Περί Ελληνικής Ιστορίας

Ενταξει το κειμενο που παρεθεσε ο Damnation βρωμαει ναζισμο και ‘‘Πλευρικη’’ ρητορεια απο μακρια.
Ειδικα με την καθαρευουσα κανει μπαμ.
:lol:

Παντως Βαγγελη επρεπε να το κανεις και εσυ copy-paste ολοκληρο το κειμενο που δινεις στο link.
Eτσι. Για να στεκεται αντιμετωπο στο προπαγανδιστικο κειμενο των νεοναζι.

Απο το ιδιο αρθρο :

Δεν πρόλαβε να εγκατασταθεί το Τάγμα στο Μελιγαλά, και τα γερμανικά αρχεία καταγράφουν τη συμμετοχή του σε «εκκαθαριστικές επιχειρήσεις» των κατοχικών στρατευμάτων. Στηριγμένοι στη Βέρμαχτ, οι ταγματασφαλίτες αναλαμβάνουν να κονιορτοποιήσουν τη μαζική βάση του ΕΑΜ με μαζικές συλλήψεις, βασανιστήρια, εκτελέσεις και κάψιμο σπιτιών, εγκαινιάζοντας ένα φαύλο κύκλο βίας και αντεκδικήσεων, που θα οδηγήσει στις εκτελέσεις των ημερών της Απελευθέρωσης.

Αυτοι δλδ δεν ειναι ανθρωποι?

Δεν το εκανα ολοκληρο εγω.Αποσπασματα εβαλα και ουτε καν φωτος.Μα καλα το οτι τοσος κοσμος χαθηκε αναμεσα τους γυναικες και παιδια δεν σε συγκινει και το μονο θεμα ειναι ποιος θα κανει προπαγανδα η ποιος θα βγει απο πανω?Τωρα το τι σχεση εχει ο νεοναζισμος με τον εμφυλιο και ο Πλευρης με τον ναζισμο ειναι για δυσκολους λυτες.Ξανα λεω οχι αχταρμας ολα μαζι.Δεν γινεται να εισαι εθνικιστης και ναζιστης.Οποιος τα βαζει στο ιδιο τσουβαλι εχει προβλημα.

Φυσικα και ειναι και φυσικα καταδικαζουμε καθε μορφη βιας απο οπου και να προερχεται.Ο θανατος δεν εχει χρωμα ουτε ειναι δεξιος η αριστερος.Οι Ελληνες πρεπει καποτε να διδαχτουν απο την ιστορια και να σταματησουν να σφαζονται μεταξυ τους.Αυτη η βαλιτσα κραταει 2500 χρονια περιπου.

Απο το ιδιο αρθρο :
Πιο ενδιαφέρουσα απ’ αυτή την… κολοκυθιά αποδεικνύεται η εξέταση του καταλόγου της έκδοσης του «Συλλόγου Θυμάτων». Σε σύνολο 1.144 ονομάτων (οι 108 κάτοικοι Μελιγαλά) υπάρχουν μόνο 18 γυναίκες, 18 ηλικιωμένοι, ένας έφηβος και κανένα παιδί. Ολοι οι υπόλοιποι, το 96,8% του συνόλου, είναι άντρες λίγο πολύ μάχιμης ηλικίας. Κάθε άλλο παρά σφαγή «γυναικόπαιδων», δηλαδή…

χμμμμ

Ε τοτε εχει προβλημα ο ιδεολογικος καθοδηγητης του κομματος σου !! Ναι, τον Πλευρη εννοω. Και μην αρχισεις να αναρωτιεσαι τι σχεση εχει, ειναι ο ορισμος του νεοναζι. Το λεω με πληρη επιγνωση καθως εχω παρακολουθησει παρα πολλες εκπομπες και ομιλιες του (ναναι καλα το internet) απο τις οποιες ο καθενας το συμπεραινει. Εμμεσα και αμεσα το εχει δηλωσει και ο ιδιος ο πλευρης.

Ε τοτε θα μπορεις να μου εξηγησεις πως γινεται να αγαπας την Ελλαδα και τους Ελληνες και να αγαπας παραλληλα αυτους που την κατακτησας και σκοτωσαν Ελληνες.Για μενα ο Πλευρης ειναι ακραιος αλλα ναζιστη δεν μπορω να τον πω.Αλλωστε ουτε ο ιδιος το δεχεται.

Υ.Γ. Οσο αναφορα την πηγη του κοπυ πειστ ειναι εδω http://clubs.pathfinder.gr/Iapetos_/665819

Ρωτα τον ιδιο τον Πλευρη πως γινεται να συνδυαζονται.
Πολυς κοσμος εχει αυτη την απορια.
:wink:

Τελειως ενδεικτικα ειχε πει σε μια ομιλια του οτι οι γερμανοι ναζι σεβονταν τους ελληνες (βιβλιο του για τον Γκεμπελς) και οτι ο κοσμος κανονικα πρεπει να κατηγορει τον Χιτλερ που δεν ολοκληρωσε τη σφαγη των Εβραιων. Το τελευταιο το ειπε και με χιουμορ το καθικι.

Και εγω με τη σειρα μου σε ρωτω ‘‘πως γινεται’’ να δηλωνει το ΛΑΟΣ χριστιανικο κομμα, παραθετοντας το εξης βιντεο:

http://www.youtube.com/watch?v=5No5nanREaQ :!:

Μα οταν ενας απο τους δυνατοτερους στρατους στην συγχονη ιστορια επαινει τον Ελληνικο στρατο και τον εξυψωνει πχ Ο Γιόζεφ Γκαίμπελς, στο ημερολόγιό του, στις 8 Απρ. 1941, δύο ημέρες μετά την γερμανική επίθεση: «Προχωρούμε αργά στην Ελλάδα… Οι Έλληνες είναι γενναίοι μαχηταί… Τα καταληφθέντα χαρακώματα είναι γεμάτα πτώματα… Και αυτός ο Φύρερ θαυμάζει ιδιαιτέρως το θάρρος των Ελλήνων. Ίσως υπάρχει ακόμη ένα ίχνος της παλαιάς ελληνικής καταγωγής σ’ αυτούς.»

Ο Αδόλφος Χίτλερ, σε ομιλία του στο Ράιχσταγκ, 4 Μαΐου 1941:
«Ενώπιον της Ιστορίας είμαι υποχρεωμένος να αναγνωρίσω ότι, από τους μέχρι τώρα αντιπάλους μας, ο Έλληνας στρατιώτης πολέμησε με εξαιρετική γενναιότητα και δεν παραδόθηκε παρά όταν κάθε αντίστασή του ήταν αδύνατη. Ως εκ τούτου, απεφάσισα να μην κρατηθεί κανένας Έλληνας στρατιώτης αιχμάλωτος και οι αξιωματικοί να διατηρήσουν τα προσωπικά όπλα τους.»

Και τοσα αλλα επαινετικα γιατι να μην τα πουμε.Ειμαστε ναζιστες αν τα πουμε?

Οσο αναφορα το βιντεο τωρα η θρησκευτικη ταυτοτητα των φασιστων ειναι μπατε σκυλοι αλεστε και αλεστικα μην δωσετε.Απο δωδεκαθεο μεχρι σατανιστες.Ο λ.α.ο.ς. οχι αυθαιρετα εχει συνδεσει τον ελληνισμο με τον χριστιανισμο.Ας κατηγορησουμε τοτε και τον Κωσταντινο Παλαιολογο ας κατηγωρησουμε τους επαναστατες του 21 ας κατηγορησουμε ολη την ιστορια που βασιστηκε πανω στο διπολο θρησκεια πατριδα.Ανοιγουμε παντως μια πολυ ενδιαφερουσα κουβεντα για τον ρολο θρησκειας-κρατους και για το τι ρολο παιξαν στη Ελληνικη ιστορια.

Eίσαι άξιος συνεχιστής του Γκέμπελς. Πες, πες, κάτι θα μείνει.

Eβαλες αυτογκολ μεγαλε !!!

Αυτα ακριβως που παρεθεσες δινουν το δικαιωμα στον Πλευρη και τους υποστηρικτες του να αποδεχονται τους Γερμανους ναζι, αφου ‘‘σεβαστηκαν και εκτιμουσαν τους ελληνες’’ και εσφαξαν τους κακους εβραιους.

Και αν το παρουμε ετυμολογικα το Ναζι ειναι συντομογραφια απο το National Sozialist = Eθνικοσοσιαλιστης.

Αρα ολοι οσοι φωναζουν με περηφανια οτι ειναι εθνικοσοσιαλιστες (πλευρης, χρυση αυγη) ειναι ναζι.

Βρε φιλε τι θα πει τους αποδεχονται?Σκοτωσαν Ελληνες? Τελος.Ειναι εχθροι μας.Αλλο το ενα αλλο το αλλο.Και ο Κεμαλ ειπε επαινετικα σχολεια για την αντισταση των Ελληνων.Κοιτα ποσοι αλλοι.Αποσπασματικα παραθετω αυτα και δινω και λινκ.

Στάλιν, Joseph Vissarionovich Tzougasvili Stalin 1879-1953 Αρχηγός τής Σοβιετικής Ενώσεως από τό 1924 έως 1953

¨ «Λυπάμαι διότι γηράσκω καί δέν θά ζήσω επί μακρόν διά νά ευγνωμονώ τόν Ελληνικόν Λαόν, τού οποίου ή αντίστασις έκρινε τόν 2ον Παγκόσμιον Πόλεμον.» (Από ομιλία του πού μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Μόσχας τήν 31 Ιανουαρίου 1943 μετά τήν νίκη τού Στάλιγκραντ καί τήν συνθηκολόγηση τού στρατάρχου Paulus.)

Μπενίτο Μουσολίνι, Benito Mousolini 1833-1945 Πρωθυπουργός τής Ιταλίας 1922-1945

¨ «Ο πόλεμος μέ τήν Ελλάδα απέδειξεν ότι τίποτε δέν είναι ακλόνητον είς τά στρατιωτικά πράγματα καί ότι πάντοτε μάς περιμένουν εκπλήξεις.» (Από λόγο πού εκφώνησε στίς 10/5/1941.)

Τσώρτσιλ, Winston Churchil 1874-1965 Πρωθυπουργός τής Μεγάλης Βρετανίας κατά τόν Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

¨ «Η λέξη ηρωισμός φοβάμαι ότι δέν αποδίδει τό ελάχιστο εκείνων τών πράξεων αυτοθυσίας τών Ελλήνων, πού ήταν καθοριστικός παράγων τής νικηφόρου εκβάσεως τού κοινού αγώνα τών εθνών, κατά τόν Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, διά τήν ανθρώπινη ελευθερία καί αξιοπρέπειαν.» ??.. «Εάν δέν υπήρχε η ανδρεία τών Ελλήνων καί ή γενναιοψυχία τους, ή έκβαση τού Β’ Παγκόσμιο Πολέμου θά ήταν ακαθόριστη.» (Από ομιλία του στό Αγγλικό κοινοβούλιο στίς 24 Απριλίου 1941.)

Φραγκλίνος Ρούσβελτ, Roosvelt 1882-1945 . Πρόεδρος τών Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής 1932-1945

¨ «Εις τήν Ελλάδα παρασχέθη τήν 28ην Οκτωβρίου 1940 χρόνος τριών ωρών διά ν’αποφασίσει πόλεμον ή ειρήνην, αλλά καί τριών ημερών ή τριών εβδομάδων ή και τριών ετών προθεσμία νά παρείχετο, ή απάντησις θά ήτο ή ίδια.» ??. «Οί Έλληνες εδίδαξαν δία μέσου τών αιώνων τήν αξιοπρέπειαν. Οταν όλος ό κόσμος είχε χάσει κάθε ελπίδα, ό Ελληνικός λαός ετόλμησε νά αμφισβητήσει τό αήττητον τού γερμανικού τέρατος αντιτάσσοντας τό υπερήφανον πνεύμα τής ελευθερίας.» (Από ραδιοφωνικό λόγο πού εξεφώνησε στίς 10/6/1943.)

http://leavingandliving.blogspot.com/2008/10/blog-post_28.html

Κι επειδή σκότωσαν Έλληνες? Ωραίοι Έλληνες ήταν, πόσο βοήθησαν τον ελληνικό λαό αυτοί οι πανάγαθοι άνθρωποι!

Ρε συ damnation, με το να λες “τους αποδέχονται έμπρακτα” περιμένεις να βγουν στον δρόμο και να σκοτώσουν Εβραίους?
Πρώτον, δεν το επιτρέπει η εποχή ας πούμε να σκοτώνεις επίσημα (λέμε τώρα) και δεύτερον, οι ίδιοι όπως λες δεν αποδέχονται ότι είναι νεοναζί, για να έχουν το προφίλ του “καλού και δημοκράτη”.

Οχι απλα δεν βοηθησαν αλλα θελαν κομματι απο την πιτα και βαζαν και βγαζανε οποιον θελαν.Ειναι γνωστο αυτο.Και πολλα απο αυτα που ειπαν ισως να μην εχουνε και ιδιαιτερη αξια αλλα απο την στιγμη που ειναι καταγεγραμενα ιστορικα μπορουμε να τα επικαλουμαστε.( Να χουμε κατι να λεμε και μεις:p)

Εγω αυτο που λεω ειναι οτι ειτε δικιο εχεις ειτε αδικο αυτος ο δρομος της βιας ειναι επικινδυνος.Δεν οδηγει πουθενα.Θα μου πεις τωρα και τι να κανω? Να τρεχω στα δικαστηρια και να κανω μυνησεις?Καλυτερο λεω εγω απο το να ανοιξει ενας κυκλος αιματος.Το εχουμε πληρωσει ακριβα ως τωρα.Αν θες την αποψη μου παντως περισσοτερη φασαρια,καταστροφες και βια προκαλουν οι αποκαλουμενοι αναρχικοι παρα οι φασιστες,ναζιστες και τα σχετικα που ειναι ενα πολυ μικρο ποσοστο της κοινωνιας.Η γνωμη μου ειναι να βρισκονται σε στενη παρακολουθηση και στην πρωτη γκελα που θα κανουν να τους τιμωρουν βαση νομου.Αυτο βεβαια να ισχυει για ολους ετσι?:-s

Δηλαδή να παρακολουθείται κάποιος μόνο και μόνο επειδή είναι αναρχικός?

Τις μεγαλυτερες καταστροφες τις κανουν οι πολιτικοι που ειναι στην κυβενηση (τις δυο τελευταιες δεκαετιες).

Τιμωρουνται οι φασιστες ?? :lol::lol:

Για να δουμε λοιπον ποια ειναι η αντιμετωπιση των’’ κουκουλοφορων/κρανοφορων’’ χρυσαυγιτων απο τα οργανα της ταξης που ‘‘υπηρετουν’’ το νομο —>

κολληταρια, μαζι στον αγωνα εναντια σε καθε αριστερο και ελευθερο (πνευματικα) ανθρωπο.

Τραγουδακι…

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον
καινούριο τάχα κάτι να μας φέρει.
Τι κρύβει μέσ? στα δόντια του το ξέρω,
καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι.

Οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν
και χάνονται βαθιά στα περασμένα.
Οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν,
μα όχι και το μίσος του για μένα.

Το φασισμό βαθιά καταλαβέ τον.
Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον.

Ο φασισμός δεν έρχεται από μέρος
που λούζεται στον ήλιο και στ? αγέρι,
το κουρασμένο βήμα του το ξέρω
και την περίσσεια νιότη μας την ξέρει.

Μα πάλι θέ ν’ απλώσει σα χολέρα
πατώντας πάνω στην ανεμελιά σου,
και δίπλα σου θα φτάσει κάποια μέρα
αν χάσεις τα ταξικά γυαλιά σου.

http://www.youtube.com/watch?v=H8gntriB71s

Οχι.Να παρακολουθουνται οσες ομαδες ειναι υποπτες για εγκληματικες ενεργειες.Φυσικα οταν λεω να παρακολουθουνται δεν εννοω σε φαση μεγαλου αδελφου.Στα νομιμα πλαισια εννοω.Π.χ. ειστε οι χρυση αυγη?Ποιο ειναι το καταστατικο σας? Αυτο? ωραια για να δουμε το ιστορικο των μελων.Εχετε εκει συγκεντρωση? Μαλιστα?Πεταξες μολοτοφ η χτυπησες μεταναστη?Για περαστε μεσα κυριε στο περιπολικο.(Και φυσικα μην ακολουθησει η φαρσοκωμωδια να τους πηγαινουν μεσα και μετα να τους αφηνουν γιατι 10 αλανια φωναζουν απο εξω η επειδη εχουν μεγαλοδικηγορο.Στο εξωτερικο κατι τετοιο γινεται και εχουνε ευνομια.Εδω ζουγκλα ακομα.