δουλεύει έναν νέο ήχο και να μην πληρώνεται 8ωρη εργασία, όταν την επομένη το ΑΙ θα δημιουργεί μουσική με τον ήχο του δίχως να τον αποπληρώσει;
  3. Γιατί να δημοσιεύσει κανείς GNU κώδικα στο github όταν η Microsoft θα του αλλάζει τα ονόματα στις μεταβλητές και θα τον παρουσιάζει σαν “παραλλαγή που δεν παραβιάζει το GNU”?

Σίγουρα ο κόσμος μας θα αλλάξει πολύ τα επόμενα χρόνια (ελπίζω να ψοφήσει και το Instagram από όλα τα fake videos/pictures) και δεν έχω ιδέα πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση και το πώς θα αλλάξω εγώ τον τρόπο εργασίας μου. Αλλά δε νομίζω πως το ΑΙ δεν έχει κοινωνικοπολιτικά challenges και απλά πρέπει να πάμε with the flow. Αν το AI σου δώσει λάθος απάντηση, ποιος/α φέρει την ευθύνη; Γίνεται η Microsoft να έχει ένα εργαλείο που δύναται να οργανώσει το τέλειο mass shooting και να μην φέρει νομική ευθύνη;

Δεν ειπα αυτο πουθενα βεβαια :stuck_out_tongue:

Απλα κατι γελοια ban σε Midjourney ως ιδεα, ειναι σα να λες σε κοσμο οτι δεν μπορει να κανει φωτοσοπ και να δημιουργει memes.

Κακως, εχω γραψει και ωραια πραγματα για μπασογραμμες των Porcupine Tree!
Btw αυτο το πηγαινες για καποιου τυπου κοπλιμεντο, αλλα δεν ακουστηκε και πολυ καλο :sweat_smile:

Ούτε εγώ είπα * ρητά * ότι το είπες, βέβαια, αλλά ας μην πάμε τη συζήτηση προς σαχλαμάρες τύπου “είπες-είπα”, αλλά βάσει του context. Μιλάμε για ΑΙ. Το υπερασπίστηκες, ως μέσο εκδημοκρατισμού της τέχνης

Μετά προσθέτεις και τη Γνώση στο μιξ, βγάζοντας το ΑΙ, και μιλώντας για διαδίκτυο:

Ναι, δεν έγραψες ρητά “Το ΑΙ προσφέρει ολόκληρη την Τέχνη και την Γνώση” αλλά μιλάς γι’ αυτό σαν να δύναται να το κάνει, και θα το κάνει, τουλάχιστον όσο το ΑΙ υπάρχει στο διαδίκτυο, και μιλάμε για αυτό σε αυτό το τόπικ.

Σωστό

Ακούστηκε ακριβώς όπως ήθελα, τύπου “Συμφωνούμε απόλυτα τώρα, αλλά μην βιαστούμε να βάλουμε ταμπέλα στη σχέση μας”

2 Likes

Δεν εχω φοβηθει ποτε, και ουτε τωρα δηλαδη, πως το ΑΙ και οι υπολογιστες μπορουν να αντικαταστησουν τον ανθρωπινο παραγοντα, σε καμια εκφανση της ανθρωπινης ζωης η οποια εχει να κανει με εμπνευση και τεχνη. Απλα ειναι ενα σουπερ χρησιμο εργαλειο. Εν προκειμενω, ειμαι ενθουσιασμενος στην ιδεα του να μπορω να φτιαξω ας πουμε ενα βιντεο 20 λεπτων σε λιγα χρονια, το οποιο θα παιρνει χαρακτηρες απο ταινιες και θα φτιαχνει μια ταινια οπως την θελω. Και δεν θεωρω οτι υπαρχει τιποτα λαθος σε κατι τετοιο. Εν τελει, αν καποιο στουντιο του Χολιγουντ το δει ως απειλη, ας βγαλει καλυτερες ταινιες που θα παει ο κοσμος να τις δει, αντι να φτιαχνει τις δικες του. Απο αυτο μεχρι το “ολοκληρη η Τεχνη μπορει να καταργηθει γιατι ο καθενας θα φτιαχνει την δικη του Τεχνη” υπαρχει μια απειρη αποσταση.

Τωρα οσο για το instagram που αναφερθηκε, μακαρι να ζησει 1000 χρονια ακομα, γιατι να ψοφησει? ΛΟΛ

Με το που έκανες reply μου πέταξε το Facebook pop up window ενημερώνοντας με πως εμπίπτω στο settlement που έκανε για τις ΗΠΑ και μπορώ να κάνω αίτηση για να πάρω (λίγα) μετρητά κι εγώ. Ωραία σύμπτωση! (ψίχουλα φαντάζομαι μου αναλογούν έχοντας υπάρξει για 6 μήνες στις ΗΠΑ σε 15 χρόνια)

(το θεωρώ πολύ ρηχό το Instagram, έχει γεμίσει με διαφημίσεις και ψέματα, και υπάρχει εκτενής βιβλιογραφία για τα ψυχικά προβλήματα που προκαλεί σε πολλές ευαίσθητες ομάδες δίχως το ίδιο το Instagram να έχει πάρει θέση/μέτρα. Μια εποχή μόνο το χαιρόμουν όπου μου έδειχνε ή μόνο κοπέλες με μπικίνι ή αγώνες σκάκι. Κάποια μέρα μου έδειξε μια κοπέλα σε μπικίνι να παίζει σκάκι και έκτοτε μου δείχνει κόσμο να υποκρίνεται πως κάνει κάτι με πραγματικό κέφι και μεράκι :yum:)

1 Like

Αυτο το διαβασα οπως “ας φτιαξουν ομαδα να κερδιζουν και τους διαιτητες”, το οποιο ποτε δεν ηταν καλο σαν context και ας ειμαι Ολυμπιακος.

Περαν του παραπανω, που ειναι απλως ενα αστειο κι ελπιζω να μην απασχολησει κανεναν περισσοτερο απο οσο του αναλογει (δλδ καθολου):

Το ανεφερε ο @nnnkkk ηδη, αλλα ας το επαναλαβουμε οτι -συμφωνα με τα οσα ξερω- το chatgpt δεν αντλει πληροφορια απο το διαδικτυο, δεν ειναι μια πολυ γρηγορη μηχανη αναζητησης. Μπορει να το κανω, δεν ειμαι τεχνικος, αλλα ξερουμε οτι προσπαθει να δημιουργει μονο του, με βαση το ταϊσμα που εχει γινει ως το 2021 απο τους χειριστες του. Πανω-κατω αυτο τελος παντων.

Σε quotαρω ως αναφορα, δεν απαντω απευθειας σε εσενα.

Ως εργαζομενος που δημιουργει (οχι τεχνη, αλλα περιεχομενο), σας λεω οτι ηδη υπαρχουν σκεψεις για την επομενη μερα αυτων των εργασιακων ομαδων. Το ασχημο ειναι οτι σε πολλες περιπτωσεις, η λυση του ΑΙ για το περιεχομενο θα ειναι η ευκολη, παροτι ποιοτικα θα υπαρξει υποβαθμιση. Αυτο διοτι αν το ΑΙ μπορουσε ή μπορεσει στο μελλον να δημιουργησει from scratch, τοτε σιγουρα θεσεις εργασιας θα κινδυνευσουν.

Αν το ΑΙ δεν μπορει να το κανει και απλως ανακυκλωνει, δεν υπαρχει κανενας λογος να του δινουμε αξια. Αλλα ως “ευκολη λυση”, οπως ανεφερα παραπανω, θα παρει περισσοτερη αξια απο οση του αναλογει. Προσωπικα νομιζω οτι το μελλον του content και των social ειναι πολυ περιορισμενο πλεον και αυτες οι θεσεις εργασιας θα εξαφανιστουν.

Δεν ξερω ποσο συντομα διοτι βλεπουμε οτι οι εξελιξεις τρεχουν γεωμετρικα, αλλα θεωρω οτι θα συμβει.

1 Like

δεν είμαι σίγουρος ότι το καταλαβαίνω όπως το λες

1 Like

Δε θα μακρηγορησω ( λεμε τωρα - εννοω δε θα γραψω 8 σελιδες) γιατι ειμαι και κουρασμενος, αλλα σε γενικες γραμμες καταλαβαινω αυτα που τα λες.

Απλα θα αναφερω ενα προχειρο παραδειγμα. Οι γονεις μου ειχαν φωτογραφειο στα 80ς και τα 90ς (και στα μισα 2000ς) , στο οποιο εκτος απο το να πουλανε κορνιζες και μηχανες και φιλμ, και εκτος απο το να βγαζουν φωτογραφιες διαβατηριου και ταυτοτητος, εμφανιζαν τα κλασικα 35μμ φιλμ και τα εκτυπωναν με κατι τεραστια μηχανηματα τα οποια κοστιζαν κατι εκατομμυρια δραχμες τοτε. Αυτο το τελευταιο, ηταν και η κυρια πηγη εισοδων για το μαγαζι.

Στις αρχες των 2000ς αρχισε δειλα δειλα να γινεται ευρεως διαδεδομενη η ψηφιακη φωτογραφια, και μεχρι το 2005 βαρια ειχε εξαφανιστει πληρως η εμφανιση και εκτυπωση φωτογραφιων. Ολοι πλεον ειχαν φωτογραφιες σε ψηφιακη μορφη αυστηρως αποκλειστικα, και αυτο που τοτε ηταν μια νεα μοδα, ειναι πλεον μια παγκοσμια πραγματικοτητα. Τα παιδακια στα οποια κανω μαθημα, δεν εχουν καν ιδεα οτι καποτε τυπωναμε τις φωτογραφιες μας σε τακτικη βαση. Ενας ολοκληρος κλαδος βασικα ξεκληριστηκε, και το 90% των τοπικων φωτογραφειων απλα εκλεισαν ή/και χρεωκοπησαν.

Τι επρεπε να κανουν οι γονεις μου, να κατσουν να κλαιγονται για το πως ο ερχομος της τεχνολογιας τους κατεστρεψε την επιχειρηση? Ή να καθονται να λενε πως επρεπε με καποιον τροπο να υπαρχει νομοθεσια η οποια να υποχρεωνει καποιου τυπου πληρωμες και δικαιωματα επειδη εχασαν την δουλεια τους? Δυστυχως ή ευτυχως, υπαρχουν εκατονταδες κλαδοι επαγγελματων οι οποιοι ανα τις χιλιαδες χρονια που η ανθρωποτητα εχει αναπτυξει νεες τεχνολογιες εχουν ειτε επηρεαστει αρνητικα, ειτε απλα εξαφανιστηκαν. Και παρα πολλες φορες τα επαγγελματα προσαρμοζονται και εξελισσονται κι αυτα.

Η ολη φαση με τα “πνευματικα δικαιωματα” καλλιτεχνων ειναι ενα shitshow που λενε και στο χωριο μου απο την πρωτη στιγμη που ψηφιστηκε οποιαδηποτε σχετικη νομοθεσια σχετικα με αυτα. Σε 100 χρονιαα απο τωρα ο τροπος με τον οποιον διακινειται και διαμοιραζεται η τεχνη θα εχει αλλαξει ριζικα, οπως εχει ηδη γινει αλλωστε. Καποτε ενας ζωγραφος πουλουσε εργα μονο σε πλουσιους προς υπερογκα ποσα, τωρα ενας ζωγραφος προμοταρει την τεχνη του και την δουλεια του μεσω Instagram και διαφημισεων, ενω πουλαει αντιτυπα τα οποια μπορουν να αναπαραγονται για πολυ κοσμο, προς χαμηλοτερη τιμη το καθενα. Τωρα υποβαθμιση της δημιουργιας… αυτο ειναι μια τεραστια κουβεντα η οποια εχει και σε τεραστιο βαθμο υποκειμενικο χαρακτηρα.

4 Likes

Εχεις δικιο, βγηκε η κουραση και το εγραψα χαλια. Συμφωνα με οσα εχω διαβασει (μπορει και να εχω καταλαβει λαθος, υπαρχει υπερπληροφορηση για το θεμα), το chatgpt τροφοδοτηθηκε με γνωση. Δεν ξερω τι ειδους δεδομενα του εδωσαν, μπορει και να ειναι ενα στικακι με ολο το internet χωμενο εκει μεσα, ειλικρινα δεν γνωριζω. Η γνωση αυτη ηταν ως 2021. Απο εκει κι επειτα του ειπαν “τωρα εμαθες, αρχισε να δημιουργεις μονο σου”. Σαν να ειναι χειριστης του AI ο Quintom και chatgpt οι μαθητες του. Τους εδωσε τη γνωση, μετα πρεπει κατι να κανουν με αυτην.

Οποτε υποθετω οτι εδω το debate ειναι αν το ΑΙ μπορει να δημιουργησει ή αν απλως φτιαχνει ενα mix/παραλλαγες της γνωσης. Κι αυτο δημιουργια θεωρειται, αλλα δεν θα το ελεγα και κατορθωμα αξιο αναφορας.

Σωστα το λες. Και τα βυρσοδεψεια χαθηκαν ξερωγω, οποτε καταλαβαινω το point σου. Εκει που υπαρχει ομως το σημειο κλειδι για εμενα ειναι στον πληθυντικο που χρησιμοποιησες. “εκατονταδες κλαδοι - νεες τεχνολογιες”. Εδω βλεπουμε ομως μονο μια νεα τεχνολογια που θεωρητικα μπορει να αντικαταστησει εκατονταδες κλαδους.

Ως παραδειγμα παιρνω τον δικο μου τομεα, οπου το content δεν ειναι “ενας κλαδος”. Ειναι αρκετοι διαφορετικοι ρολοι μεσα σε ενα ευρυτερο εργασιακο πλαισιο. Γραφιστες, κειμενογραφοι, SoMe, editors, πιθανως και φωτογραφοι, απειλουνται βραχυπροθεσμα ή μακροπροθεσμα. Σιγουρα θα υπαρχει ανθρωπινος ελεγχος διοτι καποιος πρεπει να υπαρχει για να πει στο ΑΙ τι θα προμοταρουμε σημερα ή ποιο κοινο στοχευουμε ή τι περιπου θελουμε να εμφανισουμε. Αλλα αν σημερα θελεις 3 για μια δουλεια, αυριο θα αρκει ενας.

Βλεπω λογικο παντως να μην το φοβασαι, διοτι θα περασει καιρος μεχρις οτου το ΑΙ μπορεσει να αντικαταστησει εναν δασκαλο ή καθηγητη. Η κριτικη σκεψη δημιουργειται μεσα στην αιθουσα διδασκαλιας και ενας υπολογιστης δεν νομιζω οτι ειναι ικανος (ακομη τουλαχιστον) να αλληλεπιδρασει με τον ιδιο τροπο.

Σιγουρα εχει υποκειμενικο χαρακτηρα διοτι τεχνη ειναι για καποιον η διαφημιση του Jumbo και τεχνη ειναι για αλλον η εθνικη πινακοθηκη. Αν ομως βαλεις στην εθνικη πινακοθηκη εναν δικο μου πινακα και εναν του Πικασο, προφανως θα υπαρχει υποβαθμιση της ποιοτητας.

Μπορει να ακουγεται αφελες, αλλα στο content υπαρχει τεραστιο περιθωριο για δημιουργια. Δεν υπαρχει τπτ υποκειμενικο σε αυτο, υπαρχουν απλως κορυφαιοι content creators και ασΚετοι σαν εμενα. Αν μια εταιρεια ψαχνει τον κορυφαιο, αλλα προσλαβει εμενα, μαλλον θα χασει σε ποιοτητα. Απλο ειναι.

3 Likes

Οταν εγραψα οτι δεν το φοβαμαι, δεν εννοουσα για μενα μονο, θα ηταν πολυ εγωιστικο κατι τετοιο :stuck_out_tongue:

Συμφωνουμε σε αρκετα σημεια, ψιλο-διαφωνουμε (λιγο ομως) σε λιγα, ολα καλα.

Εσυ το αντιμετωπιζεις πιο γενικα το θεμα και καλα κανεις (με οσα επαγγελματα ανεφερες που εχουν να κανουν με την δημιουργια), εγω παλι θεωρω οτι το chatGPT και το MidjourneyBot και ολα τα αλλα που αναφερθηκαν, θα σπρωξουν πιο πολυ τον ανθρωπο ωστε να εξελιχθει κι αυτος, μεχρι και σε βιολογικο επιπεδο σε βαθος χρονου. Και εννοω φυσικα τις ανθρωπινες δυνατοτητες του εγκεφαλου. Καποτε δεν μιλουσαμε καν, βγαζαμε μονο κατι κραυγες. Μετα μιλουσαμε απλες γλωσσες των λιγων εκατονταδων λεξεων. Τωρα φτιαχνουμε μηχανες ΑΙ που αναπαραγουν ολοκληρες διατριβες σε 100 διαφορετικες γλωσσες αν θελουμε. Καποια στιγμη, θα ερθει το επομενο σταδιο και δεν ξερουμε καν τι μπορει να ειναι. Το αν μας αρεσει ή οχι ειναι λιγο αδιαφορο. Θα ερθει ειτε μας αρεσει ειτε οχι :stuck_out_tongue:

Μαλλον οποιαδηποτε εθνικη πινακοθηκη θα ειναι περιττη σε 100 χρονια απο τωρα ας πουμε, οποτε δε θα υπαρχει καν διλημμα.

3 Likes

Γενικως ναι, συμφωνουμε. Ενα απο αυτα τα λιγα στα οποια διαφωνουμε λιγο ισως ειναι το θεμα της εξελιξης.

Ουκ ολιγες οι αναφορες/ερευνες για τις επιπτωσεις της τεχνολογιας και των κινητων στη μνημη μας. Ειδικα των νεοτερων γενιων. Δεν θελει και πολλη αναλυση, με νεους δουλευεις, νεους βλεπεις στο δρομο ή στην νυχτερινη σου εξοδο, κατι θα εχεις παρατηρησει. Δεν μπορω να συμμεριστω λοιπον την χαρα σου για την βιολογικη εξελιξη του ανθρωπου εξαιτιας του ΑΙ, μιας τεχνολογιας που μπορει να κοιμησει πλεον ακομη και το υπολοιπο μερος του εγκεφαλου μας που εχει απομεινει ενεργο. Μακαρι να κανω λαθος φυσικα και να βγεις αληθινος.

Για να φοραμε occulus και να την επισκεπτομαστε απο το σαλονι μας; Νιωθω ηδη την προσμονη και την αγωνια να το κανω. #νοτ.

Περαν της πλακας ομως, μπορουμε να κανουμε το ιδιο με την Ακροπολη, τις πυραμιδες, τον πυργο του Αϊφελ και ολα τα μνημεια. Αφου θα τα εχουμε στο διαδικτυο, ετσι δεν ειναι; Ισως να τα ριξουμε και να φτιαξουμε κανενα ξενοδοχειο, αφου κανεις δεν θα παταει πια.

Ισως να ειμαι εγω υπερβολικα παραδοσιακος, αλλα ισως να εισαι εσυ υπερβολικα βιαστικος για μια εξελιξη που δεν εχει κανεναν υγιη λογο να πραγματοποιηθει.

Παω για υπνο, συνεχιζουμε την κουβεντα μια αλλη φορα. Καληνυχτα.

3 Likes