Ε, προφανώς μιλάω για τις επιβλαβείς εξαρτήσεις. Και γενικώς εξαρτησιογόνες ουσίες στις οποίες δεν νομίζω να συμπεριλαμβάνονται το νερό και το φαγητό. Δεν ξέρω, ήμουν κακός στην Βιολογία στο σχολείο…
αβαν-γκαρ (γαϊδουρινό κιετσ) χίουμορ. Ντοντ μπάδερ.
το χω κόψει κάτι μήνες τώρα. Έκανα μερικά τσιγάρα στο ρόουντριπ επιστροφής από Ολλανδία αλλά μέχρι εκεί.
αφου δεν το ξεκινησες στην ολλανδια μην φοβασαι τπτ
κι ομως, στην ολλανδια το καπνισμα ειναι κατακριτεο
Τι διαφορά έχει ένας που καπνίζει στριφτά από έναν που καπνίζει εργοστασιακά?
καλυτερος καπνος λιγοτερα λεφτα.προσπαθω να το κοψω παντως αν κ δεν βλεπω προκοπη…
Έλα μια απόφαση είναι…κάπνιζα καμιά 17αριά χρόνια και από 1\1\2009 ούτε μυρωδιά:):!:
Και σ’ένα μήνα ακολούθησε και η γυναίκα μου…το μόνο που μ’άκουσε είναι:):!:
Ρε ξέρετε που μπορώ να βρω κούτες κρέιβεν για να προλάβω να πάρω τώρα που θα αυξηθει ο φπα?
Τί θα κάνεις δηλαδή, θα τη βγάλεις έτσι για κάμποσους μήνες μέχρι να… μειωθεί ο ΦΠΑ;
:lol::lol::lol:
παιδες κατι που ακουσα για βιολογικο καπνο χυμα 20 ευρω το μισοκιλο, ξερετε τι λεει;; αξιζει η θα ψοφισεις πριν καν τον τελειωσεις;;;
…μπα μάλλον θα την ακούσεις:lol: :!:
Το νερό και το φαΐ είναι βιολογικές ανάγκες και όχι εξαρτήσεις, χωρίς αυτά δεν μπορεί να ζήσει ο άνθρωπος.
Συμφωνώ απόλυτα με την τελευταία πρόταση.
παντως επειδη εδω ειμαστε επαρχια και δεν εχουμε πολυ καταναλωση αγοραζω ακομη κρεηβεν για 3.20
Οι βιολογικές ανάγκες στην ουσία είναι εξαρτήσεις, αλλά επειδή της έχουμε εκ γεννετής δεν τις χαρακτηρίζουμε εξαρτήσεις για να μη θίγεται ο εγωισμός μας. Κακώς δηλαδή, γιατί δε θεωρώ πως θίγεται ο εγωισμός κάποιου αν είναι εξαρτημένος στο νερό, στο φαϊ ή και στο τσιγάρο, σε φυσιολογικά πάντα επίπεδα! Τώρα άμα κάθε 20 λεπτά ο άλλος θέλει τσιγάρο τότε η εξάρτηση μπαίνει εμπόδιο στην κοινωνική του ζωή, τουλάχιστον με μένα
ναι αλλά χωρίς αυτές δεν μπορείς να ζήσεις άρα είναι αναγκαίες εξαρτήσεις.νομίζω ένας ινδός λέει για 7 χρόνια ούτε έπινε ούτε έτρωγε αλλά αυτός είναι περίπτωση:p.χωρίς το τσιγάρο μπορείς να ζεις
Το τσιγάρο ΔΕΝ είναι εξάρτηση και δεν μπορεί, ούτε καν, να εξισωθεί με την ανάγκη για νερό ή για φαΐ.
Στο τσιγάρο εθίζεται κάποιος, όπως μπορεί να εθιστεί στη σοκολάτα ή στη θάλασσα ξέρω ‘γω.
Εξαρτημένος είναι αυτός που χωρίς το προιόν που είναι εξαρτημένος, δεν μπορεί να ζήσει. Οι ναρκομανείς δεν εθίζονται στην ηρωίνη ή τη μορφίνη, εξαρτιώνται από αυτές, γιατί μετά από παρατεταμένη χρήση ο μεταβολισμός τους αλλάζει και χωρίς αυτές τις ουσίες δεν μπορούν να ζήσουν. Δηλαδή, το σύνδρομο στέρησης μπορεί να τους σκοτώσει, κάτι που, φυσικά, δεν ισχύει σε καμία περίπτωση για το τσιγάρο και γι’ αυτό και δεν λογίζεται ως “εξάρτηση”. Πλεόν, υπάρχουν μέθοδοι που μπορεί να απεξαρτηθεί κάποιος από τις εν λόγω ουσίες (ηρωίνη, μορφίνη, κτλ.) οι οποίες, βέβαια, είναι χρονοβόρες και τρομερά επίπονες, αλλά το θέμα είναι ότι μπορεί.
Κανείς δεν μπορεί να “απεξαρτηθεί” από το φαΐ και το νερό όμως. Κανείς δεν μπορεί να ζήσει χωρίς νερό και φαΐ. Γι’ αυτό άλλο οι “εξαρτήσεις” και άλλο οι “βιολογικές ανάγκες”. Δεν μπορούμε να τα εξισώνουμε όλα.
έχεις δίκιο, δεν είχα τη λέξη εθισμός στο μυαλό μου και τα μπέρδεψα. Αν και για το ότι οι βιολογικές ανάγκες είναι εξαρτήσεις, ίσως να μη θεωρούνται εξαρτήσεις αλλά στην ουσία είναι. Εκτός αν υποθέσουμε ότι εξαρτήσεις ορίζουμε οτιδήποτε παραπάνω από αυτό που οι βιολογικές ανάγκες μας απαιτούν, τότε οκ.
20 λεπτά;
Δηλαδή υπάρχουν καπνιστές που μπορούν να αντέξουν τόσο πολύ χωρίς ούτε ένα τσιγάρο;
Μην ασχολείστε, εγώ είμαι άρρωστος. Σε 10 χρόνια θα είμαι νεκρός από καρκίνο του πνεύμονα κτλ.
Και σε 2-3 χρονια αφραγκος—>νεες αυξησεις
τη γαμησαμε, 5 ευρω το πακετο θα φτασουν απο οτι ακουσα το μεσημερι…x:x:x