Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

παλι καλα κλεισανε και την παραλληλη κυβερνηση

1 Like

https://www.in.gr/2015/11/13/tech/diethnes-peirama-dimioyrgei-epikindyno-io-ergastirioy/?fbclid=IwAR0gSoF_PorkYHlDrtLoyAQe6xRIL7Hn1RdJHAvx-bQrdvpXdAV9pb7s3iQ

Ρίξτε ένα βλέφαρο στο άρθρο, είναι του 2015. Το είδα να κυκλοφορεί αρκετά τις τελευταίες μέρες.

Εδώ και το άρθρο στο nature medicine:

https://www.nature.com/articles/nm.3985#change-history

καθώς και σχόλια στο nature news (με προσθήκη σχολίου τώρα Μάρτιο του 2020):

https://www.nature.com/news/engineered-bat-virus-stirs-debate-over-risky-research-1.18787

Όπως τονίζεται, η Δ.Ι.Σ. «προτρέπει τους χριστιανούς μας κάθε βράδυ από τις 10:00 μέχρι τις 10:15 να προσεύχονται μαζί μας στα σπίτια τους υπέρ της καταπαύσεως του πειρασμού και της νόσου και υπέρ της ενισχύσεως του θυσιαστικού έργου των ιατρών, του νοσηλευτικού προσωπικού και των επιστημόνων – ερευνητών, τους οποίους και ευγνωμόνως ευχαριστεί και ευλογεί.»

έκλαψα

2 Likes

Ο κολλητός μου που ζει στο Βέλγιο μου είπε πριν λίγο ότι οι εφημερίδες του Βελγίου ανέφεραν ότι βρέθηκε θεραπεία με φάρμακα που ήδη υπάρχουν.
Plaquenil ονομάζεται το φάρμακο .Είναι για τη θεραπεία του λύκου και της ρευματοειδής αρθρίτιδας. Θα το δίνουν μόνο σε νοσοκομεία για είναι ελεγχόμενη η χρήση του. Τωρα το κατά πόσο ισχυουν όλα αυτά. …

Δοκιμάζουν διάφορα, όπως και ένα φάρμακο που προοριζόταν για τον έμπολα αλλά δεν είχε πετύχει εκεί, μένει να φανούν τα αποτελέσματα από τις κλινικές δοκιμές. Μέχρι τότε θα γράφονται πολλά για “θεραπείες” και “φάρμακα”.

1 Like

Το θεμα με αυτα ειναι οτι χρειαζονται μακροχρονιες δοκιμες για να διαπιστωθουν τυχον παρενεργειες η μακροχρονια αποτελεσματικοτητα οποτε ισως πχ να τα δινουν σε πολυ σοβαρα περιστατικα που ειναι η αυτο η παπαλα, αλλα μεχρι να βγει φαρμακο η εμβολιο για τον απλο κοσμο αργουμε ακομα.

Δεν περίμενα ότι θα το πω αυτό ποτέ ξέροντας σε ποια χώρα ζω και πόσο για τον πεο είναι αυτός ο λαός, αλλά η Πολιτεία έχει δρασει σωστα, δείχνει υπευθυνότητα και συνέπεια. Μπράβο δεν θα της πω βέβαια επειδή κάνει αυτά που οφείλει, αλλά σίγουρα δείχνει μια υπευθυνη στάση. Μέχρι και κλεισιμο του παπαδαριου ειδαμε…
Δεν μπορούμε βέβαια να ξέρουμε ακόμα πως θα πάει το πράγμα αλλά φαίνεται να ελέγχεται το πράγμα, τα κρούσματα είναι φυσιολογικά, σε καλό επίπεδο. Ξαναλέω φαίνεται, θα δείξει τις επόμενες μέρες, εβδομάδες.

5 Likes

Για μια φορα αισθανεσαι οτι υπαρχει κρατος οτι ο κρατικος μηχανισμος λειτουργει… και οπως βλεπω τα πραγματα ειμαστε ενα μπουρδελο . Στα παπαρια μας ολα εγω να ειμαι καλα και οι αλλοι να πανε να πνιγουν. Και να πω και κατι αλλο ΚΑΜΙΑ ευρωπαικη χωρα δεν κανει τεστ στους παντες δεν ειναι ελληνικο μετρο αυτο ,αυτο μπορει ο κρατικος μηχανισμος να κανει τι να κανουμε τωρα… δεν ψηφισα την συγκεκριμενη κυβερνηση αλλα πρεπει να βαλουμε ολοι πλατη ο ενας στον αλλον με σεβασμο στον συναθρωπο και οχι σαν ζωα η ατομικη ευθυνη πανω απο ολα

1 Like

Καλά όσον αφορά το παπαδαριό άφησε τις εκκλησίες ανοιχτές o Μητσοτάκης για ατομική λέει προσευχή. Κι αν μαζευτούν 10-15 άτομα μαζί για ατομική προσευχή; Το λες και λίγο μεσοβέζικο μέτρο αυτό. Το οποίο δεν έχει και καμιά ιδιαίτερη διαφορά από αυτά που αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος λίγες ώρες πριν.

Και βασικά τι πάει να πει ατομική προσευχή; Ο Θεός δεν είναι πανταχού παρών; Μια χαρά μπορείς να προσευχηθείς και απ’ το σπίτι σου λοιπόν. Ατομικά.

(είπα να μιλήσω λίγο θεολογικά με βάση τη χριστιανική άποψη :stuck_out_tongue:)

Εδώ που δουλεύω ο Δήμαρχος έστειλε σήμερα επιστολή στον Ιερώνυμο παρακαλώντας τον να κλείσει τους ναούς γιατί “δεν θα ήταν πρέπον να εκδώσει τέτοια οδηγία η Δημοτική Αρχή” ρε, ποιο παπαδαριό έκλεισε

Μα στην ουσία και ο Μητσοτάκης αυτό είπε στους παπάδες. Τους άφησε να κλείσουν μόνοι τους τις εκκλησίες. Ε, μία, δύο, τρεις, είδε ότι κορόϊδευαν και τις έκλεισε μόνος του. Δεν του τό 'χα ότι θα το έκανε.

2 Likes

Για το συγκεκριμένο θέμα και εγώ θεωρώ ότι ενεργησαμε σχετικά γρήγορα με σωστά μέτρα

Ωχ νούμερο που θα γράψουμε σε λίγες μέρες…

Μα δεν τις έκλεισε…Επιτρέπεται η ατομική προσευχή, ένα άτομο ανα 10τμ και με απόσταση ανά δύο μέτρα. Όσο εφαρμόζεται στα σούπερ μάρκετ κλπ άλλο τόσο θα εφαρμοστεί κι εδώ. Θα έχει πλάκα να δούμε αν θα συλληφθεί κάποιος υπεύθυνος την Κυριακή επειδή άνοιξε το “μαγαζί” του

Έλα ρε, απαγόρεψε τις λειτουργίες. Τι να πάει κάποιος να κάνει στην εκκλησία; Εδώ και στις κηδείες λέει θα είναι ελάχιστοι, γάμησέ τα.

1 Like

9 Likes

Σοβιετία γίναμε.

90239017_3407175375979150_4945634766666858496_n

4 Likes

Καλα, δεν θα του πούμε και μπραβο που άργησε να κλείσει τις εκκλησίες μια βδομαδα και είναι εξαιρετικά πιθανό να έχουν συντελέσει καθοριστικά στην εξάπλωση (και όλα αυτά για το πολιτικό κόστος), ούτε θα του πούμε μπράβο που η πολιτική του έχει απαξιώσει και υποχρηματοδοτησει τα νοσοκομεία που θα μπορούσαν να είναι σε καλύτερη κατάσταση και από υλικά και από προσωπικό και ούτε θα του πούμε μπράβο που έχει μια επιτροπή 15 ατόμων που παίρνουν τις αποφάσεις (τουλάχιστον αυτό είναι σωστοτατο).

4 Likes

Μπράβο δε θα του πούμε, αλλά εγώ πίστευα ότι θα είχε χειρότερα αντανακλαστικά. Δε λέω ότι είχε αυτά που έπρεπε, λέω ότι είχε καλύτερα από αυτά που περίμενα.

Όπως και νά 'χει, τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Με καμιά 300αριά κρεβάτια ΜΕΘ σε όλη τη χώρα, δε μας παίρνει να αρρωστήσουν σοβαρά πολλοί από κορονοϊό. Γιατί πολύ απλά, θα πεθάνουν.

4 Likes