Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

@Rebel @QuintomScenario απαντάω και στους 2 γιατί απαντήσατε ταυτόχρονα.

Ναι μπορεί σε νορμάλ συνθήκες λειτουργίας να να λειτουργούν έτσι, αλλά έχουμε δοκιμάσει σε ακραίες συνθήκες όπως η τωρινή για να βγάλουμε συμπέρασμα (αν έχετε παραδείγματα, αλήθεια στείλτε μου λινκ να διαβάσω μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον)? Επίσης ο άνθρωπος κάνει μόνιτορ ΟΛΑ τα πράγματα με βάση την επιστήμη και το μυαλό του ώστε να συνεχίσει να επιβιώνει. Τα μυρμήγκια δεν ενδιαφέρονται αν υπάρχει κλιματική αλλαγή και πως θα τους επηρεάσει ή αν η τροφή θα φτάσει για να συνεχίσουν να υπάρχουν ή αν τα αποθέματα πετρελαίου είναι αρκετά για τα επόμενα 250 χρόνια και τι θα κάνουμε τώρα ώστε να υπάρξει συνέχεια. Τα παραδείγματα άπειρα, αλλά το συμπέρασμα είναι πως το είδος μας κάνει τα πάντα για την επιβίωση του και έχει τη δυνατότητα (παλεύουμε τουλάχιστον) να τα εφαρμόσει. Αν η βαθμίδα πόσο γτπ είσαι είναι στα 10, τότε όσο πιο χαμηλά είσαι τότε τόσο λιγότερο είσαι :stuck_out_tongue:

Όσον αφορά αυτό πως ορίζεις ως κάτι μεταφυσικό? Δεν απαντάται αυτό το ερώτημα, ούτε υπάρχει scale. Και επειδή όσο το γράφω κάνει αντίθεση με την αποπάνω παράγραφο μου, πρέπει να θέτεις όρια για να κάνεις κουβέντα, γι’αυτό και για τα “επίγιεια” μπορώ πιο εύκολα να κάνω συγκρίσεις εγώ προσωπικά, αλλά για τη γενική εικόνα θέλει σκέψη. Οι θρησκείες τα μπλέκουν και υπάρχει profit σε άπειρα επίπεδα (όπως και προβλήματα), αλλά σε θεωρητικό επίπεδο δεν μπορείς να πεις υπάρχει ή δεν υπάρχει κάτι ανώτερο, γιατί σαν ερώτηση είναι λάθος, άρα και οποιαδήποτε ντετερμινιστική απάντηση δεν είναι πλήρης.

Ένα μέτρο που θα έπαιρνα εγώ πάντως είναι τέλος οι πτήσεις από και προς Αγγλία, οι τύποι είναι επικίνδυνοι.

2 Likes

Αυτό που εννοώ πάντως είναι ότι το να πιστεύεις απλά ότι υπάρχει κάτι ανώτερο μου φαίνεται κάπως περίεργο, αλλά είναι μια Χ απόσταση από την λογική που συχνά μπορώ να διανυσω. Γι’ αυτό το λόγο συχνά άθεοι και αγνωστικιστές συμπεριλαμβάνονται μαζί στο σχετικό discourse. Και αν θες, η συζήτηση είναι καθαρά φιλοσοφική. Όταν ξεκινάει το πράγμα να συγκεκριμενοποιείται είναι που δυσκολεύει.

3 Likes

Ναι η διαφορα μεταξυ των μυρμηγκιων και των ανθρωπων ειναι πως τα πρωτα δεν ενδιαφερονται για την κλιματικη αλλαγη, ενω οι δευτεροι ΚΑΙ την δημιουργησαν, ΚΑΙ δεν ενδιαφερονται. Μαντεψε τι ειναι καλυτερο :stuck_out_tongue:

Οκ δεν καταλαβα την βαθμιδα σου νομιζα πως εννοεις το αναποδο, εγω προφανως διαφωνω μαζι σου. Και δεν καταλαβαινω που ακριβως βλεπεις να μην κανει οποιοδηποτε ειδος πανω στην Γη αυτο που λες, δηλαδη το να προσπαθει να επιβιωσει. Ολα τα ειδη παλευουν για το longevity και ολοκληρου του species, και του ατομου. Μονο ενα ειδος προκαλει την αυτοκαταστροφη του και σκοτωνει τοσα πολλα individuals του ιδιου του ειδους του. Ο ανθρωπος.

1 Like

Anyway δεν επεκτείνομαι γιατί είναι εντελώς offtopic. Ontopic αν σταματήσουν οι πτήσεις από Αγγλία, εμείς τι θα κάνουμε ρε παιδιά? Θα μας φάει η ξενιτιά όνομα και πράγμα

Α, Αγγλια εισαι; Τυχερε, θα εχεις ανοσια αγελης σε ασθενεια για την οποια δεν υπαρχει εμβολιο η’ φαρμακο…

Ω ρε μλκ, τι πανε να κανουν οι βλακες οι Αγγλοι;

6 Likes

εχουν στο τσεπακι το χρυσο για φετος, ουτε Κινεζοι ουτε Ρωσοι δεν τους πιανουν πλεον αν συνυπολογισεις και μπρεκζιτ

2 Likes

Το βλέπω θετικά, πέρασα πέντε χρόνια από το εμπ, αν ξεπεράσω και τους Άγγλους μετά από τους παραταξιακους θα είμαι 2/2, μετά πάω για βασιλιάς του κόσμου

1 Like

Όχι όπως ο ΝτιΚάπριο όμως ε;;;

2 Likes

Ωπα δε μας τα λες καλα, δεν πιστευω να εισαι νεοφιλελες?

1 Like
5 Likes

Ελπίζω πως όταν περάσω τον Ατλαντικό δε θα πνιγώ

Δυστυχώς όχι, η ζωή μου θα ήταν πολύ πιο έυκολη αν έβαζα μια ταμπέλα και ό,τι δεν ταίριαζε να το απέρριπτα. Το σχόλιο πήγαινε για την αγέλη που είπε ο παντελής. On a side note τουλάχιστον αρκετά παιδιά από τα εαακ είναι πρόθυμα και ικανά για νορμάλ κουβέντα, ενώ οι φιλελέδες εμφανίζονταν συνήθως μόνο όταν θέλανε κάτι (aka ανοιχτες σχολες ρε μνπν)

3 Likes

Για μένα πάντως όποιος πιάνεται να παραβιάζει αυτά που έχει ζητήσει το κράτος τη συγκεκριμένη περίοδο, καλό θα ήταν να χάνει και τα εκλογικά του δικαιώματα για ορισμένα χρόνια. Μιας και είναι διαπιστωμένα ηλίθιος και παρτάκιας, κάτι τέτοιο θα ήταν καλό για τους υπόλοιπους. Μακάρι να γινόταν.

8 Likes

παλι καλα κλεισανε και την παραλληλη κυβερνηση

1 Like

https://www.in.gr/2015/11/13/tech/diethnes-peirama-dimioyrgei-epikindyno-io-ergastirioy/?fbclid=IwAR0gSoF_PorkYHlDrtLoyAQe6xRIL7Hn1RdJHAvx-bQrdvpXdAV9pb7s3iQ

Ρίξτε ένα βλέφαρο στο άρθρο, είναι του 2015. Το είδα να κυκλοφορεί αρκετά τις τελευταίες μέρες.

Εδώ και το άρθρο στο nature medicine:

https://www.nature.com/articles/nm.3985#change-history

καθώς και σχόλια στο nature news (με προσθήκη σχολίου τώρα Μάρτιο του 2020):

https://www.nature.com/news/engineered-bat-virus-stirs-debate-over-risky-research-1.18787

Όπως τονίζεται, η Δ.Ι.Σ. «προτρέπει τους χριστιανούς μας κάθε βράδυ από τις 10:00 μέχρι τις 10:15 να προσεύχονται μαζί μας στα σπίτια τους υπέρ της καταπαύσεως του πειρασμού και της νόσου και υπέρ της ενισχύσεως του θυσιαστικού έργου των ιατρών, του νοσηλευτικού προσωπικού και των επιστημόνων – ερευνητών, τους οποίους και ευγνωμόνως ευχαριστεί και ευλογεί.»

έκλαψα

2 Likes

Ο κολλητός μου που ζει στο Βέλγιο μου είπε πριν λίγο ότι οι εφημερίδες του Βελγίου ανέφεραν ότι βρέθηκε θεραπεία με φάρμακα που ήδη υπάρχουν.
Plaquenil ονομάζεται το φάρμακο .Είναι για τη θεραπεία του λύκου και της ρευματοειδής αρθρίτιδας. Θα το δίνουν μόνο σε νοσοκομεία για είναι ελεγχόμενη η χρήση του. Τωρα το κατά πόσο ισχυουν όλα αυτά. …

Δοκιμάζουν διάφορα, όπως και ένα φάρμακο που προοριζόταν για τον έμπολα αλλά δεν είχε πετύχει εκεί, μένει να φανούν τα αποτελέσματα από τις κλινικές δοκιμές. Μέχρι τότε θα γράφονται πολλά για “θεραπείες” και “φάρμακα”.

1 Like

Το θεμα με αυτα ειναι οτι χρειαζονται μακροχρονιες δοκιμες για να διαπιστωθουν τυχον παρενεργειες η μακροχρονια αποτελεσματικοτητα οποτε ισως πχ να τα δινουν σε πολυ σοβαρα περιστατικα που ειναι η αυτο η παπαλα, αλλα μεχρι να βγει φαρμακο η εμβολιο για τον απλο κοσμο αργουμε ακομα.