Οτι πάμε για ύπνο μήπως? Ή μάλλον, άραγμα να ασχοληθούμε και με τίποτα άλλο.
Και αυτό δε το λέει το dna μου αλλά η κουλτούρα που έχω δεχτεί.
Οτι πάμε για ύπνο μήπως? Ή μάλλον, άραγμα να ασχοληθούμε και με τίποτα άλλο.
Και αυτό δε το λέει το dna μου αλλά η κουλτούρα που έχω δεχτεί.
καλα…σοβαρα τα λες??αλλα ενταξη…δεν εχουν μαθηματικα μεσα αυτες οι σχολες…γιατι απο υπολογισμους…καλα παμε βλεπω
Γιατι οι Αρχαιοι Ελληνες ανεπτυξαν ενα τοσο σημαντικο πολιτισμο??? Ας το δουμε λιγο απο την σκοπια της επιστημης που εκπροσωπω. Την γεωλογια. Τελειως επιφανειακα για χαρη της συζητησης.
Προφανως οχι γιατι υπαρχουν καποια ιδιαιτερα γονιδια που κουβαλου οι ελληνογενεις. Αυτα τα πραγματα ειναι αφελειες και παραμυθια για μικρα παιδια. Η πολιτιστικη εκρηξη στην αρχαια Ελλαδα προφανως συνδεεται με την γεωγραφικη θεση της χωρας μας με οτι αυτο συνεπαγεται ( ευκρατο κλιμα, εγγυτητα στην θαλασσα, εγγυτητα σε προυπαρχοντες πολιτισμους και παει λεγοντας).
Αν παρει καποιος τον παγκοσμιο χαρτη θα παρατηρησει οτι οι πρωτοι πολιτισμοι αναπτυχθηκαν σε μια ζωνη που ουσιαστικα οριοθετει , κλιματολογικα την ευκρατη ζωνη. Προφανως και τα χρονια εκεινα δε μπορουσε να αναπτυχθει πολιτισμος στη βορεια Ευρωπη. Προφανως και δεν μπορουσε να αναπτυχθει πολιτισμος στην υποσαχαρια Αφρικη. Μεσοποταμια, Ελλαδα, Αιγυπτος, Περσια ουσιαστικα στα ιδια γεωγραφικα πλατη.
Ολα πρωτιστως ειναι αποτελεσμα γεωγραφικης θεσης (τοπογραφια, κλιμα, γεωλογια κ.ο.κ.).
Ετσι στην αρχαια Αιγυπτο οπου κυριαρχουσε ο Νειλος ποταμος, ο πολιτισμος αναπτυχθηκε βάσει αυτου του δεδομενου. Η προοδος των Αιγυπτιων στη διαχειρηση των υδατων του ποταμου σε συνδισσμο με την αναπτυξη της αρδευσης για γεωργικους σκοπους, ηταν μνημειωδης.
Στην Αρχαια Ελλαδα, η τυχη να ζουν οι κατοικοι της, σε μια περιοχη με μηδαμινες πιθανοτητες φυσικων καταστροφων, με ενα ιδανικο κλιμα για αναπτυξη, διπλα στις θαλασσιες οδους, προφανως και συντελεσαν σε μια πολιτιστικη εκρηξη. Ακομα και οι τεχνες ευνοηθηκαν ακριβως απο την γεωγραφικη/γεωλογικη θεση της χωρας. Η γεωλογικη δομη της Ελλαδας χαρακτηριζεται απο τις τεραστιες μαζες ανθρακικων πετρωματων (ασβεστολιθοι/ μαρμαρα) οπου εδωσαν την πρωτη υλη για την αναπτυξη της γλυπτικης και της αρχιτεκτονικης τυπου Παρθενωνα.
Το ιδιο ισχυε και αργοτερα στη Ρωμη. Αντιθετα στην Αιγυπτο ηια παραδειγμα, που περα απο την περιπτωση του Νειλου, το κλιμα ηταν λιγοτερο ευνοικο ή το γεγονος οτι η γεωλογια της περιοχης ηταν τελειως διαφορετικη (ψαμμιτες/κλαστικα πετρωματα άρα έλλειψη πιο “ευγενων” πετρωματων) είχε ως αποτελεσμα οχι την αναπτυξη τεχνων αντιστοιχων με την Ελλαδα. Δε υπηρχε μαρμαρο για παραδειγμα για να κατασκευαστουν Πραξιτεληδες, υπηρχε ψαμμιτης ομως και κατασκευαστηκαν Πυραμιδες…
Απλα τα πραγματα… Το να καθομαστε να ψαχνουμε τις απαρχες του πολιτισμου σε μεταφυσικες μπουρδολογιες ειναι αστειο.
Δεν ειναι αναγκη να βγαλουμε πορισμα.Απλα εχουμε και αυτο υποψην μας.Στην ζωη ολα αλλαζουν.Απλα μπηκε ενα επισημο κειμενο που εκθετει μια αποψη τιποτα περισσοτερο τιποτα λιγοτερο.Η ζωη συνεχιζεται.Ουτε δογματισμοι ουτε φανατισμος.Ετσι δεν παει?
[QUOTE=
αυτο που λες για τους αρχαιους ελληνες οτι δεν υπαρχουν και οτι αν ζουσαν στην βραζιλια παλι τα ιδια αποτελεσματα θα υπηρχαν δε πιστευω οτι ισχυει και πολυ…για παραδειγμα αν ζουσαν στην βραζιλια μαλλον δε θα ασχολουνταν με το μυαλο τους αλλα με ποδοσφαιρο γιατι εκει το ποδοσφαιρο ειναι τροπος ζωης.[/QUOTE]
ντοοοοινγκ!!!:?
απλά είπες για λαβράκι και περίμενα κάτι άλλο. :lol:
Σωστά τα λέει ο φίλος μας παραπάνω.
Έτσι πάει.
Παντως Isis, το αν οι πυραμιδες κατασκευαστηκαν απο τους Αιγυπτιους, ασε να διατηρω τις επιφυλαξεις μου. :roll:
Πυραμίδες βρέθηκαν και στις Μυκήνες αν δεν απατώμαι, πάντως σίγουρα κάπου στον Ελληνικό χώρο τότε.
Νight*Sky, ο θρύλος λέει ότι οι Γίγαντες έχτισαν τα πελώρια τείχη των Μυκηνών (με τις τεράστιες κοτρώνες).
γιατι ντοινγκ ρε παλληκαρι???τραβηγμενο το παραδειγμα ε?
Εχει σημασια το ποιοι τις εφτιαξαν??? Εγω μιλαω για την πρωτη υλη. Που σε συνδιασμο με την γεωγραφια, την θρησκεια, τις κοινωνικοπολιτικες σχεσεις οδηγησαν σε ενα μεγαλουργημα οπως οι πυραμιδες… Πρεπει να κοιταμε τις αντικειμενικες συνθηκες οπου επικρατουσαν σε καθε περιοχη. Ετσι για παραδειγμα στη Βορεια Ευρωπη, οταν το κλιμα ηταν ακομα πιο ψυχρο σε σχεση με το σημερα, οι πληθυσμοι εκει παλευαν για την επιβιωση τους, σε μια συνεχη μαχη με τα στοιχεια της φυσης. Δεν ειχαν το μυαλο τους στις τεχνες η στο αραλικι. Αντιθετα στην Ελλαδα, οπου απο γεωγραφικης αποψης ηταν ευνοημενοι, αυτο ηταν αρκετο για την εκρηξη του πολιτισμου σε συνδιασμο παντα με τις κοινωνικοπολιτικες συνθηκες, οπου και ομως αυτες ηταν αποτελεσμα του ιδιου δεδομενου.
εντιτ : προφανως βρεθηκαν και πυραμιδες σςτην Ελλαδα. ε και?? Ως γνωστον θαλασσιος λαος οι ελληνες ειχαν διασυνδεσεις με ολους τους μεσογειακους λαους. Δουναι και λαβειν λοιπον.
Παιδιά. Έχετε άδικο. Το ποδόσφαιρο είναι εγγεγραμμένο στα γονίδια των Βραζιλιάνων, όπως στα δικά μας γονίδια απο το 1987 και έπειτα είναι εγγεγραμμένο το μπάσκετ (με ορισμένα διαλείμματα, όπου τα γονίδια πήγαιναν διακοπές).
Οι Βραζιλιάνοι ήδη απο την εποχή που ήταν πίθηκοι, πετούσαν ο ένας στον άλλο τις καρύδες απο δέντρο σε δέντρο και έκαναν διάφορα κόλπα με τα πόδια τους, με αποτέλεσμα να αναπτύξουν ένα ανώτερο ένστικτο απο τους άλλους λαούς όσο αφορά την τέχνη του ποδοσφαίρου. Μπορείτε να βρείτε την άνωθι θεωρία σε πολύ σημαντικές πηγές, απο διακεκριμένους ιστορικούς.
Κοιτα, μην προτρεχεις να παρεις στην πλακα και να απορριψεις οτιδηποτε ‘‘διαφορετικο’’ ακους, γιατι ισως βρεθεις προ εκπληξεων στα αμεσα χρονια…
Α δεν ήταν μπηχτή το ποστ μου, ε, ένα χαζούλι σχόλιο στο ύφος σου πάνω έκανα.
Bleeding, xaxaxaxaxa!
εγω παντως ειπα το παραδειγμα με το ποδοσφαιρο και οτυς βραζιλιανους για να πω ουσιαστικα αυτο που λεει ο isis,οτι δηλαδη ο καθε λαος διαμορφωνεται αναλογα με το πού ζει και τις συνθηκες με τις οποιες ζει.
isis πες μου οτι αυτο εννοουσες:p
Βρε και να μην υπηρχε ο Λιακοπουλος, παλι το ιδιο ποστ θα εκανα.
(ωπ! κι αλλο φυτιλι αναψα.:D)
απο ενα χωριο κοντα στις μυκηνες
:lol::lol::lol:8O
Συμφωνώ απόλυτα, και το μπολνταρισμένο δίνει αφορμή για ΜΕΓΑΛΗ κουβέντα…
αλλά είναι αργά κ δεν την παλεύω τώρα…
αναλυση dna “σωματικων προσοντων” εχει γινει στους μαυρους???