θα το κοψουμε τελικα το ιντερνετ, θα γινει ενα μερος που ψεκ θα μαλωνουν με μποτς
Επιτέλους, θα ξαναποστάρουμε ΜΠΟΥΡΖΟΥΜ
Πένθος για Βορίδη, Σπυράδωνι, Πλεύρη. Έμειναν ορφανοί, ψόφησε ο πατέρας τους
Το διαβασα πριν καμποση ωρα και αναρωτηθηκα “τι μπορεις να κοψεις απο ολα αυτα για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο”. Αλλα μετα σκεφτηκα οτι απλως δεν θα γνωριζω καν τι γινεται εκει εξω και οι ψεκ θα κυριαρχησουν πριν καν το καταλαβω. Ειλικρινα, δεν ξερω τι τερατα θα διαβασουμε. Αν και δεν ηταν κανενα πανεπιστημιο η Meta και το Χ τα τελευταια χρονια.
εχω κοψει τα παντα, και μπαινω μονο ΦΒ μια στο τοσο.
πιστευω πως πρεπει να ξανααρχισουμε να πληρωνουμε για δημοσιογραφια. επισης newletters με βοηθανε. δεν μαθαινω τα παντα σε 1 sec, αλλα το #brainrot εχει αρχισει να υποχωρει.
Εχω κοψει το Χ, παροτι ηταν εργαλειο δουλειας για χρονια και ειχα καλο interaction. Το ΦΒ δεν το συμπαθησα ποτε, το ανοιξα λογω δουλειας και παλι δεν… Ειμαι φαν του ινστα, αλλα για φωτογραφιες. Δεν με νοιαζουν ψεκ, κωλοι, memes, ακολουθω κυριως λογαριασμους φιλων μου, τεχνης και ΜΜΕ (που θελω εγω, φυσικα). Και μερικους αθλητικους.
Τα νιουσλετερς με βοηθησαν πολυ, ειδικα απο την ωρα που αρχισα να λαμβανω το ευρωπαϊκο των ΝΥΤ. Πρωινη ενημερωση, εχω παρει και τη συνδρομη, οποτε αν κατι με ενδιαφερει παραπανω, κανω ενα κλικ και το διαβαζω. Ειναι πολυ ευχρηστο, εχεις απολυτο δικιο.
Σιγουρα πρεπει να πληρωνουμε για δημοσιογραφια, αλλα οχι αυτη που μας τροφοδοτει η mainstream δημοσιογραφια στην Ελλαδα και σε αρκετα μερη του κοσμου. Χρειαζεται ερευνητικη, προσφατα γνωριστηκα με τον Χονδρογιαννο και πραγματικα ειναι ενας εκπληκτικος ανθρωπος. Ηξερα τη δουλεια του, οποτε το να γνωρισω και τον ανθρωπο πισω απο αυτη τη δουλεια ηταν τελειο.
Αλλα πολεμουν με σφεντονες ρε γμτ, δεν μπορεις ευκολα να τα βαλεις με το συστημα. Οταν το αφεντικο σου ειναι ο Μαρινακης και ο Βαρδινογιαννης, ποσα μπορεις να γραψεις/αποκαλυψεις; Στα ψηφιακα ΜΜΕ η λογικη ειναι απλη: “Χ αριθμος δημοσιευσεων ανα ωρα, πρωτα ανεβαζεις επειτα τσεκαρεις (διοτι ο ανταγωνιστης το εχει ανεβασει πρωτος)” και αλλα τετοια.
Μακαρι να φτασουμε στο σημειο της Washington Post, που πριν μερες παραιτηθηκε ο γελοιογραφος τους οταν του εκοψαν το σκιτσο οπου κοροϊδευε τους Μπεζος (ιδιοκτητης της Post), Ζουκερ, Ντισνεϊ κλπ. Και μονο στην ιδεα οτι καποιος σκιτσογραφος θα σκεφτοταν να φτιαξει κατι αντιστοιχο π.χ. για τα ΝΕΑ, θα ηταν λογος απολυσης. Ουτε σαν σκεψη δεν περναει.
Ποσο εχει απο περιεργεια ? Αν σου αρεσουν ΝΥΤ θα εκτιμησεις πολυ το νιουζλετερ του Θοδωρη Γεωργακοπουλου απο Καθημερινη. 20 λινκ καθε παρασκευη, και ξερεις τα παντα
Τπτ ρε, τσαμπα ειναι. Βγαζει διαρκως προσφορα με 0,5 ευρω την εβδομαδα (2 ευρω το 28ημερο). Εχει και 20 ευρω το ετος. Δεν θα σου πω οτι διαβαζω καθε μερα, αλλα εχω την πολυτελεια να πεταω 50 λεπτα την εβδομαδα για μερικα εξαιρετικα θεματα.
Γνωριζω το μοντελο της Καθημερινης, που στην ουσια ειναι ιδιο με των ΝΥΤ, αλλα δεν το δοκιμασα. Θα τσεκαρω ομως, ειναι καλη λυση για Ελλαδα.
ΠΡΙΝ αγορασεις τη συνδρομη τους, γραψου τσαμπα στο νιουζλεττερ του ΘΓ
περιμενε 2 παρασκευες, και ελα βρες με να μου πεις οτι εχω δικιο. Απο τα πιο χρησιμα πραγματα στο ιντερνετ.
Για ποιο λόγο είναι κακά τα community notes? Γιατί να μην κάνουν το fact checking οι ίδιοι οι χρήστες και πρέπει να έχουμε ειδικές ομάδες που πληρώνονται γι’ αυτή τη δουλειά?
Στο τοπικό παράδειγμα, το fact checking στην Ελλάδα για το fb το ειχαν τα ελληνικά hoaxes και ο έντιμος YouTuber. Για ποιο λόγο να αποφασίζει ένας ή έστω να κάνει το fact checking (έστω ότι είναι unbiased για πάντα) και όχι πολλοί? Αν το πρόβλημα σας είναι πως το fact checking το κάνουν ψεκ, τότε μια χαρά μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή και ν συμμετέχετε στον ενεργό διάλογο. Από το δεν έχω χρόνο/δε θέλω (εντελώς fair) μέχρι το “αυτοί που θα το κάνουν είναι ψεκ by default” υπάρχει ένα αδιανόητο άλμα λογικής. Δηλαδή ο μόνος τρόπος για να εμπιστευτούμε κάποιον είναι…. να τον πληρώνουμε?
Για τη δημοσιογραφικά κλπ, εγώ δίνω ένα 20ρικο το μήνα στους reporters united, γιατί μου αρέσει πολύ η δουλειά τους (και έχει και ένα banner ΝΑ με το συμπάθειο που λέει “έχετε πληροφορίες? Στείλτε τες μας με ασφαλή τρόπο”) και συχνά πυκνά ανεβάζω άρθρα τους εδώ μέσα, σιγά μη δώσω έστω και μισό ευρώ στην καθημερινή και στα νέα ξέρωγω.
Μικρη παρατηρηση, η γελοιογραφος τους παραιτηθηκε
Πως διαμορφώνεται το ιντερνετ του καθενός από εμάς και το ιντερνετ του μέσου όρου είναι ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα.
Κάποτε καλώς ή κακώς είχαμε πιο κεντρική ενημέρωση, τώρα ο καθένας μπορεί να είναι εντελώς στον κόσμο του. Από που παίρνει κανείς τη μουσική του ενημέρωση έχει επίσης μεγάλο ενδιαφέρον.
Θυμάμαι μια περίοδο πριν 10-15 χρόνια που είχα τουλάχιστον 3 άτομα στη ζωή μου που ενημερωνόντουσαν σχεδόν αποκλειστικά από το αρβύλα.
Όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερο πετυχαίνω πράγματα (~blogs) τύπου ‘πιάστε ένα κάρο ενδιαφέροντα λινκ’. Αυτό ουσιαστικά είναι και το reddit, ή σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό (με περισσότερο προσωπικό curation) το twitter αν κάνεις follow τους σωστούς λογαριασμούς.
Τέτοια έχει και το Ελληνικό inside story, του οποίου παλαιότερα μου είχε δωρίσει μια συνδρομή ένας φίλος που δουλεύει εκεί. Πάντα αυτά τα link dumps έχουν ένα κάποιο ενδιαφέρον. Βλέπεις πως άλλα διαβάζουν, σε άλλα εστιάζουν… οι φιλελεδες, άλλα οι Σοσιαλιστές κλπ κλπ.
Μπήκα σε αυτό που προτείνει ο montecristo. Ήταν πάνω κάτω αυτό που περίμενα. Χρειαζόμουν περισσότερο φιλελε link dumps στο internet μου. Συμπαθητικό, βέβαια δύο άρθρα/blog link dumps πάτησα δύο ted talks πέτυχα. Δύο στα δύο μέχρι στιγμής, δεν ξέρω αν θα αντέξω.
Θα έφτιαχνα ξεχωριστό topic για το θέμα γιατί έχει πολύ ψωμί κατά τη γνώμη μου αλλά φοβάμαι πως θα πήγαινε άπατο.
To χρονικό σχέσης Τραμπ και Ζούκεμπεργκ. Απο μνήμη. Το παρακολουθούσα λαιβ. Πολύ γέλιο!!
Παραφράζω.
Ζούκ. " Ειναι ρατσιστής και φασίστας"
Απο το 2016-2024, τέτοια σχολιάκια. Ισως πιο διακριτικά αλλα αυτό εννοούσαν.
Το 2024 . Μάρτιο ? Απρίλιο?
Ζούκ σε συνέντευξη παραδέχτηκε πως μπάναρε γεγονότα που ήταν εναντίον τών αντιπάλων του Τραμπ και για κακή του τύχη του ξεφεύγει πως μπάναρε τα στοιχεία για το γιο του Μπάιντεν γιατι
“ΕΤΣΙ ΗΘΕΛΕ η μεριά του Μπαιντεν” ( ΔΑΤΣ Ε ΚΡΑΙΜ. Μπανάρεις ότι θες άλλα αν υπάρχει η παραμικρή συμμετοχή πολιτικού , γιου αρ φακντ)
Ο Τραμπ στο τουίτερ ποστάρει την συνέντευξη με το λακωνικό . “Life in Prison” απο κάτω.
χαχαχαχαχαχαχα
Λιγους μήνες μετα. Και ενώ η απόπειρα δολοφονίας Τραμπ έχει προηγηθεί. Συνέντευξη Ζούκ.
“Τι άποψη έχετε για τον Ντόναλντ Τράμπ?”
“One word… Badass. When I here the name Trump this word comes to Mind!”
Αλλαξε γνώμη γρήγορα ε?
Τραμπ. “Με παίρνει συχνά τηλέφωνω μετα την Δολοφονία και τα λέμε . Ισως τον έχω παρεξηγήσει…”
Για να καταλάβετε γτ απο δώ και πέρα ο Ζουκ θα γίνει ο πιο Τραμπικός ανθρωπος στον κόσμο.
Βήμα-βήμα θα πηγαίνει προς την μεριά Τραμ σε ότι κάνει.
Για ευνόητους λόγους νομίζω .
Το ιδιο λεμε.
Ε και; Το πρωτο θα ειναι ή το τελευταιο; Κανε ενα αν θελεις, σιγα.
Για τον ιδιο λογο που δεν κανεις αλλαγη σωληνων στο σπιτι σου και φωναζεις υδραυλικο. Δλδ, εσυ μπορει να το κανεις. Εγω οχι. Αφηνω αυτους που ξερουν κατι περισσοτερο απο εμενα. Κανεις δεν ειναι τελειος βεβαια, αλλα θεωρητικα εμπιστευεσαι το profession.
Σωστος. Απο μνημης το εγραψα.
Καμία σχέση το ένα με το άλλο, δε χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη γνώση για να είσαι δημοσιογράφος ή να λες την αλήθεια.
άρα η Γη θα είναι επίπεδη αν δεν χάσουμε πολύ χρόνο πολλά εκατομμύρια κόσμου για να πούμε πως τα λίγα εκατομμύρια που οικειοθελώς σπαταλούν χρόνο έιναι λάθος;
Σε κάθε περίπτωση, δικό του μαγαζί ο Ζούκεμπεργκ αυτός επιλέγει πως να το τρέξει. Ελπίζω η Ε.Ε. να τον ξεσκίσει
Δεν κατάλαβα τίποτα
Μολις απεδειξες γιατι δεν πρεπει να υπαρχει community check. Θα μπαινουν στη “μαχη” εκατομμυρια κοσμου για να αποδεικνουν οτι καποιος ή κατι δεν ειναι ελεφαντας. Ισως τωρα καταλαβεις και τι θελει να πει ο karvou.
Διοτι εκατομμυρια σαν εσενα θεωρουν οτι οι επαγγελματιες (οποιουδηποτε χωρου) δεν ειναι επαγγελματιες και οι ιδιοι ξερουν καλυτερα. Δεν χρειαζεσαι διπλωμα για να γινεις δημοσιογραφος, αλλα εχει αλλα virtues που λειπουν απο την συντριπτικη πλειοψηφια εκει εξω. Γιατι δεν γινεσαι δημοσιογραφος; Αφου ειναι πανευκολο για εσενα, καθως και για εκατομμυρια μηδενιστες εκει εξω. Το γεγονος οτι χαλασε (και αυτος) ο χωρος, οφειλεται στο οτι ανθρωποι με τη δικη σου προσεγγιση προσχωρησαν σε αυτον.
EDIT: Συγχωρησε με αν κανω λαθος, αλλα μολις θυμηθηκα οτι εισαι απο εκεινους που εχουν αποστροφη για τις επαγγελματικες ομαδες πασης φυσεως. My bad, σορι.
Το point μου είναι πως είναι άνιση η μάχη στη βλακεία και στο ψέμα. Η αλήθεια και τα γεγονότα δεν είναι blockchain που γίνονται verified από τον οποιοδήποτε οπουδήποτε. Χρειάζεται κάποιος να αφιερώσει αρκετό χρόνο και κόπο για να το κάνει σωστά. Από την άλλη, χρειάζεται ελάχιστος κόπος για να δημιουργηθεί ένα ψέμα ή παραπληροφόρηση.
Πρόσθεσε και τον στρατό από chat bots και το πόσο γρήγορα πολλαπλασιάστηκε το υλικό στο internet από όταν βγήκε το GPT, κλπ.
Στο μεταξυ, διαβασα νωριτερα αυτο απο τον κλοουν και ειλικρινα δεν ξερω τι να περιμενω. Ακομη δεν εχει γινει καν προεδρος, φανταζομαι τι μπορει να συμβει μετα απο 4-5-6 μηνες στην προεδρια.