Όχι για όλους όμως apparently
Τεσπά δεν είναι και κάνα σούπερ σοβαρό ζήτημα τι κάνει το fanbase μιας ομάδας, είναι και γενικότερο το κλίμα εκεί πέρα απ’ ό,τι έχω καταλάβει
Όχι για όλους όμως apparently
Τεσπά δεν είναι και κάνα σούπερ σοβαρό ζήτημα τι κάνει το fanbase μιας ομάδας, είναι και γενικότερο το κλίμα εκεί πέρα απ’ ό,τι έχω καταλάβει
Εγραψες “αντιστοιχως”, οποτε κρατησα για quote μονο αυτο στο οποιο ηθελα να εστιασω.
Ρεπορταζ κανουν ομως ή απλως περιμενουν τις επισημες ανακοινωσεις που ανεφερες; Αυτο δεν εχω καταλαβει, γι’ αυτο σε ρωτησα αν εισαι δημοσιογραφος.
Μπορει να μην καταλαβαινω, εχεις δικιο. Τι σημανει “προτάσεις από διάφορες κυβερνήσεις για να γίνουν τοπικές παρεμβάσεις”; Ουτε η επιχειρηση εχει δικαιωμα να κανει ο,τι τη συμφερει, ουτε οι διαφορες κυβερνησεις εχουν δικαιωμα να “προτεινουν” (οι κυβερνησεις δεν προτεινουν, επιβαλλουν).
Δεν ειδα να αναφερεις καπου “να θεσει το πλαισιο συζητησης ο χρηστης της πλατφορμας”. Τα παραδειγματα που εφερες ειναι “twitter ή Ερντογάν”. Μηπως τελικα θετεις ψευτοδιλημματα;
Να το επαναδιατυπώσω. Μπορεί να έφταιγα εγώ.
Για εμένα είναι όπως έγραψα το καλύτερο γιατί ακολουθώ διάφορους γνώστες ορισμένων αντικειμένων. Ορισμένους καθηγητάδες πανεπιστημίου, αριστερούς, περιοδικά (όπως το NewLeftReview) κλπ κλπ. Κάποιοι από αυτούς ποστάρουν κιολας ψιλο ο,τι τους κατέβει στην κυριολεξία από ποίηση μέχρι πολιτικά. Τους αρέσει κάτι το ποστάρουν, πετάνε και ένα σχολιάκι.
Για τους δημοσιογράφους που γνωρίζω είναι το πιο χρήσιμο (μάλιστα γνωρίζω δύο που έχουν μόνο αυτό και μου έχουν πει πως δεν γίνεται αλλιώς απλά) γιατί οι ανακοινώσεις από διάφορους οργανισμούς, κράτη, πρωθυπουργούς κλπ (“διάφορες πηγές” δηλαδή) βγαίνουν πολύ συχνά εκεί.
Ουτε η επιχειρηση εχει δικαιωμα να κανει ο,τι τη συμφερει, ουτε οι διαφορες κυβερνήσεις εχουν δικαιωμα να “προτεινουν”
Είναι έτσι όπως είναι γιατί ζούμε στην εποχή που ζούμε όπου η διαχείριση κομματιού της δημόσιας σφαίρας έχει παραχωρηθεί σε εταιρειάρες. Έχουν δώσει στον Elon Musk την δυνατότητα να αποφασίζει ποιος θα μιλήσει και ποιος όχι. Η απάντηση σε αυτό είναι να μην είναι έτσι. Είναι απλά λάθος.
Αυτό το παράδειγμα που έδωσα δεν είναι τυχαίο. Έτσι πρέπει να σκέφτονται οι Σοσιαλιστές κατά την γνώμη μου. Ωραία να μην επιτρέψει π.χ. στον Ερντογαν να κάνει αυτό που γουστάρει (βέβαια είναι εκλεγμένος υποτίθεται δημοκρατικά κλπ στην Τουρκία) όμως αν έρθει η σειρά μας τότε τι;; Όταν θα πρέπει να γίνει μια επιλογή το τι θα πρέπει να γίνει με αυτούς τους κακούς, τρομοκράτες, φασίστες κλπ Σοσιαλιστές τότε τι;;
Το λάθος, επαναλαμβάνω λοιπόν, είναι πως την διαχείριση την έχουν εταιρειάρες. Όχι μόνο του twitter αλλά αυτού που αντιλαμβάνεται ο κόσμος ως ιντερνετ γενικότερα.
Τωρα ολα ειναι πιο κατανοητα, ευχαριστω. Δυο παρατηρησεις:
Καλο βραδυ.
Το Twitter και καθε Twitter ειναι μια ιδιωτικη πλατφορμα, η οποια εχει το δικαιωμα να λογοκρινει οτι θελει και οποτε θελει. Αυτο δεν αποτελει λογοκρισια κανενος ειδησεογραφικου μεσου. Αν καποιος αντιμετωπιζει το Twitter ως ειδησεογραφια, τοτε το προβλημα ειναι του χρηστη και οχι της πλατφορμας.
Μπράβο. Ωραία τα λες. Συμφωνούμε.
Στο σύστημα στο οποίο βρισκόμαστε έχει παραδοθεί σημαντικό κομμάτι της δημόσιας σφαίρας στη διαχείριση εταιριών.
Δεν διαφωνούμε χαχααχαχαχα.
Μάλλον βέβαια ένας φιλελες δεν βρίσκει πρόβλημα σε κάτι τέτοιο. Σχεδόν το νομίζει ως ελευθερία.
Φτάνει ο χρήστης να πράξει σωστά. Τότε θα λυθεί το πρόβλημα. Η αγορά θα αυτορρυθμιστεί.
Άσε που ούτε μίλησα αποκλειστικά περί ειδησεογραφίας ούτε αποκλειστικά περί του Twitter γιατί αν το πάω εκεί δεν θα βγει άκρη.
Αν εξηγουσες και τι εννοεις με συγκεκριμενα λογακια κι οχι με αερολογιες, θα μπορουσα να δω αν συμφωνουμε ή διαφωνουμε. Εως τοτε, κανεις αστηρικτες υποθεσεις που δεν βασιζονται πουθενα.
Αν για καθε φορα που εγραφες την λεξη “φιλελες” για να βαλεις σε καλουπι καποιον που σου χαλαει το ονειρο εδινες και 1 ευρω σε καποιον αστεγο, θα ειχες λυσει το προβλημα στεγασης πανελληνιως. Δεν αυτοπροσδιοριζομαι ως “φιλελες”, ουτε εχω τις ιδιες αποψεις με τους φιλελεδες, οτι κι αν σημαινει αυτη η λεξη στο κεφαλι σου. Παντως αν μου εβαζαν πιστολι στον κροταφο κι επρεπε να διαλεξω μεταξυ φιλελεδων και alt-rights, σιγουρα θα διαλεγα το πρωτο. Εσυ παλι, οχι.
Πραγματα που δεν ειπωθηκαν ποτε.
Το προβλημα ειναι οτι στην φουσκα που ζεις, ολος ο κοσμος και οι αποψεις του διαμορφωνονται απο το Twitter. Αυτα συμβαινουν οταν ενημερωνεσαι αποκλειστικα απο ενα μεσο, το οποιο ετυχε να το αγορασει ενας ηλιθιος. Μετα καπου νιωθεις χαμενος, και καλα κανεις δηλαδη. Απλως, λεω εγω τωρα, ισως θα επρεπε να ενημερωνεσαι απο αλλου γενικα. Το internet ειναι τεραστιο, δεν υπαρχει μονο μια πλατφορμα, ουτε μονο μια πηγη ενημερωσης.
Το προβλημα ειναι οτι στην φουσκα που ζεις, ολος ο κοσμος και οι αποψεις του διαμορφωνονται απο το Twitter. Αυτα συμβαινουν οταν ενημερωνεσαι αποκλειστικα απο ενα μεσο, το οποιο ετυχε να το αγορασει ενας ηλιθιος. Μετα καπου νιωθεις χαμενος, και καλα κανεις δηλαδη. Απλως, λεω εγω τωρα, ισως θα επρεπε να ενημερωνεσαι απο αλλου γενικα. Το internet ειναι τεραστιο, δεν υπαρχει μονο μια πλατφορμα, ουτε μονο μια πηγη ενημερωσης.
Ακριβώς αυτό έγραψα. Το βρήκες. Πρόσεξε τα bold. Ελπίζω αυτή τη φορά με λίγο βοήθεια να καταλάβεις. Αμφιβάλλω αλλά ελπίζω.
Είναι έτσι όπως είναι γιατί ζούμε στην εποχή που ζούμε όπου η διαχείριση κομματιού της δημόσιας σφαίρας έχει παραχωρηθεί σε εταιρειάρες.
[…]
Το λάθος, επαναλαμβάνω λοιπόν, είναι πως την διαχείριση την έχουν εταιρειάρες. Όχι μόνο του twitter αλλά αυτού που αντιλαμβάνεται ο κόσμος ως ιντερνετ γενικότερα.
Δεν εξηγησες τιποτα, και δεν προκειται να “κανω την ερευνα μου” για να ικανοποιησω τα ανυπαρκτα επιχειρηματα σου. Τι παει να πει πως ενα κομματι της δημοσιας σφαιρας εχει παραχωρηθει σε εταιριαρες? Ποιας δημοσιας σφαιρας? Αναφερεσαι σε ενημερωση ή σε κατι αλλο?
Τελος παντων, εχεις την κακη συνηθεια να (Α) βαζεις σε καλουπια κοσμο και (Β) να νομιζεις πως ξερεις τι αποψεις εχουν αλλοι ανθρωποι για το καθε τι, επειδη εχουν μια αλφα αποψη για ενα συγκεκριμενο πραγμα. Αν σε βολευει, μπορεις να βαφτιζεις φιλελε οποιον σε συμφερει.
Για μενα ο διαλογος τελειωνει καπου εδω, κανε οσο preaching θελεις.
I do not negotiate with terrorists
Φοβερη λυση παντως στο προβλημα. Να πω με την σειρα μου οτι η παγκοσμια οικονομικη και κοινωνικη εξαθλιωση ειναι γενικα πολυ κακο πραγμα, και η απαντηση στα προβληματα πεινας και ασιτιας ειναι το να μην ειναι ετσι.
@jonkyr για εμενα προσωπικα η Ζενκτ Παουλι εχασε οποιοδηποτε θχνος συμπαθειας μπορει να ειχα με την εμετιικη σταση της τον τελευταιο χρονο οσον αφορα την γενοκτονια των Παλαιστινιων. Δεν ειναι προνομιο τους βεβαια, σχεδον το συνολο της Γερμανιας ειναι ως συνηθως στην λαθος πλευρα της ιστοριας, απλα απο μια ομαδα που αυτοαποκαλειται ‘αριστερη’ περιμενεις λιγο περισσοτερη κριτικη σκεψη. Ολο το θεμα ξεκινησε οταν βγηκαν και καταδικασαν βγαζοντας στην σεντρα συνδεσμους τους σε αλλες χωρες (αυμπεριλαμβανομενης και της Ελλαδας) που εξεφρασαν στηριξη στην Παλαιστινη και αυτο οδηγησε στην αποσχιση αυτων των συνδεσμων. Αν ψαξεις λιγο την σελιδα του ελληνικου συνδεσμου φιλων της θα βρεις τις σχετικες ανακοινωσεις. Γενικα ντροπη.
Για τον Μασκ κατι τελευταιο. Το οτι ενας (σχεδον) τρισεκατομμυριουχος πληρωνει στεγνα και κανει ακραια προπαγανδα για να βγει ο προεδρος της αρεσκειας του ο οποιος τον διοριζει υπουργο και μαλιστα στον τομεα που θα αποφασιζει που θα πηγαινουν οι κρατικες επιχορηγησεις (που χωρις αυτες θα ειχε φαληρησει και η Τεσλα και η Space-X) θα επρεπε να μας φαινεται ακραια δυστοπικο, ο ορισμος του ‘what stage Capitalism are we at now?’. Δεν μπορω να πω τιποτα αλλο ειλικρινα.
Δεν είμαι της άποψης πως κάποιος έχει βγει από εργοστάσιο παραγωγής ανθρώπων. Βέβαια τις ταμπέλες τις έχουμε για κάποιο λόγο, χρησιμοποιώντας κάποια κριτήρια απλοποιούμε τη σύνθετη πραγματικότητα για να μπορέσουμε να βγάλουμε κάποια άκρη. Αλλιώς ο όγκος πληροφοριών θα μας ήταν μη διαχειρίσιμος.
The public sphere is one of Habermas’s most well-known concepts, introduced in his habilitation thesis, published in 1962 as The Structural Transformation of the Public Sphere: An Inquiry into a Category of Bourgeois Society. Belonging to neither the state, the economy, nor the family, the public sphere is where private individuals come together to communicate about matters of general concern. It is the location of the public use of reason and the place where “public opinion” is formed.
https://plato.stanford.edu/entries/habermas/#PublSphe
Χαίρομαι που το θεωρείς εσύ κάτι τόσο προφανές. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνω αυτή τη συζήτηση οπότε δεν πιστεύω πως είναι τόσο προφανές όσο το παρουσιάζεις πως εταιρίες δεν πρέπει να έχουν το έλεγχο σημαντικού κομματιού της Δημόσιας Σφαίρας. Για πολλούς αποτελεί ελευθερία από το ενδεχομένως καταχρηστικό 1984 κλπ κράτος αυτό που συμβαίνει. Αναγκαίο κακό κάπως σαν τον Καπιταλισμό, γιατί δεν υπάρχει κάτι καλύτερο.
Νομίζω είστε προκατειλημμένοι γενικά αλλά τεσπά
Ας έχεις ο,τι προτεραιότητες θες, όταν όμως το χειρότερο που κάνει ένας άνθρωπος είναι το “αγοράζει τις εκλογές”, ε είναι λίγο anticlimactic. Αν αυτό είναι το χειρότερο που του προσάπτουμε, πρώτον δε βγάζει νόημα να λέμε ότι “κατέστρεψε το twitter” αφού κατάφερε να βγάλει τον πρόεδρο που ήθελε και δεύτερον, δεν είναι κάτι που δε βλέπουμε κάθε μα κάθε μέρα για να πέσουμε από τα σύννεφα. Εγώ θα πω ότι το twitter έχει τις επιλογές following και for you στο feed σου, αλλά ας υποθέσουμε σωστά πως ο κόσμος δεν έχει καμία ευθύνη και είναι μέγιστα χαζός για να πιστεύει ότι βλέπει στο ίντερνετ (κάπου υπάρχει ένα thread με τίτλο social media, που ξανά μαλώνω ότι αν θυμάμαι καλά ότι αντί να δείχνουμε ο ένας στον άλλον το δάχτυλο ότι είμαστε βλαμμένοι, κατηγορουμε τα social media που βγάζουν τον κακό μας εαυτό στην επιφάνεια αλλά τεσπά).
Αν δεν μπορώ να σε πείσω ότι το φωτοβολταϊκό θα σου κάνει τη διαφορά εσένα ή του 1δις ανθρώπων που δεν έχουν ρεύμα, το powerwall θα σου δώσει αυτάρκεια, η αυτόνομη οδήγηση θα μειώσει τα ατυχήματα και τις ασφάλειες, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένας μεγάλος καταλύτης για τη μείωση των εκπομπών ρύπων, τα ρομπότ θα σου δώσουν χρόνο, τα τσιπάκια στον εγκέφαλο θα βοηθήσουν ανάπηρους, οι δορυφόροι χαμηλής τροχιάς θα δώσουν επικοινωνία σε μακρινές περιοχές και εσένα τη δυνατότητα να δουλεύεις από το χωριό σου, ή ότι όπως κάποιοι πρόγονοι μας πήγαν στις ΗΠΑ έτσι κάποιοι απόγονοι θα έχουν τη δυνατότητα να πάνε στον Άρη, δεν μπορώ να κάνω κάτι. Και όλα αυτά έγιναν από τους εργαζόμενους ενός από τους πιο επικίνδυνους ανθρώπους στον κόσμο που έβγαλε ένα ακροδεξιό σίχαμα και φασίστα. Πραγματικά σόρι αν δεν μπορώ να σκεφτώ όπως σκέφτεσαι εσύ, μια χαρά κάνεις και σκέφτεσαι τη φασούλα σου και το συμφέρον σου και το κατανοώ απόλυτα, αλλά έχεις λάθος, τόσο απλά.
Μπορεί να μη σε νοιάζει, αλλά αυτό δε δίνει και βαρύτητα στην άποψη σου (όπως δε δίνει και στη δική μου ε, αλλά τα γεγονότα είναι γεγονότα).
Τώρα, αν εγώ κι εσύ και οι Έλληνες και οι κοινωνίες μας δεν μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα τεχνολογικά επιτεύγματα για να κάνουμε τις ζωές μας καλύτερες, νομίζω είναι περισσότερο πρόβλημα δικό μας παρά του κάθε ολιγάρχη. Η μόνη διαφορά που βλέπω εγώ είναι ότι by default τα πράγματα που κάνουν οι (περισσότερες) εταιρίες του Μασκ έχουν τη δυνατότητα να τις εκμεταλλευτούν όλοι γιατί είναι η υλοποίηση τους τέτοια. Κάποια στιγμή πχ, θα καταφέρει κάποιος να φτιάξει ένα ρομπότ ή ένα “ΑΙ” που θα μπορεί να αντικαταστήσει τους ανθρώπους σε κάποιες εργασίες (στα παπάκια μας ποιος θα το φτιάξε). Αν το πρόβλημα μας είναι ότι θα χαθούν δουλειές και παναγια μου πως θα ζήσουμε, εγώ πιστεύω ότι εμείς είμαστε οι μλκες που δεν μπορούμε να σκεφτούμε διαφορετικά (πόσο μάλλον όταν τα αφεντικά δεν κάνουν τίποτα και οι εργαζόμενοι τα κάνουν όλα μέσες άκρες).
Δες πόσο κοστίζει το μέσο mb στην Ελλάδα επειδή είναι και νησιωτική χώρα, λόγω των δικτύων και των επίγειων κεραιών, και πως κοστολογεί το καρτέλ, και την επόμενη φορά που θα πας στην Αντίπαρο βάλε ένα starlink, και σκέψου γιατί το starlink κοστίζει όσο κοστίζει (hint, επειδή το κόστος εκτόξευσης είναι τάξεις μεγέθους από το να μην έχει επαναχρησιμοποιούμενο πύραυλο). Έτσι μειώνει την ακρίβεια στις επικοινωνίες. Ή σε πολύ λίγα χρόνια αν έχεις κάποιον ναυτικό γνωστό και θυμάσαι να σου λέει “δεν μπορώ να μιλήσω πολύ, γιατί το δορυφορικό είναι ακριβό” και θα μπορεί να σου κάνει βίντεκληση απ’ τη μέση του ινδικού, έτσι μειώνει την ακρίβεια. Αν έχεις κάποια άλλη απορία ρωτά με για να στη λύσω.
Δε με απασχολεί καθόλου πραγματικά το ποιος είναι ή ποιος δεν είναι πρόεδρος στην Αμερική ή ποιος ολιγαρχης έδωσε περισσότερα χρήματα για να βγει αυτος που υποστηρίζει, αλλά εγώ έχω διαβάσει ότι η Χάρις μάζεψε περισσότερα χρήματα. Αν δεν είναι ψέματα, δεν υπάρχει μια ασάφεια, και τι έγινε που ένας έδωσε 1Μ τη μέρα? Τέλος το ότι αυτά που έχουν υλοποιήσει σαν λύσεις οι εργαζόμενοι του Μασκ, είναι πλ πλ πλ κοντά σε αυτά που λένε οι δημοκρατικοί/προοδευτικοί/αριστεροί/ουατεβερ μάλλον λέει περισσότερα για τους δεύτερους, αλλά ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του.
Απ’την κεφάλα μου βγάζω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εταιριών είναι αποτυχημένες εδώ και 300 χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι και την αποτυχία τη φέρνουν οι εργαζόμενοι.
Μπα, πιστεύω όπως είπα ότι είστε προκατειλημμένοι, γιατί έχω αφιερώσει άπειρες λέξεις εδώ μέσα για να πω ότι έχοντας ΦΒ και μπαταρίες δε θα χρειάζεστε κανέναν Μασκ, αν έχετε ρομπότ για να κάνετε τις δουλειές σας θα έχετε άπειρο χρόνο για να κάνετε ο,τι πραγματικά θέλετε ή αν καταφέρουμε να φύγουμε απ’τη Γη θα υπάρχει μια πιθανότητα το ανθρώπινο είδος να επιβιώσει προτού την καταπιεί ο ήλιος, αλλά κατανοώ πως υπάρχουν πιο πεζά πρόβληματα για να λύσει ο κόσμος άρα ναι, καπιταλισμός τέλειος και το currency η καλύτερη εφεύρεση που έφτιαξε ο άνθρωπος
Όποιος το λέει είναι
Και καθρεφτακι. Καλημερα
@nnnkkk μενω στην πρωτη αραδα της απαντησης σου. Κραταω τις προτεραιοτητες μου.
Τετοιο plot twist εχω να ζησω απο τοτε που πηγα να δω Nazareth στον Λυκαβηττο το 1992 και ανεβασαν στη σκηνή τον Gillan για improptu Smoke on the water και Tush.
Την εποχη του “debate” για τα φωτοβολταϊκα, σου λεγαμε οτι αυτα δεν τρωγονται. Δεν το καταλαβες τοτε, δεν καταλαβαινεις ουτε τωρα οτι το γρηγορο ιντερνετ δεν ειναι προτεραιοτητα των φτωχων. Δεν με βαζω στην κατηγορια φυσικα, θα ηταν ντροπη μου. Αλλα ενταξει, εγω σκεφτομαι τη φασουλα μου. Σορι τωρα αλλα παω να βρω παντελονι γιατι κατουρηθηκα πανω μου απο τα γελια
Καλημερα σε ολους.
Ρε μάγκες δεν υπάρχουν Δαίμονες και Αγγελοι ! Πιάνετε μια πλευρά του Καλός-Κακός και του δίνεται πόνο. Η μία πλευρά περιγράφει το ΣΑΤΑΝΑ και η άλλη τον ΜΕΣΣΙΑ !
Ο Μασκ επενδυσε τα λεφτά του σε πολύ γαματα κονσεπτ που μπορουν να βοηθήσουν πολύ την ανθρωπότητα. Κανένας δεν τολμούσε γιατί ήταν High risk επενδύσεις ΑΛΛΑ αυτός το έκανε και τα κατάφερε!
Ναι, άλλοι τα εφευρίσκουν ! Προφανώς!
Οποιος έχει τόση δύναμη δεν θέλει τσιρλιντερ κατα την γνώμη μου! Αλλα ούτε και εχθρούς πριν νομοθετήσει το οτιδήποτε!
Εμένα μου αρέσει που πήρε το πόστο που πηρε γτ έχει τολμηρό μυαλο και το χρειαζόμαστε κατα την γνώμη μου!
Απο την αλλή είναι και αυτοί που λένε πως έχει 1,5 δις ενεργά δικαστήρια για παραβίαση κανονισμών
και μπήκε εκεί για να τους αλλάξει και την γλιτώσει!
Προτείνω λοιπόν στενή παρακολούθηση του τι νομοθετεί και κρίνουμε μετά.
" In all, the company has killed about 1,500 animals , including more than 280 sheep, pigs and monkeys, following experiments since 2018, according to records reviewed by Reuters and sources with direct knowledge of the company’s animal-testing operations."
Χρειάζονται και οι κανονισμοι οταν ο αλλός έχει 250 δις , τον πλανητάρχη κολλητο και θέση που καθορίζει τους κανονισμούς απο δω και πέρα. Κοινή λογική.
Φτιάξε κάτι για να λύσεις την παγκόσμια φτώχεια, αν αυτό είναι η προτεραιότητα σου, τι θέλεις να σου πω δηλαδή?. Να ξέρεις πάντως, είναι και αυταπόδεικτο αλλά και τεκμηριώμενο ότι η ενέργεια είναι η βασική αιτία για να την έξοδο απ’τη φτώχεια.
Για το γρήγορο ίντερνετ, μπορεί να το θεωρείς δεδομένο, αλλά είναι μια πολύ καλή υπόθεση ότι οι άνθρωποι οργανώθηκαν σε κοινωνίες λόγω της δυνατότητας επικοινωνίας, δεν είναι κάτι που το σκεφτήκαμε τον τελευταίο αιώνα. Επιπλέον, το γρήγορο ίντερνετ που συζητάμε βοηθάει ανθρώπους σε απομακρυσμένες περιοχές, που σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει την αποαστικοποίηση ή πολύ πιο απλά, κάποιοι άνθρωποι ζουν απομακρυσμένα και η δυνατότητα επικοινωνίας είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου, δες πολύ απλά πως βοήθησε το starlink πριν ένα μήνα στη Φλόριντα όταν λόγω του τυφώνα δεν υπήρχε τίποτα. Αν δε το νομίζεις ως σημαντικό επειδή το θεωρείς first world problem, είναι πρόβλημα σου, αλλά δε σημαίνει ότι έχεις και δίκιο.
Το γέλιο δίνει ζωή, ελπίζω να το κάνεις συχνά για να παίρνεις κουράγιο σε αυτή τη δυστοπία που ζεις
Μια χαρά, ίσως οι σύγχρονοι άνθρωποι πάψουν να έχουν τόσο ψηλά το τι λέγανε 250 χρόνια πριν και να χρησιμοποιήσουν το μυαλό τους για να βρουν λύση στα προβλήματα τους, όπως κάνανε και οι άνθρωποι τότε. Εγώ προσωπικά σκοπεύω να μη δουλεύω παρά μόνο για την πάρτη μου, αλλά την επόμενη Τετάρτη έχει γενική απεργία, θα είμαι εκεί να δω τι θα καταφέρουμε
Συζηταμε ακομα για το αν ειναι εξυπνος και ικανος ενας ανθρωπος που εβαλε τους εργαζομενους στο Τουιττερ να εκτυπωσουν σε χαρτι (!!!) ολον τον κωδικα που εγραψαν το τελευταιο διαστημα και εδιωχνε αυτους που ειχαν γραψει τις λιγοτερες γραμμες? Γιατι το ποσο καλος και παραγωγικος ειναι ενας προγραμματιστης κρινεται απο τον αριθμο των γραμμων κωδικα που εχει γραψει. Η ασχετοσυνη του στον υποτιθεται τομεα του ειναι συγκλονιστικη. Αυτος ο τυπος ανελαβε εντελως αξιοκρατικα, οχι επειδη το πληρωσε εννοειται, το DOGE (LE EPIC MEMES xD xD xD τι αστειο θεε μου). Και αυτο καποιοι το θεωρουν καλη εξελιξη. Δεν καταλαβαινω ειλικρινα.
Αν εσυ εχεις την πολυτελεια να να δουλευεις για την παρτη σου, αυτο δεν συμβαινει με τους περισσοτερους εργαζομενους στα εργοστασια του Τονυ Σταρκ απο τα Λιντλ, που κυνηγαει με λυσσα οποιαδηποτε προσπαθεια για unions. Καποιος μαλλον κοιταεει την παρτη του.
Οσο για το ΑΙ, τωρα που μιλαμε, το μονο απο το οποιο μας απαλλαξε ειναι οι καλλιτεχνες. Α και εχει χειροτερεψει σε τεραστιο βαθμο το Customer Support. Το ‘θα κανετε τεχνη και φιλοσοφια ενω τα ρομποτ θα κανουν τις επαναλαμβανομενες δουλειες’ μαλλον εξελισσεται σε μια αντιστροφη καπιταλιστικη δυστοπια. Τι σοκ Θεε μου, δεν το περιμενε κανεις.
Όλοι ζούμε σε δυστοπία, απλά κάποιοι το ξέρουμε και κάποιοι όχι
Κάποτε είχα ένα ποσοστό θαυμασμού για τον Μάσκ. Μετά διάβασα με λεπτομέρειες πως απέκτησε τον πλούτο που έχει, πως αγόρασε όλες τις εταιρίες που έχει και οι οποίες κάνουν κάτι πρωτοποριακό, τι κάνει από τότε που απέκτησε τον πλούτο του μέχρι σήμερα, τι πολιτικές και κοινωνικές θέσεις έχει, με ποιες γυναίκες (και κυρίως τι ηλικίας) επιλέγει να κάνει τσοτσο, ποιον στηρίζει για πρόεδρο της Αμερικής, και πολλά άλλα, και συνειδητοποίησα πως πρόκειται για έναν ανήθικο, βλαβερό, sociopathic πορνογερο, τον οποίον θα μπορούσες να αντικαταστήσεις με κάποιον άλλον με τα ίδια λεφτά, και η ανθρωπότητα θα είχε ακριβώς το ίδιο επιστημονικό και τεχνολογικό benefit από τις εταιρίες αυτές.
Ο τύπος δεν έχει ούτε όραμα, ούτε κάποιο ιδιαίτερο μυαλό, ούτε κάποια θετική συνεισφορά στην κοινωνία λόγω του χαρακτήρα του και της προσωπικότητάς του. Ένα ανδρείκελο είναι, ένας placeholder. Δεν ξέρω γιατί σε εντυπωσιάζει τόσο. Στην σχολή σου είχες πιθανότατα τουλάχιστον 100 συμφοιτητές που με τα ίδια λεφτά θα είχαν κάνει τον κόσμο μας καλύτερο από ότι τον κάνει ο Μάσκ. Στο λεξικό δίπλα στην λέξη παπατζα έχει την φωτογραφία του.