Υ.Γ: ειναι λιγο αστειο να χαρακτηριζουμε μια οικονομικη θεώρια αντιλαικη. Τους χαρακτηρισμους τους κανουν απλα οι αντιπαλοι για προφανους λογους. Για μενα για παραδειγμα αντιλαικη πολιτικη ειναι αυτη που επιβληθηκε στις χωρες που ανθησε ο υπαρκτος σοσιαλισμος οπου το βιοτικο επιπεδο των πολιτων επεσε τρομερα με τα γνωστα αποτελεσματα. Αντιθετα τα κρατη και οι λαοι που επελεξαν φιλελευθερισμο ειχαν πολυ μεγαλυτερη ευημερια
Φαντάζομαι στη Ρωσία πριν την Οκτωβριανή Επανάσταση ο λαός έτρωγε με χρυσά κουτάλια.
Δεν παρακολουθείς το φόρουμ μου φαίνεται. Δεν ήταν αληθινός σοσιαλισμος εκεί για αυτό απέτυχε και επίσης έχουν βαρεθεί οι κομμουνιστές να απολογούνται για την κάθε ΕΣΣΔ αυτού του κόσμου χωρίς λόγο
Α καλα
Σωστα,και ενα ακομα μαθημα του φορουμ ειναι το οτι εδω δεν εχουμε πραγματικο καπιταλισμο και γιαυτο απετυχε και εχουν βαρεθει οι φιλελευθεροι να απολογουνται για την καθε Ελλαδα αυτου του κοσμου χωρις λογο.
Παντως το οτι το βιοτικο επιπεδο επι ΕΣΣΔ ανεβηκε ραγδαια σε σχεση με την τσαρικη Ρωσσια δεν νομιζω οτι χωραει αμφισβητηση
@ Dude/St Anger:
Έκανα και ένα άλλο ποστ μετά από εκείνο που κάνατε quote, θα πρέπει να σας έκανε ξεκάθαρο το τι θέλω να πώ και προφανώς αυτά που γράφω εκεί είναι που ισχύουν για πτυχιούχους πολυτεχνείων που δεν βρίσκουν δουλειά ανάλογη των προσόντων τους!
St Anger θέτεις ένα ενδιαφέρον θέμα αναφερόμενος στις “αντι-εμπορικές” σχολές, σπουδές κλπ.
Εγώ τους ανθρώπους που επιλέγουν να ασχοληθούν με αυτό που τους λέει η καρδιά τους, τους σέβομαι και τους εκτιμώ. Το θέμα είναι πως το αν αυτές οι σπουδές δεν οδηγούν τόσο εύκολα σε απασχόληση είναι κάτι που πρέπει να το έχουν υπ’ όψη τους και να έχουν στο μυαλό τους και ένα σχέδιο βιοπορισμού άλλο από το “να διοριστώ στο δημόσιο”.
Κάπου τα έχεις μπερδέψει αγαπητέ CJ! [-X
Κατ’ αρχήν ξεκινάς με αυθαίρετες κρίσεις:
"Οι πολιτικές του φιλελευθερισμού είναι αντιλαικές"
Είναι αντιλαϊκό να θέλεις να μειώσεις τους φόρους στο σύνολο των πολιτών; Aφού ειδικά στην Ελλάδα είναι γνωστό πως οι πιό βαριά φορολογούμενοι είναι οι πιό αδύναμοι, αυτοί είναι που θα έχουν τα μεγαλύτερα οφέλη και όχι αυτοί που έχουν τα μέσα για να κρύβονται πίσω από offshore κλπ.
"επειδή δεν γίνεται να ανταγωνιστούν τα αριστερά κόμματα σε ιδεολογικό επίπεδο"
Ε δεν νομιζω να κάνω και τίποτα άλλο εδώ στο πόντιουμ, δεν πρότεινα ποτέ στον Γράκχο να βάλουμε μπρα ντε φερ! Αν εσύ κρίνεις πως δεν σε πείθω αυτό είναι άλλο θέμα!
Επαναλαμβάνω και πάλι πως δεν είναι δυνατό να κάνεις πελατειακές συναλλαγές όταν περιορίζεις το αντικείμενο της συναλλαγής, στην προκειμένη περίπτωση τις θέσεις εργασίας, τις αναθέσεις έργων και τις προμήθειες του δημοσίου! Αυτό είναι το “άλμα λογικής” που σου επεσήμανα και νωρίτερα!
Δεν είναι το Μητσοτακέικο οι “εκφραστές του φιλελευθερισμού στην Ελλάδα”. Αν αυτό πιστεύεις μαλλον για αυτό δεν συνεννοούμαστε. Η συγκεκριμένη οικογένεια ενδιαφέρεται περισσότερο για την εξουσία παρά για την προώθηση κάποιας ιδεολογικής ατζέντας. Λειτουργεί ωφελιμιστικά ή και οπορτουνιστικά αν θέλεις. Το αν αξιοποίησε στελέχη από την φιλελέυθερη τάση της ΝΔ (αιωνία της η μνήμη…) στα 3 χρόνια που κυβέρνησε ο Μητσοτάκης ήταν μία ευφυής επιλογή από μέρους του, εκείνα τα χρόνια η χώρα εμφάνισε πρωτογενή πλεονάσματα και στην οικονομία άρχισε να συμμαζεύεται η κατάσταση της προηγούμενης περιόδου που έμεινε στην ιστορία με το σύνθημα “Τσοβόλα δώστα όλα”. Αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε για συνολικά φιλελεύθερη διακυβέρνηση εκείνα τα χρόνια όταν στην ίδια κυβέρνηση συνυπήρχαν και η κρατικίστικη-πελατειακή “λαϊκή δεξιά” (Εβερτ, Βαρβιτσιώτης, Πετραλιά), γνωστοί ακροδεξιοί νοσταλγοί της χούντας και του βασιλιά (Ανδρεουλάκος, Τσαγκάρης) και φυσικά αυτό το μπουμπούκι που τελικά ανέτρεψε εκείνη την κυβέρνηση, ο Σαμαράς!
Mule, επειδή είσαι από τους users που σέβομαι πολύ όσο και να διαφωνώ μαζί τους σε κάποια θέματα (σε αντίθεση με κάτι άλλους που στα 35 τους έμαθαν την λέξη “φιλελεθερισμός” και την παπαγαλίζουν χωρίς όρια), θέλω να ξέρεις ότι περιμένω ένα ποστ σου για κάποιο μέρος του κόσμου όπου για κάποια σεβαστή χρονική περίοδο ο οικονομικός φιλελευθερισμός άνθησε και είχε τα ως αποτέλεσμα την οικονομική ευημερία που ευαγγελίζεται (χωρίς φυσικά αυτό να πατάει πάνω κάποιου είδους ιμπεριαλιστική πρακτική -με τη μορφή είτε πραγματικού είτε οικονομικού πολέμου- εναντίον άλλου κράτους/πολιτείας).
Για την ακρίβεια θα ήθελα η απάντησή σου να αναφέρεται σε κάποια κράτη του σήμερα, αλλιώς εξήγησέ μας τους λόγους που ενώ κάπου υπήρξε αυτός ο περίφημος φιλελευθερισμός παλιότερα, σήμερα δεν υπάρχει.
Ίσως είναι και οφ-τόπικ βέβαια εδώ, πιο πολύ πάει στις “Ιδεολογικές Συζητήσεις” η ερώτηση.
Μεταφέρω εδώ από το θρεντ της οικονομικής κρίσης.
Φυσικά και είναι αντιλαϊκές οι πολιτικές του φιλελευθερισμού. Εξ ορισμού του κιόλας. Απλά σε βάθος χρόνου “ελπίζει” ότι θα υπάρξει μία συνολικότερη ανάπτυξη που θα συμπαρασύρει και το βιοτικό επίπεδο του λαού. Αυτό όμως είναι περισσότερο παράπλευρη συνέπεια παρά στόχος. Ο βασικός στόχος του φιλελευθερισμού (και διόρθωσέ με αν έχω άδικο) είναι η ελευθερία των αγορών και του κεφαλαίου.
Και εξηγούμαι παραπάνω:
Καταρχήν ο φιλελευθερισμός καταργεί τιδήποτε το δημόσιο. Και όταν λέω “δημόσιο” δεν εννοώ μόνο τις ΔΕΚΟ, που είναι το λιγότερο κακό ίσως, αλλά και τα δημόσια αγαθά όπως είναι η Υγεία και η Παιδεία αλλά και οι δρόμοι, τα δάση, οι παραλίες και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο που χρειάζεται συντήρηση αλλά μπορεί και να αποφέρει κέρδος. Αντίθετα από την άλλη δημόσια αγαθά που δεν έχουν περιθώρια κέρδους θα αφήνονται στην τύχη τους. Δεν έχει πέραση ένα λαογραφικό μουσείο; Θα κλείνει γιατί δεν μπορεί να συντηρηθεί ή θα βάζει στριπτιζές να χορεύουν Μπάλλο προκειμένου να προσελκύσει πελάτες.
Και συνεχίζω με τις αγορές που πλέον θα ρυθμίζουν τα πάντα. Καταρχήν αν ο φιλελευθερισμός ξεκίνούσε με τη λογική της αναδιανομής του παγκόσμιου πλούτου οπότε και όλοι θα ξεκινούσαν από την ίδια θέση, θα μπορούσα και να τον δεχτώ ως θεωρία. Αλλά η παρούσα αντίληψη λέει ότι από την ήδη διαμορφωμένη άνιση κατάσταση θα περάσουμε σε μία άλλη όπου το κεφάλαια θα έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία και λιγότερους περιορισμούς. Άρα αυτοί που ήδη έχουν το κεφάλαιο, θα έχουν ακόμα μεγαλύτεροι εξουσία συγκεντρωμένοι. Σίγουρα και αυτό δεν είναι φιλολαϊκό μέτρο. Ακόμα, δε, περισσότερο, δε θα υπάρχει και πρόληψη για όσους οι αγορές πέταξαν στο περιθώριο. Σπούδασες και δούλεψες επί χρόνια σε μία ειδικότητα που πλέον δεν είναι αποδοτική; Γεια σου και πρόβλημά σου.
Τελειώνω (χωρίς να έχω επεκταθεί πολύ) με το θέμα της εξουσίας. Πέραν του ότι θα συνεχίζεται η ήδη αντιδημοκρατική λογική του “συμμετέχω στη διακυβέρνηση της χώρας μου κάθε 4 χρόνια εκλέγοντας αντιπροσώπους με λευκή επιταγή” πλέον ακόμα και αυτοί οι αντιπρόσωποι θα έχουν περιορισμένες ευθύνες. Άρα ουσιαστικά ο λαός απομακρύνεται ακόμα περισσότερο από τα κέντρα εξουσίας για να μην πω ότι ενώσεις του τύπου Ε.Ε. είναι κατεξοχήν δείγματα φιλελευθερισμού άρα θα πρέπει να περιμένουμε ότι η διακυβέρνηση θα γίνεται όλο και περισσότερο και εκτός χώρας πλέον.
Το “τυράκι” στη φάκα του φιλελευθερισμού είναι η μείωση της κρατικής φορολογίας. Ναι, κι εγώ δε θέλω να πληρώνω security έξω από το σπίτι μου. Αυτό δε σημαίνει ότι θέλω να δώσω και τα κλειδιά στους κλέφτες όμως, ε;
Αν τα παραπάνω είναι φιλολαϊκά μέτρα σηκώνω τα χέρια ψηλά. Αν κάνω κάπου λάθος περιμένω τον αντίλογο που σίγουρα θα υπάρξει.
Ανάμεσα στις γραμμές κρύβεται και ένας από τους λόγους που η παγκόσμια (ας μην κρυβόμαστε) κρίση είναι στην πραγματικότητα κριση συσσώρευσης κεφαλαίου και όχι χρέους.
Δανίζει η ΕΚΤ στις τράπεζες χρήμα το οποίο δεν έχει παραχθεί ποτέ. Δε συνδέεται με καμμία πραγωγή αγαθών. Αλλά δίνεται στις τράπεζες οι οποίες το καταθέτουν και το τοκίζουν! Άρα το αυξάνουν ακόμα περισσότερο και πάλι χωρίς καμία παραγωγή. (ίσως ακόμα να το επενδύουν χρηματιστηριακά, να το στοιχηματίζουν κτλ) Επειδή όμως το χρήμα αυτό δεν μπορεί να κυκλοφορεί χωρίς παραγωγική βάση, πρέπει εκ των υστέρων οι εργαζόμενοι λαοί να παράγουν από την υπεραξία τους αυτό το πλεόνασμα που δημιουργείται. Απλοικά τα περιγράφω, αλλά…
Μαρξιστικά τα γράφεις, όχι απλοϊκά.
Θα επανέλθω μόλις θα έχω χρόνο να γράψω δύο-τρία πράγματα σχετικά με την προσφορά χρήματος και το πως λειτουργεί στην οικονομία γιατί τώρα δεν προλαβαίνω.
Παιδια ηρεμηστε. Δεν λεει τιποτα ο κατωτατος μισθος. Ξερετε ποσος ειναι στην Γερμανια; ΜΗΔΕΝ!!! Το θεμα ειναι να υπαρχουν δουλειες. Οταν δεν υπαρχουν δουλειες λογικο ειναι να πεφτουν οι μισθοι. Οταν ομως πληρωνουμε ενα τεραστιο προβληματικο και διεφθαρμενο δημοσιο πως θα γινει αυτο; Οταν οσοι εχουν εναν καλο μισθο χανουν ενα μερος του σε φορους που πανε στο βροντο τοτε πως θα καταναλωσουν για να δημιουργηθουν δουλειες και να ανεβουν οι μισθοι;
Το post γραφτηκε παραλληλα με την ακροαση του Hope απο Anathema. Λετε υπαρχει ελπιδα; Θα αλλαξουμε;
το υπερτροφικό δημόσιο (όπου μπορώ να το δεχτώ σαν επιμέρους “αιτία” της κατάστασης) δε γεννήθηκε και γιγαντώθηκε από μόνο του όμως. δεν είναι μια αυθύπαρκτη οντότητα που θα την κάνουμε ντα και θα της δείξουμε εμείς και θα καταλάβει… τράφηκε από τους βρωμιάρηδες που πέρασαν από την εξουσία, από τον αχαλίνωτο σταρχιδισμό των ελλήνων και από την αιώνια ατιμωρησία των πανταχού διεφθαρμένων.
κι επειδή εγώ δε φταίω σε τίποτα (ναι, σε τίποτα, και να θελα δλδ - που δεν ήθελα - δεν πρόλαβα) για όλα αυτά, κι επειδή δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι ώστε να καθαρίσει ο κόσμος και να αποκτήσουμε ως δια μαγείας παιδεία σε σύντομο χρονικό διάστημα. κι επειδή είμαι σχεδόν 30, δε θα γίνω ποτέ γερμανός και έχω αρχίσει να δέχομαι ότι η ζωή μου είναι πια καμμένο χαρτί, αυτός ο βασικός μισθός θα ήθελα να υπάρχει και να κυμαίνεται σε επίπεδα μη ξεφτίλας μπας και μου μένει κάνα ψίχουλο αξιοπρέπειας στο πιάτο μου.
Dude η πιτα μας δυστυχως ειναι συγκεκριμμενη. Για να παρεις εσυ αυτον τον ελαχιστο μισθο καποιοι αλλοι της ιδιας μορφωσης και δυνατοτητων με σενα θα μεινουν ανεργοι. Σε ευχαριστει αυτο;
η πίτα όμως αυτή συνέχεια συρρικνώνεται και δε δείχνει σημάδια ότι θα φουσκώσει κάποια στιγμή. μήπως φταίνε οι συνταγές του μάγειρα? ή μήπως ο φούρνος στον οποίον μέσα ψήνονται οι πίτες όλων των χωρών είναι δυσλειτουργικός?
δυστυχώς δε θα μπορέσω να ξαναπαντήσω απόψε. πα να κοιμηθώ 6-6μιση ώρες για να σηκωθώ φρεσκαδούρα το πρωί να πάω να εργαστώ για 1.89 ευρώ την ώρα. πάλι καλά που δε δουλεύω δίωρο και με παίρνει να φάω κι ένα τοστ από τις εισπράξεις της ημέρας.
Φταινε παρα πολλα. Η κριση εχει παρα πολλα κακα αλλα εχει και ενα καλο. Μας δινει την ευκαιρια να αλλαξουμε. Ηδη πολυς κοσμος ενω κοιμοταν ολα αυτα τα χρονια αρχισε να ξυπναει και να ενδιαφερεται για την πολιτικη ( και εγω μεσα στους κοιμισμενους ημουν). Δεν ανεχομαι αλλο αυτο το κρατος. Δεν ανεχομαι να πηγαινω σε οποιαδηποτε δημοσια υπηρεσια και να μην εξυπηρετουμαι η να μου ζητανε φακελακι για να γινει αυτο και να πληρωνω υπαλληλους που κωλοβαρανε η κλεβουν. Δεν ανεχομαι να πηγαινει το παιδι μου στο σχολειο και ο δασκαλος να βαριεται να του κανει μαθημα και ταυτοχρονα η ΟΛΜΕ να αντιτιθεται στην αξιολογηση. Δεν ανεχομαι να πληρωνω συνεχως αυξησεις στη ΔΕΗ για να πληρωνονται τρελους μισθους καποιοι κρατικοδιαιτοι διορισμενοι κηφηνες, ενω την ιδια στιγμη παιδια ικανα που δεν εχουν θειο βουλευτη να ειναι στην πεινα. Καιρος να ξυπνησουμε.
+1000 για το τελευταίο ποστ του Crabsody.
Το θέμα είναι αυτό το ενδιαφέρον των πολιτών να μπορέσει να στηρίξει κάποιο πολιτικό σχήμα που θα μιλήσει στον κόσμο χωρίς να τον παραμυθιάζει και θα διεκδικήσει τον πραγματικό περιορισμό του κράτους. Είμαστε περισσότεροι αυτοί που θιγόμσατε από το μέγεθος και τον τρόπο λειτουργίας του κράτους σε σχέση με αυτούς που έχουν συμφέροντα στην διατήρηση της σημερινής κατάστασης. Αλλά είμαστε ανοργάνωτοι, διάσπαρτοι, δεν έχουμε φωνή ενώ απέναντι μας έχουμε άριστα οργανωμένες συντεχνίες και συνδικάτα με μεγάλη επιρροή στα κόμματα εξουσίας.
Σχετικά με την κουβέντα για τον κατώτατο μισθό: Θεωρώ πως η όλη κουβέντα όπως γίνεται στην Ελλάδα αλλά και η μείωση που επιβλήθηκε νομοθετικά είναι παραπλανητικές, δίνουν λάθος μηνύματα στους πολίτες και φυσικά δεν θα λύσουν το συνολικό πρόβλημα ανταγωνιστικότητας της χώρας.
Ιδεολογικά είμαι αντίθετος στην ύπαρξη κατώτατου μισθού. Άρα εξ’ ορισμού και στον καθορισμό του από την κυβέρνηση είτε αυτός γίνεται ψηλότερα όπως παλιότερα είτε χαμηλότερα όπως τώρα.
Όλη η κουβέντα που γίνεται δύο χρόνια τώρα για το κόστος εργασίας στην Ελλάδα παραγνωρίζει πως το κράτος είναι αυτό που το παραμορφώνει ώστε να φαίνεται υψηλό χωρίς τελικά το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα του μέσου εργαζόμενου να είναι υψηλό. Η παραμόρφωση αυτή γίνεται με δύο τρόπους: O ένας είναι οι εξωφρενικά υψηλές εργοδοτικές εισφορές (όχι πως και του εργαζομένου δεν είναι υψηλές) που είναι κόστος για τον εργοδότη αλλά δεν καταλήγουν ποτέ στα χέρια του εργαζόμενου. Για την ακρίβεια δεν καταλήγουν καν στα ασφαλιστικά/συνταξιοδοτικά ταμεία για τα οποία προορίζονται, αφού όλα αυτά τα χρόνια τα αποθεματικά των ταμείων ληστεύτηκαν από το κράτος και τώρα είναι και τα ταμεία χρεοκοπημένα!
Ο δεύτερος τρόπος που το κράτος παραμορφώνει την εικόνα του κόστους εργασίας, είναι με το να μετρώνται οι αμοιβές των ΔΕΚΟ στον ιδιωτικό τομέα. Τα κόμματα αλλά και τα ΜΜΕ δεν κάνουν τον διαχωρισμό για να μην στρέψουν εναντίον τους τα πανίσχυρα συνδικάτα των ΔΕΚΟ. Και έτσι ο φουκαράς που δουλεύει οδηγός π.χ. στον ιδιωτικό τομέα και παίρνει τον βασικό μισθό + κάτι ψιλά, ακούει στις ειδήσεις να του λένε οι χαρτογιακάδες των Βρυξελλών πως παίρνει πολλά και τρελαίνεται! Οι χαρτογιακάδες όμως βλέπουν νούμερα που περιλαμβάνουν και τον οδηγό των ΕΛΠΕ που μάθαμε πρόσφατα πως τσεπώνει 8 χιλιάρικα το μήνα! 8O
Το σημαντικότερο είναι πως αυτές οι μειώσεις που έγιναν νομοθετικά, ούτε την ανεργία θα μειώσουν, ούτε θα φέρουν ξαφνικά επενδύσεις. Κανένας σοβαρός επενδυτής δεν θα φέρει τα λεφτά του στη χώρα με τη φορολογία στο Θεό (και να αλλάζει κάθε 6 μήνες), με την γραφιοκρατία να παραμένει άθικτη και να θέλεις κάτι μήνες για να στήσεις εταιρεία, με τις δημόσιες υπηρεσίες να λειτουργούν όπως λειτουργούν και με το κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας και τα μαρξιστικά κόμματα να φαίνεται στις δημοσκοπήσεις να ξεπερνούν το 20%. Κανένας! Και ας τον πάνε τον βασικό μισθό στα επίπεδα της Βουλγαρίας και παρακάτω!
Επιπλέον οι “dirigistes σωτήρες” της οικονομίας #-o παραγνωρίζουν (για άλλη μία φορά!) πως οι μειώσεις εισοδημάτων που προωθούν στα πλαίσια του “αποπληθωρισμού” που έχουν επιλέξει ως λύση σε μία οικονομία όπου η κατανάλωση είναι πάνω από 70% του ΑΕΠ και οι εισαγωγές πάνω από 40% διασφαλίζουν πως το ΑΕΠ θα συνεχίσει να μειώνεται για χρόνια ακόμα, με ό,τι σημαίνει αυτό για τον υπολογισμό του λόγου του δημόσιου χρέους προς αυτό.
Οι μόνοι που μπορεί να πάρουν μία ανάσα από την μειώση του κατώτατου μισθού όπως έγινε είναι κάποιοι μικρομεσαίοι που έτσι και αλλιώς το κράτος τους έχει φέρει στα όρια της καταστροφής, που απασχολούν κάποιους υπαλλήλους στον βασικό μισθό ή εκεί κοντά. Το κράτος επέλεξε δηλαδή να μετακυλήσει το βάρος της στήριξης αυτών των μικρομεσαίων στους υπαλλήλους τους που είναι από τους φτωχότερους Έλληνες παρά να περικόψει τις δικές του δαπάνες…
Σορρυ αλλά εγώ δεν βλέπω να υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον του κόσμου για την πολιτική!Αγανάκτιση βλέπω από μια πολύ μεγάλη μερίδα του κόσμου που έχει αρχίσει να χάνει ανέσεις που μέχρι πριν 3-4 χρόνια τις θεωρούσε εξασφαλισμένες!Αν του ξαναδώσεις τον μισθό του και την σύνταξη του , του αφαιρέσεις τα χαράτσια και του μειώσεις τη βενζίνη χέστηκε για το ποιος θα είναι πρόεδρος στο πασοκ , αν θα κάνει νέο κόμμα ο Καμμένος ή αν θα συνεχίσουνε κάποιοι να διορίζουνε τα κομματόσκυλα τους…
Και στην τελική τους ίδιους και τους ίδιους που έχουνε δημιουργήσει το πρόβλημα βλέπω να ιδρύουν κόμματα λες και είναι καφετέριες…δεν βλέπω κάποια κίνηση από νέους ανθρώπους που θέλουν να αλλάξουν την κατάσταση!!!
Mule κατατοπιστικο ποστ. Εχεις οικονομικες γνωσεις, χαιρομαι που τις μοιραζεσαι.
Gato εγω εισπρατω διαφορετικη κατασταση. Βλεπω καθε μαζωξη της παρεας μου ( και οχι μονο της δικης μου) να επικεντρωνεται στη συζητηση για την κριση. Ακομα και ατομα που εχουν μεινει ανεπαφα απο την κριση ψαχνονται. Βλεπω ενδιαφεροντες νεες πολιτικες κινησεις (π.χ. http://www.dimiourgiaxana.gr/ ) Νομιζω εχουν αλλαξει κατα πολυ τα πραγματα
Ρε παιδιά εδώ και δυο μέρες στα ποστ σας, μας γράφετε για το πόσο καλός και ωραίος είναι ο νόμος της ζούγκλας που ευαγγελίζεστε. Φοράτε την προβιά του υποτιθέμενου κοινωνικού φιλελευθερισμού (ανάθεμα κι αν υπάρχει τέτοια έννοια ) και κινήστε στα όρια του κοινωνικού δαρβινισμού και θέλετε αυτά που γράφετε να τα πάρουμε στα σοβαρά;
Νομος της ζουγκλας ειναι να μπαινεις στο δημοσιο με μεσο και μετα να λαδωνεσαι και απο πανω και τα κοροιδα να πληρωνουν. Φιλελευθερισμος δεν εφαρμοστηκε ποτε στην Ελλαδα