Ομοιοπαθητική

Γι’αυτό μιλάγαμε

Και από το χχχχ-ος κατέληξες να μιλάς για επιστήμονα. Σου είπα ότι μπαίνεις σε κουβέντα που μπορεί να παρεκτραπεί :stuck_out_tongue:

1 Like

χαχα εχω αγνοια κινδυνου, δεν με πειραζει

Εστιασα στο επιστημονικο κομματι, επειδη το γνωριζω λιγο καλυτερα (4+1 χρονια θυσιασα σε αυτο, μπορει να ειμαι ο χειροτερος οικονομολογος του κοσμου βεβαια δεν ισχυριζομαι κατι με αυτο) απ’οτι το κομματι των τεχνων, αλλα επειδη ειναι και καπως περισσοτερο on topic

2 Likes

Όλα καλά, νομίζω κάναμε κουβέντα απλά για την κουβέντα και όπως είπα προηγουμένως είναι λίγο θέμα ορισμού και σημειολογίας αν δεν μπούμε σε πολύ βαθιά περιπτοσιολογία.
Το μόνο που μετανιώνω σ’αυτή την κουβέντα είναι το δασκαλίστικο σεντόνι από τον Quintom που θα έρθει όπου να’ναι :man_facepalming:

2 Likes

Χαχαχα @QuintomScenario δωσε πονο

1 Like

Όταν βγαίνεις από την σχολή είσαι χχχχ-ος. Αν ασχοληθείς με το αντικείμενο,τότε συνεχίζεις να έχεις στενη επαφή με την επιστήμη που σπούδασες. Αν ασχοληθείς με κάτι αλλο, παραμένεις χχχχ-ος, απλά σκουριάζουν οι γνώσεις σου. Ο τρόπος σκέψης δεν χάνεται. Εκτός αν είσαι μυρωδιάς.

Βρε πουλάκι μου, δεν συζητάμε τις συνθήκες όταν βγαίνεις στην αγορά εργασίας, ούτε την σύνδεση παραγωγής-Πανεπιστημιου, ούτε τίποτα.
Συζητάμε για το απλό, ότι όταν τελειώσεις φυσικό, λέγεσαι Φυσικός. Αυτή είναι η ιδιότητα σου αν θες να προσδιοριστείς επαγγελματικά. Το Φυσικός δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο, από το ότι είναι άνθρωπος που έχει μάθει φυσική και μπορεί να κάνει κάποια πράγματα πάνω σε αυτό. Το τι άλλες δεξιότητες μπορεί να έχει ένας ανθρωπος ή τι επαγγελματικές ευκαιρίες υπάρχουν, είναι άλλη συζήτηση.

Το ότι έχουμε ανοιχτή αγορά εργασίας και ο καθενας μπορεί να δηλώνει ότι θέλει, δεν ενισχύει κάποιο επιχείρημα. Υπάρχουν άπειρες περιπτώσεις αν θέλουμε να εξετάσουμε, ας μείνουμε όμως στο σημείο μας: αν σπουδάσεις Μαθηματικά, είσαι Μαθηματικός. Είναι μια σύμβαση, δεν είναι μαγική ιδιότητα.
Το να δηλώνει ομοιοπαθητικός, ενώ δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, είναι ψευδοεπιστήμη, τότε δεν έχουμε να πούμε κάτι. Το ότι εσύ θες τώρα να μπλέξεις το μαρκετινγκ, επειδή κατάφερες να κοροιδέψεις 100 ανθρώπους (όχι εσύ ε), είναι άλλη συζήτηση.

2 Likes

Δε το συνεχίζω, γιατί έχουμε όλοι δίκιο, αλλά είναι από αυτές τις συζητήσεις που πρέπει να κάνεις την τρίχα τριχιά και είναι βαρετές και κουραστικές. Σε αυτό που “διαφωνούμε” είναι πολύ ασαφές από μόνο του, άρα δεν έχει νόημα ιδιαίτερο ( τι είναι χχχ-ος και πως προσδιορίζεται, αφού έχουμε βρει μια καλή σύμβαση χοντρικά μπορούμε να συννενοούμαστε )

Το ανάποδο συζητάγαμε ρε συ, γιατί αν κάποιος δεν τελειώσει το φυσικό δεν μπορεί να θεωρηθεί φυσικός, αυτό ήταν το ελιτίστικο bias που ανέφερα στην αρχή αρχή. Αλλά για να το απαντήσεις αυτό πρέπει να κάνεις τη βαρετή συζήτηση που λέω παραπάνω και να ορίσεις το πως θεωρείται κάποιος φυσικός.

Σόρυ αν μπερδεύτηκα!
Το κάλυψα πάντως αυτό το κομμάτι πιο πριν:

Υπάρχει φυσικά και το εραστιτέχνης χχχχχ-ος, το οποίο υποδηλώνει το ότι δεν έχει σπουδάσει κάτι τέτοιο, αλλά το κάνει από χόμπυ(ντάξει, δεν είναι ορισμός, επιδέχεται βελτίωσης αυτό που λέω, αλλά you get the point πιστεύω). Γενικά αν διαβάζεις μόνος σου, μπράβο σου (πάλι όχι εσύ ε!), αλλά την ιδιότητα που θες, δεν πρόκειται να την έχεις, γιατί για να την αποκτήσεις πρέπει υπάρχουν κάποιες συνθήκες, που σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχουν. Και δεν είμαστε στο 1500 που δεν υπάρχει τηλεσκόπιο ε, η επιστήμη είναι αρκετά προχωρημένη.

1 Like

Εγω απεναντιας θεωρω αυτο που συζηταμε δεν ειναι ουτε σημειολογικο ουτε μικρης σημασιας, ειναι ο ορισμος του πως λειτουργει η επιστημη. Ειναι αυστηρα καθορισμενο, λιγο ελιτιστικο ισως, αλλα ειναι οτι καλυτερο εχουμε.

Τελειως πρακτικα, μπορει να εμπιστευομουνα ενα ερασιτεχνη κηπουρο για να μου κλαδεψει τους θαμνους (αν ειχα και θαμνους!) ή να δοκιμασω εναν ερασιτεχνη κουρεα να με κουρεψει. Αλλα σε ερασιτεχνη γιατρο δεν θα πηγαινα ποτε, νομιζω καταλαβαινουμε τις διαφορες, νομιζω δεν χρειαζεται να πω αλλα παραδειγματα ουτε να εμβαθυνω περισσοτερο

1 Like

Ε ναι, αλλά δε σημαίνει ότι είναι και σωστό, αυτή είναι η ερμηνεία σου. Ένας άνθρωπος που κάνει κατ’οίκον ή εξ αποστάσεως εκπαίδευση αν πάρει το πτυχίο του, θα θεωρηθεί χχχχ-ος?

Η επιστήμη δε λειτουργεί έτσι και καλώς. Η επιστήμη θέλει μυαλό και μαθηματικά, και καμία πιστοποίηση δε χρειάζεται, ούτε πτυχίο, ούτε τίποτε. Χρειάζεται υποστήριξη προφανώς σε υλικά αγαθά, αλλά δεν είναι αυστηρά καθορισμένο. Ένα χαρτί,ένα μολύβι και ανοιχτό μυαλό χρειάζεται ένας άνθρωπος με γνώσεις για να γράψει κάποιες εξισώσεις, τα άλλα είναι μπίζνα σε μεγάλο βαθμό.

Αλλά ξαναλέω ότι κάνουμε παράλληλες συζητήσεις και αυτή τη φορά δε φταίω εγώ, γιατί το έχω αναφέρει 3-4 φορές :stuck_out_tongue: Και συνεχίζω να παίρνω μέρος στη συζήτηση, γιατί δεν είπα ότι δε με ενδιαφέρει, αλλά είναι κουραστική και έχετε και λίγο απόλυτες απόψεις

Ω ρε πστ έρχεται… @QuintomScenario

Δε θα έρθει σεντόνι. Με κάλυψαν Παργαλατσεβεκ.

Αν έχεις πτυχίο από σχολή Φυσικής είσαι Φυσικός, τέλος. Μπορεί να είσαι κακιστος στην επιστήμη σου και να μην σε πάρει στα σοβαρά κανένας, αλλά παραμένεις Φυσικός.

Εγώ δεν κάνω έρευνα, κάνω μόνο διδασκαλία. Δεν είμαι Φυσικός επειδή το είπε ο νννκκκ στο ροκιν? Μπα, δε νομίζω. Δεν έχω καμία μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μου και πολλές φορές νιώθω πολύ λίγος σε σχέση με άλλους που κάνουν έρευνα, αλλά δε θα πω ότι δεν είμαι Φυσικός επειδή δεν κάνω έρευνα. Είναι ιδιότητα που με προσδιορίζει, όχι τίτλος που θα πρέπει να κάνω publish papers για να τον πάρω. Στα πόσα papers? Στα ποσα χαρτιά? Στην πόση προϋπηρεσία?

3 Likes

Η επιστημη οργανωτικα εννοω μαν, σαν διεθνης οργανισμος. Οχι η επιστημη με την εννοια της γνωσης της φυσης που σε τιμωρει πχ αν πεταξεις κατι ψηλα και μετα πεσει στο κεφαλι σου :smiley:

1 Like

Παρεμπιπτόντως, εγώ Φυσικό θεωρώ και έναν τύπο που πιάνει μολύβι και χαρτί και το google και μαθαινει Φυσική. Δεν είναι το πτυχίο που κάνει την διαφορά. Πτυχίο Φυσικής όμως είναι αδύνατον να πάρεις χωρίς να αποκτήσεις ένα αρκετά σημαντικό κομμάτι της γνώσης που σε κάνει φυσικό. Είχα 63 μαθήματα με τα 50 από αυτά να είναι Μαθηματικά και Φυσικές. Δεν παίρνει καν ένας το πτυχίο χωρίς να φτάνει στο απαραίτητο σημείο να λέγεται Φυσικός.

Ας μου απαντήσει κάποιος για το αν κάποιος χωρίς πτυχίο Φυσικής μπορεί να θεωρηθεί Φυσικός ( γιατί αυτό είναι το αρχικό μου ερώτημα, όπου ξεκίνησε από την έκφραση μου “ένα πτυχίο χημείας δε σε κάνει χημικό” ), χωρίς να πέσει σε παράδοξα στο πως ορίζει το πότε θεωρείται φυσικός και θα συμφωνήσω απόλυτα με αυτά που λέτε. Ως τώρα δεν μπορώ εγώ προσωπικά να απαντήσω αυτή την ερώτηση ( με το “δικό σας” mindset ), άρα πιθανώς κάτι χάνω και δεν καταλαβαίνω.

Εσύ πήρες πτυχίο μηχανικού ( και χωρίς δικαιώματα μηχανικού ) ρε , δεν πιάνεσαι σα φυσικός :stuck_out_tongue:

Eξ αποστάσεως από ένα ίδρυμα που είναι εξουσιοδοτημένο να το κάνει? Κατ οίκον, δεν γνωρίζω κάποιο ίδρυμα που να το κάνει. Τεσπα, κολλάς πολύ στις λεπτομέρειες, που είναι πραγματικά εκτός ουσίας.
Δυστυχώς ή ευτυχώς, η επιστήμη είναι καλώς ορισμένη και για αποκτήσεις κάποιο δίπλωμα στις επιστήμες πρέπει να πας σε ένα αντιστοιχο αναγνωρισμένο ίδρυμα για να το κάνεις. Ακόμα και ο Αινστάιν να σου έκανε ιδιαίτερα, αν δεν έχεις πάει σε ένα πανεπιστήμιο ή ίδρυμα, πεστο όπως θες, που είναι εξουσιοδοτημένο να σου δώσει ένα κωλοχαρτο που λεει ότι σπούδασες επιτυχώς την τάδε επιστήμη, τότε δεν μπορείς να πεις το εαυτό σου επισημα χχχχ-ο.

Όχι, κάνεις τεράστιο λάθος.Ξαναλέω, δεν μιλάμε ούτε για τις περιπτώσεις 1 στο εκατομμύριο, ούτε είμαστε στο μεσαίωνα.
Για να ασχοληθείς, ναι έχεις δίκιο, δεν χρειάζεται τίποτα, εκτός από κάποιες γνώσεις και όρεξη.
Για να θεωρηθείς επιστήμονας, πρέπει να έχεις τα απαραίτητα εφόδια. Το οποίο είναι ένα αναγνωρισμένο πτυχίο.

Κάπως πάντως πρέπει να συνεννοηθούμε τα 6-7 δις ανθρώπων στο κόσμο και για να γίνει αυτό, πρέπει να οριστούν κάποια “αντικειμενικά κριτήρια” για το ποιός θεωρείται γιατρός, φυσικός, μηχανικός κλπ.Αν το θεωρείς μπίζνα, πάω πάσο, δεν έχω να πω κάτι. Πρόσεχε μόνο μην σου χτίσει σπίτι κανείς χημικός μηχανικός.

3 Likes

Του ΣΕΜΦΕ είναι δηλαδή;;; Απαπαπα… :stuck_out_tongue_closed_eyes:

edit: έχουμε ξεφύγει από το θέμα του νήματος ή μου φαίνεται; θα πει κανείς, σιγά το θέμα… :upside_down_face:

Ναι, ναι, τοιούτος.

Νομιζω το προσεγγισαμε με ομοιοπαθητικο τροπο, με πολυ αραιωμενη ουσια δηλαδη και χωρις κανενα αποτελεσμα

2 Likes

Μας χτίζει το σπίτι ο πολιτικός μηχανικός και υπογράφει και για Η/Μ μελέτες στην Ελλάδα, άρα είμαστε καλυμμένοι :stuck_out_tongue:

Βαριέμαι. Οι γνώσεις μου σε Φυσική ξεπερνούν κατά πολύ τις γνώσεις του μέσου Φυσικού που τελείωσε την σχολή του και μετά πήγε σε οικονομικά. Εγώ τουλάχιστον είμαι μέσα στην επιστήμη μου ακαδημαϊκά και ενημερώνομαι διαρκώς για εξελίξεις και θεωριες. Απλά αντιδράς για την αντίδραση. Το ξέρω ότι το λες για πλάκα, αλλά αν εγώ δεν είμαι Φυσικός, τότε εσύ είσαι αμόρφωτος. Τι, μετράει το ότι έβγαλες Γυμνάσιο και Λύκειο? Μπα, ένα χαρτί είναι.

Το είπα δεν το είπα?

Επίσης είπα πως είναι βαρετή αυτή η κουβέντα και είπες και εσύ βαριέμαι κιόλας :stuck_out_tongue: