Ειδήσεις από όλο τον κόσμο

Κοίτα οι ναζιστικοί χαιρετισμοί δεν είναι κουτσομπολιό.

Κουτσομπολιό είναι να πόσταρα την είδηση για τον Τριντό στον Καναδά που χώρισε μετά από 18 χρόνια γάμου.

Μόνο συγκίνησις για το πλασάρισμα της Παρτίδας μας (κλοπυ κ. Απόστολος) στην παγκόσμια ελίτ των G9 που πραγματικά μετράνε!!

4 Likes

Έλα ρε; Έχουμε πιο φτηνή αμόλυβδη από την Ελβετία; Καλά πάμε…

Α, φθηνότερη και από το Μονακό!

1 Like

Ο πινακας αποπανω γινεται ακομα πιο τραγικος οταν λαβει καποιος υπ’οψιν και τον μεσο μισθο που αναλογει σε καθε χωρα λογικα. Στις ΗΠΑ για παραδειγμα το 1,001 ευρω ανα λιτρο ειναι ενα πολυ χαμηλοτερο ποσοστιαιο μηνιαιο εξοδο για καποιον, απο οτι στην πλειοψηφια των χωρων που εχουν πιο φτηνη βενζινη. Φανταζομαι πως μονο στις χωρες της Μεσης Ανατολης (και ισως σε Ρωσια?) θα ειναι πιο φτηνη η βενζινη ανα λιτρο ανα απολαβες.

Να υποθεσω οτι σε Βενεζουελα, Ιραν και Λιβυη παιζει αποτιμηση του νομισματος? :stuck_out_tongue:

2 Likes

Ολοσωστο, επιπλέον να πω ότι ένα σούπερ μάρκετ Ελλάδα σε σχέση με εδώ Καναδά έχει γίνει σχεδόν ίδιο σε κόστος. Καμία σχέση με πριν 3 χρόνια που ήμασταν ακόμα Ελλάδα ή ακόμα και πέρσι όταν είχαμε ξαναπάει.

3 Likes

22 χρονια απο μια απο τις μεγαλυτερες τραγωδιες που εχουν συμβει στην συγχρονη ιστορια μας. Πολλα μπορει να πει κανεις για τα συμβαντα της 11ης Σεπτεμβριου 2001, για οσα γινονταν εκεινη την εποχη, για οσα ακολουθησαν, και για το πως εχει αλλαξει ο κοσμος μας απο τοτε μεχρι σημερα.

Το μονο σιγουρο ειναι πως χαθηκαν περιπου 2700 ζωες, ενω αν δεν ειχαν θυσιαστει πολλοι υπευθυνοι ασφαλειας, πυροσβεστες και τραυματιοφορεις, ο συνολικος αριθμος πιθανοτατα να ειχε ξεπερασει τους 5000. Δε νομιζω πως θα ξεχασω ποτε εκεινη τη μερα, που ειχα γυρισει απο την σχολη και ολα τα καναλια συντονιστηκαν στην Νεα Υορκη και τους διδυμους πυργους λιγο μετα τις 16:00 το απογευμα. Συγκλονιστικες εικονες, και ακομα πιο σοκαριστικο το οτι τα βλεπαμε ολα αυτα ζωντανα στις τηλεορασεις μας. Με κοσμο να πηδαει απο τα κτιρια, φλογες και καπνο παντου, και εν τελει με την καταρρευση των δυο ουρανοξυστων.

Ταυτοχρονα, στην Ελλαδα του 2001 (λες και εχουν αλλαξει πολλα το 2023, τεσπα) το αντι-αμερικανικο αισθημα ηταν τοσο τοξικο και εντονο, που θυμαμαι παρα πολυ κοσμο να πανηγυριζει για αυτο το χτυπημα που υπεστησαν οι ιμπεριαλιστες Αμερικανοι. Λες και αυτοι που ειναι υπευθυνοι για την πολιτικη και κοινωνικη κατασταση παγκοσμιως ειναι τα 2700 θυματα που ετυχε να εργαζονται σε αυτα τα κτιρια… Βεβαια αν καποιος εχει μυαλο αμοιβαδας, λογικο να πανηγυριζει. Οι ιδιες αμοιβαδες υπαρχουν ακομα δυστυχως, και ισως και να εχουν πολλαπλασιαστει.

Τεσπα ας μην σπαταλησουμε αλλη ενεργεια σε τετοια αηδιαστικα ζωα… τα δυο βιντεακια αποπανω ειναι πολυ ενδιαφεροντα για οποιον θελει να τα παρακολουθησει. Εκτος βεβαια αν ειστε απο αυτους που επειδη πρεπει να βγαζετε τα παπουτσια σας σε διεθνεις πτησεις ή επειδη ειναι δυσκολο πλεον να βγαλεις VISA, θελετε να μας πειτε και για το πως το χτυπημα ηταν “εκ των εσω” και πως “δεν λιωνει το μεταλλο με τα υλικα του αεροπλανου, κατι αλλο εγινε”, οποτε εκει αλλαζει η κουβεντα, παμε σε αλλο νημα.

ΥΓ. Και καπου εδω να πω οτι στο Μαροκο ζουν εξισου τρομακτικες και τραγικες καταστασεις αυτην την στιγμη, αυτην την φορα λογω της μανιας της φυσης και καταστροφικου σεισμου. Δεν ειχα τον χρονο να παρακολουθησω σημερα τιποτα σχετικο, αλλα αν θελει καποιος να βαλει καποιο καλο αρθρο ή βιντεο ας το κανει… αυριο θα ενημερωθω και για το τι εγινε στο Μαροκο.

8 Likes

Πιάστηκα από ένα άρθρο της Μπάκουλη (χωρις λινκ, δεν της δίνω κλικ διοτι ειναι ο μεγαλυτερος παπατζης αυτη τη στιγμη στην ελληνικη online δημοσιογραφια, με ξεδιαντροπο κλεψιμο ειδησεων χωρις να αναφερει πηγες, οποτε μοιαζει με δικη της ερευνα) στο sport24* για εναν 3d printed σολωμο που βγαινει στην αγορα.

Είχα λίγο ελεύθερο χρόνο το πρωί και το εψαξα, εντυπωσιαστηκα με το πού παμε (γενικως). Εκτος απο το σχετικο αρθρο στα αγγλικα για το θεμα του σολωμου, βρηκα κι ενα ακομη για την τεχνητη νοημοσυνη, η οποια πλεον μεταφραζει βιντεο και ταυτοχρονα κανει lipsync στην μεταφρασμενη γλωσσα. Βρηκα δλδ τον Μεσσι σε συνεντευξη Τυπου και νομιζεις οτι οι προγονοι του ειναι ινδιανοι κι αυτος native american.

Αντιστοιχο παραδειγμα:

Δεν ειναι χωρος για προβληματισμους αυτο το νημα, ειδησεις ποσταρουμε, αλλα ειλικρινα με τρομαζει η ιδεα των θεσεων εργασιας που αυτοματα μπορει να χαθουν απο ενα τετοιο software. Ασε που δεν ειναι καν λογισμικο ολο αυτο. Αυτο που με ανησυχει περισσοτερο ειναι οτι ισως υπαρχουν περιπτωσεις οπου με διαφορα προσχηματα (την κλιματικη κριση στην περιπτωση της τροφης), θα υποχρεωθουμε να καταφυγουμε σε λυσεις που δεν ξερουμε αν ειναι ενδεδειγμενες.

Ακομη χειροτερα, μπορει ο τρισδιαστατος σολωμος και το τρισδιαστατο κρεας να ειναι εξαιρετικες λυσεις για την κλιματικη κριση, αλλα με το δογμα Αλεφαντου “μια αληθεια, τρια ψεμματα” να βρεθουμε στη δυσκολη θεση να αποδεχομαστε καθε τετοιου ειδους επιχειρημα “επειδη ειχαμε δικιο με τον σολωμο, σωστα;”.

Φευγω για λαϊκη να αγορασω φρεσκο τονο και ντοματες. Θα εχουν παει 2 ευρω το κιλο, αλλα κατι πρεπει να φαμε αυτη την εβδομαδα.

*γενικως ο ομιλος ακολουθει αυτη την τακτικη, Oneman + OW στανταρ.

5 Likes

Αυτό δεν είναι κακό γενικά

1 Like

Pas mal du tout άρθρο για τον στρατηγικό σχεδιασμό “έγχυσης πληροφορίας” αναφορικά με τον “επίσημο διάλογο” (που διαμορφώνει την “πλέμπα της κοινής γνώμης”) σε σχέση με την εξέλιξη και την νέα φάση του πολέμου στην Ουκρανία. Ενδιαφέρουσα επισήμανση για τον ρόλο του CSIS και των “φιλάνθρωπων” οργανισμών που το χρηματοδοτούν (Northrop Grumman, Lockheed Martin, Boeing, Bechtel, Raytheon, General Dynamics, Jacobs Engineering).

Ασφαλώς όχι-χωρίς-μία-κάποια σημασία ότι στο ευαγές ίδρυμα πληροφορούμεθα ότι εργάστηκε ο Stefanos Kasselakis. Όπως μας πληροφορεί ο ίδιος, “Έτσι, στα 14 μου βρέθηκα μόνος μου στην Αμερική. Όχι για πολυτέλεια. Από ανάγκη. Ήμουν τυχερός που ένα από τα παλαιότερα σχολεία των ΗΠΑ μού έδωσε πλήρη υποτροφία. Και αργότερα, η υποτροφία Ανδρέα Δρακόπουλου μού επέτρεψε να φοιτήσω στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.” (πηγή: ΣΥΡΙΖΑ: Επίσημη ανακοίνωση υποψηφιότητας Κασσελάκη για την προεδρία - «Καιρός να αναγεννηθούμε και να νικήσουμε» | Έθνος)

“Τυχερός” λοιπόν ο κύριος Kasselakis, καθότι μετήλθε της φιλανθρωπίας του κ. Δρακόπουλου. Εξάλλου - “Dedicated to the work of philanthropy in both his public and private life, Andreas is a Trustee of The Rockefeller University in New York, Johns Hopkins University (JHU) in Baltimore, and the Center for Strategic and International Studies (CSIS) in Washington, D.C. […] He has also provided longstanding personal support to many projects, mainly in the areas of education, arts and culture, and medicine. Among these activities, he provided the founding grant to establish the Dracopoulos iDeas Lab at CSIS and supported the creation of the Dracopoulos-Bloomberg Bioethics iDeas Lab at JHU’s Berman Institute of Bioethics, where he also endowed the directorship.” (πηγή: Andreas C. Dracopoulos - Stavros Niarchos Foundation)

Για το “ποιον” του CSIS, πέραν του αρχικού άρθρου για τα τεκταινόμενα στην Ουκρανία και το “nuclear level-up” που φιλοδοξούν διάφοροι άλλοι “φιλάνθρωποι”, μία έρευνα του Interhemispheric Resource Center / International Relations Center (IRC) από το 1989, με έμφαση στον ρόλο του CSIS την περίοδο 1987-1988 κατά την μετάβαση από την προεδρία Reagan στον Bush Sr. το πλήρες κείμενο εδώ:

Ένα ενδεικτικό απόσπασμα: During his administration, President Reagan chose CSIS as a favorite site for speeches attacking those who opposed his plans for aid to the Nicaraguan contras. (2) In return, CSIS became a major media defender of the administration and of participants in the Iran-Contra affair. George Carver of CSIS stated on the McNeil-Lehrer News Hour that the “23-count indictment of North et. al. doesn’t allege the violation of a single criminal statute–that it isn’t a criminal charge but rather is a bill of attainder.”(7)

Πρόκειται ασφαλώς για ένα ακόμα “ευαγές ίδρυμα” ανάμεσα στα πολλά που ο κύριος Kasselakis είχε την “τύχη” να εργαστει. Εξάλλου ιδρύθηκε στις ένδοξες εποχές, το 1962, mere days before the Cuban missile crisis, από γνωστούς “φιλειρηνιστές” όπως ο Ναύαρχος Burke, “ήρωας” στον Πόλεμο της Κορεάς και κεντρική φυσιογνωμία στην υλοποίηση του προγράμματος πυρηνικών υποβροχίων Polaris.

Από το ίδιο το site του ιδρύματος μαθαίνουμε ότι: “The institution was dedicated to the simple but urgent goal of finding ways for the United States to survive as a nation and prosper as a people.” (Πηγή: https://www.csis.org/about).

Όμορφες, κατανοητές, χειριστικές λέξεις για το πόπολο, σαν αυτές που (με αρκετό local flavor πολακισμού και ψευδο-μαγκιάς-κλανιάς που θα έπρεπε να αποφεύγει καθότι ένας τέτοιος “δημόσιος λόγος” έρχεται απευθείας από τον βόθρο της πατριαρχίας που δήθεν “αντιπαλεύει”) μας σερβίρει εδώ και κάποιες μέρες ο φέρελπις leader-to-be και by consequence διεκδικητής της πρωθυπουργίας.

Credentials “τυχερού” και (god forbid!) “αυτοδημιούργητου” υπαλλήλου σε Goldman-Sachs και think-tanks ψυχροπολεμικής κατασκευής που συντηρούν τα μονοπώλια όπλων και η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν είχε ποτέ νομίζω ως τώρα εκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας.

Και γιατί το βάζω στις “ειδήσεις από όλο τον κόσμο”? μα η φάση είναι εμφανώς global, darling.
Μπορεί το κάλεσμα να είναι (αμερικανόφερτα) ελληνικό - “Έφτασε η ώρα να φτιάξουμε το Ελληνικό Όνειρο που τόσο έχουμε ανάγκη” - αλλά ‘δω χάμ’ ξεπερνάμε τα πλαίσια της Ελλαδίτσας.
This is a bigger biggy thingy, with an international glitz.
Nuclear donors and all.

9 Likes

Είναι κάτι τύποι που σκέφτεσαι οτι με τέτοιους φιλανθρωπους, ποιος χρειάζεται τους μισανθρωπους!
Γενικότερα μιλώντας πάντα!

1 Like

Ενδιαφερουσα αποψη. Ακομη κι αν ειναι η δικη σου θεση εργασιας; Για παντα;

2 Likes

Δυστυχως ή ευτυχως, περναμε σε μια φαση εργασιακα στην οποια σε παρα πολλους κλαδους οι ανθρωποι δεν περιοριζονται σε μονο μια συγκεκριμενη δουλεια, αλλα εξελισσονται, και πολυ συχνα μεταπηδανε και κλαδο. Οποτε εν προκειμενω το να καθεται καποιος να κανει μεταφραση στον Μεσσι ας πουμε σε μια συνεντευξη τυπου, θα ηθελα να πιστευω πως (Α) δεν ειναι ο κυριος τροπος βιοπορισμου για τον μεταφραστη και (Β) ο μεταφραστης λογω της γνωσης που εχει, μπορει να δουλεψει καπου αλλου, πιθανοτατα κανοντας κατι πιο χρησιμο.

Γενικα ναι καταλαβαινω την ανησυχια, αλλα υπαρχουν χιλιαδες επαγγελματα που εχουν εξαλειφθει λογω προοδου της τεχνολογιας, εδω και χιλιαδες χρονια. Γιατι ειναι διαφορετικο τωρα?

1 Like

Ναι. Πέρα απ’ τα κλασσικά “νέα επαγγέλματα βγαίνουν συνέχεια και αναπληρώνουν αυτά που χάνονται”, η τεχνολογία θα έπρεπε να έχει σκοπό να δημιουργεί χρόνο για τον άνθρωπο. Επίσης ο άνθρωπος είναι προσαρμοστικός, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα.

Τώρα αν θεωρείται ότι υπάρχει λόγος ύπαρξης επαγγελμάτων που έχουν μηδαμινά πλεονεκτήματα έναντι της τεχνολογίας πέραν του ότι προσφέρουν μισθό, δεν μπορώ να κάνω κάτι. Βέβαια αν πω σε κάποιον ότι η menial δουλειά που κάνεις και που μπορεί να αυτοματοποιηθεί δε θα έπρεπε να είναι το μόνο που μπορείς να κάνεις στη ζωή σου θα μου πεις είσαι μλκς, αλλά οκ.

Γενικά δεν ψηνομαι να δουλεύω για πάντα ή να καθορίζει τη ζωή μου αν θα έχω δουλειά ή όχι, και σίγουρα αν αύριο μπορώ να μη δουλεύω θα την περνούσα τέλεια, σε αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που αν τους πεις από αύριο δε δουλεύεις δεν θα ξέρουν τι να κάνουν με όλο αυτό το χρόνο.

4 Likes

exactly!
ειναι να φυλαγομαστε απο τετοιους “φιλανθρωπους”
και τους “τυχερους” που ευεργετουνται/προωθουνται απο αυτους

PS. γενικα μιλωντας παντα! :wink:

1 Like

9 Likes

Σουπερ τα ευχολογια. Ουτε εγω ψηνομαι να δουλευω. Οχι για παντα, σταματαω σημερα κιολας. Αν πιασεις την καλη και σου περισσευουν, σε παρακαλω να με θυμηθεις για να τα τρωμε μαζι. Μπορεις να απαντησεις και στην ερωτηση μου;

Σημειο κλειδι κατ’ εμε. Με “θα” δεν παμε μακρια ομως.

Ναι, ειναι. Ο καπιταλισμος και ο εργοδοτης, οχι. Ψαχνει ευκαιριες και η ΤΝ τις δινει. Μάι του σεντζ.

Σημειο κλειδι κατ’ εμε. “Χιλιαδες χρονια”. Σπανια ομως εμφανιστηκε καποια τεχνολογια που ταυτοχρονια και κυριως σε τοσο συντομο χρονικο διαστημα απειλει να μειωσει* τον αριθμο των απαιτουμενων εργαζομενων σε τοσο πολλα επαγγελματα ταυτοχρονα. Τουλαχιστον δεν θυμαμαι καποια, ισως να υπαρχει.

*Δεν ειμαι κατα της τεχνολογιας. Χρησιμοποιω την ΤΝ ο ιδιος. Δεν θεωρω οτι θα εξαφανισει τα εργατικα χερια σε οποιονδηποτε τομεα. Αυτο διοτι ο ανθρωπος πρεπει να (και νομιζω οτι θα) μαθει τι πρεπει να κανει με αυτην και η μηχανη δεν θα παιζει μπαλιτσα μονη της. Αλλα αν καποιος μπορει να δουλεψει αλλου με τα σκιλς που διαθετει ειναι κατι που θα αποφασισει η “αγορα”, ο εργοδοτης, η χωρα στην οποια ζεις, το νομοθετικο πλαισιο (καποιων αδωνιδων) και αρκετα αλλα δεδομενα. Αλλα δυο σεντζ απο εμενα, τεσσερα το συνολο σε αυτο το ποστ.

4 Likes

Η πρώτη λέξη στο ποστ μου σου απαντάει, τα υπόλοιπα ήταν η δικαιολόγηση της απάντησης.

Για τα υπόλοιπα που λες, εγώ καταλαβαίνω το πρόβλημα σου είναι ότι κάποιος σε εκμεταλλεύεται για να ζήσεις και εσύ εστιάζεις πως θα συνεχίζει να σε εκμεταλλεύεται διαφορετικά δεν θα μπορείς να ζήσεις.

Το καταλαβαίνω, αλλά εγώ προσωπικά τα έχω λυμένα, άσχετα αν έπιασα την καλή κι αν μου περισσεύουν ή όχι.

Δεν ειδα το “ναι”, σορι. Λαθος καταλαβαινεις παντως, δεν εχω προβλημα με το ποιος με εκμεταλλευεται, εχω μεγαλωσει αρκετα για να θετω τα ορια μου στην εργασια. Απλως δεν ειμαι αυτοδημιουργητος οπως ο Κασσελακης (μιας κι αναφερθηκε παραπανω, αστειο κανω) για να μην εχω αναγκη χρηματων.

Σιγουρα δεν προκειται να κρινω αν επιασες την καλη, απλως ευχομαι να με θυμηθεις αν σου τυχει. Παρ’ ολα αυτα ειναι αληθεια οτι εχω ενα προβλημα, αυτο με τις αμπελοφιλοσοφιες για τις “ευκαιριες που υπαρχουν” αν τυχον καποιος χασει τη δουλεια του. Αλλα νταξ, ποιος ειμαι εγω να τις κρινω :rofl:

Ραντεβου στο ΑΝ, αν τυχον παει κανεις αποψε στο λαιβ.

2 Likes

Όταν το πρώτο πράγμα που σκέφτεται κάποιος όταν βλέπει μια τέτοια είδηση είναι το “θα χάσει τη δουλειά του τόσος κόσμος”, τότε δεν υπάρχει καμία περίπτωση να “πέσει ο καπιταλισμός”.

Κανονικά θα έπρεπε να προσπαθούμε ώστε να μη δουλεύουμε ποτέ, αλλά αυτά απορρίπτονται ως αερολογίες και πετάω στα σύννεφα, επομένως γι’ αυτό δε με απασχολεί και ιδιαίτερα να σου πω την αλήθεια.

2 Likes