Ειδήσεις από όλο τον κόσμο

Πάλι καλά που δεν με παραφράζεις ε :smile:

Yep

ε καλα όμως, δεν εξηγεις και εσύ πως θα γίνει αυτο που λες. :roll_eyes:

τέσπα, το κυκλώσαμε το θέμα.

Το ξέρω ότι σε απογοητεύω, αλλά έχει χαλάσει η μαγική μου γυάλα και δεν την έχω φτιάξει ακόμα

Ας το λήξουμε όντως κάπου εδώ

Δύο πράγματα…

Α) Μιας και ~αναφέρθηκε η Σοσιαλιστική επανάσταση… Το Σοσιαλιστικό κίνημα στην εποχή του Μαρξ ήταν κάτι υπαρκτό, υπήρχε βαθιά οργάνωση. Οι άνθρωποι ήταν αφοσιωμένοι σε αυτό, ήταν μέλη, δεν ήταν flash mob ιδιώτες καταναλωτές πάνε σε διαδήλωση για να το βγάλουν στο insta και τέλος. Δεν μου αρέσει που το γράφω αλλά… Ο,τι και αν θέλει ο κόσμος είμαστε ΠΟΛΥ μακριά. Όχι χρόνια αλλά δεκαετίες.

Β) Ε.Ε. και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο;; Κατά κάποιο τρόπο ναι.

Νομίζω όμως πως η ουσία εδώ βρίσκεται στο πόσο δυνατή είναι η Ελλάδα. Με αυτό δεν θέλω να εστιάσω στο Στρατιωτικό κομμάτι αλλά μεγάλη σημασία έχουν το οικονομικό, δημογραφικό, η αποφασιστικότητα και σταθερότητα του πολιτικού συστήματος κλπ. (διάφορα άλλα)

Έτσι όπως το πάμε μέσα ή έξω από την Ε.Ε. η διαφορά της ισχύς ανάμεσα στις δύο χώρες θα μετατραπεί σε τραγική νομοτέλεια.

Όσων αφορά την εποχή Τσίπρα… Η προετοιμασία ήταν τραγική και η λογική επίσης π.χ. (εύκολο παράδειγμα) θέλανε να πάρουν την εξουσία με την πρώτη ευκαιρία ενώ θα μπορούσαν να περιμένουν 6 μήνες έτσι ώστε τουλάχιστον να συμπέσουν με την Κυβέρνηση στην Ισπανία.

Η αυτοάμυνα…και τα ψέματα για την δολοφονία.

6 Likes
1 Like
3 Likes

Το γεγονός πως ψάρωσα έστω και για 30 δευτερόλεπτα πριν δω πως είναι Onion, είναι το ανησυχητικό της υπόθεσης.

1 Like

Δες την άποψη μιας Αμερικανίδας τικ τόκερ (αναλύει την κατάσταση σε λιγότερο από 3 λεπτά).

www.tiktok.com/@meghanelinor/video/7600199697906568479

Δεν είναι Είδηση αλλά σίγουρα είναι news to me… (διαβάστε πρώτη και τελευταία σειρά)

1 Like

https://x.com/erc_research/status/2016885043298504732?s=46

1 Like

Μια παράκληση για ολους - αποφυγετε παρακαλω το ξερο lonkdropping. Μην γινουμε κ εδω τουιτερ

3 Likes

Επίσης κάποιοι έχουμε απεγκαταστησει το συγκεκριμένο μκδ, οπότε δεν μπορούμε να τα δούμε καν.

1 Like

Καταναλώνουμε νερό και χτίζουμε πυρηνικά εργοστάσια για να έχουμε σερβερ, για να ξεχαρμανιάζουν τα μποτς μεταξύ τους…

Απελπισία…

2 Likes

@GRACCHUS_BABEUF πώς βλέπεις την ουδετερότητα χωρών, όπως η Νορβηγία και η Ελβετία, που αν δεν κάνω λάθος δεν εμπλέκονται γενικά σε υποθέσεις; Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια. Για μένα αυτές και μετά η Δανία είναι οι καλύτερες χώρες να ζει κανείς στην Ευρώπη (η άποψη μου δεν είναι αντικειμενική, ίσως και λίγο “θολή”, λόγω προσωπικών βιωμάτων που είναι άσχετα με την παραπάνω συζήτηση).

Αν θες μεταφέρουμε τη συζήτηση αλλού.

1. Η Νορβηγία δεν είναι ούτε καν τυπικά ουδέτερη, καθότι μέλος του ΝΑΤΟ

2. Η επίσημη ουδετερότητα της Ελβετίας είναι γιαλαντζί ουδετερότητα, καθότι έχει διμερείς συμφωνίες στρατηγικής συμμαχίας και με την ΕΕ και με το ΝΑΤΟ (αλλά και με πολλά κράτη - μέλη τους ξεχωριστά). Επίσης είναι μέλος της Σένγκεν.

3. Δεν έχω άποψη για την ποιότητα ζωής σε καμία από τις δύο χώρες. Πιθανολογώ ότι θα είναι πολύ πάνω από της Ελλάδας (που σιγά το δύσκολο) αλλά από την άλλη έχω ακούσει π.χ. ότι το κόστος ζωής ειδικά στην Ελβετία είναι σε κωμικά υψηλά επίπεδα.

1 Like

Ναι, συμφωνώ σε όλα (για το ΝΑΤΟ), αν και ως προς το τελευταίο πρέπει να συγκρίνουμε και τους μισθούς στην Ελβετία, αλλά και πάλι…
Όμως, ρε 'συ, το ΝΑΤΟ πριν είκοσι χρόνια ήταν ισχυρό, δεν έχει λογική που κοίταξαν το συμφέρον τους; Απλά αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω στα λεγόμενά σου -γιατί μάλλον είμαι κουφιοκέφαλη- είναι πώς έχεις στο μυαλό σου τις “διεθνείς συμμαχίες”, γιατί καταλαβαίνω ότι είσαι υπέρ αλλά δεν κατανοώ το “μοντέλο” που έχεις κατά νου. Είναι ιδεολογικό; Πιστεύω πως η εγγύτητα αυτών των κρατών και οι κοινοί οικονομικοί στόχοι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Γενικά όμως, αυτό που εννοώ είναι ότι και ιδεολογικά και πολιτικά-οικονομικά αυτά τα κράτη ανέκαθεν συγγένευαν με τη Δ. Ευρώπη (aka ΕΕ-ΝΑΤΟ), έστω και αν τώρα έχουν ξεπέσει σε τέτοιον βαθμό που έχουν γίνει περίγελος στις ΗΠΑ-Ρωσία κλπ.

άρα όποιος κάνει συμφωνίες, σταματάει να ειναι ουδέτερος ; Όπως θα γινοταν και με μια “ουδετερη” Ελλαδα, που τελικα θα επρεπε να κανει συμφωνιες ; :roll_eyes:

@SilentWinter

Και τώρα ισχυρό είναι το ΝΑΤΟ. Δυστυχώς.

Η ισχύς μιας τέτοιας στρατιωτικοπολιτικής συμμαχίας είναι κάτι θετικό μόνο για την άρχουσα τάξη της εκάστοτε χώρας που είναι είτε ενταγμένη (Νορβηγία) είτε συνδεδεμένη (Ελβετία) με αυτήν. Για τους λαούς των χωρών είναι πολύ κακό νέο, γιατί πρέπει αφενός να πληρώνουν εξοπλισμούς και “αμυντικούς” προϋπολογισμούς προσανατολισμένους στις προτεραιότητες του ΝΑΤΟ (τσεκ τι προϋπολογισμούς έχουν ψηφίσει στις τελευταίους συνόδους κορυφής να σου φύγει το καφάσι), αφετέρου έχουν “συμβατικές υποχρεώσεις” που συνεπάγονται ότι μπορεί ένα ωραίο πρωί να τους ντύσουν στα χακί και να πάνε να πολεμήσουν για τον Τραμπ και τον κάθε κερατά Τραμπ.

@montecristo

Το έχεις σύστημα όμως να διαστρεβλώνεις / παρερμηνεύεις αυτά που λέω. Είπα εγώ ποτέ ότι θέλω η Ελλάδα να είναι “ουδέτερη”; Καταρχάς δεν θεωρώ ότι μπορεί μια οποιαδήποτε χώρα να είναι ουδέτερη, δεν υπάρχει καν στον πραγματικό κόσμο αυτό το κόνσεπτ παρά μόνο στα λόγια. Στην πράξη είτε προσδένεσαι σε κάποιο γεωπολιτικό άρμα (που για τον λαό αυτό δεν περιλαμβάνει τίποτα θετικό, για όποιο άρμα κι αν μιλάμε) είτε έχεις πάρει τον έλεγχο της χώρας σου ως λαός, είσαι α-νε-ξάρ-τη-τος (όχι ουδέτερος!) και συνάπτεις συμφωνίες σε τέτοια βάση, οι οποίες δηλαδή δεν περιλαμβάνουν ούτε στρατιωτικές υποχρεώσεις ούτε κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις, ασκήσεις κ.ο.κ. Δεν μίλησα ποτέ δηλαδή για συμφωνίες διασύνδεσης με το ΝΑΤΟ (και χωρίς να γίνεις μέλος, για να διατηρήσεις την τυπική / επίσημη ουδετερότητα στην οποία αναφέρθηκα) αλλά π.χ. για εμπορικού τύπου συμφωνίες, θα μου δώσεις αυτά - θα σου δώσω αυτά, αμοιβαίο όφελος, χωρίς εμπλοκή σε επικίνδυνες διεθνείς αντιπαραθέσεις.