Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Η λογικη της τελευταιας προτασης, που δυστυχως υιοθετουν πολλοι, ειναι εφαμιλλη της λογικης “ειχε μια κρυα μερα τον Μαιο, ψεμα το global warming”

5 Likes

^ εσείς οι δύο τα λέτε εξαιρετικά, εύγε.

Κατά τα άλλα ήθελα απλώς να σχολιάσω κάτι σαφώς πολύ πιο ουτιδανό, ένα ποστ του @The_Black_League παρασαπαν με την θεσσαλονικιά, λέγοντας ότι έκλαψα και ότι η φάση είναι https://youtu.be/zeDY72enPvY !

Συνεχίστε.

2 Likes

Το μονο με το οποιο “διαφωνω” απο ολα οσα εγραψες, ισως και λογω προσωπικων βιωματων. Παλιοτερα δε βλεπαμε γυναικες γιατρους για πολλους και διαφορους λογους (γιατι οι γυναικες δε σπουδαζανε γενικοτερα ας πουμε). Πλεον το φυλο δεν πιστευω οτι παιζει καποιον σημαντικο ρολο στο αν θα γινει καποιος γιατρος. Παιζει ακομα στο αν θα παρει μια θεση “εξουσιας” ομως, ναι (πολυ περισσοτεροι δντες απο δντριες σε κλινικες, ας πουμε).

2 Likes

Κι όμως, φίλε, μιλάμε για το 2015, το τελευταίο συμβόλαιό της.

Το 2005 ήταν που μετακινήθηκε στον Alpha (από τον Ant1) και υπέγραψε το πρώτο συμβόλαιό της (εκεί, μάλλον, θα παθαίναμε ντουβρουτζά, αν μαθαίναμε το ποσό, δεδομένου ότι ήταν ακόμα οι εποχές των “παχιών αγελάδων”).

“Κλαίω” με το πόσο άχρηστη πληροφορία έχω μαζέψει στο κεφάλι μου τις τελευταίες ημέρες για τη Μενεγάκη.

Για να παίρνει τόσα, φαντάσου πόσα φέρνει. Είδες που το να κάθονται οι θείτσες μπροστά από την TV σαν αποχαυνωμένες και να βλέπουν Μενέγω τελικά κινεί το χρήμα :grinning:;

3 Likes

Μωρέ καλά κάνουν οι θείες. Εγώ δεν είχα καταλάβει για τι μεγέθη μιλάμε.

Μην ξεχάσεις να ψηφίσεις (Βαριέμαι.Πείτε ο,τι σας κατέβει)!

Είναι μαλλον γνωστό ότι οι μόνοι ή έστω από τους ελάχιστους που είχαν απομείνει στα ίδια παχυλα συμβόλαια την εποχή της κρίσης, ήταν οι Μενεγακη και ο Λαζόπουλος. Με τα πρωιναδικα-μεσημεριανα η μια και το τσαντίρι ο άλλος.

Έχεις δίκιο, δεν υπάρχουν διακρίσεις τύπου θέλουμε κοπέλα για τη Χ δουλειά. Λες και ενας άνδρας πχ, δεν μπορεί να πουλήσει ψωμί.
Η το να θέλει η άλλη με το ζόρι να “παντρέψει” κάποιον επειδή είναι ανύπαντρος, δεν είναι “λάθος” ? Θείτσα η προξενήτρα, 30ρης ο άλλος, αλλά δεν νομίζω οτί της πέφτει λόγος να ασχολείται με το τι κάνουν άλλοι στο κρεβάτι τους και στη ζωή τους.

Επίσης, στο θέμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, στα ψηφοδέλτια υπάρχουν άφθονες γυναίκες και ο πληθυσμός είναι περίπου 50-50. Τώρα το να εκλέξεις κάποια ΕΠΕΙΔΗ είναι γυναίκα, δεν νομίζω ότι είναι λιγότερο σεξιστικό από το αντίθετο. Βεβαία μιλάμε για πελατειακές σχέσεις σχεδόν παντού, ρουσφέτια εδώ, λόμπι στην Αμερική κτλ.

Σχετικά με το θέμα κακοποιήσεων ή λεκτικής κτλ βίας, Δες λίγο σχετικό documentary που έβγαλε πρώην φεμινίστρια.
Σε διαζύγια -σε πολλές περατώσεις, θεωρείται ότι φταίει ο άνδρας εξ ορισμού.
Ο άνδρας πληρώνει διατροφή, αλλά όχι η γυναίκα ? (γιατί ?) Ανισόνομο.
Αν σου κάνει το σπίτι ή άλλη ρημαδιό επειδή έχει νεύρα, δεν το παίρνουν σοβαρά, αλλά ισχύει το ανάποδο. Καλώς ή κακώς και το ανάποδο (Γ > Α), είναι υπαρκτό και μετρήσιμο, αλλά η φεμινιστική προπαγάνδα το αποποιείται.
Σε φάση στο documentary λέει κάποια οτι θα φορτώσει το “μούλικο”, (αλήθεια πόσο τραγικό να χαρακτηρίζει έτσι το παιδί της), στον νεο-μακάκα-συντροφό της κι έχει άτομα (φεμινίστριες) που τη χειροκροτούν, (go girl κτλ) αντί να της πουν ότι είναι για τα μπάζα.

Σε πολλές περιπτώσεις εργασιακές, υπάρχουν περισσότεροι άνδρες γιατί αν έχεις ένα στέλεχος, υψηλόβαθμο, το να πάρει 1 χρόνο άδεια, ελέω τεκνοποίησης δεν είναι δυνατό/θεμιτό.

Περί στοιχείων :
Αν δεις δε στο Kethi.gr σχετικές έρευνες από πανεπιστημιακούς, μιλάμε για 6-10 % παρενόχληση ακραία, σε χώρους εργασίας, 20 % καθόλου και το υπόλοιπο 70+ να κυμαίνεται από άγαρμπο φλερτ μέχρι και κατά λάθος χούφτωμα - με κάποιους λίγους μερακλήδες να το επικοινωνούν κίολας, αλλά με ένα ποσοστό παρερμηνείας.
Οπότε, 10 % βαριά πράττει. άντε ένα 10 ακόμα, να φέρεται ακραία/επιθετικά. 1/5 δεν είναι η πλειοψηφία όμως. Αν και είναι απαράδεκτα ψηλό.
Επίσης από πελάτες μέχρι και διευθυντές τα αποτελέσματα δεν αλλάζουν, αντίθετα, πέφτουν στους μεσαίας κλίμακας προϊσταμένους. (αυτούς που η μέση φεμινίστρια/αριστερόστροφη/βιγκαν λεσβία/σκυλομάνα, θα αποκαλέσει νοικοκυραίους.) Όσο και να μισώ τα στερεότυπα, τα βλέπω.

Αυτοί, οι κυρίως μεσήλικες που προαναφέραμε, “νοικοκυραίοι”, οι περισσότεροι τη βγάζουν σε μπουρδέλα, στα οποία φυσικά εκεί εκμεταλλεύονται γυναίκες - (και ανδρές αλλά και γυναίκες - βλ τσατσάδες VS τσάτσοι) αλλά εκεί μιλάμε εκεί για σπείρες κτλ.) Εκεί παίζουν και ναρκωτικά, καθώς αρκετές απο τις κοπέλες που καταλήγουν, όχι όλες, έχουν εξαρτήσεις. Ο κόσμος μπορεί να τα βλέπει ελαφρά, (κι ας έχουν κάψει άτομα) άλλα, δεν είναι ακριβώς - ενα μπαφάκι είναι μωρέ… είναι και κόκες είναι και ηρωίνες κα. Το να τα ωραιοποιείς και να τα εξωραΐζεις, δεν βοηθάει.
Ρεαλιστικά κοιτώντας το, περίπου ένα τρίτο της κοινωνίας σχεδόν ζει από σχετικά “μαύρες” πηγές.

Σε όλο αυτό, το άσχημο για εμένα είναι ότι δεν πειράζει μερικούς να τα τσουβαλιάσουμε ΟΛΑ, αρκεί να βγαίνει ένα αποτέλεσμα, ικανοποιητικό για την ατζέντα που υπηρετούμε/πιστεύουμε.

Δεν λέω ότι η παρούσα κατάσταση είναι ιδανική ή ότι δε χρίζει αλλαγής, αλλά χωρίς ακρότητες.

Αν δεν το δέχεστε, είστε ανασφαλής. Ναι, κόψτε την πολύ ανάποδη ψυχολογία.
Για να μιλήσουμε και με λίγο πιο κοινούς τόπους, είδατε τι έγινε με το metoo. βγήκε μία (argento) και κλαιγόταν ότι την εκμεταλλεύτηκαν. Όταν είπε αγόρι ότι τον αποπλάνησε, εκεί προσπάθησαν να το αποδημήσουν. Εκεί δεν μπορεί ο τύπος να είχε επηρεαστεί ψυχολογικά.

Οι πιο γνωστές, καρπώθηκαν κάποια $ και το “ξέχασαν” το θεματάκι, εξωδικαστικά και 2 μόνο, είχαν το σθένος να το συνεχίσουν ή μια εκ των οποίων όμως ψιλο-έβλεπε το βιαστή της και μετά. (σύνδρομοΣτοκχόλμης ?) Την οποία την ψιλο-εξευτέλισε μια γυναίκα δικηγόρος.
Προφανώς ο Weinstein ήταν παλιάνθρωπος και κακώς δεν τον είχαν ξεβρακώσει χρόνια πριν και καλώς είναι μέσα, αλλά το γεγονός ότι άτομα που ξέρανε (pitt κτλ), του κάνανε πλάτες με την απάθεια τους, για να μπορούν να δουλέψουν στο LA και ότι οι μισές που κλαίγονται, του κάτσανε μια χαρά για να γίνουν γνωστές, δεν αλλάζει.
Και τι βλέπουμε σήμερα, φουλ γυναικεία reboot. Μια αντιστροφή ρόλων που και δεν πιάνει το κοινό (σε εισητήρια και συνήθως είναι τόσο στρατευμένη, που βγάζει μάτι. Reboot CA.
Κακοί άντρες, καλά σκυλάκια και πολύ ροζ, γιατί αν δεν τιμήσεις κι ένα στερεότυπο θα πέσει να σε πλακώσει.

Κατακλείδα.
Ανθρωποκτονία είναι.
Δλδ η άλλη που μαζί με τον εραστή έστειλε τον άνδρα της - τι ήταν ανδροκτονία ?
Φιλολογικά, ναι, αλλά ήμαρτον, το να ανάγεις όλα στο φύλο/γένος κτλ είναι κουραστικό κι εν προκειμένω δεν αλλάζει κάτι. Αν κάμεις μια παράνομη πράξη, πρέπει να τιμωρείσαι. Είτε είσαι ανδράς, είτε είσαι γυναίκα ή τρανς ή ότι διάολο είσαι.

1 Like

Αυτό θα ταίριαζε τέλεια στη Γαλλία στα τέλη του 18ου αιώνα, στη Ρωσία των αρχών του 20ου, στη Νότια Αμερική αργότερα, στην Αφρική για δε θέλω καν να το σκέφτομαι, στο Ντιτρόιτ το '67, στην Αθήνα το '73, γενικά παντού.

3 Likes

Η άλλη πάλι που κάποια βλαμμένη της έκαψε το πρόσωπο με βιτριόλι ? Εκεί δεν παίζει πρόβλημα ?
Εκεί να μην κάνουμε σχόλιο ?
Έχει ξεφύγει η κοινωνία και αφήνει πολλά να περνάνε στο ντούκου, ή με ελαφρές συνέπειες.
Και η ανισότητα που αυξάνεται, πολώνει και δημιουργεί όλο και πιο ακραίες συμπεριφορές και αντιδράσεις.

Ναι, τρομερα lucrative το να θελει καποιος αντρας να γινει κομμωτης ή σερβιτορος, τοσο που τους βλεπεις πως εχουν κατεβει σε ενα σωρο πορειες οι φουκαραδες και δεν ξερουν τι να κανουν πλεον με αυτην την καταφωρη αδικια. Αυτο με τα προξενια ασχολιαστο, αν βαζεις τα κλαματα επειδη καποια θειτσα σε βλεπει ελευθερο και θελει να σε παντρεψει, ειναι δικο σου προβλημα.

Κανενας δεν ειπε να εκλεξεις καποια επειδη ειναι γυναικα, ουτε σε αναγκασε να ψηφισεις κατι. Ο αριθμος των γυναικων που κανουν μια πολιτικη καριερα ειναι παρα πολυ μικροτερος απο τους αντρες που κανουν πολιτικη καριερα, και ειναι ενας φαυλος κυκλος που ξεκιναει απο το vetting στα σχολεια και τα πανεπιστημια, και τελειωνει στο status quo που υπαρχει μεσα στα ιδια τα κομματα, στα οποια για να ξεχωρισει μια γυναικα πρεπει να ειναι αψεγαδιαστη πολιτικα (και σε μερικες περιπτωσεις και ομορφη, αν ειναι δυνατον), οταν πολλα παραδειγματα αντρων βουλευτων νομιζεις οτι ειναι βγαλμενα απο παρωδια.

Προφανως δεν εχεις ιδεα τι σημαινει πατριαρχια, αν και εξηγηθηκε πολυ καλα κι απο αλλους πιο πανω, αλλα ειναι η συστημικη προωθηση της υπαρχουσας ταξης πραγματων. Αν εσυ θεωρεις οτι ολως τυχαιως μετα απο μια 50-50 ψηφοφορια “ετυχε” να βγαινουν και να εκλεγονται καθε φορα πολυ περισσοτεροι αντρες σε θεσεις ισχυος και εξουσιας απο οτι γυναικες, ή ακομα χειροτερα, πως εκλεγονται γιατι ειναι εκ φυσεως πιο ικανοι, παρτο αλλιως.

Απο οσο γνωριζω το θεμα διατροφης εχει να κανει και με το ποιος θα κρατησει το παιδι, και με τις απολαβες που εχουν (να μας πει κι ο @akefaloskavalaris ). Κι αν οχι, ειναι ενα πολυ μικρο κομματι της κοινωνιας το οποιο ειναι αδικο υπερ των γυναικων, το οποιο δεν εξαφανιζει ουτε εξισωνει το συνολικο προβλημα. Τωρα το τι ντοκιμαντερ βλεπεις που σου προκαλουν εφιαλτες δεν ξερω, αλλα κανενας εδω μεσα δεν υποστηριξε ποτε πως ο ακραιος φεμινισμος και οι καφριλες απο την αλλη μερια, δικαιολογουνται καπως. Και οπως και πριν, παλι δεν εξισωνεται η συστημικη αδικια επειδη υπαρχουν μερικες φεμινιστριες που το τραβανε στα ακρα.

Ναι, αυτο ειναι το προβλημα. Στην εποχη που ολοι δουλευουν online, και εχουν την δυνατοτητα να το κανουν ακομα και διχως να υπολογισουμε τον covid19, μια εγκυμοσυνη δεν ειναι πολυ σοβαρη δικαιολογια για κατι τετοιο. Και ακομα κι ετσι να ηταν, σκατα στα μουτρα οποιου σκεφτεται ετσι.

Το θεμα ειναι πως σε χωρο εργασιας το ποσοστο θα επρεπε να ειναι μηδεν.

Νοικοκυραιους τους αποκαλω κι εγω, και τους θεωρω μια απο τις χειροτερες κατηγοριες ανθρωπων που υπαρχουν. Παρολα αυτα δεν ειμαι ουτε βιγκαν ουτε σκυλομανα. Ειμαι ομως σιγουρα αριστεροστροφη λεσβια και περηφανη για κατι τετοιο. Ειναι ωραια τα βυζια κι οι κωλοι και ειμαι περηφανος για τις σεξουαλικες μου προτιμησεις.

Ναι πολυ ρεαλιστικο.

Κανενας δεν κανει τσουβαλιασμα, ξαναλεω. Το οτι υπαρχουν και γυναικες στον κοσμο που ειναι σκαρτες και κανουν οσα κανουν και πολλοι αντρες, δεν το αμφισβητει κανενας. Το θεμα ειναι πως στην συνολικη εικονα και συγκριση, ε δεν υπαρχει καν συγκριση. Ακριβως την ιδια νοοτροπια εχει κι ενας ανθρωπος που θα στηριξει τον Παγκαλο οταν ειπε “μαζι τα φαγαμε”, και μαλιστα θα κρινει πιο αυστηρα τον κατοχο μικρης επιχειρησης που δεν εκοψε αποδειξεις και μπορει να γλιτωσε και… 1000 ευρω σε φορους, απο τον καθε Παγκαλο που υπεκλεψε εκατομμυρια ευρω. Και θα προσπαθησει να μας πεισει οτι τα εγκληματα και των δυο ειναι ακριβως τα ιδια, και πως το χρηματικο ποσο δεν παιζει ρολο.

Ανασφαλεια ειναι το να καθεται ενας αντρας να υπερασπιζεται με παθος τις πραξεις των αντρων γενικοτερα, να αρνειται την πατριαρχια γιατι νομιζει πως τον κατηγορουν κι αυτον μαζι με ολους τους αντρες, και να ταυτιζεται με τους αντρες, λες και οι υπολοιποι αντρες στον κοσμο δε θα τον πατησουν κατω αν χρειαστει, ειτε προκειεται για επιβιωση, επαγγελματικη προοδο ή τα ματια και τον κωλο μιας γυναικας. Γενικα γιατι να θιγεται ενας αντρας με την παραδοχη της πραγματικοτητας, ειναι κατι που δεν μπορω να το καταλαβω.

Ε ενταξει, αν καποιοι εκαναν τα στραβα ματια τοτε κακως τον κλεισανε μεσα τον μαλακα, και απο ολα τα σκουπιδια του Χολιγουντ μας ενοχλουν τα reboot με γυναικειους ρολους (που δεν εχω δει ουτε ενα γιατι απλως βαριεμαι εντωμεταξυ) αλλα δε μας ενοχλουν τα σκουπιδια που λαμβαναμε επι δεκαετιες τυπου Universal Soldier, ταινιες με Van Damme, Steven Siegal, ανουσια blockbuster απο Michael Bay, και πολλα αλλα. ΤΩΡΑ ειναι που πρεπει να κανουμε πολεμο στο Hollywood, επειδη παιρνουν πρωτοβουλια οι γυναικες. Καταλαβαινεις ελπιζω την ειρωνεια ε?

Κανενας δεν διαφωνει με το τελευταιο, και κανενας δεν εγραψε το αντιθετο. Απο κει και περα, γιατι σε ενοχλει ο ορος “γυναικοκτονια”, ακομα δεν το εχω καταλαβει. Εσενα κατηγορησαν?

6 Likes

Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο να εντυπωσιαζόμαστε με τα αυτονόητα, αλλά κυκλοφορεί τόση μαλακία εκεί έξω τελικά που όντως συμβαίνει. ;p Οπότε θα ξαναπώ ένα εύγε @QuintomScenario και το εννοώ με κάθε καλό τρόπο και πρόθεση, η ματιά σου στα πράγματα είναι κάπως εκπληκτική.

Αποφεύγω να τοποθετηθώ τόσες μέρες σε αυτό το θέμα, καθώς είναι πολύ ευαίσθητο και δεν θέλω να ξεφύγω από κάποια “όρια” και να καταλήξω σε μανιφέστο. Θέλω να πω μόνο δύο σκόρπια πράγματα όπως ότι ναι, υπάρχουν -όπως και σε κάθε περίπτωση- οι ψεκασμένοι “εκπρόσωποι” της φάσης (οι λεγόμενες φεμιναζι πχ καταπώς διδάχθηκα :") ), αλλά αυτό από μόνο του δεν σημαίνει κάτι για την ίδια την κατάσταση. Δεν μπορείς να ισοπεδώνεις τα πάντα, επειδή ένα ποσοστό του πληθυσμού αντιδράει μαλακωδώς. Επίσης, αυτή η ρημάδα η πολιτική ορθότητα είναι κάποιου είδους ταφ μπιτς και γενικά νισάφι, αλλά τα ρημπουτς/ρηχασηζ του χολλυγουντ έχουν μπλεχτεί σε αυτή την κατάσταση και τα αποτελέσματα είναι τραγελαφικά (όχι απαραίτητα επειδή φταίει η πολιτική ορθότητα, αλλά γενικά έχει χαθεί λίγο η μπάλα με τα μπλοκμπαστερς, ειδικά στο σουπερχηροουζανρα -και αυτό είναι και αλλουνού παπά), αλλά ρε πούστη, τι σχέση έχουν αι γυναίκαι εδώ? ο.Ο Καμία λογική.

Η όλη συζήτηση πάντως θυμίζει το pie-mary του parks & rec και μπορούμε να συνοψίσουμε τα πράγματα κάπου εδώ https://youtu.be/oMnxPsQanrs?t=116

εδιτ : Μιλούσα πρόσφατα με έναν φίλο. Υπέροχος άνθρωπος, καλλιτεχνική φύση κλπ, αλλά ζει λίγο εκτός πραγματικότητας σε σχέση με πράγματα που αφορούν πχ το πολιτικό γίγνεσθαι -ή και γενικά το γίγνεσθαι. Και δεν θυμάμαι πώς πήγε εκεί η κουβέντα, αλλά ο άνθρωπος αγνοούσε, πραγματικά αγνοούσε το ότι υπάρχει διάκριση μεταξύ των φύλων. Γενικά. Έβερ. Ενδιαφέρον αν μη τι άλλο, ειδικά επειδή σε όλο αυτό ενυπήρχε καλή πρόθεση, ανθρωπιστική ματιά και ίσως κάποια αφέλεια. Τι να πεις…

2 Likes
  1. lucrative ή όχι πρέπει να έχει ίδια διακαιώματα και ίδια επιλεξιμότητα. Σε μια χώρα με μεγάλη ανεργία το να κάνεις διάκριση βάσει του φύλου είναι θέμα. Εκτός αν αυτό δεν μας ενοχλεί.
    Δεν θέλει να παντρέψει εμένα, αλλά συνάδελφο. Αλλά δεν είναι σε γραφείο συνοικεσίων αλλά σε δημόσια αρχή. Δεν είναι αυτή η δουλειά της. Είναι out of line. Οταν η θείτσα μου κάνει σχόλια για ωραία αγόρια, γιατί να μην το πάρω εγώ σαν παρενόχληση. Βγές στη σύνταξή και άσε μας, εμάς να πούμε, Ξοάνα.
  2. Vetting. Ενώ οι άνδρες δεν έπρεπε να είναι χριστιανοί με παιδιά και σωστές αρχές. Απλά το κοινό πλεόν αποσβολωμένο απο τα φράγκα, δέχεται να ψηφίσει, έναν Τράμπ, επειδή είναι πετυχημένος και ας τις πιάνει απο το λίλί. (Σίχαμα ο τύπος, αλλά έχει και τις γυναίκες που του κάθονται - γιατί αν δεν του κάτσει η μια, θα κάτσει η άλλη. Πολλά τα λεφτά Άρη)
    Εκ του αποτελέσματος κρίνεις και δεν έχω δει και πολλούς σοβαρούς πολιτικούς ανεξαρτήτως φύλου.
    Από εκεί και πέρα αν μεγάλο μέρος του γυναικείου πληθυσμού δεν ψηφίζει με βάσει το φύλλο, δεν γίνεται να βγουν, περισσότερες.
    Και έχεις δίκιο, οι υπάρχουσες πολιτικοί, όλες καλλονές. Βλ μερκελ, λαγκαρντ κτλ. Καλλιστεία τώρα.
  3. Μα γιατί να ψάχνουμε για εξισώσεις και να μην προσπαθούμε να λύσουμε ΟΣΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ προβλήματα και στρεβλώσεις υπάρχουν. Ας μας διαφωτίσει ο συμφορουμίτης.
  4. Δεν δουλεύουν όλοι Online. Παρ’το αλλιώς, αλυσίδες διανομής, on site services, τουρισμός κτλ κτλ κτλ.
    Αλλά και ένα στέλεχος το θέλεις να είναι figurehead. Αντιπρόσωπος. Ναι ο μέτοχος σου, είτε γυναίκα, είτε άνδρας, ενδιαφέρεται για τα κέρδη, όχι για το πως σκέφτεσαι. Και υπάρχουν και γυναίκες μάνατζερ και στελέχη κτλ.
  5. Και οι φόνοι, και οι ληστείες και τα πάντα. Ναι, επειδή δε ζούμε σε κάποιο ιδανικό κόσμο, ας μιλήσουμε με στοιχεία. (δεκαετίας κιόλα - που πάω στοίχημα οτι με την παρουσίαση αυτών η νεότερη γενιά, μεγαλώνει με καλύτερα πρότυπα.)
  6. Πέραν της ειρωνείας, κοροϊδεύω και εγώ ένα στερεότυπο. Touche. Δεν είμαι νοικοκύρης, αλλά…
  7. Αν πας μια τσάρκα, βλέπεις το κοινό. Μπαρμπάδες και έφηβοι κυρίως. Αλλά είναι στρεβλό να θέλει η μάνα και ο πατέρας να γίνει το παιδί “άντρας” με το ζόρι. Μπορεί να μη θέλει να γίνει, μπορεί να θέλει να γίνει σε 3 χρόνια ή και ποτέ. Από την άλλη, δε σημαίνει ότι πρέπει να πεταχτεί εκεί η αντίπαλη ομάδα και να πει όπα, έλα εδώ, άμα δεν είσαι αυτό είσαι τ 'άλλο. Έβλεπα πάλι documentry για άτομα που αλλάξαν φύλλο, και προς τις 2 κατευθύνσεις και δεν χαιρόντουσαν και ξανα-αλλάξανε, και είναι λίγο τραγικό, και οι ομάδες ατόμων (λοατκί και μερικοί πιστολάδες αμερικλάνοι μουστακαλήδες - υποθέτουμε στρέιτ, ΔΕΝ τους υποστήριζαν και έτσι έκαναν παρέα μεταξύ τους και το έριχναν στο Τζίζους.)
  8. Ο Παγκαλός είναι ότι πιο αηδιαστικό ever και δεν λέω παρουσιαστικά. Υπήρξε και λεπτότερος.
    Είναι απαράδεκτη η λογική του. Δεν λέω ούτε να μείνει ένα στάτους κβό, αλλά ούτε και να αλλάξει μονοσήμαντα και μονόπλευρα, εν είδει αντεκδίκησης. Αν δεν το εννοείς. Αστικές ελευθερίες και δικαιώματα ίδια για όλους. Αλλά όχι διακρίσεις. Αυτό δλδ που λοιδορείς στο (1). Αν θέλω να γίνω κομμωτής έχω κάθε δικαίωμα και δεν είναι δουλειά σου να το κρίνεις.
    Δλδ το οτι και ο Πάγκαλος είναι αλήτης και ο δεν κόβω αποδείξεις είναι αλήτης, δεν σου περνάει από το νού ? Και οτι και οι δύο πρέπει να παταχθούν και να εκλείψουν ?
  9. Δεν υπερασπίζομαι κανέναν και δεν κατηγορούμαι για κάτι. Πιστεύω σε ίσες ευκαιρίες, αλλά και σε μια αξιοκρατία. Αν λοιπόν εχω στη δουλειά μου μια κοπέλα η οποία δεν μπορεί καλα-καλά να προσθέσει 20+20 και το σκέφτεται, το να την κρίνω αρνητικά δεν είναι ότι μισώ το φύλο της, ότι είμαι φαλλοκράτης, αισθητικά είναι ωραία, αλλά έχει γκόμενο. Το ίδιο θα κρίνω κι άντρα και τράνς και ότι να’ναί, αν δεν είναι αξιοκρατικά εκεί, και αν δεν μπορεί ή δεν ενδιαφέρεται να κάνει τη δουλειά του/της ευσυνείδητα. Το ότι έχεις να πλύνεις μετά, ή ότι πρέπει να κοιτάξεις το παιδί σου, δεν σημαίνει ότι πρέπει να σέρνεσαι, και να ζητάς από τον άλλο να κάνει τη δουλειά σου. (να λουφάρεις, όποτε μπορείς).
  10. Μ αρέσει που καταλαβαίνεις ότι θες να καταλάβεις. Λέω οτι άντρες ΚΑΙ γυναίκες αφήσαν ένα κτήνος να υπάρχει. Και οτι στην περίπτωση που παραπονέθηκε άντρας, εκεί δεν το πήραν τόσο στα σοβαρά.
    Και οτι money talks & bullshit walks και οτι οταν ήταν να πάρει λεφτά γυναίκα ξεφτίλισε γυναίκα.
    Τα reboot τα βλέπω, σαν μια τελματωμένη, σεξιστική, αντεπίθεση στα εξίσου σαχλά, ανδροκρατούμενα φίλμ του παρελθόντος. Και τα μεν και τα δε, λάθη. Δεν μπορείς να σκέφτεσαι με το πουλί σου (οποίο κι αν είναι αυτό) αντί με το δημογραφικό σου.
  11. Βρίσκω ανούσιο το διαχωρισμό. Αν κάποιος σκοτώσει ζευγάρι τι είναι ζευγαρο-κτονία ?

Man, θα πρέπει να προσέξεις πραγματικά πως σκέφτεσαι, είσαι ο ορισμός του φαλλοκράτη, ο ορισμός του “εγω δεν είμαι <βαλε_κατι_εδώ>, αλλά…”, ο ορισμός του μισογύνη και πολλοί άλλοι ορισμοί μαζί.

Συγγνώμη για τους χαρακτηρισμούς (πρώτα από όλους τους άλλους και μετά από σένα), αλλά πραγματικά κάθε σου πρόταση είναι γεμάτη από στερεότυπα μιας πατριαρχικής εποχής (η οποία συνεχίζει ακόμα και τώρα), όπου για κάποιο πολύ περίεργο λόγο η γυναίκα υπολείπεται του άντρα.

Μόνο και μόνο που έχεις πεί το παραπάνω, πραγματικά δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο. Πραγματικά προσπαθησε να δείς τα πράγματα που τα εξηγεί μια χαρά ο @QuintomScenario.

Συγγνώμη και πάλι, δεν προσφέρω στην κουβέντα, ούτε έχω το κουράγιο του Quintom για να εξηγήσω τα αυτονόητα, αλλά δεν μπορούσα να μην πω “πω τι μαλακίες διαβάζουμε”.

4 Likes

Αυτο το “το affirmative action ειναι αντιστροφος ρατσισμος” ειναι εξαιρετικη ιδεα. Δες το American History X να δεις πως καταληγουν αυτες οι ιδεες συνηθως.

Btw αυτο:

το οτι δηλαδη θελουμε (παντα εμφανισιμο) γκομενακι στο ταμειο η στο σερβις ωστε να ερχονται τα λιγουρια στο μαγαζι το βαζεις σοβαρα σαν επιχειρημα διακρισης υπερ των γυναικων?

Οσο για το The Red Pill ειναι ενα συγκλονιστικο σκουπιδι το οποιο δεν καταλαβαινει οτι ολα οσα υφιστανται οντως οι αντρες ειναι αποτελεσμα της Πατριαρχιας. Case in point, στο “ντοκυμαντερ” ενα απο τα βασικα επιχειρηματα εχουν να κανουν μετις σκληρες δουλειες που κανουν οι αντρες και με τα ποσοστα αυτοκτονιας. Αφηνω απ’εξω το πρωτο και ρωταω, το γεγονος οτι ενας αντρας ειναι ο “κουβαλητης”, αυτος που πρεπει να “ταιζει την οικογενεια του” (και αρα αμα απολυθει τελειωσε η ζωη του) και παραλληλα πρεπει να ειναι δυνατος, να κρυβει τα συναισθηματα του και να μην ζηταει βοηθεια (τι ειμαι να παω σε ψυχολογο κανας ντιντης?) πως μπορει να χρισημοποιειται σαν επιχειρημα οταν αυτες οι αποψεις ειναι textbook πατριαρχικες? Ναι παιδια, η γαμημενη η πατριαρχια κανει κακο και στα 2 φυλα, αυτες οι αντιληψεις των αυστηρα καθορισμενων κοινωνικων ρολων και expectations που αμα τους παραβουμε παυει να εχει νοημα η υπαρξη μας στηριζονται σε βαθια ριζωμενα εμφυλα προτυπα τα οποια πρεπει να ανατραπουν, τοσο απλο.
((not so) fun fact αλλα αλλος ενας λογος των περισσοτερων θανατων απο αυτοκτονιες στους αντρες ειναι οτι συνηθως επιλεγουμε πιο θανατηφορες μεθοδους οπως οπλα, κρεμαλα κτλ)

3 Likes

Δλδ επειδή αποδέχομαι το ρόλο, όχι του κουβαλητή, αλλά του αρσενικού, είναι κακό, ας αλλαξοπιστήσω για να χαίρεται ο κάθε αυτόκλητός, ανοιχτόμυαλος, SJW.
Τελικά αυτή η προπαγάνδα έχει καταφέρει να δημιουργήσει ενοχικά συμπλέγματα στον κόσμο.
Δεν σου λέω αν σε μια θέση θα είναι άνδρας η γυναίκα. Ας είναι όποιος μπορεί, όποιος είναι άξιος. Απλά σου δίνω έναν λόγο που μπορεί ο ρόλος να καλυφθεί από άνδρες, και αυτόματα > φαλλοκράτης, μισογύνης και ότι άλλο θες.
Δεν σου λέω αν η γυναίκα είναι καλύτερη του άνδρα. Σου λέω οτι είναι διαφορετική. Ανατομικά και ψυχολογικά, επομένως πιθανά ρόλοι και επαγγέλματα είναι πιο ταιριαστά.
Ναι έχω το bias του φύλου που έχω, βλέπω τα πράγματα μέσα από τα μάτια ενός αρσενικού και στρείτ, και προσπαθώ, όσο γίνεται - να είμαι ακριβοδίκαιος. Να μην προκαλώ. Να κάνω ότι μπορώ εγώ ατομικά, για να μην προσβάλω, φέρνω σε δύσκολη θέση και δημιουργώ καταστάσεις.
Ισότητα είναι το ζητούμενο, όχι κάποιο είδος γυναικοκρατίας. Και αυτό δεν μπορεί να είναι μια αλλαγή από τη μια μέρα στην άλλη. Από την άλλη ευχαριστώ, αλλά δεν θα πάρω από το κώνειο των χαρακτηρισμών.
Δεν έχω πρόβλημα με την τύπισσα που δηλώνει, bi polyamorous ή με το Χ τράνς, αλλά δεν θέλω να είμαι εγώ και δεν θα τους σεβαστώ περισσότερο ή λιγότερο για τις σεξουαλικές επιλογές τους. Απλά δεν μου ταιριάζει το lifestle τους. Είμαι χαρούμενος με την textbook αρσενικότητα μου και αν την βρίσκεται τοξική, κατεβείτε σε καμιά λαχαναγορά και βγάλτε λόγο. Καλή τύχη.

1 Like

Μπορεις να καταλαβεις την διαφορα του “κανω κατι γιατι το θελω” με το “κανω κατι γιατι μου ειναι επιβεβλημενο απο την στιγμη που γεννηθηκα με βαση το φυλο/χρωμα/καταγωγη μου” η τσαμπα προσπαθουμε?

Επισης η “τοξικη αρρενωποτητα” δεν σημαινει αυτο που νομιζεις οτι σημαινει, αλλα ως συνηθως χρισημοποιουμε ορους λαθος επειδη ακουγονται καπως για να δημιουργησουμε εντυπωσεις, γνωστη τακτικη.

-ο αυτοκλητος SJW του φορουμ

5 Likes

Φυσικα ολος ο ποπ φεμινισμος που επικρατει τα τελευταια χρονια στην Αμερικη ως ευκολος τροπος για να εκφρασει καποιος ελκυστικες “προοδευτικες” ιδεες ειναι ενα μεγαλο θεμα απο μονο του. Συμφωνω επισης οτι η στροφη του Χολυγουντ ειναι μια κυνικη αποφαση ωστε να πηγαινουν πιο πολλες γυναικες σινεμα, αν πιστευει κανεις οτι οι Πολυεθνικες ξαφνικα εγιναν προοδευτικες και ενδιαφερονται για τα κοινωνικα δικαιωματα καταπιεσμενων ομαδων η λεξη αφελης ειναι πολυ λιγη για να τον χαρακτηρισει. Θα μου πεις αλλοι λενε οτι οι Μαρξιστες κυριαρχουν στο Χολυγουντ, και ολα αυτα ειναι βασει σχεδιου των σατανικων εβραιομασωνων Cultural Marxists για την διαλυση του Δυτικου Πολιτισμου).

1 Like

Όταν μπαίνουν οι γυναίκες με το ζόρι στο σινεμά και με κακογραμμένη ταινία είναι ένα έκτρωμα όπως θηλυκοί ghostbusters, το τελευταίο απαράδεκτο (wo)men in black και ένα σωρό άλλα σκουπίδια… τα οποία περισσότερο προσβάλουν τις γυναίκες παρά κινούνται στην “πολιτική ορθότητα”

Μια χαρά υπάρχουν φοβεροί και τρομεροί γυναικείοι χαρακτήρες στο σινεμά που δεν θα τους αλλάζαμε με τπτ και για κανένα λόγο …Leia Organa, Ellen Ripley, Sarah Connor, Beatrix Kiddo κλπ κλπ και φανταστείτε έχω αναφερθεί μόνο στην κατηγορία ταινιών που μου αρέσουν περισσότερο… ας μην πάμε σε λίγο πιο κουλτούρα γιατί θα κλάψουν μανούλες

σόρρυ για το off… ήθελα να σολάρω λίγο

Βλεπω απο την κορη μου (κοντα 7 ετων ) στο ποσο ακομα χωρις να τις εχουμε πει ποτε κατι σαν γονεις κατηγορηοποιει τα πραγματα σε γυναικες - αντρες ( οτιδηποτε κανω εγω συχνα παντα αναφερει οι αντρες κανουν αυτο και οτιδηποτε η μανα της το ιδιο ) Ειναι στο χερι μας σαν γονεις ειδικα στα μικρα παιδια ωστε να ξεπερασουν ολα αυτα τα ηληθια προτυπα να τους δωσουμε να καταλαβουν οτι δεν υπαρχουν διακρισεις …Καθομαι αρκετα και της αναλυω οτι δεν υπαρχει κατι που δεν μπορει να γινει απο τη μαμα η τον μπαμπα απλα λογω κυριως συνηθειας η οτιδηποτε καποιος κανει κατι ποιο συχνα… Ποσοι γονεις θα πουν στα παιδια τους και θα συζητησουν ουσιαστικα οταν το ακουσουν να λεει και να αναφερει ολα αυτα τα προτυπα κυριως απο περιεργια πρωτα απο ολα …

Ας αφυπνισουμε επιτελους τα μικρα παιδια να σκεφτονται και να αναλυουν το οτιδηποτε συμβουλευωντας και εξηγωντας… Οσο ειμαστε αδρανεις τοσο θα υπαρχει αυτο το πατριαρχικο προτυπο και τοσο θα χαιρονται οικογενιες που θα δουν την κορη τους νυφουλα… ( αλλα μην εχει παει με πολλους γιατι θα ειναι…ανα αλλα το αγορι τους δεν πειραζει μωρε που ειχε πολλες γυναικες ειναι 'αντρας¨ και λοιπες “αξιοκρατικες” διακρισεις…

Και για να κλεισω για μενα εκει ειναι η ουσια ας επενδυσουμε επιτελους στους νεους και στα παιδια…

10 Likes