Ειδήσεις από όλο τον κόσμο

Εεεεεε, “ναι”; Λέγεται “προτεραιοτητες”, συγγνωμη αν το μαθαινεις απο εδω.

Για εσενα. Για εμενα, μεγαλη σχεση. Δεν εχω λογο να χαιρομαι με τις χαρες των πλουσιων. Το δικο του συμφερον δεν ειναι δικο μου. Χωρος για εμενα στο διαστημοπλοιο που θα μπει ο Μασκ δεν υπαρχει, στη δυστοπια θα παραμεινω.

Αυτο το πλυντηριο εχει και προπλυση; Σκεφτηκα οσο μπορουσα με το φτωχο μυαλο μου, αλλα δεν βρηκα πώς ο πυραυλος που επιστρεφει στη βαση του ειναι ιδεατη λυση για να μειωσει την ακριβεια.

Ξερεις, με τους ακροδεξιους επέλεξε να παει, αφου το Χ πληρωσε 1Μ τη μερα για να κερδιζει ψηφους ο Τραμπ. Αλλα οπως παει, θα τον βγαλουμε και σταλινικο.

3 Likes

Και για να επανελθω στο θεμα:

Χθες ηταν η Guardian που εκανε το ιδιο. Καπου ειδα και αλλον οργανισμο, αλλα δεν τον συγκρατησα το πρωι. Υπαρχει και αντιδραση που και που, παλι καλα.

1 Like

Βέβαια η Ζανκτ Πάουλι απαράδεκτη τα τελευταία χρόνια ε, να το πούμε κι αυτό

7 Likes

Κανα δυο ταλιρα στα πολυ γρηγορα:

1. Το Twitter ηταν η χειροτερη social media πλατφορμα απο πριν το παρει ο Musk, σιγα την απωλεια αν φυγουν απο την πλατφορμα η Guardian και μια ιστορικη πλην κακιστη γερμανικη ομαδα που εχει τα γραφεια της κατι χιλιομετρα απο στρατοπεδα συγκεντρωσης των ναζι. Θα φυγουν κι αλλοι, και τι εγινε? Σιγα που νοιαστηκε ο Musk. Δυστυχως δεν τον αγγιζουν κατι τετοια.

2. Καλο θα ηταν να σταματησουμε να δινουμε credit στο Νοτιοαφρικανικο σιχαμα για τα επιτευγματα της Space X και τα τεχνολογικα αλματα που εχουμε δει τα τελευταια 10 χρονια στον τομεα της διαστημικης πλοηγησης και εξερευνησης. Ο Μασκ δεν ειναι υπαιτιος για αυτα τα επιτευγματα ουτε στο 0.1% της συνολικης δουλειας που εχει γινει. Το credit πρεπει να παει στους επιστημονες, τους μηχανικους, τους interns, τους θεωρητικους φυσικους, και ακομα και στον janitor που καθαριζει τις τουαλετες στο Houston, και οχι στον sociopath που εριξε λεφτα για να κλεψει τις εκλογες υπερ του Trump.

3. Elon Musk, Alex Jones, Donald Trump, και δεν συμμαζευεται. Δυστυχως αυτο που πουλαει εν ετει 2024 περισσοτερο απο οτιδηποτε αλλο στα μυαλα των προβατων παγκοσμιως ειναι οι ιδεες και οι μαλακιες των ψεκασμενων. Το Homeland (δηλαδη μια απο τις καλυτερες σειρες ολων των εποχων) τα εχει ηδη πει ολα αυτα απο το 2017 με την 6η του σεζον, μια ιστορια που συνεχιστηκε στην 7η σεζον. Και τα βλεπουμε και στο The Boys στις τελευταιες 2 σεζον. Δυστυχως ο μεσος νοικοκυραιος ειναι επιεικως ηλιθιος, και δεν νοιαζεται ουτε για το πως ζουν στην εξαθλιωση ανθρωποι 4000 χιλιομετρα μακρια, ουτε για τις γυναικοκτονιες, ουτε για τα δυστυχηματα με συγκρουση τρενων, ουτε για τις απολυταρχικες κυβερνησεις, και ουτε για οτιδηποτε αλλο δεν αποτελει προβλημα στον μικροκοσμο του.

11 Likes

Καλά κάκιστη δεν είναι, πρώτη κατηγορία παίζει τώρα

1 Like

Α ενταξει τοτε

Ναι έχει πέσει και 3η κατηγορία ή κάπου εκεί, γι’ αυτό το λέω. Τι να πούμε επίσης για Αμβούργο, Χέρτα Βερολίνου κ.λπ.

Τεσπά οφφ τόπικ είναι αυτά.

Οτι ειναι ιστορικες πλην κακιστες ομαδες :stuck_out_tongue:

ΥΓ. Τεκνικλι, η πορεια μιας ιστορικης ομαδας στην Γερμανια ειναι Ειδηση απο Ολο τον Κοσμο, ον τοπικ

1 Like

Ε ναι, αυτές είναι όντως κάκιστες, αυτό εννοώ

Btw συμφωνώ 100% σ’ αυτά που λες για τον ρόλο του Μασκ στις επιτυχίες της SpaceX

Την πρόοδο τη φέρνουν οι εργαζόμενοι, όχι τα αφεντικά

4 Likes

inb4 “ναι αλλα αν δεν εβαζε τα λεφτα ο Μασκ δε θα γινοταν τιποτα” απο nnnkkk. Καλο παιδι, χρυσο παιδι, πανεξυπνος, αλλα γουσταρει τον καπιταλισμο λιγο περισσοτερο απο οτι θα επρεπε :stuck_out_tongue:

1 Like

Στα γρήγορα:

Συμφωνουμε, ας δώσουμε κρεντιτ στους επιστημονες και σε ολους οσους εργαζονται για κατι καλο, οχι στον Μασκ. Εβαλα την ειδηση σαν “νεα απο τον κοσμο”, για το Χ και οχι για την Παουλι. Και ναι, δεν θα κανει κατι η αποσυρση μερικων οργανισμων απο το Χ, αλλα θυμαμαι να λεμε οτι “καθενας απο κατι, για να γινουμε πολλοι”.

Define “απαραδεκτη”, τι ακριβως σου φταιει; Εχουν γινει λαθη, αλλα ποιος δεν κανει, ειδικα αν προκειται για εναν οργανισμο; Η ιστορια της δεν αλλαζει.

Μια χαρα ομαδα ειναι η Παουλι. Στην Μπουντεσλιγκα παιζει, δεν μπορουν ομως ολες να ειναι στην πρωτη θεση. Κλαιν, δεν την ενοιαξε και ποτε.

Οποιος εχει κανει εστω και μια απλη βολτα εξω απο το γηπεδο της, εχει ματια και βλεπει. Αλλιως δεν ειναι ευκολο να αντιληφθει κανεις το mentality και το vibe της ομαδας και του κοσμου της.

Αυτο.

2 Likes

Το twitter είναι και το καλύτερο και το χειρότερο ταυτόχρονα.

Μπορεί να ακούγεται παράξενο αλλά ναι… αν ακουλουθεί κανείς τις τάσεις και τα χασταγκς είναι το χειρότερο. Αν ακολουθεί γνώστες περί ορισμένων αντικειμένων κλπ ή είναι δημοσιογράφος και παρακολουθεί επίσημες ανακοινώσεις από διάφορες πηγές τότε είναι το καλύτερο ή πιο χρήσιμο αντιστοίχως.

Τώρα αν κάποια φιλελε media ή και φιλελεδες γενικά το σνομπάρουν πλέον γιατί το εντάσσουν στο αντίπαλο στρατόπεδο (είναι της λογικής “έπεσε και το twitter”) σε αυτό που ονομάζουν alt-right κλπ προσωπικά μου είναι αδιάφορο αφού μου είναι πάρα πολύ χρήσιμο.

Σχετικά με το τι θέση παίρνει το twitter όσων αφορά τις προτάσεις από διάφορες κυβερνήσεις για να γίνουν τοπικές παρεμβάσεις είναι ένα ιδιαίτερο θέμα. Τι προτιμάει κανείς να είναι πλήρως “ελεύθερο” να κάνει ο,τι γουστάρει το twitter (και οι ιδιοκτήτες του) ή να αποδέχεται αυτό που ζητούν οι τοπικές κοινωνίες;;

Το παράδειγμα Ερντογάν μπορεί να ακούγεται εύκολο αλλά αν υπάρξει μια Σοσιαλιστική κυβέρνηση ή κίνημα κάπου και ονομαστεί από τους φιλελεδες Καπιταλιστές δικτατορικό ή/και τρομοκρατικό ή/και 1984 κλπ;; Να υπακούσει το twitter ποιον;;

Προφανώς δεν είναι αυτά τα θέματα τόσο απλά όσο τα παρουσιάζουν οι φιλελεδες.

Η ουσία για’μενα είναι πως δεν είναι ελεύθερο ούτε το Twitter ούτε το facebook ούτε το instagram ούτε το google. Όλα αυτά είναι ελεγχόμενα. Είναι δημόσιος χώρος, διαχειρίζονται σημαντικό κομμάτι της δημόσιας σφαίρας ιδιωτικές εταιριάρες.

Όσων αφορά τον Μασκ συγκεκριμένα προσωπικά μου είναι αντιπαθής.

Κάνε ένα σερτς να δεις τι στάση έχουν τηρήσει στο Μεσανατολικό

Δεν είναι μόνο αυτό, είναι όμως το κύριο τα τελευταία χρόνια

2 Likes

Ναι, ξερω, αλλα ηθελα να καταλαβω σε τι αναφερεσαι, διοτι εχουν γινει κι αλλα minor λαθη την τελευταια δεκαετια. Ξαναγραφω ομως: η ιστορια της ομαδας δεν διαγραφεται.

Αν θες να μιλήσουμε σε γενικότερο πλαίσιο για την περίφημη “cult club” φυσιογνωμία της Ζ. Πάουλι, άποψή μου είναι ότι έχει αλλοιωθεί αυτός ο χαρακτήρας σε μεγάλο βαθμό. Από ομάδα της εργατικής τάξης του Αμβούργου έχει γίνει κάτι σαν ποδοσφαιρικό άλλοθι του κάθε χιπστερά.

Δεν είναι τυχαίο που εδώ και χρόνια γίνονται αποχωρήσεις - και με καταγγελτικές ανακοινώσεις - από διάφορους μεμονωμένους συνδέσμους.

2 Likes

Σορι που ρωταω, αν θελεις απαντας, αλλα εισαι δημοσιογραφος;

:man_shrugging:

Να ειναι πλατφορμα διακινησης αποψεων, μπα ε; Πρεπει ή να ελεγχει ή να ελεγχεται;

Εχω διαβασει πολλα σημερα σε αυτο το νημα…

Πριν το “ή” υπήρχε κάτι άλλο. Αλλά αν θέλεις να γνωρίζεις είναι η γυναίκα μου και ως συνέπεια αυτού οι μισοί φίλοι μου. Όλοι είναι στο twitter όλη μέρα.

Να ειναι πλατφορμα διακινησης αποψεων, μπα ε; Πρεπει ή να ελεγχει ή να ελεγχεται;

Αυτό λέω και εγώ δεν πρέπει να ελέγχεται από εταιριάρες. Απλά εσύ μάλλον δεν καταλαβαίνεις.

Ναι ρε, τα λέει όλα. Ξαναδιάβαστο!

Εκτός απο το :

Που το διευκρινίζω πως το διάβασα αλλού!

Ο χαρακτηρας εχει αλλοιωθει, οπως αλλαζει η κοινωνια καθε μερα, αλλα “σε μεγαλο βαθμο”; Οκ, ο καθενας εχει προσωπικο κριτηριο, δεν εχω αντιλογο. Για εμενα δεν ισχυει. Κοιταξε, δεν ζω στη Γερμανια και στο Αμβουργο, δεν μπορω να εχω σφαιρικη αποψη για τα οσα συμβαινουν. Το solidarity της ομαδας και των οπαδων που παραμενουν εκει, συνεχιζεται. Οποιος φευγει, προφανεστατα εχει λογο να το κανει και το καταγγελει. Οι καταγγελιες ακουγονται, οχι εκεινοι που συμφωνουν, ετσι δεν ειναι; Σηκωνει μεγαλη κουβεντα ολο αυτο και σιγουρα οχι αποκλειστικα για (μονο) τη Παουλι.